Тех ко
Модератор: Общи модератори
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Re: Тех ко
Kurtov написа:
И на мен ми е интересно защо всички масла в maxcar са на ниски цени, за разлика от Бардал.
Аз реших да не споря повече с колегата Митко Стоянов защото той всъщност, както и аз говори истината, но от съвсем различна гледна точка и затова отбягва парливите ми въпроси. Без да го обиждам всъщност Митко проповядва нелоялни търговски практики, които не са забранени, но са крайно непочтени. Търсените в големи обеми марки и видове масла се предлагат с неразумно ниска надценка на най-обикновени крайни клиенти нямащи нищо общо с търговия. Първоначално се създава лъжливото впечатление, че печеливш е потребителят, но в дългосрочна перспектива последствията не са никак добри. Практиката доказва това.
Подчертавам, че най-малкото оспорвам опита на Стоянов в дистрибуцията на масла, но с търговските практики съм добре запознат.
За Bardahl ти отговарям конкретно: Официалният вносител фирма "Проспийд" много строго контролира предлаганите цени и отстъпки в българските онлайн магазини вкл. в olx и bazar. Лично аз съм с 2 ръце за тази търговска практика защото това е честният начин.
Доколкото знам подобен контрол вече е въведен и за цените на MOTUL от страна на бургаската фирма "Равда", но не съм 100% сигурен.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Вярно, че съм млад, зелен и тъп и сигурно затова не хващам тънкия момент, но какво лошо има за потребителя да купува евтино в дългосрочен план ?
И аз ще се радвам, ако след време има и друг вносител на Бардал, където да свали цените, които държат prospeed, не че ще карам с Бардал
.
И аз ще се радвам, ако след време има и друг вносител на Бардал, където да свали цените, които държат prospeed, не че ще карам с Бардал

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Защото когато пазара се кефи на боклуци за без пари , производителите му осигуряват боклукчав продукт от който да спечелят нещо все пак . Качеството струва пари , но когато то няма значение нещата изглеждат като в момента .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Бардал xtc c60 15w50 който е 28лв литъра навсякъде пролетта го взимах от едно магазинче в нашия град на 20лв доставна цена като човека лично го поръча пред мен от prospeed. Смятайте в по-големите магазини какви са им отстъпките и за какви печалби става въпрос.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
seimo написа:Бардал xtc c60 15w50 който е 28лв литъра навсякъде пролетта го взимах от едно магазинче в нашия град на 20лв доставна цена като човека лично го поръча пред мен от prospeed. Смятайте в по-големите магазини какви са им отстъпките и за какви печалби става въпрос.
Да, точно така е защото си му приятел! Но нека пробва въпросният търговец да продава официално(на витрина) под 26.50 лева и ще види Бардал през крив макарон.

Относно отстъпките и печалбите едно от най-омразните за мен неща е да надничаш в чуждата кесия и джоб. Ако не те устройва не взимай!
Ти какво искаш - всеки сополанко да пазарува и той на 20 лева ли??
Защото когато пазара се кефи на боклуци за без пари , производителите му осигуряват боклукчав продукт от който да спечелят нещо все пак . Качеството струва пари , но когато то няма значение нещата изглеждат като в момента .
Джордане, както много други пъти си на висота и си дал почти пълен отговор на въпроса!

Останалото са едни особени подробности, които е много трудно да бъдат обяснени на масовия потребител.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
Големия който прави много оборот винаги може да си позволи да продава на по-ниски цени спрямо малкия търговец. Така е било винаги и така ще бъде и не виждам защо същото да не важи и за някакво си масло понеже официалния вносител е решил да вдига изкуствено цените. В крайна сметка от цялото това завишение той ше продаде много по-малко количество от което пък губи директно производителя. В един момент просто ще сменят вносителя и толкова. Иначе ще се радвам да ми обясниш защо за мен като потребител е по-добре да купя въпросния продукт на 28лв вместо на 20 в дългосрочен план нали 

In_Memoriam написа:Аз да питам Кастрол феновете махали ли сте си капаците на клапаните да видите какво се случва отдолу?
Какво да се случва ?
Чисто като сълза

https://www.youtube.com/watch?v=o9RttyUQiws
https://www.youtube.com/watch?v=J-SC4OIb-I0
https://www.youtube.com/watch?v=qR_YBAn9WLg
На реклами са най-добрите.
Интересно защо рекламират най-евтиния Кастрол.
Kurtov написа:In_Memoriam написа:Аз да питам Кастрол феновете махали ли сте си капаците на клапаните да видите какво се случва отдолу?
Какво да се случва ?
Чисто като сълза![]()
Не знам как правят ценообразуването, но GTX-a на спешъл е около $20 за 5 литра с таксите. Синтетиката на блек фрайдея 5л взех за около $28 с таксите. Друг е въпросът, че тук сменят маслото на 5000км, синтетиката до 7000км.
Не съм отварял капака на клапаните и се надявам да не ми се налага. Излиза си доста черно маслото, което означава, че работи

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
BMW_POWER написа:Kurtov написа:In_Memoriam написа:Аз да питам Кастрол феновете махали ли сте си капаците на клапаните да видите какво се случва отдолу?
Какво да се случва ?
Чисто като сълза![]()
Не знам как правят ценообразуването, но GTX-a на спешъл е около $20 за 5 литра с таксите. Синтетиката на блек фрайдея 5л взех за около $28 с таксите. Друг е въпросът, че тук сменят маслото на 5000км, синтетиката до 7000км.
Не съм отварял капака на клапаните и се надявам да не ми се налага. Излиза си доста черно маслото, което означава, че работи
Щатски Кастрол:

Немски Кастрол:

Rоwe - като пример само, има и много други без жълто-кафявата слуз:

Kurtov написа:И на мен ми е интересно защо всички масла в maxcar са на ниски цени, за разлика от Бардал.
мене пък ми е интересно защо в щатите бардал маслото изобщо не се продава нито знам някой да го ползва

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Бардал е почти 100 годишна американска компания , да твърдиш че продава масла само на туземци е малко пресилено
https://www.bardahl.com/

https://www.bardahl.com/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
seimo написа:Иначе ще се радвам да ми обясниш защо за мен като потребител е по-добре да купя въпросния продукт на 28лв вместо на 20 в дългосрочен план нали
И аз и Джордън ти обяснихме да се радваш, че си купил продукта за 20, като това го считай за изключение.
Преди 40 години по телевизията се въртеше един култов шведски сериал "Честни сини очи", чийто главен герой беше една изпечена измамничка. Същата тази попита поредният си богат любовник-жертва колко му струва луксозната яхта. Той и отговори, че има специални взаимоотношения с производителя и затова е купена много под цената на която тя се продава.
Надявам се много добре разбираш, че въпросният производител на яхти не може да продава на всеки яхтата по занижени цени защото има постигнати вече цени и търсене съгласно неговия капацитет. Ако все пак реши да пусне масово "евтини яхти", това неминуемо ще означава рязко спадане на качеството на материалите и изработката, по-лошо заплащане на персонала и жесток удар върху репутацията на фирмата. За много видове бизнеси това е абсолютно недопустимо!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тех ко
Умря тази история с дистрибуторите и големите надценки. Особено с навлизането на компании като Амазон и подобни. Отдавна не сме 90те, че потребителя трябва да те гледа като господ, защото му продаваш нещо с опаковка написано на латиница. Дори не го произвеждаш... просто препродаваш. Ако си производител и правиш нещо качествено продавай на колкото искаш... но дистрибутор у лево, като сервизите и "техните" части.
Иначе ако беше икономически изгодно бих си купувал Кастрол или Мобил произведени в щатите, щото на европейските изобщо им нямам доверие.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Иначе ако беше икономически изгодно бих си купувал Кастрол или Мобил произведени в щатите, щото на европейските изобщо им нямам доверие.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Фидел Кастро написа:seimo написа:Иначе ще се радвам да ми обясниш защо за мен като потребител е по-добре да купя въпросния продукт на 28лв вместо на 20 в дългосрочен план нали
И аз и Джордън ти обяснихме да се радваш, че си купил продукта за 20, като това го считай за изключение.
Преди 40 години по телевизията се въртеше един култов шведски сериал "Честни сини очи", чийто главен герой беше една изпечена измамничка. Същата тази попита поредният си богат любовник-жертва колко му струва луксозната яхта. Той и отговори, че има специални взаимоотношения с производителя и затова е купена много под цената на която тя се продава.
Надявам се много добре разбираш, че въпросният производител на яхти не може да продава на всеки яхтата по занижени цени защото има постигнати вече цени и търсене съгласно неговия капацитет. Ако все пак реши да пусне масово "евтини яхти", това неминуемо ще означава рязко спадане на качеството на материалите и изработката, по-лошо заплащане на персонала и жесток удар върху репутацията на фирмата. За много видове бизнеси това е абсолютно недопустимо!!
Пак нищо не каза ама найсе

Мда, представяте ли си как заради това че някой дистрибутор е почнай да печели по-малко и заради това свалят качеството на маслото
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk