Дигитализиране на винетките

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Дигитализиране на винетките

Мнение от steeN » 05 Яну 2019, 22:32

Изображение

Държавната собственост е долния десен квадрант. Концесията е горе дясно. А частната собственост е горе ляво. Притирай си я тази картинка и си я залепи някъде.

Top Gun Maverick написа:В това отношение да. Ще ти дам един реален пример. Едно време през соца няма да споменаваме(чакаме 30 годишнината да отворим тема и да се хапем :mhihi: )но даречем изкупителната жертва на всичко лошо Жан Виденов го махнаха и не видя повече пост, Луканов го думнаха, Костов и него го махнаха, Софиянски също, но от там насам все е на зле - някой го хващата с нещо и го пращат в командировка просто! Ако имаш обратни примери давай. Чакай, че тъкмо твоите мнения в една стара тема за ГТР чета. :mhihi:

Ай ся няма нужда. Според мен сега ги е страх, защото последно Валерката му намазаха ските и тва беше доста тежко решение и сега много по-лесно падат глави.
Не мисля, че са коректни примерите ти. Костов загуби избори, Жан Виденов падна правителство...
Софиянски също се беше кандидатирал за някакви неща, просто не го избраха ако си спомням вече?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 05 Яну 2019, 23:03

Тоз нов орган за контрол на винетките имат ли Законово право да спират МПС-та или мога да си ги подмина ако ми махнат да ме спрат? До колкото съм запознат такова право имат само КАТ, полиция, и ДАИ.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Яну 2019, 23:47

Tenata написа:Тоз нов орган за контрол на винетките имат ли Законово право да спират МПС-та или мога да си ги подмина ако ми махнат да ме спрат? До колкото съм запознат такова право имат само КАТ, полиция, и ДАИ.

Гледах, че са дописвали нещо в закона за движение по пътищата, та е хубаво да се провери, че може да са неприятни изненади ако не спреш.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 05 Яну 2019, 23:48

Правиха изменения в сума ти закони и имат право да ти свалят номера, ако си с винетка, но имаш неплатени глоби към КАТ. Вероятно ако не спреш, ще съобщят на КАТ, въпреки че имат и те право на специален режим на движение, но на снимките са все с жълти лампи. Идея нямам дали имат право да те арестуват.
Отразени са в ЗДвП, не съм се зачитал какви глоби се налагат при неподчинение. Вероатно по текстовете за неизпълнение на указания на ръковден орган от ЗДвП.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 06 Яну 2019, 11:43

https://www.facebook.com/emil.a.georgie ... 41?__xts__[0]=68.ARABbltDYMnGK8e3SqtvbojvXJCzz0hYc_Z_60yKW3zDMp8mvLcRPtr1MdkhJ8dXVgljrFUhiChjSFGP632oTAY_hPpOSO0rLEMBLY-i30WjcRRlD5MOmQaJznIE1vbcIhI7yZPZ5cWSMXbNZEr9kyYt488SoIcTaoroZ0xx_q0Azw-9ABlS1E_9DDaq4CnGZashkqZCsMu-ykQYnaZ9eLn0mM0wXvoC8h64TPF0XEuI1b1cvdwxjGXpMvA2a-vRwdDEw-2R9UmTKl8-es1QjU52cumKAblNk9wYyUk1O7Tas-ZPMf1jmSsLC_0LYYAQcsEmKXAeK6q7KPdJDht-33YYjg&__tn__=C-R :shock:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Яну 2019, 16:10

На тия тролове, ъъъ, извинете толове спокойно можеш да не им спреш и после трябва да минат през много сложна процедура за да отнесеш нещо. Но говорим когато са на пост, спират ли те в движение не забравяйте, че най-вероятно ще имат камера в колата си и после няма да има мърдане. Но така да ти махне(ако са изменили закона, иначе наредби и други подобни не могат да им дадат правото)спокойно можеш да кажеш, че не си го видял ако изобщо някой те пита после и за да го отнесеш трябва да напише една докладна като всеки редови полицай и да започнат тогава процедура за евентуален акт и доказване на вина.

Я си признайте веднага кой пусна куп пъти едни и същи номера и блокира системата. Ще го обявят за хакер веднага. :mhihi: Иначе не знам дали някой го отчете, но Бойко лично се извини на народа. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 06 Яну 2019, 16:35

Промениха ЗДвП за пореден път заради тях.

Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) (1) Агенция "Пътна инфраструктура" осъществява контрол върху заплащането на съответната такса по чл. 10, ал. 1 от Закона за пътищата чрез електронната система за събиране на пътни такси.
(2) При изпълнение на функциите си по този закон определените от председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" длъжностни лица:
1. спират движещи се моторни превозни средства чрез сигнал със стоп-палка с червена светлина, описваща полукръг, като сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се автомобил на Агенция "Пътна инфраструктура", означен като контролна единица на Националното тол управление, чрез постоянно светещ или мигащ надпис "НАЦИОНАЛНО ТОЛ УПРАВЛЕНИЕ - СЛЕДВАЙ МЕ!"; проверяват документите за самоличност на водача, както и всички документи, свързани с управляваното превозно средство;
2. за установяване на нарушенията по чл. 179, ал. 3 - 3в използват технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и/или табелата с регистрационния номер на пътното превозно средство, както и такива за измерване на размерите, масата или натоварването на ос на моторните превозни средства;
3. осъществяват контрол по спазване на задълженията за заплащане на таксите по чл. 10, ал. 1 от Закона за пътищата;
4. предоставят възможност за картово плащане на съответните такси по чл. 10, ал. 2 и чл. 10а, ал. 2 от Закона за пътищата;
5. не допускат движение по път, включен в обхвата на платената пътна мрежа, на моторно превозно средство, за което не е заплатена съответната такса по чл. 10, ал. 1 от Закона за пътищата;
6. изземват и задържат свидетелства за регистрация на моторно превозно средство, в предвидените от закона случаи;
7. проверяват създадените записи по ал. 3 и на тяхна основа съставят актове за установяване на административни нарушения при спазване на разпоредбите на чл. 189е и чл. 189ж;
8. съставят и връчват актове за установяване на административни нарушения и връчват електронни фишове за нарушения по чл. 179, ал. 3 - 3в.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 06 Яну 2019, 16:35

Един приятел след 6 опита да дигитализира месечна винетка се отказа... Все беше неуспешно.

Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 06 Яну 2019, 21:01

Последно какво става с хартиените винетки, които важат след 31 януари? Моята е до май месец. Мога ли да си карам спокойно или да очаквам поредната простотия от "държавата"?

https://www.bgtoll.bg/novini/aktualno/n ... te-vinetki

проф. Асенов. Отбеляза, че за шофьорите с хартиени валидни винетки трябва да карат спокойно, тъй като при тол контрола ще може да се провери кога изтича срокът на стикера. Важно е той да остане залепен на предното стъкло на автомобила.

дали :dunno:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Яну 2019, 0:51

ylaine написа:Последно какво става с хартиените винетки, които важат след 31 януари? Моята е до май месец. Мога ли да си карам спокойно или да очаквам поредната простотия от "държавата"?

https://www.bgtoll.bg/novini/aktualno/n ... te-vinetki

проф. Асенов. Отбеляза, че за шофьорите с хартиени валидни винетки трябва да карат спокойно, тъй като при тол контрола ще може да се провери кога изтича срокът на стикера. Важно е той да остане залепен на предното стъкло на автомобила.

дали :dunno:

Това е официалната позиция за момента.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Яну 2019, 10:22

Преди си сменяха винетките от стъкло на стъкло, сега просто ще си сменят регистрационните номера. Далеч по-лесно е :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 07 Яну 2019, 12:17

Е.Димитров написа:Преди си сменяха винетките от стъкло на стъкло, сега просто ще си сменят регистрационните номера. Далеч по-лесно е :mhihi:

Да ама като те спрат катаджиите за проверка и като те видят с друг номер на колата ще има голямото "кво прайм ся" :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 07 Яну 2019, 15:06

Кви хартиени винетки ?! Аз такава не съм купувал , нито виждал. Я покажете една да видя що за животно е това

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Яну 2019, 16:16

seimo написа:
Е.Димитров написа:Преди си сменяха винетките от стъкло на стъкло, сега просто ще си сменят регистрационните номера. Далеч по-лесно е :mhihi:

Да ама като те спрат катаджиите за проверка и като те видят с друг номер на колата ще има голямото "кво прайм ся" :mhihi:

На мен ми се е случвало, да ме спрат и да им дам документи за друга кола (без да искам) погледнат ги, погледнат личните ми документи и ме пуснат. Чак по-късно се усетих, че съм им дал съвсем различен талон на автомобил.
Пък и нали руснаците продаваха едни устройства, дето преставляват барабан и на него поставени 2 различни номера :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2019, 20:15

seimo написа:

Знаеш ли, че брата на Оптимус Прайм е катаджия и се казва Ко Прайм? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата