Дигитализиране на винетките

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Дигитализиране на винетките

Мнение от Jordana » 03 Яну 2019, 16:07

Ама моля ви се , 1.2 милиарда лева се чакат приходи от електрическата винетка ....като ги получат тогава ще работи както трябва . Сега за без пари толкова :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Яну 2019, 16:20

Един преател пита що няма дневна след като оправданието преди бяха високите разходи за печат на дневните.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 03 Яну 2019, 18:56

https://www.dnevnik.bg/skorost/2019/01/ ... z_vinetka/

Ей скапахте "най-сложната система" в държавата с това конвертиране на винетки значи :mhihi:

Да си признае веднага кой е нацъкал 168 винетки на Е60то... :mhihi:

П.С.

Един преател пита що няма дневна след като оправданието преди бяха високите разходи за печат на дневните.

То е ясно че това е "евтино" оправдание и измъкване.

Според мен обаче има логични доводи да няма "прекалено евтина опция".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Яну 2019, 20:10

Има уикенд винетка .....от петък до неделя . Стига уикенда Ви да започва в петък :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2019, 20:11

Тя е с ебати цената от 10 лева. 10 уикенда и си валад.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 03 Яну 2019, 20:12

Ей пак хората им виновни. Като на тези от КАТ, на които системата им не отчитала много често реално когато си си платил акта или фиша, защото хората не си попълвали платежното нареждане правилно.
За "лош човешки материал" може да говорим според мен при 5-6% от случаите, да си кажеш айде има доста олигофрени. Ама над 33% нещо май другаде е проблема. Хората били тествали как ще реагира системата. Ми ще тестват, като я има тази опция. Да го бяха обвързали с номера на винетката да видим дали щяха да тестват.
Смятай щом в 2019та това е най-сложната система, която работи в България :mhihi:
Не знам как не ги е срам да го казват това, че чак и да се хвалят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Яну 2019, 20:19

На това му се вика - безочливи лъжци. :winky:

Но щом на стадото и от подобни изцепки не му светва лампата в главите... май приказката за материала е вярна.

Примено има видеа от някои други държави, където бойкотирането на подобни такси, минетки и тн е доста нелицеприятен акт свързан най-малкото с материални щети.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bat kir4o » 03 Яну 2019, 20:31

Тя приказката за материяла може да е вярна,но не за обикновенните хора,а за тия дето ни управляват ;)
Пълни измамници и крадци,колко пари откраднаха за тая система не е истина,и кво стана накрая пак не работи,после ние сме виновни,че си конвертираме винетките ще се пукна от смях :mhihi:
карам спокойно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Яну 2019, 20:33

Не казвам, че сме виновни за провала.
По-скоро намеквам, че на хората не им пука, че техните пари са отишли на вятъра, за вече не знам кой път.

Подобна простотия е с ГО.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 03 Яну 2019, 21:47

Jordana написа:Има уикенд винетка .....от петък до неделя . Стига уикенда Ви да започва в петък :mhihi:

Мен не ме интересува да има уикенд винетка, а дневна за който ден си искам. С цена 97лв / 365 да речем. Или ако искат да е 97/365*2 или *3.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 03 Яну 2019, 22:00

cod-cdbp написа:Не казвам, че сме виновни за провала.
По-скоро намеквам, че на хората не им пука, че техните пари са отишли на вятъра, за вече не знам кой път.

Подобна простотия е с ГО.

Държавата на наблюдателите :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 04 Яну 2019, 14:09

bum_bum написа:Мен не ме интересува да има уикенд винетка, а дневна за който ден си искам. С цена 97лв / 365 да речем. Или ако искат да е 97/365*2 или *3.

Това означа 97/365*2 или *3 = 97/730 или 97/1095. Защо този който ще пътува един ден ще плаща бонус 2 или 3 пъти по-малко? Вероятно си искал да напишеш (97/365)*2. Просто има приоритет при извършване на математически действия.

Нека те попитам нещо, ако купуваш 1 БМВ или 11 БМВ-та дали цената ще бъде една и съща? Цените за годишна винетка са смешни на фона на цените на гражданска, горива и каско. И твърдо съм против дневните винетки за леки коли, най-вече заради гастарбайтърите. Едно минаване от Охрид до нашата граница ми излезе над 10 лв в едната посока в Македония. А то пък една магистрала там, да не говорим за двупосочния път към границата.
Скоро така или иначе ще минем изцяло на тол такси и колите и тогава ще се плаща кой колкото кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Яну 2019, 16:25

bum_bum написа:
Jordana написа:Има уикенд винетка .....от петък до неделя . Стига уикенда Ви да започва в петък :mhihi:

Мен не ме интересува да има уикенд винетка, а дневна за който ден си искам. С цена 97лв / 365 да речем. Или ако искат да е 97/365*2 или *3.

Кажи на твоя приятел, че разходите по разпространение, печат и други на хартиените ще излезе че са били "пари за семки" в сравнение с електрическите винетки.
Че сумата за системата стартира от 80 милиона лева+ (говори се) 700к на месец :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Яну 2019, 16:39

Държавна компания :mhihi: добре се справят за сега. Сякаш не беше ясно още като се насраха и не дадоха концесия, щото се усетиха, че няма как да крадат така.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Яну 2019, 18:23

ID A написа:Това означа 97/365*2 или *3 = 97/730 или 97/1095. Защо този който ще пътува един ден ще плаща бонус 2 или 3 пъти по-малко? Вероятно си искал да напишеш (97/365)*2. Просто има приоритет при извършване на математически действия.

Не пиша формули, ясно че не искам да е няколко пъти по-евтина дневната.

ID A написа:Нека те попитам нещо, ако купуваш 1 БМВ или 11 БМВ-та дали цената ще бъде една и съща? .

За това казах 2-3 пъти по-скъпа да бъде дневната. Ако си купувам 11 бмв-та няма да ми ги дадат 2-3 пъти по-евтино, нали?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата