Тех ко

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Тех ко

Мнение от steeN » 30 Ное 2018, 15:57

bum_bum написа:Тук се говори за кола с цена на двигателя само 60к долара. Ако караш нещо подобно се предполага, че не си скъсаняк и възможно най-последното нещо, което би те интересувало ще бъде дали в сервиза ще ти сметнат отстъпка на частите или не.

А и ако аз лично съм в подобна ситуация ще ми е някак си неудобно да спра с поршето пред сервиза и да си сляза с чантичката части в нея.

Нали не мислиш, че частите ще са от АС Метал :kuku: Като вземете да се превземате. Като е Порше какво от това. Просто кола, която струва повече пари от колкото масовите, пак е автомобил със същите неща вътре.
В крайна сметка ако наистина може да си позволиш нещо със $60к двигател, то това не трябва да ти е някаква драма, иначе леко си се надскочил.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Ное 2018, 16:33

bum_bum написа:възможно най-последното нещо, което би те интересувало ще бъде дали в сервиза ще ти сметнат отстъпка на частите или не.

А и ако аз лично съм в подобна ситуация ще ми е някак си неудобно да спра с поршето пред сервиза и да си сляза с чантичката части в нея.

когато едно порше турбо влезе за смяна на всичките течности, свещи, накладки/ дискове (щото правиш струваш и всеки 3-5 години се случва) и сметката с твои консумативи е $7500 а с техни $12500.... говориме за приниципа- нали? в оторизирания дилър на порше всичко е х2 спрямо parts.com примерно при който частите са идентични (оем) защото търговеца също е (друг) оторизиран дилър но с интернетни продажби

аз не познавам човек които честно да си е направил парите и $5000 да не му правят впечатление независимо от нивото на доходите. да не говориме че тука става примерен въпрос за един лъскав автомобил. ми ако имаш два? три? повече? цифрите се събират бързо. ама друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2018, 19:31

Точно де, за принципа говорим. Моят поне е такъв, че като имам пари съм като руския цар. Вадя и хвърлям. :dunno:

Като нямам си карам дрънголника и подсмърчам там да ми направят 10лв отстъпка да има за 2 кафета днес.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Ное 2018, 19:38

Но от много места и срещи с хора с много, ама много пари ... цепят стотинката на две доста от тях. Може и просто такива да съм срещал или гледал/чел ама.

Иначе и аз пари не понасям ... сигурно съм алергичен ... така твърди жената :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m52b20 i kawasaki kx250 1999
Мечтае да кара: 2002 tii

Мнение от e36monsta » 30 Ное 2018, 21:07

малко тъп въпрос,но нека разведра темата,че стана много сериозна!Пример:Ако сега съм с на Фидел маслото (Castrol) и ако реша да сложа motul или на шел helix ,има ли опасност да се пресече или нещо подобно,като вискозитета ще си е пак 10-40.Все пак при масления филтър остава малко количество от старото масълце.
Изображение
Обичам bmwpower-bg.net

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 30 Ное 2018, 21:17

Няма да се пресече, наливай спокойно. А ти наистина ли пусна темата, за да питаш дали 10w40 маслото на тех-ко е истинско?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Тех ко

Мнение от steeN » 30 Ное 2018, 21:53

Въпроса е точно принципен. Едно, че ми предлагат гаранция на части, които вече са купени с гаранция и две, че аз не съм си намерил парите на пътя да ги давам така. Плюс това, това е едно от удоволствията - да участваш във всички аспекти на това да имаш автомобил вкл. и поддръжката. Иначе си купуваме Дачия и не се занимаваме с глупости :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2018, 22:25

Ебем ти и удоволствието да ходя да издирвам части на по-тънки пари, вместо майстора да си блъска главата.

Ако нямаш лев едни 30% винаги ти идват добре, въпреки че аз до колкото съм останал с впечатление ако си идеш с частите майстора си смята труда на друга тарифа вече и в крайна сметка пак си взима своето.

Ама да гледам хора с пари да правят такива андрешковски истории ми е много смешно.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Ное 2018, 22:41

bum_bum написа:Ебем ти и удоволствието да ходя да издирвам части на по-тънки пари, вместо майстора да си блъска главата.

Ако нямаш лев едни 30% винаги ти идват добре, въпреки че аз до колкото съм останал с впечатление ако си идеш с частите майстора си смята труда на друга тарифа вече и в крайна сметка пак си взима своето.

Ама да гледам хора с пари да правят такива андрешковски истории ми е много смешно.

пак не (свето)усещаш= не е толкова въпроса за парите а за принципа. ти ако знаеш, че с минимално усилие можеш да си качиш 30-50% дохода не би ли се размърдал? :)

можеш да го мислиш и по друг начин - ако ти отнеме 1 час да изровиш и поръчаш части на 1/2 надолу от цената и крайната разлика е $5000 - колко хора познаваш които правят по $5000 на час? аз не познавам лично нито един.
Последна промяна alx на 30 Ное 2018, 22:42, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Тех ко

Мнение от steeN » 30 Ное 2018, 22:42

Аз пък си мсиля, че трябва сериозно да се замислиш, ако чувстваш нужно да затвърждаваш факта, че имаш пари пред другите... като ги харчиш за глупости или по някакъв друг начин.

Андрешко... за него добро или нищо. Той се е бунтувал против данъци :mhihi: което за мен не е нещо негативно.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2018, 22:54

Разбирам ви гледните точки, просто моята не е такава. Ако имам пари плащам без да питам. Ако нямам си мишкувам и тва е. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 30 Ное 2018, 23:46

Vra4anin написа:Искаш да кажеш, че никога не си се пазарил, като си купувал нещо? Никога не си се възползвал от правото си на отстъпка?

Не е :mhihi: Просто като не ти идва отвътре не се случват нещата.

Лошото е, че майсторът в 90% от случаите колкото и да я блъска главата не успява да предложи нито качествени части, нито качествена работа при условие, че на опашката има още няколко като теб. В нормални държави когато си плащаш над средното си купуваш и спокойствие, но не и тук, затова колкото повече неща свършиш сам толкова по-добре.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2018, 0:15

И аз си пазарувам части с отстъпка, които мога да си сменя сам, че да препестя някой друг лев.

Въпроса беше, че ако карам Порше с двигател само за $60к едва ли бих го правил. Просто, щото ако имам такава кола ще имам и 600к или 6 милиона в банката и 5 хиляди долара няма да ми оправят живота. Дето се вика- който си има брада си има и гребенче, нали?

При такива хора стандартите са на съвсем друго ниво и тия 5к не са това, което са за мен. Нито се изкарват както аз ги изкарвам. Следователно се харчат по-лесно.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Дек 2018, 0:32

Аз лично не си ли купя частите да ги смени пред мен, въобще ме съмнява :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2018, 0:41

bum_bum написа:Нито се изкарват както аз ги изкарвам. Следователно се харчат по-лесно.

тази логика просто не я вярна. дори мисля, че обратния ефект е по-силно изразен
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата