Черен петък ли е черния петък в България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Реален ли е черният петък в Бълария?

Да
9
5%
Не
98
55%
Донякъде защото все още е пълно със злоупотреби от продавачите
72
40%

Общо гласове : 179
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Черен петък ли е черния петък в България?

Мнение от Jordana » 24 Ное 2018, 10:42

Черния петък става черен месец през февруари март когато оборотите удрят дъното за годината. Аз не купувам нищо скъпо в пред новогодишните месеци ...просто суеверие без никаква реална причина :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Ное 2018, 11:04

Jordana написа:Черния петък става черен месец през февруари март когато оборотите удрят дъното за годината. Аз не купувам нищо скъпо в пред новогодишните месеци ...просто суеверие без никаква реална причина :mhihi:

Цените са най-ниски края на март, не толкова заради търсенето, колкото заради смяната на моделите. Освен това покрай Великден пак правят подобни черни петъци . Трябваше ми много голяма покупка на Ел уреди и цяла година следях цените - по-изгодно от покрай Великден няма :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 24 Ное 2018, 11:19

Не, че не сте прави, ама зимно облекло ми трябва за тази зима, не за следващата. Телефон ми трябва сега, не след 6 месеца. И така нататък, и така нататък...
Зависи какво се купува де, но ако предположим, че става въпрос за 2-3 неща по хиляда лева, и отстъпка около 20%, общо 600 лева - пак е на кантар дали да се чака половин година, поне за мен.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2018, 12:45

Купих това , въпреки че не ми трябват, но ги дебна от година, намалението им определено е реално.

кОВбойски батуши :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 24 Ное 2018, 14:59

То хубаво намалени краварски обувки обаче как купувате дрехи и обувки без да ги пробвате само на шано ? Те в реалните магазини едно с едно не си отговаря на номерация и изобщо на никакви стандарти и мерки не отговарят та в тия онлайн покупки как ги нацелвате дали ви стават не знам :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Ное 2018, 15:27

С времето му хващаш цаката, по-голям проблем е джендърския тренд всичко да е слим фит. Скоро поръчвах едно кожено дълго яке, взех най-големия наличен размер XXL...с усмирителна риза може би ще имам повече свобода на движение :conf:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 24 Ное 2018, 15:44

Don_Diego написа:джендърския тренд всичко да е слим фит.

Не джендърски ве, тренда е да кара чичаци с шкембаци да се чувстват неудобно :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2018, 17:22

Има си опция за връщане, замяна и т.н. търговски практики,
Знам, че "по бай Тошово време не беше така " :mhihi: , ама не е нужно да си астрофизик да се оправиш..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 24 Ное 2018, 19:20

Аха ..ясно . Проба грешка , и аз така си мислех ама не бях сигурен . Нещо като в нормален магазин където пробваш и ако ти стои добре или размера отговаря плащаш и приключваш за 15 минути , то тук шопинга продължава няколко седмици или месеца в повече :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 24 Ное 2018, 19:21

Аз си взех тая новата цигара Glo. Не я препоръчвам :lol: Или може би само плодовите цигари малко.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Ное 2018, 19:28

Jordana, по принцип е вариант и да си мериш в магазина, пък после да си поръчаш по интернет. Особено за обувки. Аз така си почаках 2 седмици маратонки за 35-40лв по-евтино.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 24 Ное 2018, 20:35

Вече 7-8 години грижливо пазя няколко чифта дънки и 2 якета ....в случай че напълнея или отслабна та може би да ми станат . Купувани разни боклуци от ибей , ще им струвам скоро 10 години и после мога да ги изхвърля вече . Има един куп гайдове кой размер на какво от другото отговарял как се мерят дължини ханшове крака ....на баба им фърчилото . Дрехи по интернет никога повече :nono: Беше ми интересна логиката на смелчаците които си поръчват такива неща , ама явно си има пътници и за тоя влак :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 24 Ное 2018, 21:21

Jordana написа:Вече 7-8 години грижливо пазя няколко чифта дънки и 2 якета ....в случай че напълнея или отслабна та може би да ми станат . Купувани разни боклуци от ибей , ще им струвам скоро 10 години и после мога да ги изхвърля вече . Има един куп гайдове кой размер на какво от другото отговарял как се мерят дължини ханшове крака ....на баба им фърчилото . Дрехи по интернет никога повече :nono: Беше ми интересна логиката на смелчаците които си поръчват такива неща , ама явно си има пътници и за тоя влак :dunno:

И аз съм на твоето мнение.
Наистина, по-удобно е от компютъра, ама и дрехи не купувам всеки ден.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2018, 12:57

От 10 години купувам дрехи само онлайн и до сега имам 2 фала само. От нови марки, които явно са с по-различна номерация от масовата.

Пейпал имат опция за безплатно връщане, тъй че няма начин да дам 300лв за дънки тук при положение, че в официалбия сайт са 160 примерно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Ное 2018, 14:01

Аз лично се замислих и следващия костюм да ми е онлайн по поръчка. Само им трябват размери. Ще имам по-хубав костюм, от авторитетна марка, за същите пари...

Реално за повечето маркови дрехи и обувки - онлайн излиза по-евтино или същото. По-скъпо никога.

Интересно ми е кога Амазон ще стъпят по-сериозно на европейския пазар, за да покриват всичко ? И сега за много неща става и с поръчка до България, но често доставката е много или пък е голям филм с гаранциите. От една страна като потребител - искам да влезнат. От друга страна... толкова много бизнеси ще фалират, че не е истина.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата