Съвет за ПТП
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Съвет за ПТП
Искам да разбера според ЗзДВП къде е формулиран главен път и по-главен път. Цитат ми трябва с линк към официален документ.mr_petroff написа:Понеже точно знам за кое кръстовище става дума , мога да кажа ,че този който е уцелил Мичев трябва да е тотален идиот за да изкочи от тази уличка /цялата в дупки,тясна и с голяма гърбица в края/ без да спре.Улицата по която се е движил Мичев е като магистрала пред нея.
Учудвам се ,че са изкарали Мичев виновен , но ако няма стоп там ,май нищо не може да се направи .
Провери за всеки случай дали преди е нямало знак стоп и коя улица е по главна .
П.П.Този Компакт пък от къде го изкопа
Учат ли ги още на кормуване кой е дясно стоящ?
Съжалявам за колегата и най,-важно, няма пострадали. Ламарини се правят.
Пускайте си мигачи и гледайте знаците и всичко ще е наред.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Искам да разбера според ЗзДВП къде е формулиран главен път и по-главен път. Цитат ми трябва с линк към официален документ.mr_petroff написа:Понеже точно знам за кое кръстовище става дума , мога да кажа ,че този който е уцелил Мичев трябва да е тотален идиот за да изкочи от тази уличка /цялата в дупки,тясна и с голяма гърбица в края/ без да спре.Улицата по която се е движил Мичев е като магистрала пред нея.
Учудвам се ,че са изкарали Мичев виновен , но ако няма стоп там ,май нищо не може да се направи .
Ако утре някой открадне знаците Д5 "Автомагистрала", това означава ли, че ограничението на магистралите ще бъде 90, защото няма знак, че това е магистрала?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Това сравнение е неуместно, но явно искаш да си с последна дума. Явно на мястото никога не е имало знак. Ако беше откраднат знак стоп, щеше да има празен стълб + още един знак за път с предимство. Такива явно няма.(h)aman написа:Zubcho написа:Искам да разбера според ЗзДВП къде е формулиран главен път и по-главен път. Цитат ми трябва с линк към официален документ.mr_petroff написа:Понеже точно знам за кое кръстовище става дума , мога да кажа ,че този който е уцелил Мичев трябва да е тотален идиот за да изкочи от тази уличка /цялата в дупки,тясна и с голяма гърбица в края/ без да спре.Улицата по която се е движил Мичев е като магистрала пред нея.
Ако утре някой открадне знаците Д5 "Автомагистрала", това означава ли, че ограничението на магистралите ще бъде 90, защото няма знак, че това е магистрала?
Пак питам, къде в закона има определени категории за главен и по-главен път, и как шофьорите, точно могат да определят такъв? Има си правило на дясно стоящия и то е достатъчно добро.
Спрете се с глупостите

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Глупостите ги пишеш ти. Това с магистралата беше прост пример, но за умни хора. Може никога да не е имало знаци, защото някоя институция не си е свършила работата, а не защото не трябва да има. Заради такива като теб всеки си прави каквото си иска в тази държава.
- sedd
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Детайли за колата: М52B20TU
Да, ако са откраднали знаците на магистралата, макс скорост трябва да ти е 90. Докато шофираш се съобразяваш и спазваш пътните знаци, а не караш по твое усмотрение. Замисли се и за временните знаци и маркировка, онези оранжевите.(h)aman написа:Глупостите ги пишеш ти. Това с магистралата беше прост пример, но за умни хора. Може никога да не е имало знаци, защото някоя институция не си е свършила работата, а не защото не трябва да има. Заради такива като теб всеки си прави каквото си иска в тази държава.
Sent from my BLN-L24 using Tapatalk
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
А това дали ще остане стълба, ако свият стопа не е сигурно. Точно вчера минах на едно такова кръсътовище, където знам че имаше стоп, но първо го бяха наклонили, а сега явно са свили заедно със стълба.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ще си позволя да копирам мнение от един друг форум , темата е аналогична
http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/59030-интересен-случай/page-3?
.....Съдът счита, че издаденото наказателно постановление е незаконосъобразно и необосновано.
От Писмо № ЗАО 35462 от 14.10.2010 г. на Община Варна, Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” е видно, че ул.”Никола Вапцаров”, по която се е движел въззивника, е от първостепенната улична мрежа /улица ІV клас/, а улицата, излизаща покрай бл.20 на кв.Чайка е от второстепенната улична мрежа
Чл.48 от ЗДвП гласи, че „На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътното превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна...”.
В случая въззивникът не е извършил нарушение на чл.48 от ЗДвП. От писмото на Община Варна е видно, че кръстовището, което се образува между пътя, по който се е движел въззивника и пътя, по който се е движел другия автомобил, не е между равнозначни пътища. Следователно въззивникът не е имал задължение да пропусне приближаващия се от дясната му страна автомобил, защото това задължение важи само за кръстовища между равнозначни пътища.........................
http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/59030-интересен-случай/page-3?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ако това нещо е истина е някакъв прецедент. В ЗДвП ги няма тия неща, има знаци и дясностоящ, а такива главни, второстепенни, третостепенни и т.н. пътища важат само като има знци, които автоматично правят даден път второстепенен. Не знам случая за отнемане на прединство без ПТП ли е, но ако е така е по-възможно някой съдия да си затвори очите и да отсъди в пола на искащия. Обаче в другия случай ощетява някой друг. Аз ако не съм от тоя град и минавам случайно от там дали знам коя е главната улица и коя е по-главната във 100%-та от случаите като няма знак? Това, че общината не си е свършила работата и няма знак сума и време е неин проблем и ищеца трябва нея да съди, а не да жали акт по ЗДвП, който си има ЯСНИ правила. Ако все пак някой малоумен съдия така ме преебе, има следваща инстанция, където едва ли ще има друг такъв случай. Виждал съм достатъчно случаи на такива искащи хора даден път да е по-главен от другя главен като няма знаци. Еми не става. И тука имаше едно такова кръстовище със 6 пътя(нещо като 5-те кьошета в София, ама 6)и нямаше знаци както трябва, писа обаче един автомобилен инструктор(аз от там я минавах веднъж в годината я не)и оправиха нещата. Сега имадруги, където имаше знаци и единия път определено е по-главен от другия и хората така са свикнали, но сега няма знаци и излизащите от блока въпреки, че са с предимство си чакат, излизащите от другата страна също, всеки си пердаши, аз обаче винаги минавам с две наум, понеже е и автогарата точно там и стане ли ПТП знам как ще завърши и акта и обжалването на някой ако има такова.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Да , обаче в конкретния случай става въпрос за нормална улица и някаква насрана пресечка от която изскача дясно стоящия . Въпроса е по скоро юридически казус някакъв а не описан в закона за движение случай защото там презумпцията е че знаците са поставени според изискванията на наредбата и съгласуване с кат . Същото и със знаците които са отпаднали но продължават да стоят на места , защото общината не ги е премахнала - те са незаконни на практика .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
А кой трябва да ги оправи? И пак питам, какво е виновен този, който НЕ ЗНАЕ и си кара по знаците? Не говоря за конкретния случай защото не съм видял как изглежда мястото, но и съдията в съда няма как да го види, тоест ще кара по някакъв си там написан закон, какво друго му остава? Не може да се прави на общинар или катаджия, чете закона и решава, толкова.
In God we trust, all others we track.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Темида е с вързани ръце ....очи исках да кажа 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Винаги съм се чудил, на кой гений му е хрумнало, че на Т образно трябва пак да важи правилото за дясностоящ.
Това е огромна недомислица. Нормално е този, който се вкл в улицата да е без предимство.
Това е огромна недомислица. Нормално е този, който се вкл в улицата да е без предимство.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Jordana написа:Ще си позволя да копирам мнение от един друг форум , темата е аналогична...
И какво излиза - ако някоя година пак карам из Варна, трябва да знам всяка улица каква е (първостепенна, второстепенна, трето, четвърто, пето или N-класна), за да не ме изненадат неприятно на следващото нерегулирано кръстовище?
Excellent! Steven is my name!
Ами в случая Джордана правилно е постнал текста. Ако не са равнозначни пътищата и дясностоящия излиза от път с по-ниска категория колегата Мичев е невинен щото по конкретния член от ЗДВП е санкциониран неправомерно....това по закон. И ако е така не той е човека дет да търси отговорност от общината , а другия водач който няма как да знае как са категоризирани съответните пътища ...примерно . Подобни ситуации и такива с равнозначни пътища дет преди е имало знак стоп и са го махнали при което автоматично тия дет до скоро на стопа са били длъжни да спрат сега се явяват дясностоящи на идващите им отляво и са с предимство вече. Е тва е тъпото и точно до нас го има такъв пример , роднина пострада ама фуражките го оневиниха че бил дясностоящ и т.н. , а никой в махалата не го спазва щото от 30 години е имало стоп и в един момент обратно стана ....тъпня. А на Т-образно да се изскача кат заек гледайки само надясно си е за затвор , ама такъв закон няма за съжале.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
https://www.google.it/maps/@43.2388027, ... 6656?hl=bg
Аз идвам по дясната улица, който ме удари, идва по лявата.
Аз идвам по дясната улица, който ме удари, идва по лявата.
only rear wheel drive
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4