Питане за глоби за превишена скорост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Питане за глоби за превишена скорост

Мнение от Мордехай » 28 Дек 2018, 10:26

На Ботевградско вдигнаха ограничението преди около месец. Мен преди две години ме лепнаха със 102 км/час на старата магистрала за Варна, защото километър след Долни Богров все още се води селско/градско и там зад едни храсти си стои една вектра в полето и рязка такива блейки кат мене, та три месеца без книжка и още некви лайна изядох. Иначе три месеца е готино да те возят, направо рахатясах, ама ако само аз съм шофьор и семейният бюджет се крепи на мен щеше да е голяма хоята. Викнаха ме у КАТ и аз смело отидох, разбира се още не знаех за тогавашните нови промени. Имаше още хора като мен, но повечето намериха начини и още там се оправиха. Разбрах как става, но късно, трудно е после след акта. Всичко става с "човек", но при отиването веднага. Поех си го с дупето по мъжки, ма кво да се праи.
Мен друго ме е яд, глоби, глоби, санкции за превишена скорост, а за каране с много под разрешената скорост - нищо! Разрешение - 90, те сеуените си карат с 60-70-80 и им дреме на посраните гъзове. Даже на магистралата има леки коли, движещи се с 80-90.
Сноването в лентите, наказуемо в целия свят, тук пак се толерира.
Карането в лента по желание, без да се съобразяваш с това, че пречиш на движението - у булгаристан нема гайле.
После като кажа, че ми се сере на държавата и патриотчетата скачат одървени.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Дек 2018, 11:33

Top Gun Maverick написа:
Как кое? За да се пълни хазната с глоби...

:yes: именно

Knoxville_ написа:Права отсечка не е достатъчен аргумент за ограничение от 80 или повече километра в час. (Ботевградско)

Това ясно. Но от табелата София до Примекс са си 4-ри ленти в посока, разделител в средата ебем ти колко си метра. Няма жилищни сгради непосредствено до пътя, няма нищо...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 04 Яну 2019, 17:01

Пичове, току що дойде призовка на вратата с имената ми, номера на автомобила ми и някаква дата от лятото на 2018, трябва да се явя в двуседмичен срок на ул. „Лъчезар Станчев“ 4 СДВР КАТ с лична карта и регистрация на автомобила. Няма нито обяснение, нито нищо. За снимка ли е това, или нещо друго ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 04 Яну 2019, 17:22

Ей така ме викнаха и мен...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2019, 18:07

Нямало те е ма адрес, това НЕ Е официално връчване и никой не може да каже ти ли я взел или кучето на съседа. Ако искаш да отлагаш имам предвид това. Ако не ходиш до КАТ скоро, може да изтече по давност ако е акт или снимка. Ако е фиш мисля не ги пращат, а направо отива в НАП.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Яну 2019, 18:20

Ако не се яви сега, ще му я разпечатат като го спрат за проверка. Падането по давност става все по илюзорно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 05 Яну 2019, 7:07

Top Gun Maverick написа:Нямало те е ма адрес, това НЕ Е официално връчване и никой не може да каже ти ли я взел или кучето на съседа. Ако искаш да отлагаш имам предвид това. Ако не ходиш до КАТ скоро, може да изтече по давност ако е акт или снимка. Ако е фиш мисля не ги пращат, а направо отива в НАП.

На мен ми беше притеснено, дали е за снимка или нещо по-сериозно. Сега проучих и точно на тази дата пътувах към морето и тамън още се радвах на е90-ката. На места и вдигах 180-200 за кратко , дано само не съм минал покрай някоя камера в този момент. Понеделник ще отида до сградата и ще видя каква е присъдата.... :| :| :| :|

ентусиаст
Аватар

Мнение от dan-dam » 05 Яну 2019, 8:40

Вече почти няма мърдане. Спират те, въвеждат данните и излиза какво имаш. На момента ти го принтират. Ако не го платиш при следващи спиране номерата ти остават при чичко полицай. Което не е лошо. Трябва да се сложи ред и то навсякъде. Ама да важи за всички и да се махнат безумни хранилки, знаци и ограничения.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2019, 9:13

Don_Diego написа:Ако не се яви сега, ще му я разпечатат като го спрат за проверка. Падането по давност става все по илюзорно

Което е удобен вариант ако не му се разкарва и чака. Иначе да, илюзорно и по-добре.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 05 Яну 2019, 14:46

dan-dam написа: Трябва да се сложи ред и то навсякъде. Ама да важи за всички и да се махнат безумни хранилки, знаци и ограничения.

:mhihi: Трябва, ама това са мечти и не виждам кога ще стане - по скоро никога.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 05 Яну 2019, 16:13

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 05 Яну 2019, 17:01

seimo написа:Това дали работи :dunno:
https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/ ... vice/Index

Не съм плащал от сайта, но фишовете и глобите се показват почти веднага след като са ти връчени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 05 Яну 2019, 21:21

Вече и номерата ли свалят за неплатени глоби? Нали само книжката се взимаше ?
Предполагам се има предвид, че при първото спиране се проверяват неплатените задължения и се отнема книжката.
Ако след това не се платят и управляваме МПС без книжка, тогава се свалят номерата.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2019, 22:24

Номерата се свалят при определени нарушения още на място. Иначе на място ти вземат книжката, а не номерата на колата. После като те хваната без книжка, тогава ти свалят номерата, тоест това влиза в тези другите нарушения. :mhihi:

seimo написа:Това дали работи :dunno:
https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/ ... vice/Index

Работеше, но скоро имаше проблем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dan-dam » 07 Яну 2019, 10:47

Top Gun Maverick написа:Номерата се свалят при определени нарушения още на място. Иначе на място ти вземат книжката, а не номерата на колата. После като те хваната без книжка, тогава ти свалят номерата, тоест това влиза в тези другите нарушения. :mhihi:

....

Точно така :yes: Моя е грешката по-горе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата