Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине

Мнение от twin spark » 26 Яну 2019, 0:04

drago_pavlov написа:Айде почна се...
Я сега кажи колко хиляди лв ще спестиш ако караш без фарове...

Жалко е, че мирогледа ти свършва в края на носа ти, но ако може да сметнеш по градските задръсвания колко излишни отрови бълват в дробовете на децата ни ще разбереш че колите имат "елекромер" и не става въпрос за спестяване на пари. И аз харча пари за екология и безопастност, но това е извън умствените ти възприятия, така че не очаквам да го разбереш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Яну 2019, 0:06

Карането на фарове незнаех че пречи на някой :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 26 Яну 2019, 0:09

seimo написа:Карането на фарове незнаех че пречи на някой :shock:

след десет годишно пребиваване във форума време е да научиш нещо ново
Последна промяна twin spark на 26 Яну 2019, 1:02, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Яну 2019, 0:18

twin spark написа:

след десет годишно пребибаване във форума време е да научиш нещо ново

И каква е причината ако не е тайна освен смешната теза с увеличения разход :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 26 Яну 2019, 0:22

twin spark написа:Не разбирам какво одобряваш? Че шепа празноглави управляващи направиха България единствената скандинавска страна на балканите. Всичките им предложения са пълни глупости, като се започне от карането на фарове.
Нямам нищо против да бъдем "сканидавска" страна, но по стандарт, социални и здравни грижи, а не по забрани за гуми и каране на фарове

Може да се приемат всякакви глупости от управниците, но уви карането през деня на фарове не е едно от тях. Дори ми се струва невероятно че някой все още го оспорва. :kuku:

Ако ползата от това нещо не е станала очевидна в следстве на личен опит по пътищата, може да провериш какви изследвания има по-въпроса, а изследвания има доста. И за да не съм голословен:
Society of Automotive Engineers Inc., Automotive Engineering Vol. 102 ; No. 8 ; Pg. 35; ISSN: 0098-2571 (August, 1994).
In 1994 Avis, Inc. announced the results of a traveler-safety study analyzing the incidence and degree of damage to cars equipped with daytime running lights; the study showed a significantly greater degree of damage to those without daytime running lights (DRLs). Those equipped with DRLs have their headlights on at all times and are more visible to other drivers. During the day, they are on at an 80% power level; in the dark they operate at 100%.

Damage severity in the non-DRL group (measured in terms of cost) was 69% greater than that of the DRL-equipped fleet. Only the non-DRL vehicles experienced damage in excess of $15,000. The Avis study involved 1500 cars with DRLs, and 1500 without, representing approximately 29,000 rentals in eight cities in Maine, Michigan, Minnesota, New York, Oregon, and Washington.

П.С.
аз НЕ ИСКАМ да слагам зимна гума на дадена кола защото знам с каква гума е в момента и какви са условията навън, знам си и способностите

Ние понеже всичките сме големи специалисти за това сме на това положение.
Закона никой нямаше да го пипа, ако не бяха "специалистите" като ония дядо с полото дето го даваха по телевизията миналата зима някъде из проходите. "Абе бутни малко бе...", "какви зимни гуми то е Ноември".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 26 Яну 2019, 0:58

TheDriver написа:
twin spark написа:Не разбирам какво одобряваш? Че шепа празноглави управляващи направиха България единствената скандинавска страна на балканите. Всичките им предложения са пълни глупости, като се започне от карането на фарове.
Нямам нищо против да бъдем "сканидавска" страна, но по стандарт, социални и здравни грижи, а не по забрани за гуми и каране на фарове

Може да се приемат всякакви глупости от управниците, но уви карането през деня на фарове не е едно от тях. Дори ми се струва невероятно че някой все още го оспорва. :kuku:

Ако ползата от това нещо не е станала очевидна в следстве на личен опит по пътищата, може да провериш какви изследвания има по-въпроса, а изследвания има доста. И за да не съм голословен:
Society of Automotive Engineers Inc., Automotive Engineering Vol. 102 ; No. 8 ; Pg. 35; ISSN: 0098-2571 (August, 1994).
In 1994 Avis, Inc. announced the results of a traveler-safety study analyzing the incidence and degree of damage to cars equipped with daytime running lights; the study showed a significantly greater degree of damage to those without daytime running lights (DRLs). Those equipped with DRLs have their headlights on at all times and are more visible to other drivers. During the day, they are on at an 80% power level; in the dark they operate at 100%.

Damage severity in the non-DRL group (measured in terms of cost) was 69% greater than that of the DRL-equipped fleet. Only the non-DRL vehicles experienced damage in excess of $15,000. The Avis study involved 1500 cars with DRLs, and 1500 without, representing approximately 29,000 rentals in eight cities in Maine, Michigan, Minnesota, New York, Oregon, and Washington.

П.С.
аз НЕ ИСКАМ да слагам зимна гума на дадена кола защото знам с каква гума е в момента и какви са условията навън, знам си и способностите

Ние понеже всичките сме големи специалисти за това сме на това положение.
Закона никой нямаше да го пипа, ако не бяха "специалистите" като ония дядо с полото дето го даваха по телевизията миналата зима някъде из проходите. "Абе бутни малко бе...", "какви зимни гуми то е Ноември".

Е щом материала е на чужд език, значи е вярно. Аз пък виж какво намерих "This is utterly meaningless and a total waste of time. .... What a ridiculous proof."

Колкото и да не е вярна българската статистика, не показва по никакъв начин, че жертвите по пътищата са намаляли заради карането на фарове. Даже напротив. Първата зима, когато умниците от НДСВ го въведоха жертвите се увеличиха. За тези които четат бавно ще го повторя. Първата зима, когато умниците от НДСВ го въведоха жертвите се увеличиха.

За някой, който все още не е разбрал :Първата зима, когато умниците от НДСВ въведоха задължително каране на фарове жертвите по пътищата се увеличиха. 

Намери материали в нета за Щатите, Франция и Австрия, където правят практически експерименти с карането на фарове и отчитат, че няма полза. Е на френски и немски не е така популярно. А всъщност най-голямата полза от карането на фарове е била в Швеция, разбира се има много ясно обяснение за този факт, който не съществува в никоя друга държава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 26 Яну 2019, 1:15

seimo написа:
twin spark написа:

И каква е причината ако не е тайна освен смешната теза с увеличения разход :mhihi:

Тайна е, но на теб ще ти я кажа, но не я раздухвай много. Има един сайт гоогле.цом. Нарочно пиша на български да не се усетят американците. Там пишеш "ползата от карането на фарове". Пред теб ще се открият невиждани простори. Четеш и на никой не казваш.

А също така е смешно, ако имаш нужда от фаровете на: камион, тир, автобус, тролей, бмв, за да ги видиш на пътя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Яну 2019, 7:37

twin spark написа:
seimo написа:
twin spark написа:

Тайна е, но на теб ще ти я кажа, но не я раздухвай много. Има един сайт гоогле.цом. Нарочно пиша на български да не се усетят американците. Там пишеш "ползата от карането на фарове". Пред теб ще се открият невиждани простори. Четеш и на никой не казваш.

А също така е смешно, ако имаш нужда от фаровете на: камион, тир, автобус, тролей, бмв, за да ги видиш на пътя

Аз ползата от каране на фарове съм я изпитвал стотици пъти от личен опит и не ми е нужен нито google нито статистики нито мнението на някой разбирач да ми потвърждава каквото и да било :mhihi: Ама ако са ти голям дерт тея фарове драсни едно писмо на производителите да вземат да влезнат в гоогле. цом :mhihi: да се образоват че като гледам от бая време блъскат автоматични фарове на всичко тия копеленца :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 26 Яну 2019, 8:31

И аз смятам, че има полза от карането на фарове. Поне за мен има полза. Всеки ден карам по Подбалканския път и преди, когато не бяха задължителни, селските тарикати често караха и по смрачаване без фарове, не знам поради каква причина. Често и в лошо време ми се е случвало да го видиш почти при разминаването вече. А това ми пречи, защото аз карам с около 100-110 при ограничение 90, пътят е изключително прав, равен и без дупки и предлага чисто изпреварване почти навсякъде, а когато са на фарове отсрещните, мога да преценя по-добре за изпреварването. Освен това поне веднъж на няколко месеца някой от отсрещното движение, не знам как да го нарека, при спокоен трафик ми навлиза в лентата и ми изправя косата. Не знам дали сте се сблъсквали с това нещо, но преди два месеца ей така пак на същия път се челосаха и имаше убити, даже през седмица май бяха две катастрофи, нито са изпреварвали, нито заобикаляли.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2019, 8:34

Аз съм си решил проблема с фаровете, просто карам без тях когато може. Вън слънчево и т.н. пък аз ще ги пускам нон стоп защото някой КЬОРАВ нямало да ме види. Ами то и без това няма да ме види ако ще и с десет фара да съм. Правиш ли много км. фаровете се отразяват, да не говорим на някои коли колко е трудно да смениш крушка, снощи примерно на моя кола в дъжда сменяхме, ами гадна работа.
Обаче в дъжд или мъгла ги пускам, но я ми кажете като е толова задължително и чак ти светят някакви по пътя, които се правят на правораздаватели, какво да правим с онези, които в мъгла карат без фарове? Миналата вечер един три пъти го изпреварват за 10 км. в 17 часа в дъжда и си караше без фарове със СИВА кола. Веднъж в една мъгла си карам зад кола и установявам, че има разстояние да изпреваря предвид фаровете на всички, но се запитах какво ще правя ако някой малоумник ги е забравил и в тоя миг се появи такъв, пак сив на всичко отгоре. Иначе лято, светло, но фарове ще пускат всички.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки

Мнение от Dextuar » 26 Яну 2019, 8:57

Top Gun Maverick написа:Аз съм си решил проблема с фаровете, просто карам без тях когато може. Вън слънчево и т.н. пък аз ще ги пускам нон стоп защото някой КЬОРАВ нямало да ме види. Ами то и без това няма да ме види ако ще и с десет фара да съм. Правиш ли много км. фаровете се отразяват, да не говорим на някои коли колко е трудно да смениш крушка, снощи примерно на моя кола в дъжда сменяхме, ами гадна работа.
Обаче в дъжд или мъгла ги пускам, но я ми кажете като е толова задължително и чак ти светят някакви по пътя, които се правят на правораздаватели, какво да правим с онези, които в мъгла карат без фарове? Миналата вечер един три пъти го изпреварват за 10 км. в 17 часа в дъжда и си караше без фарове със СИВА кола. Веднъж в една мъгла си карам зад кола и установявам, че има разстояние да изпреваря предвид фаровете на всички, но се запитах какво ще правя ако някой малоумник ги е забравил и в тоя миг се появи такъв, пак сив на всичко отгоре. Иначе лято, светло, но фарове ще пускат всички.
Колко пък да харчат новите DRL, които са лед? Излагате се вече.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2019, 9:30

Новите еди какво си. Ами това, което написа повечето хора извън форума даже няма да разберат какво е, каму ли да го имат по колите си. Ще ме извиняваш, но погледни автопарка на страната извън заможните 10%-та хора, извън другите 1-2%-та престъпници(включае тия от властта и облагодетелствани покрай тях)извън колите на търговските представители(да не говорим, че и те повечето са с обикновени крушки и фарове защото другите се доплащат)и тогава говори за научна фантастика. Аз лично извън колата ми за кеф всичките са с обикновени крушки и фарове, колко точно товарят се вижда и с просто око като ги пуснеш и тогава завъртиш стартера. Та хабят си доволно. Всеки ден по 500-550 км. да ми светят(изключвам, че и задните светлини светят така и там се сменят гадните крушки редовно)мерси. Който не може да види жълта кола значи и фаровете толкова вижда, да не говорим, че в слънчево време боята и решетката ми светят повече от хубави фарове. :mhihi:
Много мразя едно явление откакто е задължително това с фаровете. Застигам кола и ще я изпреварвам, но в далечината виждам някаква кола, която свети съответно се спирам защото от тия фарове не я виждам добре. Оказва се, че колата е спряла извън пътя и си стои там. За някои може и да не е проблем, но за други като мен е.
И пак ще попитам, какво се прави в мъгла като има някой без фарове(всички описани случки и примери съм ги виждал откакто са задължителни тия фарове)и е срещу теб? Ами на замръкване? Сега ще ви кажа, че според мен катането задължително на фарове дори пречи. Изкривената ми според някои(ще има бол такива)логика е, че хората по презумпция са свикнали всички да са с фарове и когато не виждат такива в далечината си позволяват по-рискови изпреварвания, "гледане" през храсти на завои защото разчитат, че ще видят фарове и т.н.
Когато не беше задължително дори бе много полезно защото фаровете обикновено през деня ги пускаха тия които караха бързо и го знаеш. Тогава и внимаваш повече, а не като сега да си приспан(говоря за масата шофьори)защото разчиташ на някакви светлинки. Да не говорим когато на някой са му изгорели или направили проблем, или динамото е спряло да зарежда и той се придвижва с последния ток в бензинова кола до вкъщи през деня, като ги е угасил за да стигне тока. Вие пак казвайте, че не товарели, но това е най-големия консуматор след стартера и всъщност най-големия защото стартера пляс веднъж и може да идеш до морето така обаче фаровете си товарят.
И разберете, че който не е съобразителен си кара без фарове и в мъгла, и в дъжд и нощем често, редовно виждам такива. А ушевци редовно се ядат за тия фарове дори в супер слънчев ден когато няма за какво друго. Миналият ден на баща ми фиш му написаха защото едната крушка на късите изгоряла и не му дадоха да си я смени на място. В Акона ясно е записано, че може и те го знаят, но са заядливи и комплексирани на местно ниво някои и така. Трябваше да откаже фиша и да му напишат акт за 20 лв. който да обжалва, сами се сещате кой ще се занимава. А наистина без изгорял минути преди това защото аз го видях да свети сутринта и след това му звъннах да му кажа, а малко след това тия се заядоха като той винаги си ги сменя на деня като изгори.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 26 Яну 2019, 9:46

seimo написа:
twin spark написа:
seimo написа:
twin spark написа:

Аз ползата от каране на фарове съм я изпитвал стотици пъти от личен опит и не ми е нужен нито google нито статистики нито мнението на някой разбирач да ми потвърждава каквото и да било :mhihi: Ама ако са ти голям дерт тея фарове драсни едно писмо на производителите да вземат да влезнат в гоогле. цом :mhihi: да се образоват че като гледам от бая време блъскат автоматични фарове на всичко тия копеленца :mrgreen:

Много са показателни тези обмени на мнения, когато едия отговаря ред по ред на другия, а другия се мята като риба на сухо в различни теми.
Ако ми отговориш какво общо има между производителите и карането на фарове ще ти отговоря на кого съм писал писъмца. И да по разбирач съм по темата. Жалкото е, че ти не си

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 26 Яну 2019, 9:54

Мордехай написа:И аз смятам, че има полза от карането на фарове. Поне за мен има полза. Всеки ден карам по Подбалканския път и преди, когато не бяха задължителни, селските тарикати често караха и по смрачаване без фарове, не знам поради каква причина. Често и в лошо време ми се е случвало да го видиш почти при разминаването вече. А това ми пречи, защото аз карам с около 100-110 при ограничение 90, пътят е изключително прав, равен и без дупки и предлага чисто изпреварване почти навсякъде, а когато са на фарове отсрещните, мога да преценя по-добре за изпреварването. Освен това поне веднъж на няколко месеца някой от отсрещното движение, не знам как да го нарека, при спокоен трафик ми навлиза в лентата и ми изправя косата. Не знам дали сте се сблъсквали с това нещо, но преди два месеца ей така пак на същия път се челосаха и имаше убити, даже през седмица май бяха две катастрофи, нито са изпреварвали, нито заобикаляли.

Много силно бъркаш "задължително каране на фарове" и "задължение" да караш на фарове при намалена видимост. Щом те влече да караш с 10-20км/ч над ограничението и другите ти пречат, според мен е малко да карат на фарове - трябва и незабавно да отбиват в дясно. И не мога да повярвам, че след като някой е карал на фарове е станала челна катастрофа. Нещо си се объркал

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 26 Яну 2019, 10:03

dextuar написа:
Top Gun Maverick написа:Аз съм си решил проблема с фаровете, просто карам без тях когато може. Вън слънчево и т.н. пък аз ще ги пускам нон стоп защото някой КЬОРАВ нямало да ме види. Ами то и без това няма да ме види ако ще и с десет фара да съм. Правиш ли много км. фаровете се отразяват, да не говорим на някои коли колко е трудно да смениш крушка, снощи примерно на моя кола в дъжда сменяхме, ами гадна работа.
Колко пък да харчат новите DRL, които са лед? Излагате се вече.

Sent from my iPhone using Tapatalk

първо - къде в горния пост се говори за новите лед, второ за харчене

за лятото да те допълня - карат на фарове, а слагат слънчеви очила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата