Дойде ред за подмяна на е53то, въпросът е с какво?
Модератор: Общи модератори
Re: Дойде ред за подмяна на е53то, въпросът е с какво?
Имал съм РР спорт, верно, дизелак, ама все пак.
На някои им вият дифовете на 50к км, на други чак на 200, но дифове и раздатки вият. При мен виеха между 110-140, от там нагоре тишина. Лечение няма, само нови... цифрите са ясни.
Цялото е ненормална сбирщина. Под ламарините всъщност е дискавъри, кутиите са ЗФ, моя дизелак беше 2.7 пежо мотор, раздатките са американски, мисля.
Веднъж събрано работи, ама ако трябва да правиш нещо е ужас.
Моят почти не се е чупил, а го търкалях над година. Дребни неща нормални за всяка кола около 10г.
До 130-140 вози гадно и се клати, от там нагоре става учудващо стабилен. Нямам обяснение, така се усеща.
Имай предвид, че РР спорт е уж конкурент на МЛ и Х5, но всъщност въобще не е. Докато последните са си асфалтови джипки, ренджа си е офроудаджия сериозен, стига да го прежалиш в гората. Освен нормалното вдигане има и една комбинацийка от бутони и спирачка, дето се помпи още нагоре и си ставя с наистина висок клиренс, има блокажи в средата и отзад, бавни скорости... абе джип си е, нищо, че изглежда като за пред кафето. Но пък на асфалт е ''по-слаб'' от МЛ и Х5.
Зависи от нуждите ти.
Въпреки всичките минуси аз ги харесвам, ама ги харесвам чисто по кифленски. Голям, ръбат, разбирай мачовски, различен, няма чалга излъчването на БМВ и Мерц, все още не старее... отвън де, вътре преди фейса е като тойота от 98ма.
Дизеловите са кочове, 2.7 ми гореше 12-14 извънградско и вървеше колкото А3-ка с 1.9тди, 3.6 под 15 няма сваляне и да го креташ. Бензин на газ е вече друга работа, ама и парите са други...
Мисли си дали ти трябва. Ако ти трябва такова е супер.
На някои им вият дифовете на 50к км, на други чак на 200, но дифове и раздатки вият. При мен виеха между 110-140, от там нагоре тишина. Лечение няма, само нови... цифрите са ясни.
Цялото е ненормална сбирщина. Под ламарините всъщност е дискавъри, кутиите са ЗФ, моя дизелак беше 2.7 пежо мотор, раздатките са американски, мисля.
Веднъж събрано работи, ама ако трябва да правиш нещо е ужас.
Моят почти не се е чупил, а го търкалях над година. Дребни неща нормални за всяка кола около 10г.
До 130-140 вози гадно и се клати, от там нагоре става учудващо стабилен. Нямам обяснение, така се усеща.
Имай предвид, че РР спорт е уж конкурент на МЛ и Х5, но всъщност въобще не е. Докато последните са си асфалтови джипки, ренджа си е офроудаджия сериозен, стига да го прежалиш в гората. Освен нормалното вдигане има и една комбинацийка от бутони и спирачка, дето се помпи още нагоре и си ставя с наистина висок клиренс, има блокажи в средата и отзад, бавни скорости... абе джип си е, нищо, че изглежда като за пред кафето. Но пък на асфалт е ''по-слаб'' от МЛ и Х5.
Зависи от нуждите ти.
Въпреки всичките минуси аз ги харесвам, ама ги харесвам чисто по кифленски. Голям, ръбат, разбирай мачовски, различен, няма чалга излъчването на БМВ и Мерц, все още не старее... отвън де, вътре преди фейса е като тойота от 98ма.
Дизеловите са кочове, 2.7 ми гореше 12-14 извънградско и вървеше колкото А3-ка с 1.9тди, 3.6 под 15 няма сваляне и да го креташ. Бензин на газ е вече друга работа, ама и парите са други...
Мисли си дали ти трябва. Ако ти трябва такова е супер.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Grand Cherokee 4.7, но интериора е евтин. Трябва да му сложиш амортисьори от 3.0 дизел защото клати много. Разход на гориво в София около 20/100.
Евтин за поддръжка.
Евтин за поддръжка.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
barty написа:Grand Cherokee 4.7, но интериора е евтин. Трябва да му сложиш амортисьори от 3.0 дизел защото клати много. Разход на гориво в София около 20/100.
Евтин за поддръжка.
И този препоръчвам ако е по-нисък бюджетът, но останах с впечатление, че е около 20-30к, затова гласувам за 2006-2010 година, който не клати така.

Аз напоследък съм на варианта ''320д и околосветско с гаджето''
Хич не е лошо...

Хич не е лошо...
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
5.7 Hemi '09 на 100к мили трябва ли да ме притеснява?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
lowrider написа:5.7 Hemi '09 на 100к мили трябва ли да ме притеснява?
Никак. Буквално и преносно железен двигател

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Аз съм със същото за сега. Мислил съм по въпроса и на този етап съм решил... Фейсово Е53 4.4. С история и т.н. Решил съм, ако средната цена е около 12К да дам 15 или 16 примерно, но да е истинска кола. Гумички, вериги и карам.
Другия ми вариант е жип Хюндай. Здрави, хубави коли, ама си скачаш от кон на магаре, няма какво да се лъжем.
Другия ми вариант е жип Хюндай. Здрави, хубави коли, ама си скачаш от кон на магаре, няма какво да се лъжем.
- lowrider
- ентусиаст
-
In_Memoriam написа:lowrider написа:5.7 Hemi '09 на 100к мили трябва ли да ме притеснява?
Никак. Буквално и преносно железен двигателДетски болести почти няма. Само ако е случил на собственик може да гори масло, което не може да се скрие.
Супер.
Между другото тия, що са толкоз евтини, не вярвам да е слОчаЕност...
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21519305891125143&slink=96jkrq
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз не разбрах: Х3 е много грозен, а Х1 е красив, само дето двигателят нещо...
По темата: аз лично ако тръгна да сменявам Х-са с друга марка, бих си купил пикап - Ford Ranger, Toyota Hilux (странно име за камион...) или Isuzu D-Max, дизелов с двойна кабина. Имаме селска къща с голям двор и пикап ще ми бъде МНОГО полезен. Но разбирам, че за автора на темата това не е вариант...

По темата: аз лично ако тръгна да сменявам Х-са с друга марка, бих си купил пикап - Ford Ranger, Toyota Hilux (странно име за камион...) или Isuzu D-Max, дизелов с двойна кабина. Имаме селска къща с голям двор и пикап ще ми бъде МНОГО полезен. Но разбирам, че за автора на темата това не е вариант...
Excellent! Steven is my name!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
lowrider написа:In_Memoriam написа:lowrider написа:5.7 Hemi '09 на 100к мили трябва ли да ме притеснява?
Никак. Буквално и преносно железен двигателДетски болести почти няма. Само ако е случил на собственик може да гори масло, което не може да се скрие.
Супер.
Между другото тия, що са толкоз евтини, не вярвам да е слОчаЕност...
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21519305891125143&slink=96jkrq
Огромна част от тях са със запори, собственост на фалиращи фирми, обявени за издирване и други схемаджийски истории или просто имат нужда от ремонт доближаващ себестойността им. Хубави машини са, но само внос с доказан произход.
П.С. На турбо версията им е заложено да си похапват масло от завода. Атмосферните V8ци често задират бутала. Детска болест са едни пластмасови тръби на антифриза, които се цепят, почва да тече върху кутията и се прецаква. При фейслифта почти е оправен този проблем, но не на 100%. Фейслифтовите са с директно впръскване, но инжекторите не са много проблемни.
Последна промяна In_Memoriam на 23 Дек 2018, 1:01, променена общо 3 пъти

lowrider написа:що са толкоз евтини, не вярвам да е слОчаЕност...
Носят имиджа на Е36 - кефят им се само циганите и срамЪ голям...
- lowrider
- ентусиаст
-
Borymeckata написа:Аз не разбрах: Х3 е много грозен, а Х1 е красив, само дето двигателят нещо...![]()
![]()
х1 не е красив, но поне не е откровено грозен (лично мнение), според мен повечето от премиум играчите направиха средния си клас сав-чета умишлено грозни, за да не изядат пазарния дял на батковците си (тигуан, кю5, х3, глк и т.н.).
От пикап нямам нужда на тоя етап.
Към момента сериозно се заглеждам в гранд чирок 5.7 хеми, за около 20к може да се намери и някое Тахо с в8-ак 4.8 или 5.3

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- lowrider
- ентусиаст
-
Jarvis написа:lowrider написа:що са толкоз евтини, не вярвам да е слОчаЕност...
Носят имиджа на Е36 - кефят им се само циганите и срамЪ голям...
е то при х5 не е по-различно

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
И Tahoe-тата са железни, но са по-редки и с частите е по-трудно. Интериорът им е по-готин и като цяло са по-насочени към комфорта.