Регистриране на кола нов внос
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Регистриране на кола нов внос
Колеги, предстои ми закупуване на кола нов внос. Въпроса ми е свързан, за актуална информация какви са цените на транзитните номера, екотаксата, и след това цена на българските регистрационни табели. Моля, ако скоро някой е минал по тоя път да сподели колко излиза регистрацията на кола нов внос.
- Georgi P Georgiev
- Потребител
-
- Кара: bmw x5
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: 3.0 д 218к.с
Re: Регистриране на кола нов внос
Колега, не мога да ти дам детайлна цена, но грубо около 500 лева(екотакса, номера и една вноска по гражданска отговорност), това е без каско.
Мойта я взех септември месец и платих следното тогава: екотакса - 310лв., рег. табели и всичко останало - 54-55лв. и вноска на гражданската, която ми излезна 400лв. Ти си преценяваш на колко вноски или на един път. В цената за регистрацията ти влиза и прегледът.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Х5 2004 4.8is
екотакса 310лв
номера -58лв
ГО 3мес- 98лв
Смятай
винетка 97лв
екотакса 310лв
номера -58лв
ГО 3мес- 98лв
Смятай
винетка 97лв
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- AlexK.
- Потребител
-
- Кара: BMW 325d e91 manual
- Мечтае да кара: е30 купе
Здравей,
миналия месец си докарах е91 от Германия и я регистрирах. До колкото си спомням екотаксата беше около 310 или 320 лв. Самата регистрация с постоянни номера, талони и всичко още приблизително 70 лв. Това е без гражданска и без каско. Много зависи от коя държава докарваш колата, но и там предполагам, че с по-малко от 150-200лв няма да се разминеш. В Германия примерно ми взеха 40 евро за прехвърлянето, данък 38 евро(колата е с голям дизелов двигател и за това беше толкова иначе за бензинка е 15), между 15-25 са временните номера и още застраховка 55 евро. Тоест в най добрия случай 120-130 евра. Успех с покупката!
миналия месец си докарах е91 от Германия и я регистрирах. До колкото си спомням екотаксата беше около 310 или 320 лв. Самата регистрация с постоянни номера, талони и всичко още приблизително 70 лв. Това е без гражданска и без каско. Много зависи от коя държава докарваш колата, но и там предполагам, че с по-малко от 150-200лв няма да се разминеш. В Германия примерно ми взеха 40 евро за прехвърлянето, данък 38 евро(колата е с голям дизелов двигател и за това беше толкова иначе за бензинка е 15), между 15-25 са временните номера и още застраховка 55 евро. Тоест в най добрия случай 120-130 евра. Успех с покупката!
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Колеги благодаря, че така бързо отговорихте на въпроса ми. Доста отдавна не съм вземал кола нов внос, и тази информация ще ми е много полезна.
- symb
- Потребител
-
- Кара: BMW 1er
На мен ми излезе също 500лв, а автокъщата ми предложха срещу 50лв да ми я регистрират те. Това бяха най-добре похарчените ми 50лв. Последният път висях 8 часа в кат(буквално), сега само отидох да си я взема когато беше готова.
BMW F20 118d 2012
johnni_b написа:Колеги, предстои ми закупуване на кола нов внос. Въпроса ми е свързан, за актуална информация какви са цените на транзитните номера, екотаксата, и след това цена на българските регистрационни табели. Моля, ако скоро някой е минал по тоя път да сподели колко излиза регистрацията на кола нов внос.
Задължително погледни,да ти впишат в талона кое евро категория е колата 1.2.3.4.5.6 ,за да имаш облекчение при плащане на данък
Сега доста се дискотира,че ако няма,трябва от дилъра на марката кола да ти издадат,и после с него в КАТ
карам спокойно
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Сложи си едни 50лв за " оборудване " - пожарогасител, жилетка, триъгълник и аптечка или си вземи временно от друга кола, но гледай да са в срок или заверени.
При мен не ги провериха, но пък може да решат да ти ги искат

- symb
- Потребител
-
- Кара: BMW 1er
k.milanov написа:Сложи си едни 50лв за " оборудване " - пожарогасител, жилетка, триъгълник и аптечка или си вземи временно от друга кола, но гледай да са в срок или заверени.
50лв не са ли малко множко. Аз като си купувах цените бяха по 30-40лв в интернет. За да не им давам пари на тази при КАТ си поръчах от интернет за 35лв всичко + въже.
BMW F20 118d 2012
10 мнения
• Страница 1 от 1