Избор на кола до 15000 лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Re: Избор на кола до 15000 лв

Мнение от Cyberloner » 11 Яну 2019, 11:54

Vra4anin написа:Cyberloner - за 20000лв бюджет, взимаш от последните Е53 3.0 D 218к.с. с 6 степенния автомат на ZF и си ти :yes: За тези пари ще си намериш прекрасен екземпляр и ще ти останат пари за обслужване и евентуално някой ремонт.

Отвори един сайт за авточасти (например autopower.bg), хвърли едно око горе долу как се движат цените на частите за модела и прецени, но според мен няма да е нищо кой знае колко по-фрапиращо спрямо това, да поддържаш Е39 (каквото досега си поддържал).

Така и аз го виждам, но не зная колко от последните, загледах ето тази, но докато дойде момента да купувам вероятно ще е заминала: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9evlc0

след коя година слагат 6-степенния автомат?

vicho написа:20к за е53 :shock: :mhihi:

явно все още сме 2010-та :yes:

Не знам коя мислиш, че сме, но ако имаш конкретни препоръки за нещо по-ново и все пак без челен удар и подобни екстри ще се радвам да споделиш :)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 11 Яну 2019, 12:01

Чакам момента, когато тръгнеш да продаваш Е92-ката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Яну 2019, 12:02

dextuar написа:

не мисля да я продавам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ти да не би да продаде 2-я двигател? или 3-я??? че им изгубих бройката

-------

па не знам, коя сме... ама явно E53 е на мода :mhihi:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9evpae

:roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 11 Яну 2019, 12:12

vicho написа:
dextuar написа:

не мисля да я продавам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ти да не би да продаде 2-я двигател? или 3-я??? че им изгубих бройката

На 4-ия съм вече, вървят като топъл хляб :smoke:
Топли ме факта, че поне никога не съм карал обръщана Е46-цата на газ , нещо, с което не можеш да се похвалиш ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Яну 2019, 12:18

dextuar написа:На 4-ия съм вече, вървят като топъл хляб :smoke:
Топли ме факта, че поне никога не съм карал обръщана Е46-цата на газ :yes:

не знам, защо толкова ти бъркам в задника, че където и да се разпиша се опитваш да ме заядеш...

карай си кочината и не се занимавай с мен, нито ще дойда при теб за ремап на КУТИЯТА, нито ме интересуваш...

засегна ме на ГАЗ... хахахахах... а с РЕВАНОЛЧЕ покара ли? :winky:

аз не те адресирам, не го прави и ти, моля :no:

Vra4anin написа:Брат, дай да си говорим сериозно. Нормален, трезво мислещ човек имащ заделени точно 20 000лв няма да тръгне да си купува Е70. Защото:

-за да купиш Е70 за 20 000лв то трябва да е най-евтиното на пазара.

НЕ, НЕ Е

Vra4anin написа:-на тази Е70 една елементарна регистрация с каското (неща, без които няма шанс да я подкараш) са над 2000лв.

то и на е53 са толкова :wave:

Vra4anin написа: -на тази Е70 само елементарните масла и филтри да й се сменят са над 1000лв лева, а тя със сигурност ще трябва да има нужда и да се пипне нещо по спирачките, по окачването. Недай Боже (а то най-вероятно ще трябва) и нещо по-така да се смени и оправи.

като на всяко 3 литра дизел БМВ

Vra4anin написа:Просто не става с 20 000лв в джоба да купуваш кола, която само тя струва 20 000лв.

така е... трябват поне 30-40 :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 11 Яну 2019, 12:45

Колега, метни едно око на Hyundai. Сестра ми скоро взе ix35 2012 и съм приятно изненадан от джипчето. 2.0 дизел автомат и върви и вози приятно. Карах го при моя майстор да го погледне преди покупката. Според него за цена-качество нямат равни корейците. А момчето е много в час с нещата и не е от самоуките квартални майстори.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 11 Яну 2019, 12:51

dan-dam написа:Колега, метни едно око на Hyundai. Сестра ми скоро взе ix35 2012 и съм приятно изненадан от джипчето. 2.0 дизел автомат и върви и вози приятно. Карах го при моя майстор да го погледне преди покупката. Според него за цена-качество нямат равни корейците. А момчето е много в час с нещата и не е от самоуките квартални майстори.

В този клас по-скоро ix55 трябва да гледам, а цената там е друга

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 11 Яну 2019, 14:21

vicho написа:...

Компетентен си в почти всяка тема за избор на автомобил колко би трябвало да е цената, та оттам пробуди нездравото ми любопитство на колко би оценил своята.

Не се заяждам, за разлика от теб ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 11 Яну 2019, 14:24

Cyberloner написа:
dan-dam написа:Колега, метни едно око на Hyundai. Сестра ми скоро взе ix35 2012 и съм приятно изненадан от джипчето. 2.0 дизел автомат и върви и вози приятно. Карах го при моя майстор да го погледне преди покупката. Според него за цена-качество нямат равни корейците. А момчето е много в час с нещата и не е от самоуките квартални майстори.

В този клас по-скоро ix55 трябва да гледам, а цената там е друга

Да ти кажа и ix35 не е кой знае колко по-малка от Е53-ката. Говорим за пространство де. Иначе и аз не бих слязъл от кон на магаре, то е ясно :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Яну 2019, 14:25

dextuar написа:Компетентен си в почти всяка тема за избор на автомобил колко би трябвало да е цената, та оттам пробуди нездравото ми любопитство на колко би оценил своята.

Не се заяждам, за разлика от теб ;)

колкото са я оценили в каското... толкова... обикновено са доста прави :bchug:

п.с. под 15 :angel:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Яну 2019, 14:43

Vra4anin написа:
-на тази Е70 само елементарните масла и филтри да й се сменят са над 1000лв лева,

Я дай една разбивка на тия "елементарни масла и филтри" за 1000лв.... ама да не стане така, че включва и масло на автоматика, което няма как да се съглася, че влиза в "нормалните масла и консумативи".

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Яну 2019, 15:08

Това със смяната на маслото в АСК не знам що толкова сериозно се разпространява, че е едва ли не задължително, като смяна на маслото в мотора... Да не говорим колко са случаите на сменено масло и появили се проблеми. Не всеки може да получи тази услуга качествено, затова и (според мен) не е много препоръчително. Да провериш нивото на маслото - да, да го смениш задължително - по-скоро не...

Иначе... в манталитета на българина е да купи кола за максималните пари, с които разполага. Иначе се чувства прецакан, че е купил нещо по-евтино, ма и по-"гадно"/по-старо/не-фейса. Да не говорим колко са много тия, дето си мислят, че ще си намерят перфектната кола за всичките пари и да няма нужда да се ремонтира/обслужва нещо веднага след закупуване. Или пък каквото има за оправяне, те ще го видят още по време на покупката и ще го изкоментират в цената.... и така...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 11 Яну 2019, 15:35

Точно така правя винаги когато взема кола - отивам в сервиз на който имам 1000% доверие да я погледне преди покупката, като прегледа и диагностиката са пред мен и продавача, за да няма хър-мър. Ако се намери нещо за ремонт си говорим с продавача(никога не се опитвам да свалям цената, ако колата, която купувам няма технически забележки или нещо фрапантно по външния вид, малки драскотини и малки следи от камъчето са нещо, което няма как да лиспват на употребяван автомобил, освен ако не е пребоясван/третиран по някакъв начин, така че не ги броя).
Стигало се е до спорове между механика и продавачи, дали нещо е за смяна/повредено - в такива моменти им пожелавам успех с продажбата и минавам на следащата.

След това, ако стигнем до сделаката колата я закарвам при същия човек и наред с отраняването на проблемите се сменят всички течности(масло на двг, скорости, диференциал, спирачна течност, антифриз), филтрите + пистови и V-ремъци, ако имат цепнатини, дори и да не свирят.

За да е по-ясно какво разбирам под допълнтелни разходи при покупка на кола:
1. Както описах по-горе сменя на всички филтри, течности и ремъци - има минимална вероятност да не ги правя, но само след проверка от сервиза и потвърждение, че са годни и няма нужда от смяна, на фактури от сервизи и предтаавителства се научих да не вярвам, като видях тарикатите в Германия как след ремонт вкарват колата в задния двор/гаража, свалят новите части и слгат стартие, а новите ги продават, ама клиента вижда фактурата от официален сервиз и се радва, че всичко е ново и оригинално.
2. Ако е необходимо нови доскове и накладки
3. Ако е необходимо смяна на ангренаж/верига
4. Евентуални ремонти по окачването/двигателя/каросерията/вътрешното обурудване
5. Нотариални такси
6. Ако е без номера - разноски по репатриране и регистрация в КАТ(затова предпочитам винаги да си имат местни номера)

Какво не броя като разходи:
1. Разходи за първоначален преглед преди покупката
2. Профилактика на стартер и алтернатор водени от личната ми лудост по ел-системата
3. Гражданска отговорност
4. Винетка

Mollov написа:Това със смяната на маслото в АСК не знам що толкова сериозно се разпространява, че е едва ли не задължително, като смяна на маслото в мотора... Да не говорим колко са случаите на сменено масло и появили се проблеми. Не всеки може да получи тази услуга качествено, затова и (според мен) не е много препоръчително. Да провериш нивото на маслото - да, да го смениш задължително - по-скоро не...

Иначе... в манталитета на българина е да купи кола за максималните пари, с които разполага. Иначе се чувства прецакан, че е купил нещо по-евтино, ма и по-"гадно"/по-старо/не-фейса. Да не говорим колко са много тия, дето си мислят, че ще си намерят перфектната кола за всичките пари и да няма нужда да се ремонтира/обслужва нещо веднага след закупуване. Или пък каквото има за оправяне, те ще го видят още по време на покупката и ще го изкоментират в цената.... и така...

Защото всички знаем приказките на BMW за "доживотно" масло в СК, а като отвориш сайта на производителя на конкретната кутия си пише съвсем ясно на какъв интервал се сменя ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 11 Яну 2019, 15:38

Аз знам, че ще ме оплюете, ама да кажа, че Е83 фейс е доста по-добър избор за описаното приложение от Е53. Най-малкото, че е по-икономично, по-здраво и по-проходимо. Някой във форума беше извадил и техн. данни, където пишеше, че Е83 е с малко по-голям багажник. Дори сравнено с останалите описани фургони... не мисля, че Е83 отстъпва по нещо, освен по проходимост на Паджерото. Надали някоя от останалите може да се доближи до практичността, управлението и експлоатационните разходи на Е83 фейс. В момента в мобилето дори се продават няколко от първи собственици със 100% ясна история - мисля, че заслужават внимание.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 11 Яну 2019, 15:45

Cyberloner написа:Защото всички знаем приказките на BMW за "доживотно" масло в СК, а като отвориш сайта на производителя на конкретната кутия си пише съвсем ясно на какъв интервал се сменя ;)

Човека ти го написа просто и ясно - автомата може да е в добро здраве и да не е нужно обслужване, има вариант и то не малък от работещ автоматик да се сдобиеш с проблемен такъв. Каква е тая мания да сменяте всичко що има по колата ? Хем търсим кола гледана с история и т.н. хем си отделяме и "едни" 5-6к за основни ремонти след тва .. :kuku: Това не мога да го разбера .. пък и различните ремонти (ако не са спешни) търпят някакво време, спирачки, окачване, вериги могат да се обадят по-далеч във времето или пък изобщо да не се обадят.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата