Реализация, стандарт на живот и М6-ци
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци
Jarvis написа:Има и друго мислене.
То затова има телефони със 100 пъти разлика в цените... Както и други стоки.
Лично за мен, има една граница в цената, над която е безсмислено да купуваш по-скъпа стока. И разбира се, тази граница е по-скоро психологическа (индивидуална и субективна). Примерно кварцов часовник: за 30 - 50 лева е боклук, до 100 лева не е "марков", за 150 няма нужните "екстри" или не ме кефи на вид... За около 200 лева си намирам Casio G-Shock, което като здравина, водоустойчивост, възможности и външен вид напълно ме удовлетворява.

И значи границата ми за часовник е тук някъде, да кажем 250 лева - по-скъп часовник просто няма смисъл да си купувам. Часовникът за 500 лева няма да ми свърши 2 пъти повече работа или да ме зарадва два пъти повече от този за 250.

Excellent! Steven is my name!
Примера ти е верен... за теб.
Някои иска часовника му да има браузър, ВиФи и си взима умен такъв - за повече от 250лв.
Не ти споря, много добре разбирам какво имаш предвид.
Ако човек гледа само практичното, то най-доброто съотношение цена/качество е някъде там и най-често нещо, струващо двойно по-скъпо е само 5% по-добро, но... има кой да го предложи, има кой да го купи и никой от тях не трябва да бъде освиркван за решението си.
Някои иска часовника му да има браузър, ВиФи и си взима умен такъв - за повече от 250лв.
Не ти споря, много добре разбирам какво имаш предвид.
Ако човек гледа само практичното, то най-доброто съотношение цена/качество е някъде там и най-често нещо, струващо двойно по-скъпо е само 5% по-добро, но... има кой да го предложи, има кой да го купи и никой от тях не трябва да бъде освиркван за решението си.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Разбира се, написал съм, че ценовата граница е индивидуална и субективна...

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Като ви чета постовете разбирам че проблема е само в това че си гледаме в купичките!
Какво интересува някой страничен аз с какъв часовник съм , колко струва , колко изкарвам , защо съм го избрал ...?
Какво имам кола за 20к и карам с китайски гуми втора ръка ...?
Анцуг адидас в ресторанта ... дааа защо не ... някой проблем нещо!?
Защо тук някой хора се чувстват длъжни да дават обяснения какво как и защо са го направили?
Аз решавам , аз купувам , аз изкарвам и никой няма отношение към моите решения и на никой не давам обяснение кое как и що!!!
Комплексара не е този със скъпия телефон в градския , а този който го сочи с пръст!!!
Гледайте си в купичките , оставете всеки сам да си слага граници там някакви си и толкос - нито ще ви пречат комплексарите нито селяците.
Какво интересува някой страничен аз с какъв часовник съм , колко струва , колко изкарвам , защо съм го избрал ...?
Защо тук някой хора се чувстват длъжни да дават обяснения какво как и защо са го направили?
Аз решавам , аз купувам , аз изкарвам и никой няма отношение към моите решения и на никой не давам обяснение кое как и що!!!
Комплексара не е този със скъпия телефон в градския , а този който го сочи с пръст!!!
Гледайте си в купичките , оставете всеки сам да си слага граници там някакви си и толкос - нито ще ви пречат комплексарите нито селяците.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Jarvis написа:най-доброто съотношение цена/качество
За неща като цена-качество мислят само бедняците. Богатия човек си купува нещо скъпо не заради това, че му предлага повече стойност за парите си, а за това че е богат. и съответната вещ дава израз на това.
Binev_OuT написа:Като ви чета постовете разбирам че проблема е само в това че си гледаме в купичките!
Пич, егати несериозното мнение, честно

Не съм чел цялата тема, понеже е по-стара от мен тук, но със сигурност има някой, който е обяснил, че щастието не идва от парите а от хората, които носят те. Разбирай положение в обществото.
Ако ти си ОК с това да живееш сам, затворен в черупката си - много хора не са. За това говори и Маслоу в пирамидата на потребностите. Прочети, не боли.
Понеже изглеждаш просто момче, ще ти отговоря максимално опростено директно на примерите ти:
1. Имаш кола за 20к и слагаш китайски гуми втора ръка - в очите на околните изглеждаш снобар, циц и с объркани приоритети. Ако се запознаваме и на пръв поглед изглеждаш окей, дружелюбен си и т.н., видя ли тая случка с гумите - оставаме си до там, аз нямам интерес от приятелства със стиснати снобари и изкривени приоритети до себе си. Съответно с едни китайски гуми губиш един стойностен (по мое мнение

Вече не сме в училище и сме на достатъчно години, че да можем да подбираме обкръжението си.
2. Анцуг в ресторант - просто не е нормално, и ако тая думичка е малко размина, да се чете обществено приемливо.
На определени места има някакъв обществен етикет и който бяга твърде много от него се набива на очи - ето още една причина аз да не искам да ''дружа'' с теб. Чист егоизъм, гледаш само себе си и си като кон с капаци без да се интересуваш от нищо. И такива хора не искам.
Истината е, че човек учи много от хората с които се среща. Приказката ''кажи ми кои са ти приятели, че да ти кажа ти какъв си'' не е изцяло грешна и колкото по-висока е средата ти, толкова повече те дърпа нагоре... или надолу, съответно.
Идея нямаш колко посредствени хора са просперирали, просто защото са попаднали на точното място в точния момент и са били ''на ниво''. И да ти се случат първите две, третото куца ли - сори, издишаш. Пък после обяснявай, че не ти е хубаво да ти гледат в паничката. Как е похарчена паничката показателно за рабиранията на човека.
И дори и да не говорим за просперитет, ти за какво мечтаеш? М3, М5? Ето ти една, опитай да й се радваш на един самотен остров с перфектен асфалт. Ще дадеш 2-3 пъти газ, ама ако няма на кой да разкажеш как си издрифтил или за колко време си взел пистата всичко се обезсмисля. Скучно, нали? Нашето щастие е пряко свързано с оценката на околните за нас, а последната е възможна, само ако хората са там. Затова и разни богаташчета мрънкат, че живота не е щастлив с пари ако нямаш приятели.
Дано си разбрал, че от днес за утре тия неща не са кой знае какво, но в дългосрочен план няма да ти донесат нищо и шансът да си ходиш сам, намусен и озлобен по маратонки и да сядаш пиячите от блока от немай къде хич не е малък.
Жив и здрав!
Последна промяна Jarvis на 09 Дек 2018, 12:26, променена общо 1 път
bum_bum написа:Jarvis написа:най-доброто съотношение цена/качество
За неща като цена-качество мислят само бедняците. Богатия човек си купува нещо скъпо не заради това, че му предлага повече стойност за парите си, а за това че е богат. и съответната вещ дава израз на това.
Не така извън контекст, де....
Jarvis написа:Ако човек гледа само практичното, то най-доброто съотношение цена/качество е някъде там
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Написа един тон глупости за да обесняваш на някой какво е правилно и какво не.
Не ти дочетох мненеито де , но не ме интересува какво е
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не ти дочетох мненеито де , но не ме интересува какво е

Binev_OuT написа:Не ти дочетох мненеито де , но не ме интересува какво е
Мамо, пък госпожата е гадна щото ни кара да учим буквички по цял ден
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Мамо апък момченцето дето живее в панелка има по-скъп часовник от мен - оле оле оле чакай да го изкажа у форума

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Айде стига, полу-адаша е прав за нещата и гледането в другата паница. И това го казвам въпреки, че визираше в частност моето мнение за мангала и 2500 лв. айфон на изплащане, който аз знам, че той няма как да си позволи. Но темата е такава и затова дадох такъв пример, който беше по-интересен явно от другото с Шкодата и гоУфа. Ама новия колега много надълбоко го удари и наистина изписа един тон глупости, които обаче аз дочетох. Това с одобрението на другите...да не ти кажа на един истински узрял човек с малко акъл в главата през кое му е. Ти интересуваш ли се от мнението на червея в градината си? Точно толкова и той се вълнува от мнението на някой си. Със сигурност има хора, чието мнение би взел под внимание, но със сигурност няма да са тия, които му казват кое е добре за него и кое не без да го познават доста отблизо. Анцузи, гуми, часовници...какво по дяволите? Данък обществено мнение? И понеже колегата визира М-ки и че трябвало някой да те види иначе не било кеф, ами съм обратния пример, гледам възможно най-малко хора в града ми да ме видят, излизам почти винаги незабележимо и ми е голям кеф като си раздавам газ. А и колите трудно ме виждат какъв съм като го правя.
Снобарството отблъсква много повече от анцунга и Китайските гуми.
Най-често нося стари дрехи, все ми е тая. Ако гумите не ми трябват за специфична цел, почти ми е все тая какви са, вземам ги предвид и зная какво и как да правя с тях според зависи. Не търся одобрението на околните и ми е все тая какво мислят хората по принцип, интересно ми е обаче мнението на конкретни хора, дори непознати ако съм ги преценил както някои във форума.
Нямам Фейсбук и не търся лайкове.
Но пък съм любима тема на много народ. 

Най-често нося стари дрехи, все ми е тая. Ако гумите не ми трябват за специфична цел, почти ми е все тая какви са, вземам ги предвид и зная какво и как да правя с тях според зависи. Не търся одобрението на околните и ми е все тая какво мислят хората по принцип, интересно ми е обаче мнението на конкретни хора, дори непознати ако съм ги преценил както някои във форума.
Нямам Фейсбук и не търся лайкове.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Top Gun Maverick написа:... Анцузи, гуми, часовници...какво по дяволите? Данък обществено мнение?
Всъщност, всичкои го "плащаме", дори и най-големите бунтари и непукисти. Хората сме социални същества и в древността е било ЖИЗНЕНО важно да спечелиш одобрението на околните - иначе просто изпадаш от обществото / групата / племето и шансовете ти за оцеляване намаляват катастрофално.
Гледах едно предаване за "телесните модификации" - един си беше направил безброй татуси, пиъсинги, белези, беше си изпилил зъбите и... не знам какви още "модификации", защото е свободен дух, тялото си е негово, може да прави каквото си иска и не му пука за общественото мнение. Същевременно ревеше, че никъде не го взимат на работа, хората странят и се плашат от него, гледат го подозрително. Е, кой му е виновен...

Ти се направи на маймуна (на човек да не приличаш), пък после - защо не ме приемат... Нали не ти пукаше какво мислят околните за теб - ама май все пак ти пука?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Реализация, стандарт на живот и М6-ци
bum_bum написа:Богатия човек си купува нещо скъпо не заради това, че му предлага повече стойност за парите си, а за това че е богат. и съответната вещ дава израз на това.
За мен това може да е само някакви хора със сериозна психологична травма примерно много бедно детсво, някакви травмиращи преживявания (щото всички имат някакви, ама някой път се излиза извън нормалното) или хора, които не са работили наистина да си изкарат парите.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 09 Дек 2018, 16:43, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:Top Gun Maverick написа:... Анцузи, гуми, часовници...какво по дяволите? Данък обществено мнение?
Всъщност, всичкои го "плащаме", дори и най-големите бунтари и непукисти. Хората сме социални същества и в древността е било ЖИЗНЕНО важно да спечелиш одобрението на околните - иначе просто изпадаш от обществото / групата / племето и шансовете ти за оцеляване намаляват катастрофално.
Гледах едно предаване за "телесните модификации" - един си беше направил безброй татуси, пиъсинги, белези, беше си изпилил зъбите и... не знам какви още "модификации", защото е свободен дух, тялото си е негово, може да прави каквото си иска и не му пука за общественото мнение. Същевременно ревеше, че никъде не го взимат на работа, хората странят и се плашат от него, гледат го подозрително. Е, кой му е виновен...![]()
.
Ти се направи на маймуна (на човек да не приличаш), пък после - защо не ме приемат... Нали не ти пукаше какво мислят околните за теб - ама май все пак ти пука?
Колега , чета ти мненията с интерес и те уважавам , ще те попитам нещо но не го приемай като заяждане - на теб какво ти пука за тоя със свободния дух?
Моето разбиране е следното - хорското мнение не е нищо повече от ръсене на мозък по форуми и на маса докато "тоя" не е там.
Скоро си купих къща , та така стана че половин град разбра така и не разбрах кой беше доносника

Ходих преди 3 седмици да тествам новото джимни - ей така ме изкефи тая количка , и цената и ми е по джоба ... споделих една вечер пред приятели , айде пак се почна едно ръсене на ъкъли , едно търсене на кусури , единия ми вади някви обяви на блъснати Ф10ки за по 13к лева .... епа направо ми идеши да стана и да си тръгна....
Всеки си гради живота в неговите си представи , никой не знае кой в какво положение се намира и защо точно прави определени неща.
За това за мен е най-правилно всеки да си гледа работата.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Всъщност - не ми пука за конкретния човек, просто го използвам като аргумент да докажа тезата си, а именно - че не можеш да игнорираш напълно общественото мнение. Освен това, неговата история ми е интересна като реална случка от живота. Ако той е допуснал някаква грешка - аз мога да си направя изводи и да почерпя житейски опит "наготово" - без да минавам през същите премеждия.
По същата логика - на теб пука ли ти дали някой непознат харесва къщата и колата ти? Би трябвало да не ти пука, но явно се дразниш... Разбирам, че теб те дразни не неодобрението на някой си, а опитите да ти дават акъл и да ти задават "лични" въпроси. Но пак виждаш - няма начин да се изолираш от всички околни, все по някакъв начин те (непознатите и странични хора) влияят на живота ти...

По същата логика - на теб пука ли ти дали някой непознат харесва къщата и колата ти? Би трябвало да не ти пука, но явно се дразниш... Разбирам, че теб те дразни не неодобрението на някой си, а опитите да ти дават акъл и да ти задават "лични" въпроси. Но пак виждаш - няма начин да се изолираш от всички околни, все по някакъв начин те (непознатите и странични хора) влияят на живота ти...