Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 17 Яну 2009, 16:56

vicho написа:п.с. Пеца, съжалявам, ако съм те убидил, съвсем не ми беше това целта. :confused:
Няма такова нещо ;) :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Яну 2009, 19:20

vicho написа:
Hugo Boss написа:За километрите които аз правя на година, се ориантирам дали е нормално една кола да бъде на реални километри. Защо аз като въртя 15 000 - 20 000 км на година, предишния собственик да не върти приблизително същите километри!? Или с други думи кола на 10г. е нормално да бъде на 150 000 - 200 000км.

20 000км на година са малко, някой правят толкова за 3 месеца, аз ги правя за 6, ти ги правиш за 12. Относително е, по-скоро средното е 30к на година. ;)

Много правилно!!

Аз смятам, че кола вкарана от вън е правила минимум 25-30к километра!
Защо???
Защото аз в България за една година навъртам приблизително 30к километра!! И това тук в България, която е една длан в сравнение с мащабите на Австрия, Германия или Италия
;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Яну 2009, 19:32

Почнахме ги пак стъкмистиките ;).
Аз правя 20 на година. Карам градска кола. Ходя от вкъщи до работа и до супермаркета. Като живеех навън видях, че и другите хора правят същото. Ако искаш да пътуваш нанякъде много, си хващаш влака. Говорим за нисък клас хубави коли като БМВ 3та серия.

Ако говорим за 5ица и 7ица е много вероятно да е пътувано с нея на дълги разстояния. Най-малкото като тръгваш на път (почивка и т.н.) , тръгваш с най-голямата кола и семейството, малката е по-неудобна. Така е навсякъде.

Какво значение има на колко км. е колата, не осирайте темата. Хубаво започна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 17 Яну 2009, 22:01

Здравейте колеги Значи бил съм и от 2-те страни и на продавач и на купувач преди 5години продавах едно ауди 80 "селска мечта" бяло та сума ти народ се извървя и наистина българина няма угодия защитавам колегите продавачи защото трябва наистина човек да има железни нерви да слуша простотиите .

1-звани ми телефона човека беше възрастен явно по гласа и ме попита по телефона на колко км. е колата и аз му отговарям на 260000км. показва и тои започва аман за ман как толква много километри тя убита от каране бла бла бла е мамаме дае.. как така по телефона без да я види колата разбра в какво състояние е колата побеснях но се сдържах изтърпях го съответно на следващия ден колата я направих на 184785км.

2-Идва един да я гледа одари колянцето у земята и почна да бърка в ауспуха и бърка бърка бърка 2-4-6 минути аз стоя неловко ...... е потърпях па като му казах абе еи .... клизма ли ше и праиш е полудях ..... ще кажеш че няма други по нормални начини да се установи долу горе състоянието на автомобила. а колата с ново краино гърне .....

3-идват 2-ма гледат гледат гледат кумят се харесаха я така на приказки и накрая единия явно копувача се плясна по челото ееееееееееееееееееееееееее ма тя с теглич и кат викна- АЗ КОЛААА С ТЕГЛИЧ НИКОООГА НЯМА ДА СИ КУПЯ и замина аз стоя еи така :shock: естествено теглича го махнах и го тикнах в гаража.

4-идва семеиство мда ммм хубава е гледа жената гледа мъжът 50пъти отваряха вратите и ги затваряха ама като ви казвам тряс прас тряс прас еееееее че ги слушаха че ги гледаха че по леко ги блъскаха че по силно че ги сравнаваха по сила коя как се затваря абе ........... полудях баси олигофренията ........

5-идва някакво момче с един по възрастен турчета бяха момчето я хареса колата гледаха я па възрастния кат вика пу язък за хубавата кола 2 бали сено не мои да събери у багажнико................ ех мамаму стара

6- следващия еееех да имаше и теглич .................

7-ама мотора що не е мит?

8-на следващия ден ама мотора що е измит???? не трябвало да бъде мит

9,10 ,11 ,12 ............................ и само малоумници

и тва е само за 1на кола ами ако имаш 50коли за продаване и цял ден да слушаш такива простотии ??? не е лесно и на продавача !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 17 Яну 2009, 22:19

madpetio написа:...

Само един въпрос пак ... СА само ми кажете че вашите коли са на реални километри? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ;)

Не само ще ти кажа , че компакта , който е обявен за продаване в подписа ми е на реални километри , ами ако искаш може и да дойдеш да го видиш и сам да се убедиш в това.
Купен е преди около 5 години от Германия с поръчка на 70 000 км. и наистина беше на толкова , даже и цената му беше много по-висока отколкото на другите компакти , които се предлагаха тогава, даже почти колкото 2 бр. и досега тук са му навъртяни около 30 000 км.

NeoPrint написа: ....
Знам,че кола под 200-300 хиляди не влиза в БГ .......

А може ли да разясниш от къде ги знаеш тези работи и на какво се държи твърдението ти? Да не си орган на държавата , на който му се доставят информация за всяка кола която влиза тук , какво всъщност представлява или може би това е личното ти мнение , в което си забравил да опоменеш , че то е такова и не се задължаваш с верноста на думите в него? :D

vicho написа:

20 000км на година са малко, някой правят толкова за 3 месеца, аз ги правя за 6, ти ги правиш за 12. Относително е, по-скоро средното е 30к на година. ;)

.......

Колега , а как ти звучи около 30 000 км. за около 5 години? Компакта , който продавам е в България от около 5 години и са му навартяни тук около 30 000 км. Само 1 път е излизал извън гр. София през всичкото време е каран само в гр. София , като се има в предвид , че зимата почти не се кара , имало е случай да стои над 1 месец без да се кара , а като се кара , което е рядко се кара на предимно на разтояния около 8 км. за 1 ден общо отиване и връщане.
Това , че ти караш твоята кола на повече километри , не означава , че всички коли се карат толкова.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 17 Яну 2009, 22:27

То да ти кажа,по-добре да се кара тая кола тя че се скапе от седене ;)

Иначе и на 10 000 да е няма проблем за мен ;) :D
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 17 Яну 2009, 23:09

Ще подкрепя колегата над мен за това ,че е глупаво да се твърди ,че всички коли и от Италия са боклуци.
    Най- проблемната ми кола беше от Германия ....
    Иначе когато купувам кола най - ме е яд като питам любезно за 2-3 неща , то аз и сам ги виждам а продавача да почне да ме омайва . :mhihi: Предпочитам да ме остави сам .Гледам , харесвам , едно кръгче и ако всичко е ок ,плащам и чао.
Майстори , стендове ....това са излишни неща.
    Честно казано още като погледна една кола и вече съм решил дали ще я купя.
Спомням си предишната кола като купувах . Не ще и неще да запали .ТДС . Човека , Марин май беше, от Горублене вика -ми не ще , ще разваляме далаверата . Викам -не . Запали я и я взимам .Просто колата ми хареса . След почти 1 час я запали ....Купих я . Нов акумулатор , нов маркуч на турбото и почти 3 години я карах без НИКАКВИ ЯДОВЕ . Колата е комбито от галерията ми .

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 18 Яну 2009, 0:29

Пецата е прав. Километрите не са толкова важни. Важно е как е поддържана колата. И на 300 к да е, вместо 100, колата ако е поддържана добре ще кара 2-3 пъти по 300 к км. :) Дали ще е чиста, дали ще е мръсна и при двата случая може да има лоши изненади. Просто според мен като я видиш колата, за да я вземеш трябва да те грабне и просто да си кажеш "това е моята кола" и това е. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 18 Яну 2009, 0:37

То така става...един път щом видиш кола и ти привлече вниманието...приближаваш...оглеждаш се за други работи.. и друго каквото се сетиш гледаш...ако няма забележка добре...викаш продавача да ти даде да я запалиш и от там нататъка си я оглеждаш пак за каквото се сетиш или още повече трябва да си запознат с почти всички най-важни неща...като се почне от външния вид,следва да отключиш,да подадеш контакт,да запалиш...да огледаш и вътрешноста...после слизаш оглеждаш под капака и т.н. праш няколко кръгчета поне 10-на км.спираш гаси пак палиш тестваш климатроник фарове мигачи комп. екстри и т.н. кой каквото вижда.....обаче всеки трябва да запомни че цената се гледа накрая...по-принцип аз когато харесам някаква кола не гледам цената а качеството на това...и чак тогава ако имаш някакви въпроси питаш,казваш и накрая правиш сделка с продавача....няма нужда той ей така да ти седи до теб уж да ти отнема вниманието за да не се сетиш или да не погледнеш нещо което си пропуснал...то от многото гледане накрая нищо няма да се намери и....губене на време от страна на купувача и на продавача...все пак тук говорим за 2-ра ръка коли а не от магазина че да има обслужване...и съм сигурен че никой няма да бъде разочарован... ;)

Гадно е някой да се пазари по такъв начин...например аз не бих питал на колко км. е колата а просто е да сложиш ключа на контакт и сам да погледнеш...така и за останалите неща...друг е въпроса за информация която не се вижда...например от къде е нов внос или направо му искаш да погледнеш предишния собственик и там си пище дали колата е от 1-ви собственик или ти ще си 3-тия т.н. аз не смятам да кажа че на тази кола и липсва нещо...а просто да подмина и да кажа че се отказвам от тази кола от колкото да казвам ама то,ама тя ама...и т.н. колкото да можеш да накараш продавача да ти смъкне цената...просто самия продавач ще те разбере че си ценител и си решил да я купиш и сам би се съгласил да ти направи коментар на цената..дори по-голяма от колкото да да се правиш на луд или тарикат...той продавача дори в началото ще те разбере с каква цел точно си решил да погледнеш колата...
лесно е да купиш а трудно е да продадеш...просто българина обича да е на далавера.... ;)
и разберете че първо се избира качеството за разлика от цената..а не го ли разбирате разчитайте на късмет...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 18 Яну 2009, 10:47

Интересна тема!
Имам един въпрос? Когато тръгнете да се жените, питате ли жената колко "шофьора" е имала преди вас? А, гледате ли и всичко? Дали нещо не е сменявано? Или си взимате девствена?

Според мен е въпрос на късмет, оглеждаш отгоре-отгоре, и ако се харесате един на друг се взимате! Е, поняго попадаш на к*рва, но почти никога неможеш да го разбереш от първия път!

Същото е и при колите, или е твоята, или не е!
Досега не съм бъркал! :mhihi:

Успех и на купувачите, успех и на продавачите!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 18 Яну 2009, 18:49

Когато продавах старата си кола, малко хора вярваха на километрите (почти 6.5г / 93х.км - фирмена кола, но карана само от 1 човек, като стоя в гараж - до 4г навъртя 30х.км).
На новия собственик предадох папка с фактурите/документите за всичко сменено по автомобила за тея 93х.км...
На втория ден ми се обади - 'колата не пали' - явно си мислеше, че съм го измамил. А то просто оригиналния акумулатор си бе заминал - човека чакал 3 часа пред КАТ като въртял копчетата при изгасен двигател.
В края на краищата купувача бе щастлив от покупката след като отидох и му показах, че проблема е в акумулатора.
Но старата кола винаги си е на късмет както всяка механика....
Предпочитам продавача да каже 'не знам' отколкото да почне да ме мотае. Особено се дразня като ми каже 'няма удар и няма и драскотина' - откъде знае след като не я е карал той?!
Затова си ходя с един 'дебеломер' - уред за мерене дебелината на боята. С него всичко се вижда - дали само е препръскана, или има кит и т.н...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 18 Яну 2009, 20:04

ма хора това са коли за по 6-7к лв какво значение има дали е пребоядисвана или не разбирам некои кошник за 100к лв да треа да е изпънат удъра сваля цената на кола за 5к е какво искаш да купиш новата с -класа ли или 760ил даваш 5к и после наи много още 2к и колата ти е слънце все пак и ефтините коли немат толкова скъпи части

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 18 Яну 2009, 20:43

Мишу, тук си съвсем прав - като вземах бавареца (под 5к) въобще не му мерих боята :mhihi:
Ясно ми беше, че по принцип покупката си е риск, но и 'рисковата' сума не бе толкова голяма. Километража също не гледах (93г/170х.км :mhihi: ), но дизела на +3С запали от раз без пушене и ми хареса как работи...
Както казаха колегите - огледах грубо за пребоядисване на сериозни части (бомбета на амортисьори, греди и т.н.), гледах дали светнаха лампичките в необходимия ред и за 20минути колата бе купена.... Досега да чукна на дърво (един месец) проблеми не е създавала, въпреки, че има навъртени около 2х.км. Сменихме само маслото с филтрите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 520i
Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър

Re: Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!

Мнение от inj.stoichev » 30 Дек 2018, 0:52

Супер тема !
На мен едни се отказаха да ми купят колата, защото кората под люка не била автоматична, а трябвало на ръка да се прибира :D
Друг пък се отказа, защото вторият комплект с гуми не можах да му го покажа... Гуми ли купува, кола ли... както и да е.

Иначе на какви търговци съм попадал:
1. Случай във Враца. Гледам кола, на обявата пише технически отлична, двигателя работи много добре, 6 скорости, автопилот и др. Отивам аз, паля колата, бам отзад облаци пушек, първо бял, после стана черен, накрая синьо-сив... Абе цветове да искаш ...Ауто колор чейнджинг... Колата не може да стабилизира оборотите и изгасна няколко пъти докато загрее.. преъсваше, имаше работа на 3 цилиндъра... И понеже тоя тъпанар го предупредих да не ме разкарва, че ще идвам от София и ме прецака умишлено само и само с надеждата че съм балък и може и да ми я набута, реших леко да му го върна и реших и аз да му загубя времето и да му поизхабя горивото и да му опъна нервите... та след това отивам цъкам копчето за автопилота, няма никой... викам му тука нещо май не е ок а индикатора не свети, че е активен? Той ми отговаря автопилота на място не може да се включи... :lol: :mhihi:
После пробвам да изредя скоростите... до 5та всичко ок... 6та нъц.... иначе топката на лоста с шест скорости изобразени. Викам брат къде ти е шестата бе да не е останала в автовоза... Той ми вика на място скорости не се включват като караш в движение ще влезне.... :lol: :roll: ... Отварям капака аз гледам вина въвеждам в декодера... Еба си магията тя колата няма автопилот и е с 5 скорости... ей направо да не повярва човек ! :clap: :ok:

2. Казвам на продавач в Търново. Не искам да палиш колата, искам като дойда сутринта да си я запаля аз студена! Отговор - Да ! Разбира се! Как иначе... Е отивам аз Питам палена ли е? Отг. Не бе, как нали се разбрахме няма тука шменти капели при мен... Викам ок, брат! Цъкам скритото меню, бам проверка на температура вънка беше 0 или 1 градуса не помня вече, а показва температура 6-7 градуса... Айде чао мъжки !

3. Автокъща в Пловдив. Искам да направя завой извън автокъщата, тъй като с друг клиент виждам, че правят пазарлък за тест и му слагат номера, за да я изкарат навън. Отговарят ми, че не може. Викам добре, тогава да я подкарам поне вътре. Добре ми вика продавача. Качвам се тръгвам и виждам, долу на портата на изхода като метален праг... минавам през него нарочно... То като почна едно тропане, чукане... Не знам носачи ли бяха, кормилни накрайници ли, тампони на амортесьори ли или друго или всичко комплексно, ама направо свят ми се зави, толкоз раздънкана и разбита ходова и окачване не бях виждал !!! :!: Направо се притесних дали като се връщам няма нещо да изпадне и някое колело да ме изпревари....

4. В софия гледах една изгнила ама изгнила е46 ама не само вежди и прагове и около емблемата на багажника ами дори нагоре по вратите и отдоло под колата всичко гърнета, мостове откъртени, изгнили, купето отдоло талигата абе ужас, че даже и в багажника където е резервната гума. И си говорим и му викам на тоз, "няма много ръжда гледам, добре изглежда" (барам го по акъла, щото й искаше некви 6 500лв, а колата имаше и технически проблеми и др. забележки и какво ли не, а е на 18г същевременно и праснал цена, която за мен е безумна :D ) и той ми вика - Ми да, аз се чудя какво се оплакват всички, че колите от Швейцария и Германия имат ръжди, аз до сега не съм взимал кола със сериозни ръжди, имат тук там МАЛКО, ама то нормално 2ра ръка все пак ! :banghead:

5. Пазарджик ... Абе мисля че няма смисъл да изброявам повече...

Значи имам чувството че преди да отворят врати някои автокъщи персонала им минава курс по актьорско майсторство.. Ма то поне като лъжат някой клиент да се съобразяват с това какъв човек стои насреща и колко могат да бръщолевят и да съобразяват лъжите си спрямо капацитета и познанията на човека срещу тях... :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!

Мнение от Мордехай » 30 Дек 2018, 9:11

Извинявай, ама според мен вината за разочарованието е до голяма степен у теб самия. Търсиш явно кенефи при долнопробни търгаши. Промени нещата за да не се ядосваш с кретени, ако всеки го направи, много от тези продавачи няма да имат място на пазара.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата