Жени, пари и меркантилността в днешно време
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Жени, пари и меркантилността в днешно време
alx написа:K_Ilkov написа:Е кво ся ... женската к**ва е по-избор, а от мъжките трябва да се пази човек повече
аз мисля, че човек трябва генерално да се пази от такива хора...
Естествено

Вероятно мъжете страдаме повече от женските к**ва просто защото там превес взима не разума, а долната глава

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Elesar74 написа:Проблема не е в жените. Проблема е в мъжете. Защото мъжете престанаха да бъдат мъже. Те са неспособни:
1. Да създадат и поддържат семейство. Да бъдат съпрузи и бащи.
2. Да бъдат основен източник на доходи в семейството
3. Да поемат отговорности да възпитават деца.
….
Мога и още да изброя, гледах предаването и за съжаление, жените са много прави. Казвам го с огромно съжаление. Днес имаме дори жени канцлерки, смятам, че това е много много вредно за една нация. Къде са мъжете, лидерите, водачите и тези, които поемат отговорности водят? Ето затова, има такива жени. И те търсят лидерите, водачите, отговорните, но тях ги няма. Те се епилират, лакират, прически, гримове.... страшна работа. Не обвинявайте жените само. Извън техните собствени приумици и прищевки, тяхното поведение и държание е такова, именно заради мъжете. Мъже, тип мамини синчета и подобни. Мъжът е този, който води, който определя посоката, който поема отговорност, който е източник на доходи и който има власт в една връзка. Жената го следва. Не обратното. В момента обаче в много случаи за съжаление, е точно това. Мъжете, изнасилиха жените да поемат тяхната роля и във връзките и в семействата и в обществото. Събудете се, мъже, ако има такива останали.
Ще се опитам да продължа зачекнатата тема, понеже не ми е много интересно 10 страници да повтаряме едно и също какви боклуци са тия от репортажа на Карбовски...
Замислял ли си се каква е причината за това, макар и индиректно?
Моите ту сентс по темата:
60/70-те се засилва феминизма в САЩ с гръмките лозунги за равни това, равни онова. Всъщност това е привидната идея, отзад стои принципът на търсене/предлагане в случая на работна ръка. Преди тези събития мъж с бачкаторска работа е можел спокойно да издържа семейство в къща, сиреч труда е бил скъп. Как да се поевтини? Ако има повече на брой работна ръка възнаграждението ще е по-ниско на единица за същата свършена работа. Чудно. Подклажда се феминизма, дава му се една огромна публичност и се убеждават жените как не трябва вече да се кланят, те са не по-слаби от мъжете и т.н. и т.н. Само че никой не се е сетил до къде ще доведе това след години, или по-скоро не му е пукало.
В резулат жените работят на равно с мъжете и започват да се чувстват все по-независими и по-способни да тропат по масата, отделно имат един хъс да се доказват над мъжете, понеже тръгват от метър зад старта по чисто физиологически причини... Нататък - носа в небето, разводи и децата биват възпитавани от мамите си така, както иначе не биха били - момчетата нямат бащината фигура за пример в живота си и живеят с представата, че трябва да слушат жената и да й угаждат, за да получат нейното одобрение, момичетата - там е ясно, те ще бъдат корави, борбени, ще се справят сами така, както мама се е борила сам самичка.
След време тия деца се събират и имаме класиката - властна съпруга с мъж чехльо... и са доволни, така са пораснали, такава е средата около тях, нищо, че половата идентичност е яко размита. Какви ще са децата им, дори и при здрав брак? Същите.
По нашия край на кълбото нещата не са чак така, но не са и много далеко като резултати... феминистично движение йок, или поне значимо такова. Някои обвиняват липсата на казарма за изнежването на мъжете в 21ви век, според мен е просто съвпадение по времевата линия с навлизането на нови и нови възможности в страната.
На кратко - възпитани сме по патриархален модел, където дори и при чиста любов и равноправие в семейството мъжът пак има някакъв превес над жената. Всичко е било наред, докато с новите възможности в страната след 90те не се даде възможност на амбициозните отличнички да бъдат такива и след гимназията. Започват да се справят по-добре, по-амбициозни са от масата мъже и при интелектуален труд - понякога и по-успешни от един мъж. В резултат последният, възпитан в патриархат се чувства объркан, комплексиран и смачкан, че не изкарва повече, за да кара той влака както се очаква от него. От там нататък през поколенията - както по-горе, но да видим... първите ''засегнати'' сме поколението родени през 90те.
Та, не знам дали мъжете или жените са виновни за това, което говориш, според мен е нормалното развитие на обществото, без значение дали ни харесва...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Интересн коментар, много от нещата са си точно така и според мен.
Днес един ми вика почти същото. Ако бях вика една жена колко по-лесно щеше да ми бъде...и ако бях малко по-хубава пък, щях само да си отварям краката пред тоя и оня, хем ще ми правят кефа, хем ще ме гледат като принцеса.

Bogat-Beden написа:bum_bum написа:А що се лъжем, че мъжете са по-малки к**ва, стига да им се отвори шанс?
В огромна степен даже, аз имам колега, който ме пита - Ако си жена, няма ли да си търсиш по-богат мъж..
А има дъщеря, не ми се мисли как я възпитава. Лошото е, че за мъж изглежда много по-грозно, хубавото е ,че май са малцинство-поне спрямо жените като съотношение (надявам се..)
Днес един ми вика почти същото. Ако бях вика една жена колко по-лесно щеше да ми бъде...и ако бях малко по-хубава пък, щях само да си отварям краката пред тоя и оня, хем ще ми правят кефа, хем ще ме гледат като принцеса.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Ако връзката е на чисто сексуална основа ще се изчерпи бързо, така че, теорията издиша.Top Gun Maverick написа:Интересн коментар, много от нещата са си точно така и според мен.Bogat-Beden написа:bum_bum написа:А що се лъжем, че мъжете са по-малки к**ва, стига да им се отвори шанс?
В огромна степен даже, аз имам колега, който ме пита - Ако си жена, няма ли да си търсиш по-богат мъж..
А има дъщеря, не ми се мисли как я възпитава. Лошото е, че за мъж изглежда много по-грозно, хубавото е ,че май са малцинство-поне спрямо жените като съотношение (надявам се..)
Днес един ми вика почти същото. Ако бях вика една жена колко по-лесно щеше да ми бъде...и ако бях малко по-хубава пък, щях само да си отварям краката пред тоя и оня, хем ще ми правят кефа, хем ще ме гледат като принцеса.![]()
Ще я чука 100 пъти и край, ще му писне и ще търси следващия парцал.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Защо да издиша теорията? То парцала си е парцал,като паяк на мрежа е,а мухи,колкото искаш. Каквото се хване.Изсмукваш,хвърляш остатъците и чакаш следващият късметлия.Пък понякога е трудно с времето да огрееш за всички,които ти висят на мрежата.Пазете се юнаци,че има много светулки в тъмното!Красиво е и си мислиш за кеф и бъдеще,а светещата в тъмното само за мръвка.Късмет работа!!!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Ама нали ша удъртее, ша й падне зъб, косата и ще се проскубе, ще се й сбръчка кожуха... кой ша спонсорира парцал ветеран?Benord написа:Защо да издиша теорията? То парцала си е парцал,като паяк на мрежа е,а мухи,колкото искаш. Каквото се хване.Изсмукваш,хвърляш остатъците и чакаш следващият късметлия.Пък понякога е трудно с времето да огрееш за всички,които ти висят на мрежата.Пазете се юнаци,че има много светулки в тъмното!Красиво е и си мислиш за кеф и бъдеще,а светещата в тъмното само за мръвка.Късмет работа!!!
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
K_Ilkov написа:Събрахте се... единствено това, че комунистите са избили христиЕните ще попречи на възхода на белия мъж
Майтапът си е майтап, къде на гол гъз, къде не. Има всякакваи организации, дето защищават правата на всякакви живи същества. Да знаеш такава в защита на белия мъж? Кученца, котенца, пиленца, педалчета, феминистки, БХК и т.н. За белите мъже някъде да си чул? Аз не

Ти като бял хетеро мъж от какво имаш нужда да бъдеш защитаван?
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
немо написа:https://www.lentata.com/page_10305.html
Общо взето не е лъжа написаното.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Шефът на малка фирма събира всичките си четирима служители и казва:
- С голямо съжаление ви съобщавам, че трябва да уволня един от вас...
- Аз съм от малцинствата! Ще те съдя за расова дискриминация - пръв се обажда циганинът.
- Аз съм жена! Ако ме уволниш, ще те съдя за полова дискриминация!
- А аз ще те обвиня в незачитане на възрастните - отбелязал пенсионерът.
Всички погледи се насочват към беззащитния млад бял мъж. Той размисля за момент и казва неуверено:
- Мисля, че аз бих могъл да бъда чудесен гей...
- С голямо съжаление ви съобщавам, че трябва да уволня един от вас...
- Аз съм от малцинствата! Ще те съдя за расова дискриминация - пръв се обажда циганинът.
- Аз съм жена! Ако ме уволниш, ще те съдя за полова дискриминация!
- А аз ще те обвиня в незачитане на възрастните - отбелязал пенсионерът.
Всички погледи се насочват към беззащитния млад бял мъж. Той размисля за момент и казва неуверено:
- Мисля, че аз бих могъл да бъда чудесен гей...
Excellent! Steven is my name!
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
BMW_POWER написа:K_Ilkov написа:Събрахте се... единствено това, че комунистите са избили христиЕните ще попречи на възхода на белия мъж
Майтапът си е майтап, къде на гол гъз, къде не. Има всякакваи организации, дето защищават правата на всякакви живи същества. Да знаеш такава в защита на белия мъж? Кученца, котенца, пиленца, педалчета, феминистки, БХК и т.н. За белите мъже някъде да си чул? Аз не
Още от време оно Ал Бънди го е предвидил и си бяха направиля някаква такава анти женска организация

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Веднъж един доктор каза на жена ми, всичко зависи от подхода на мъжа. Много време ми отне да осъзная истината зад тези думи. И съм съгласен с човека. Голяма част от проблема се състои и в това, че жените и мъжете били равни. Пълни глупости, по кое точно са равни? Мъжете са си мъже, жените са си жени, никакво равенство няма тук, не може и да има. Ние сме най-малко биологично различни. Мъжете са лидери в абсолютно всичко и са по-добри от всяка жена, в каквото и да се захванат. Най-добрите готвачи са мъже, най-добрите дизайнери на женски дрехи, са мъже, най-добрите инженери, изобретатели и ….. са мъже. Това е положението. Тук там някоя жена, за цвят и красота, няма лошо. За какво равенство иде реч? И пак казвам, не се оплаквайте от жените, а вижте себе си. Как се държите, какво правите, вие сте мъже, за Бога, създадени сте по Неговият образ. Първо мъжа беше създаден, после жената. И жената се излъга, не мъжа. Съжалявам, че намесвам тази страна на нещата в темата, но това е много, много важно. То е толкова важно, че хиляди години след това, апостола наречен Павел, е забранил жени, да поучават мъже. Жени, да учат мъже, представяте ли си колко са сериозни нещата? Именно защото жените имат склонност лесно да бъдат лъгани и манипулирани. Така пише, Ева се е излъгала, но Адам, не. Той просто се е съгласил с нея, знаел е какво прави. От това страдаме всички ние днес. От една нищо и никаква лъжа, повярвана от една жена. Късно е да упрекваме Ева за това, но това е положението. Не казвам, че жените са нещо непълноценни, но, всяка жаба, да си знае гьола. Жената има своето място, да бъде майка, съпруга, бизнес организатор и подкрепа за своя мъж. А мъжа трябва да бъде глава(лидер), съпруг, баща, да възпитава децата и да осигурява доходи и прехрана в семейството. Патриархално ли звуча? По-добре това, от меките китки, мамините синчета и анаболните фигури. Ей го на, оня, дето го били във Войводино, бил на колко мисии, набили го две пишлемета. Пък другите, дръпки с Корсата, като слязал оня с брадвата, заключили се в колата и на 112... Мъже. Мъже, пред телевизора, пред децата, на някой мач, такъв тип мъже. Ние живеем във време, за което е пророкувано, че хората ще бъдат такива и такива в това време. И аз не съм учуден, никак даже, че те са такива и такива. Това обаче не значи, че трябва да се спестява истината и да не се казва на глас. Всичко това се случва, защото хората отказват, да познаят Бога. Въпреки, че Той е близо при всеки един от тях.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.