Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 520i
- Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
- Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър
Re: Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!
Мордехай написа:Извинявай, ама според мен вината за разочарованието е до голяма степен у теб самия. Търсиш явно кенефи при долнопробни търгаши. Промени нещата за да не се ядосваш с кретени, ако всеки го направи, много от тези продавачи няма да имат място на пазара.
Не ги знам кой какъв е, търсех специално е46 комби или е39. Исках точно един от тези 2 автомобила! Карах всички обяви подред в цялата страна без значение кой каква цена е обявил и какво лице е, защото не знаеш къде ще ти излезне късмета

Аз съм доволен от своята покупка, но ми отне 1 година търсене и над 200 гледания на коли в цяла България

И смятам че не човек избира колата, а колата него

Наздраве на всички и весели празници !

Последна промяна inj.stoichev на 30 Дек 2018, 10:30, променена общо 1 път
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз вече съм се зарекъл за кола да не обикалям държавата,че последно си дадох в път половин 540-ка,каквато търсех
Последното пътуване ми излезе през доста солено заради човек от форума...След убеждаване,че колата е перфектна аз ангажирам приятел,наемам платформа и т.н.Бях получил и няколко снимки на които колата изглеждаше супер
От мерак си тръгнах от работа на обяд и газ към Асеновград.Нафта до горе,черпене на бензиностанцията и кеффф...докато не видях колата на живо
Кенеф с ръжди,които не бяха снимани.След пробно кръгче и скоростите не бяха ок,а и още нередности излязоха
Попитах го,защо ме е разкарвал и отговора му беше "аз не мислех,че си чак такъв перфекционист"
Айде 300лв задна и обратно към София.Така,но поне без платформата ходих на доста скъпи разходки и се отказах.

Последното пътуване ми излезе през доста солено заради човек от форума...След убеждаване,че колата е перфектна аз ангажирам приятел,наемам платформа и т.н.Бях получил и няколко снимки на които колата изглеждаше супер

Попитах го,защо ме е разкарвал и отговора му беше "аз не мислех,че си чак такъв перфекционист"

inj.stoichev написа:Мордехай написа:Извинявай, ама според мен вината за разочарованието е до голяма степен у теб самия. Търсиш явно кенефи при долнопробни търгаши. Промени нещата за да не се ядосваш с кретени, ако всеки го направи, много от тези продавачи няма да имат място на пазара.
Не ги знам кой какъв е, търсех специално е46 комби или е39. Исках точно един от тези 2 автомобила! Карах всички обяви подред в цялата страна без значение кой каква цена е обявил и какво лице е, защото не знаеш къде ще ти излезне късметаПредната ми е46 обиколих цяла България и накрая я намерих на 10км от нас! Дори тогава не търсех е46, а съвсем друг автомобил, но като я видях просто разбрах, че това е моята кола ! За коли в тази година имаше скъпи и бяха зле... ама ЗЛЕ ! Имаше една дето беше по-евтина и по-добре от по-скъпите ! Поддържана от свестен човек ! Но пък километрите й бяха много! Масата от търговци са така ! Не веднъж са ме разкарвали напразно ! Има и някои свестни, но са малко и са принудени и те да правят шмекерии иначе няма да им върви търговията заради заобикалящата ги конкуренция. Тоест, за да оцеляваш в една среда трябва да се нагодиш според нея... Това е.. Тук основно се търсят евтини коли ! Изключвам София, говоря като цяло за България и съответно основно такива се вкарват, за да се задоволи търсенето. После има мяу ! Кофти ама факт. Всеки търси кола според възможностите си, а у нас възможностите на повечето са малки. От там идва целия проблем. То иначе е елементарно, ако имаш финанси отиваш взимаш нова и забравяш. Въпроса е като нямаш пари за нова да съумееш да си купиш втора употреба дето да става за каране все още! А още по-сложно ако искаш да си намериш 2ра употреба, определен модел, който вече е стар! Както в моя случай.
Аз съм доволен от своята покупка, но ми отне 1 година търсене и над 200 гледания на коли в цяла БългарияИ от предното е46 също съм доволен
Навъртях му 100 000км в БГ а го взех на 13г. и го карах над 4г по родните пътища. Никакви оставяния на пътя не съм имал с нея! Горе доло знам какво да гледам и не позволявам на емоциите да ме завладеят и да взема прибързано решение.
И смятам че не човек избира колата, а колата негоПросто трябва да имаш търпения да си дочакаш късмета и колата
![]()
Наздраве на всички и весели празници !
Кажи чесно че за 318-ка си обиколил 200 обяви

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
(bubsa) написа:Аз вече съм се зарекъл за кола да не обикалям държавата,че последно си дадох в път половин 540-ка,каквато търсех![]()
Последното пътуване ми излезе през доста солено заради човек от форума...След убеждаване,че колата е перфектна аз ангажирам приятел,наемам платформа и т.н.Бях получил и няколко снимки на които колата изглеждаше суперОт мерак си тръгнах от работа на обяд и газ към Асеновград.Нафта до горе,черпене на бензиностанцията и кеффф...докато не видях колата на живо
Кенеф с ръжди,които не бяха снимани.След пробно кръгче и скоростите не бяха ок,а и още нередности излязоха
![]()
Попитах го,защо ме е разкарвал и отговора му беше "аз не мислех,че си чак такъв перфекционист"![]()
![]()
Айде 300лв задна и обратно към София.Така,но поне без платформата ходих на доста скъпи разходки и се отказах.
Ми при мен не е по-различно в общи линии, но като искаш нещо супер определено е така, трябва да дадеш своето, обикалям докато трябва ! Ако ще заметресение да има !
А иначе знам един в София няма да казвам името на къщата, дето си държи всички коли заключени! ...
Като поискаш да ти отвори кола почва да те гледа съмнително, пък и питания има от сорта "Ама само ще гледаме или?"
Е какво означава това? Как да го разбирам? Да купя кола само по външния вид ли? Това да не е шоурум на нови модели коли? Или купувам прасе - угоено е взимам го... Ми ако колата му е хубава и цената ме устройва ще я взема, ако не няма. Той не иска да се занимава и да рекламира стоката си дори. После клиентите му криви! И дори пред мен говореше на жена си за други клиенти какви малоумници били и как за втори път идвали да гледат една от колите му. Е може ли такова отношение към клиент...
Ми представете си не всеки е наясно с пазара и не всеки купува коли с автовози и не знае какво точно да гледа и как стоят нещата на пазара за коли и как вървят цените. Нали трябва да придобие представа и да го проучи тоя пазар, преди да вземе решение какво да купи

А пък да му кажеш, че искаш да запалите някоя кола.... е тогава става екшън

+ това, дума не може да става да караш някоя от неговите коли

Еми 2години по-късно гледам същите коли още му стоят !!!

Последна промяна inj.stoichev на 30 Дек 2018, 10:59, променена общо 1 път
- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
Кажи чесно че за 318-ка си обиколил 200 обяви![]()
Не за е39ката

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мнозинството горублянски капацитети са такива.inj.stoichev написа:mhihi: Отговори ми се че аз с баща ми само съм си оглеждал коли и нямало нищо да взема и сме били несериозни... Нямало коли за мен при негоА аз бях тръгнал с пачките в джоба
А дума не може да става да караш някоя от неговите коли ! Директно ми вика и ти какво ще разбереш като я покараш 5 минути
![]()
Ама проблемът е двустранен - щом така се държат и не са умрели от глад, значи мнозинството купувачи са ОК с това отношение..
Аз точно оттам съм се отказвал от перфектното бмв-нце, което търсих 2-3 месеца, заради такъв дървар.
Купих си пак от Горубляне, малко по-скъпо и с малко по-малко екстри, но човекът се държа добре - тоест професионално!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Това гаранция е оня катил от авто свят Germany
Или нещо подобно беше.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Инж Стойчев, това да не е автокъща Автосвят? Коли от Германия?

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
barty написа:Инж Стойчев, това да не е автокъща Автосвят? Коли от Германия?
Хахахааххаа ! ДА Точно там е

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Аз за себе си съм решил въпроса безотказно и безкомпромисно - търся и купувам коли само от Германия и околните ѝ държави. Каквото и да съм търсил - винаги съм го намирал от раз и винаги е било съпроводено с приятни спомени. От българин не бих си купил клечки за уши даже ако можех. Тук казаната дума няма никаква тежест или стойност.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
(bubsa) написа:Това гаранция е оня катил от авто свят GermanyИли нещо подобно беше.
Дааааа...... Е явно се набива в съзнанието и на другите хора не само в моето

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
inj.stoichev написа:(bubsa) написа:Това гаранция е оня катил от авто свят GermanyИли нещо подобно беше.
Дааааа...... Е явно се набива в съзнанието и на другите хора не само в моето
Веднъж съм ходил при него и не знам как не му забодох един плесник

- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
Аз имам чувството че той не си изкарва прехраната с това, а с нещо друго
или пере пари
знам ли ? 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Мордехай написа:Аз за себе си съм решил въпроса безотказно и безкомпромисно - търся и купувам коли само от Германия и околните ѝ държави. Каквото и да съм търсил - винаги съм го намирал от раз и винаги е било съпроводено с приятни спомени. От българин не бих си купил клечки за уши даже ако можех. Тук казаната дума няма никаква тежест или стойност.
Добре де, като купувате коли от Германия не ви ли притеснява как ги карат по техните магистрали

Миналия месец бях там и по магистралите си карах 160-180 на круиз контрол и пак имаше някакви коли дето ме минаваха като спрял. Не визирам тежки лимузини и бегачки ами всякакви коли дето са в сътояние да вдигнат 200+ се караха на карате...адаже на един ярис се чуваше в мойта кола как му реве моторчето при 170+

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Те тук все едно не се карат така 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.