Влагоабсорбатор ?
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Re: Влагоабсорбатор ?
randity написа:И аз ще следя. В спалнята сутрин не може да се види през прозореца. Всичко е леш, под килима е направо мокро.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
Първо, сутрешно проветряне за няколко минути и най-важното:
Пробвай довечера да спиш на леко открехната врата (откъм коридора), както и леко открехни щорите/пердетата или там каквото имате по прозорците.
В началото и аз имах същия проблем, купих си и абсолютно същия уред като на колегата, вадеше по 3-4 литра вода на денонощие, но като го спра вечерта, влагата си се появаваше до сутрината и така .... докато бебето порасна.
По-късно установих, че като оставим открехната вратата, сутринта влага .....йок.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Хмм.. ще го пробвам довечера, да видя дали ще има ефект.Georgi_G написа:randity написа:И аз ще следя. В спалнята сутрин не може да се види през прозореца. Всичко е леш, под килима е направо мокро.
Първо, сутрешно проветряне за няколко минути и най-важното:
Пробвай довечера да спиш на леко открехната врата (откъм коридора), както и леко открехни щорите/пердетата или там каквото имате по прозорците.
В началото и аз имах същия проблем, купих си и абсолютно същия уред като на колегата, вадеше по 3-4 литра вода на денонощие, но като го спра вечерта, влагата си се появаваше до сутрината и така .... докато бебето порасна.
По-късно установих, че като оставим открехната вратата, на сутринта влага .....йок.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Имам същия проблем, на пролет ще се прави вътрешна изолация (няма как да е външна) от вата и гипс картон.
Предишния собственик е сложил стириопор отвътре и е пълен “кенеф”. Фибран или стириопор само отвън.
Този влаго-абсорбатор е само вренно решение на проблема, отделно като спите ще ви бръмчи.
Изолирай стени и под (ако не са).
А за вече появи ли я се мухъл “Savo”. Пръскаш и само гледаш без да търкаш. След това проветряване че мирише на белина.
Предишния собственик е сложил стириопор отвътре и е пълен “кенеф”. Фибран или стириопор само отвън.
Този влаго-абсорбатор е само вренно решение на проблема, отделно като спите ще ви бръмчи.
Изолирай стени и под (ако не са).
А за вече появи ли я се мухъл “Savo”. Пръскаш и само гледаш без да търкаш. След това проветряване че мирише на белина.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Външна изолация - стиропор, вътрешна (в краен случай) - фибран, защо - преди да се прави нещо се чете. Има-няма влага - поддържане на постоянна температура в стаята, често проветряване, и леко открехната врата към коридора през ноща - върши чудесна работа!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Хм, колеги, покрай тази тема изрових някакви таблетки на церазит за тия влагоабсорбатори техните, ама срока им на годност минал 2016
Дали да ги слагам?

Дали да ги слагам?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
c04 написа:Хм, колеги, покрай тази тема изрових някакви таблетки на церазит за тия влагоабсорбатори техните, ама срока им на годност минал 2016![]()
Дали да ги слагам?
Слагай ги. Утре ако отговориш пак в темата, всичко е ок

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
ogata написа:c04 написа:Хм, колеги, покрай тази тема изрових някакви таблетки на церазит за тия влагоабсорбатори техните, ама срока им на годност минал 2016![]()
Дали да ги слагам?
Слагай ги. Утре ако отговориш пак в темата, всичко е ок

- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Котешка тоалетна в чорап. Абсорбира като бясно това.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- JohnnyBravo
- Потребител
-
- Кара: e39 525dA
Аз имам голям проблем с влагата, защото вкъщи се поддържат високи температури и се проветрява рядко (с две малки деца и топлолюбива жена е така...). Имам този:
https://obezvlazhniteli.pazaruvaj.com/rohnson/r-9110-p312199933/
а поради нуждата от още един, взех и този:
https://www.emag.bg/vlagoabsorbator-star-light-20-l-24-ch-170-m-ch-rezervoar-3-l-digitalen-kontrol-tajmer-jonizirashta-funkcija-bjal-dhm-2044w/pd/DYP51SBBM/
Вторият е много по-мощен и върши страхотна работа. Минусите са, че е доста шумен и вее много. Това на никой вкъщи не му пречи, така че не е драма. Но за хора, които ги дразнят всякакви шумове, особено вечер като се опитват да заспят, не бих го препоръчал.
Първият пак си шуми, но е много по-слаб и с него остава лек конденз сутрин по прозорците.
https://obezvlazhniteli.pazaruvaj.com/rohnson/r-9110-p312199933/
а поради нуждата от още един, взех и този:
https://www.emag.bg/vlagoabsorbator-star-light-20-l-24-ch-170-m-ch-rezervoar-3-l-digitalen-kontrol-tajmer-jonizirashta-funkcija-bjal-dhm-2044w/pd/DYP51SBBM/
Вторият е много по-мощен и върши страхотна работа. Минусите са, че е доста шумен и вее много. Това на никой вкъщи не му пречи, така че не е драма. Но за хора, които ги дразнят всякакви шумове, особено вечер като се опитват да заспят, не бих го препоръчал.
Първият пак си шуми, но е много по-слаб и с него остава лек конденз сутрин по прозорците.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Аз с течение на времето хванах няколко трика за борба с влагата. За щастие не е много принципно у нас, но ако не обръщам внимание си има. Ново строителство, изолация 3 см на пода и ламинат (над гаражи съм), ютонг и пвц дограми. 2 бр. климатици. Значи това което най-помогна са външните ролетни щори. Пускаш нацяло и има осезаема разлика когато ги оставям вдигнати. Говоря за вечер. Имам и влагоабсорбатор който се пуска само когато сушим дрехите в една от стаите които се ползва малко. 2/3 лт вода си събира. Ако имате и вътрешни щори тях пък ги отваряйте. Да движи въздух около стъклата. Вечер всички стаи с открехнати врати, не отцепвайте помещенията. С тея простчки правила си реших проблемите с това.
Тея таблетките на Церезит са ала-бала или поне при мен нищо не правеха. Като се готви пускате аспиратора и заедно с него открехнете леко прозореца в стаята. Голям ефект има. Влагоабсорбатора ми е 300w и го държа на 60% по препоръка на продавача. На 40% почти ми утрепа растенията у нас и се разкашляхме. Та така с проба грешка намерих с времето оптималните "настройки" на дома. Успех!
Тея таблетките на Церезит са ала-бала или поне при мен нищо не правеха. Като се готви пускате аспиратора и заедно с него открехнете леко прозореца в стаята. Голям ефект има. Влагоабсорбатора ми е 300w и го държа на 60% по препоръка на продавача. На 40% почти ми утрепа растенията у нас и се разкашляхме. Та така с проба грешка намерих с времето оптималните "настройки" на дома. Успех!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Даааа Врачанино, сложихме ПВЦ дограма, за да си намалим потреблението на енергия и след това по цял ден работи влагоабсорбатор, който консумира някъде около 400 вата, горе долу една четвърт от консумацията на климатика с който се отопляваме. И все сме прецакани. Имам и една стая с нещо като френски прозорец от ПВЦ дограма. Там каква влага е, не е истина.
https://moby-bg.com/product/1353/rekuperator-reversiven-ventilator-vents-solo-ra1-35-9-r.html
Това май е истината.
https://moby-bg.com/product/1353/rekuperator-reversiven-ventilator-vents-solo-ra1-35-9-r.html
Това май е истината.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
FaceOff написа:Външна изолация - стиропор, вътрешна (в краен случай) - фибран, защо - преди да се прави нещо се чете. Има-няма влага - поддържане на постоянна температура в стаята, често проветряване, и леко открехната врата към коридора през ноща - върши чудесна работа!
Ще си позволя да не се съглася тотално с теб, защо - който иска да чете където иска.
Вън фибран може САМО ако е на бетон. Вътре В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, освен ако не искаш предразполагане точно за мухъл.

Най-добрият вариант за външна изолация е ватата! По-скъпо е, но кара си едни 40 години и не гори!
Вътре пак вата с картон. Но фибрана го забравете за вътре за стените, всеки себеуважаващ се майстор ще ви го каже, плюс хора, които това продават.
Това е идеалното спасение относно изолация за мухъла, но пак си трябва проветряване.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Влага и мухъл са две различни неща. Имам една стая за слушане на музика и за да не кънти, навремето я облицовах с някакви декоративни плочи от стиропор и да, има влага яко, но никога там не е имало мухъл и стените са топли на пипане. Явно мухълът се хваща на студени стени и на границата между топла и студена стена.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ukelichko написа:Влага и мухъл са две различни неща. Имам една стая за слушане на музика и за да не кънти, навремето я облицовах с някакви декоративни плочи от стиропор и да, има влага яко, но никога там не е имало мухъл и стените са топли на пипане. Явно мухълът се хваща на студени стени и на границата между топла и студена стена.
Мухъл се хваща там, където дълготрайно няма пряка слънчева светлина. Т.е УВ светлината го убива.
Затова обмислям да го боря при мен с лампи.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Имах сериозен проблем с мухала.
Реших го на 90% по следния начин.
1. Монтирах вентилационни розетки.
2. В по - студената стая работи влагоабсорбатор.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Реших го на 90% по следния начин.
1. Монтирах вентилационни розетки.
2. В по - студената стая работи влагоабсорбатор.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4