Цех за бутилиране на топ-марки масла в България???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Re: Цех за бутилиране на топ-марки масла в България???

Мнение от DiMIcha84 » 23 Дек 2018, 22:52

Фидел Кастро написа:Допуснах, че правя грешка и ако не си против дай полезно инфо по отношение на допустимия брой на оси на влекача и полуремаркето. Знам, че си разбирач! :D
Наистина такъв влекач отдавна не съм виждал.

Пълно е с такива влекачи, просто не си засичал. Примерно на холеман всички са с 3 оси.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 24 Дек 2018, 8:45

Предната ос май са резервни гуми. Не знам дали това има значение за ЕС :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 24 Дек 2018, 10:01

Момчета, няма ограничение за броя оси на влекача и полуремаркето. Този влекач е М.А.N, не съм специалист по марката, но е след 2007-а година поне. Първата ос отпред назад е кормилна, втората е допълнителна за по-голям тонаж, най-вероятно е тип "боге", тоест вдига се във въздуха, когато няма товар и ако се натовари пада на земята автоматично, много вероятно е и да завива заедно с предните гуми. Аз имам такъв влекач - Волво Pusher. В България общото тегло на композицият е до 40000 кг и двуосен влекач с триосно полуремарке е напълно достатъчна комбинация от страна на осите. Ако обаче е контейнеровоз може да бъде до 44000 кг и тогава тази допълнителна ос на влекача се явява нужна. Обикновено композиция с пет оси тежи около 14500 кг празна и при добро разпределяне на товара може да натовари 25000 кг.
В някои части на Европа и ЕС важат по-различни правила и се движат композиции с по 8 и 9 оси и много повече тонажи, но имат определени маршрути.
Надявам се съм задоволил любопитството ви, ако не - питайте друго. Ша станат намсиколко години откак през 1990 баща ми купи първия камион у нашта фирма, та са мисля за разбирач.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 24 Дек 2018, 10:44

Тези ограничения за товара са ясни, но аз съм виждал в Бг да се транспортира доста тежка строителна техника,. Багери по 35т, сонди по 80-90т и общия брутен товар на композицията надхвърля доста тези 44т. и тях ги транспортират основно със 3 оси влекачи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 24 Дек 2018, 11:02

За такива се вади разрешително за извънгабаритни товари или за по-голям тонаж. Там си има привилигировани фирми, близки до властта, които нямат проблем с такива превози. За нещастниците като мен е ходене по мъките и сблъсък с незаинтересована и некомпетентна администрация и желанието за такива превози се загубва.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Дек 2018, 11:38

Изобщо не е чак такава разправия с ваденето на бележка за претоварване и маршрут.Ако имаш интерес се поинтересувай.Да не говориме,че 90% от фирмите минават метър и знаеш как се случват нещата...
Аз си возех 50-60 тонни товари с двуосен влекач,но ми писна да се мъпа без никаква организация и скоро се отказах от тази хамалогия.Това на втората снимка трябваше да е 40т,но се оказах 96тИзображениеИзображение

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 24 Дек 2018, 13:11

Тебе с това тракторсче ако те бяха премерили някъде, хич нямаше да е добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Дек 2018, 13:52

В действителност няма никаква логическа връзка с броя оси при масларките и маслото което пренасят . Транспорта е едно , а разфасоването на имитиращи продукти съвсем друго . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Дек 2018, 14:33

То цялата тема няма смисъл,защото истината не отговаря на заглавието ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 24 Дек 2018, 14:36

В блядския съветски съюз не се знае какви са законите, тая цистерна си е бая голяма. Там карат и с муцуни камиони и с повече оси.

Предишна

Назад към Извън Темата