Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Често срещани измами при покупка на автомобил !!!!!!!!

Мнение от alx » 04 Яну 2019, 17:12

barty написа:Един дебитомер не би трябвало да те откаже, ако всичко друго е наред.
Сегашния ми Мерцедес го купих със заминали свещи и една бобина, като ги смених в автокъщата, преди да я платя.

ако дебитомера е мръсен/ заминал - не e проблем- да. обаче, ако дебитомера и добре и гасне като е закачен- жална ти майка какви неща ($$$$) може да са...

изобщо трябва да се внимава- но като взема напредвид манталитета на българина като цяло и .. избягвам частните продавачи.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 04 Яну 2019, 19:02

BaDxBoY написа:Наистина за един дебитомер за 100 лв е смешно да се откажеш от кола.
Така един дойде, гледа моята 2 часа, гледаха я на компютър, какво ли не правиха, накрая реши, че на предния капак имала лека неравност и нямала нано лак колата и си тръгна разочарован.

Колкото търговците са за бой, толкова и купувачите са. Аз досега не съм си купувал кола, без забележка. Не мисля, че съществува кола над 10 години, която да няма забележка.

''Преди време исках да си купя Е39-бензин" това говори достатъчно. Има магазини, отиваш, даваш 50-100 000 лева и си взимаш нещо ново. Като взимаш е39 на 15 години, не може да търсиш излязла току що от завода кола.

Кое ти говори достатъчно :lol: ? Да ти е минало през главата,че проблема не е в дебитомера,а просто режима при който работи колата без дебитомер,прикрива проблемите на колата? Никой не си търси кола "като от магазин" ,но когато някой продава кола на почти максималната цена за пазара е хубаво поне всичко да работи-или пък може и да не работи. :mhihi: Будалите в днешно време започнаха да понамаляват. Май? :mhihi:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2019, 21:15

Най-мразя мишкарските изпълнения на продавачите. Като е уж 100 лв. дебитомера, да го смени и да работи както трябва! Винаги съм мразел когато някой продавач ми каже "айде сега за еди какво си, ти струва 200 лв.". Ами тъпан, дай ги тия 200 лв. и пиши, че колата е технически наред! Аз не съм монтьор да видя на място всичко и да мога да преценя колко би струвало.
Значи 2010-та продадох 528и за не помня каква смешна цена, но дали имаше 3000 лв. понеже бая неща не бяха в ред. Тогава вървяха към 7, 4500 я бях пуснал на обява. Чак не вярваше тоя където дойде да я гледа. Не съм издребнявал, човека дойде, звъня телефони кое колко струва, казах му че и масло гори към 2-3 литра на 10 000, все си викам майната му, тия пари от някъде ще ми се върнат, ама няма да лъжа някой за пари, особено за някакви стотин левове.
Обаче отиваш и ПЕДАЛА ти откачил буксата щото те има за балък и това може да се приеме дори за нормално щото струвало малко! Не е въпроса в тия 100-200 или колкото са там лева, а в това, че го хващаш да те лъже, тоест всичко вече може да очакваш от тая кола.
Аз на мои коли двигатели никога не съм мил, нито при продажба и винаги като ходя да гледам кола казвам, че не искам да и мият мотора. Не че нещо, но ако ми каже няма да го мия, а го измие, значи почва с лъжите от раз и крие нещо по принцип, което въобще може да не е по мотора. Лъже = крие. Какво и що не ме касае, има и свестни продавачи, следващия, толкова.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 05 Яну 2019, 7:04

alx написа:
barty написа:Един дебитомер не би трябвало да те откаже, ако всичко друго е наред.
Сегашния ми Мерцедес го купих със заминали свещи и една бобина, като ги смених в автокъщата, преди да я платя.

ако дебитомера е мръсен/ заминал - не e проблем- да. обаче, ако дебитомера и добре и гасне като е закачен- жална ти майка какви неща ($$$$) може да са...

изобщо трябва да се внимава- но като взема напредвид манталитета на българина като цяло и .. избягвам частните продавачи.

И какви пък толкова неща може да са ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 520i
Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър

Мнение от inj.stoichev » 05 Яну 2019, 11:12

BaDxBoY написа:
alx написа:

И какви пък толкова неща може да са ?

Ми кат0 се има предвид к0лк0 електр0ника и какв0 управление има п0 тия БМВ-та със сигурн0ст не са малк0. М0же да е всичк0 свързан0 със г0рив0въздушната смес, к0ет0 я следи и управлява, м0же да е запалителната система, м0же да е г0ривната система, м0же да е чист0 електр0нен пр0блем, м0же да е механичен пр0блем... Какв0 ли не... И всяка една 0т тези възм0жн0сти поражда куп други п0двъзжм0жн0сти след себе си :!:

0тдавна съм стигнал д0 заклщчениет0, че 0т рем0нт на БМВ-та (ак0 разбираш) м0жеш да станеш б0гат :ok: :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2019, 12:30

Аз съм виждал газаджия едно време да изключва дебитомера понеже колата се прави с обикновена уредба от някакъв друг и тоя оправяше мизериите. Та оскуба дебитомера и чудо, колата спря да мени оборотите. Викаше нещо от сорта, той само пречи тоя дебитомер явно. :ahah: :ahah: После разбира се колата почва да гърми и трещи пак и се вижда, че има друг проблем.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Яну 2019, 20:48

Тука да цъкна един НАГЪЛ лъжец:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9ebego
Пише, че пари за колата не се дават предварително и колата се заплаща като дойде. Дано, но не баш тъй. Оказа се, че за да ти я достави иска половината пари от тия 900 лв. тоест 450 лв.
На всичко отгоре казва всичко законно бе, давам банкова сметка и готово. Върви търси михаля от тая банкова сметка. Всъщност мен кое ме усъмни още преди това в обявата. Първо ми я показаха през телефон и даже питах това не е ли Корола, че те новите са по остри дизайни такива и не видях хубаво, че това всъщност си е Авенсис, ама новия, там който почва от 2014-та ли, не знам точно. А тая на снимката пише, че е 2010-та. Тоя по телефона ми звучеше като ретро мутра някаква(накараха ме да се обадя да питам за колата)и каза, че имала документи, всичко било точно, доставят до всяка една точка на България, директен вносител били, което обясни, че значи как автокъщите купували от тях. Утре вечер вика имаме транспорт, ако искаш превеждаш 450 лв. и колата идва, ако я откажеш губиш само тях. Аз реших, че щом е различна снимката просто ще дойде истински 2010-та Авенсис и ще изгориш с капарото, но пък се запитах могат ли така директно в очите да те изкарат кьорав примерно и че е същата кола. Така или иначе разбрах, че е схема още като звъннах(преди това само подозирах :mhihi: )но се обадих на един мой приятел, който е на ти с Японските коли и го питах какво мисли, той ми каза същото като мен, че това не е същия Авенсис изобщо, но няма да е моята схема, а някаква друга, която била доста стара и я знаел. Превеждаш 450 лв. и просто не идва никаква кола. Ще му звъннеш няколко пъти в които ще ти каже, че автовоза е тръгнал, че се бави някъде и след няколко дни ще изключи тоя телефон и готово, парите ще са изтеглени отдавна от сметката и край. Като набута така няколко човека, него го устройва. Иначе силен грам лев не сваля от цената ще я купи някой утре в другиден вика, вече ми звъняха куп хора и автокъщи. :mhihi: Сякаш автокъщите нямат автовози и ако пък някоя си я поръча как така ти ще я вземеш не е ясно. Мога до утре да си разсъждавам как така директен вносител(по неговите думи :mhihi: )не е дал линк към всичките си коли, които продава и започва с 0892, сякаш от вчера има телефона на този оператор.
Както и да е де, да си знаете, макар че предполага доста народ ще знае тая схема. Човекът, който ме накара да звънна беше супер разочарован защото се бе вързал почти и търсеше пари. Викам, че не трябва да е щом е не са дадени пари, даже трябва да се радва, че е разбрал една схема. Викам аз бих я направил доста по-добре като сложа реална снимка на тая година кола и намаля с малко цената, ама пък душа не би ми го дала. Все съм виждал куп преписани обяви от Германия, най-вече на М-ки, ама тоя много нагъл измамник.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Яну 2019, 21:04

Аз попаднах на някаква схема скоро с обява в Германия в аутоскоут24. Продаваше се джип на добра цена малко под всички други, няма телефон, само мейл!

Почваме писането и се тръгват на гугълски англисйки приказки и истории от 1001 нощ, сам предлага да сваля на всеки мейл по 500-1000 евро, цялата беше за 8. Чудех се каква е врътката и си писах няколко дни с него. Оказа се, че искал да си преведа на себе си по мъниграм 1000 евро в градчето-града където ще се срещаме уж и да снимам документа за превода, щото видиш ли той бил на 400км и да не биел път напразно, демек да е сигурен, че ще дойда.
Той също щял да направи това и да съм сигурен и аз. Накрая онзи явно преведи 1евро и ми снима някакво менте лист с имена, но релано по номера само излиза, че има направен превод, но не за колко пари. После ме врънка много, но аз междувремено започнах нова атака от друг мейл за колата. Всичко се повтори, само историята и името му бяха различни, както и града за среша и превод, но целта една и съща.
Накрая исках да се снима с една бележка АЗ СЪМ ПРОСТ ЧЕРЕН ГЪЗ, написах я на ръка грозно и я снимах за да не може да я провери какво значи в гъгула. Викам снимай се с е тая бележка и ти превеждам, но не се нави само мрънка. Накрая му казах какво пише на педалчето и го отсвирих.
Явно като имат кода с някаква фалшива лична карта на чужденец мога да изтеглят превода, като знаят цифрите и имената, това ми е обяснението.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 09 Яну 2019, 21:52

Top Gun Maverick написа:Тука да цъкна един НАГЪЛ лъжец:
Пише, че пари за колата не се дават предварително и колата се заплаща като дойде. Дано, но не баш тъй. Оказа се, че за да ти я достави иска половината пари от тия 900 лв. тоест 450 лв.
На всичко отгоре казва всичко законно бе, давам банкова сметка и готово. Върви търси михаля от тая банкова сметка. Всъщност мен кое ме усъмни още преди това в обявата. Първо ми я показаха през телефон и даже питах това не е ли Корола, че те новите са по остри дизайни такива и не видях хубаво, че това всъщност си е Авенсис, ама новия, там който почва от 2014-та ли, не знам точно. А тая на снимката пише, че е 2010-та. Тоя по телефона ми звучеше като ретро мутра някаква(накараха ме да се обадя да питам за колата)и каза, че имала документи, всичко било точно, доставят до всяка една точка на България, директен вносител били, което обясни, че значи как автокъщите купували от тях. Утре вечер вика имаме транспорт, ако искаш превеждаш 450 лв. и колата идва, ако я откажеш губиш само тях. Аз реших, че щом е различна снимката просто ще дойде истински 2010-та Авенсис и ще изгориш с капарото, но пък се запитах могат ли така директно в очите да те изкарат кьорав примерно и че е същата кола. Така или иначе разбрах, че е схема още като звъннах(преди това само подозирах :mhihi: )но се обадих на един мой приятел, който е на ти с Японските коли и го питах какво мисли, той ми каза същото като мен, че това не е същия Авенсис изобщо, но няма да е моята схема, а някаква друга, която била доста стара и я знаел. Превеждаш 450 лв. и просто не идва никаква кола. Ще му звъннеш няколко пъти в които ще ти каже, че автовоза е тръгнал, че се бави някъде и след няколко дни ще изключи тоя телефон и готово, парите ще са изтеглени отдавна от сметката и край. Като набута така няколко човека, него го устройва. Иначе силен грам лев не сваля от цената ще я купи някой утре в другиден вика, вече ми звъняха куп хора и автокъщи. :mhihi: Сякаш автокъщите нямат автовози и ако пък някоя си я поръча как така ти ще я вземеш не е ясно. Мога до утре да си разсъждавам как така директен вносител(по неговите думи :mhihi: )не е дал линк към всичките си коли, които продава и започва с 0892, сякаш от вчера има телефона на този оператор.
Както и да е де, да си знаете, макар че предполага доста народ ще знае тая схема. Човекът, който ме накара да звънна беше супер разочарован защото се бе вързал почти и търсеше пари. Викам, че не трябва да е щом е не са дадени пари, даже трябва да се радва, че е разбрал една схема. Викам аз бих я направил доста по-добре като сложа реална снимка на тая година кола и намаля с малко цената, ама пък душа не би ми го дала. Все съм виждал куп преписани обяви от Германия, най-вече на М-ки, ама тоя много нагъл измамник.

Тоя фейслифт от обявата не почват ли от 2015-16 и май са по 30к и нагоре :mhihi: Схемата малко бие на ей тоя паляк с гиксера от тая тема
viewtopic.php?f=4&t=425004&hilit=гиксер. Само не разбирам защо я е писал 2010 явно въобще не е в час :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Яну 2019, 23:15

Т`ва само като видиш цената и почваш да бегаш, бате бате :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 09 Яну 2019, 23:33

И не че нещо ма таа Тойота е във Франция :mhihi: На тоя боклук ще му се обадя лично да си го нахраня подобаващо, много ги обичам такива :banghead:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 520i
Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър

Мнение от inj.stoichev » 10 Яну 2019, 0:13

Vra4anin написа:Да, кажете му, открехнете го по телефона какви пропуски и грешки е направил, та да ги поправи и да създаде наистина перфектна обява, та вярно някой да се върже и да му прати пари. :kuku:

На такъв само уговаряне на среща, лично да му се "дадат" пари. Едва ли ще се навие на среща очи в очи, но ако все пак вие си изиграете картите правилно (по телефона се престорите на много доверчив и добродушен глупав балък с пари в джоба) и онзи ако се полакоми, кой знае - може и да се получи среща наживо. И тогава в джоба да си носиш и да му дадеш не капаро, а какалашка (да му я завреж в гъза), ръждива бодлива тел (да му я завреж в уретрата), клещи (за вадене на нокти от краката), тиксо (да му залепиш клепачите да са постоянно отворени) и да му пуснеш филма "вила роза" (или друг бг филм) за цялостно изтезание, за да изпадне в кома и тотално да се срине. Дет се вика, само с "вила роза" може да се мине, то е достатъчно гнусно :ok: Ей такова нещо заслужава такъв.

Артик, с тая Вила Роза, напрао изби рибата в океана ! Честно !

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 10 Яну 2019, 8:33

.... Мога до утре да си разсъждавам как така директен вносител(по неговите думи :mhihi: )не е дал линк към всичките си коли, които продава и започва с 0892, сякаш от вчера има телефона на този оператор.
ама тоя много нагъл измамник.

на тоя телефон 0892782186 има и други обяви ...ама за кредит :mhihi: :mhihi: :mhihi:
и то за 90000 лв :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Кредити с лошо цкр даваме 21"
...май много въдици е пуснал :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 10 Яну 2019, 11:11

the_gate написа:
.... Мога до утре да си разсъждавам как така директен вносител(по неговите думи :mhihi: )не е дал линк към всичките си коли, които продава и започва с 0892, сякаш от вчера има телефона на този оператор.
ама тоя много нагъл измамник.

на тоя телефон 0892782186 има и други обяви ...ама за кредит :mhihi: :mhihi: :mhihi:
и то за 90000 лв :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Кредити с лошо цкр даваме 21"
...май много въдици е пуснал :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Също и тази обява
https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?ad ... 2618459682

И тази на която има и други номера на които пък излиза обява за надомна работа във Враца :mhihi:
https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?ad ... 6983758694

Ето и още една
https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?ad ... 6571430733

В ауто-то има още бая обяви негови.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Яну 2019, 14:48

''Колата се намира в Германия, и се доставя с Афтовоз само при поръчка"
:lol: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата