Дойде ред за подмяна на е53то, въпросът е с какво?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Дойде ред за подмяна на е53то, въпросът е с какво?

Мнение от BMW_POWER » 23 Дек 2018, 1:03

In_Memoriam написа:И Tahoe-тата са железни, но са по-редки и с частите е по-трудно. Интериорът им е по-готин и като цяло са по-насочени към комфорта.

Това си е съвсем друго ниво, като цяло. Не знам какви са цените в ЕС. От Щатите или Канада можеш да намериш нещо читаво, ако е на нормални километри. Тук с тези ограничения поне двигателите не се издухват за 120-150 000км.

С това Шеви ще има известни проблеми при намирането на паркинг (поне в по-населените места).

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 23 Дек 2018, 1:23

При 5+ метровите друг вариант е Escalade, но чак такъв автобус ме съмнява да ти трябва.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Дек 2018, 4:17

In_Memoriam написа:При 5+ метровите друг вариант е Escalade, но чак такъв автобус ме съмнява да ти трябва.

Прав си, само дето това е на космически години разстояние от Е53 :idea:

Както ти споменах, имам познат мениджър продажби в Джип. Видяхме се преди няколко седмици, но поговорихме много малко. Казах му, че ако взимам нещо ново, ще е най-евтиното на пазара. Изобщо не ми пука марка и модел. Всичката бъдеща скрап има технологичен живот 100 000км (80 000 за премиум марките) и после влизаш във филми. Пълните с електроника пластмасови еднодневки са мъртво родени тоталки. Служебната е корейка, 2014г. На 135 000 ми отказа мултифункционалния волан. Не работят бутоните за управление на хендс фрийто и радиото. Цената за смяна е равна на цената на колата към момента ... Не ми се мисли, какви ли ще са цените за компютър и т.н. на модели БМВ след 2010г.

Женицата караше Санта Фе 2003 и не сме имали драми с нея. Хем я купиме на 180 000км. За мен лично е важно минималното количество електроника.

Успех на автора!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 23 Дек 2018, 9:41

Jarvis написа:
lowrider написа:що са толкоз евтини, не вярвам да е слОчаЕност...

Носят имиджа на Е36 - кефят им се само циганите и срамЪ голям...

:dunno:
имам наблюдения върху първия Кайен.. признавам си, никога нямаше да повярвам, какво куче е. Първите 3(три) години сменихме само две бобини. На 4тата се счупи обтегача на веригата :mrgreen: в случая е куция двигател 3.2, но .. приключваме с ремонтите.

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 23 Дек 2018, 10:19

Е, тия мнения кое какъв боклук е винаги се четат с едно наум... и на мен плютия рендж ми беше безпроблемен а на някои 320 ще му вземе здравето... кьорав карти - знаете го.
3.2 мотора не е ли чисто ВАГаджийски?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 23 Дек 2018, 10:54

Чистокръвно ваг-че. Но колата не е взета за позьорщина и напрво ни изненада много приятно

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 23 Дек 2018, 20:33

С двете ръце съм за МЛ-ла ..Този мотор е брутално здрав 8 цилиндров води се м113 и просто няма как да го счупиш..Детски болести при този мотор няма само може да имаш лек теч от капаците на клапаните,други ядове с този мотор няма да имаш! Става и перфектно на газ без никакви проблеми още от ниските набира брутално ще останеш доволен от този мотор :)

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 24 Дек 2018, 16:48

turbonetic написа:С двете ръце съм за МЛ-ла ..Този мотор е брутално здрав 8 цилиндров води се м113 и просто няма как да го счупиш..Детски болести при този мотор няма само може да имаш лек теч от капаците на клапаните,други ядове с този мотор няма да имаш! Става и перфектно на газ без никакви проблеми още от ниските набира брутално ще останеш доволен от този мотор :)

моторът ок, а цялостната концепция?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Дек 2018, 17:45

In_Memoriam написа:И Tahoe-тата са железни, но са по-редки и с частите е по-трудно. Интериорът им е по-готин и като цяло са по-насочени към комфорта.

готин интериор? на коя планета това? щото на нашата са пълни кошници отвътре по-старите години... иначе са здрави, нетрошливи и непретенциозни... комфортни кораби. лейд-а е по-джиджан отвътре, но и той си показва годините... но догодина ще го правят наново та предполагам, ще го направят подобаващо- научиха се и американците да правят интериори... новия навигатор виждал ли си го отвътре? :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Дек 2018, 18:07

alx написа:

готин интериор? на коя планета това? щото на нашата са пълни кошници отвътре по-старите години... иначе са здрави, нетрошливи и непретенциозни... комфортни кораби. лейд-а е по-джиджан отвътре, но и той си показва годините... но догодина ще го правят наново та предполагам, ще го направят подобаващо- научиха се и американците да правят интериори... новия навигатор виждал ли си го отвътре? :)

Ъмммм, ти новия Навигатор с Е53 ли го сравняваш??? Новото Гранд Чероки, дори и то е като космически кораб. Старите Шевита не са показател за дизайн. Еле пък Понтиаците.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Дек 2018, 18:47

Колега проблема не ти е Е53ката, ами, че си избрал най-тъпия варел за мотор 4.4, или както е известен из BMW средите - лейката. E53 е един от най-здравите X-ове, 150 пъти по добър от това недоразумение MB ML.
Следващите модели с N бензиновите мотори, няма да ти е по-леко гаранция и там ще хвърляш пари в тях, за сметка на това разхода ще е главоломен. Общо взето има само един смислен двигател на BMW за X и това е 3.0D.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 24 Дек 2018, 20:19

4.6 и 4.8 и те ли са същите ?

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 24 Дек 2018, 20:53

alx написа:

Доколкото виждам по снимката от предната страница говорим за конкретно поколение? И под готин визирам по-готин от на Grand-а, а не по-готин от на X5 E70 или Кайен.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Дек 2018, 21:19

Колегата в заглавието пише, че е отворен за предложения. Вие влезнахте в нивото над $100К. Аз лично не вярвам човек с такива възможности да пита за акъл у форума, какво да си купи.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 24 Дек 2018, 21:49

b00st написа:Колега проблема не ти е Е53ката, ами, че си избрал най-тъпия варел за мотор 4.4, или както е известен из BMW средите - лейката. E53 е един от най-здравите X-ове, 150 пъти по добър от това недоразумение MB ML.
Следващите модели с N бензиновите мотори, няма да ти е по-леко гаранция и там ще хвърляш пари в тях, за сметка на това разхода ще е главоломен. Общо взето има само един смислен двигател на BMW за X и това е 3.0D.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата