Автомобили! (тоя път без жени)
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Автомобили! (тоя път без жени)
От реалните неща, ако имам подходящо място някой ден, full size pickup truck с голяма кабина (2 реда седалки). Ред нека в мен се обажда.
Иначе като приключа с 6 цилиндровите БМВ-та, съм се насочил към американски 2врати кошници с осем цилидъра.
От нереалните неща бих искал да покарам Ламбо Диабло, някаква детска мечта.
Не ми трябва да го имам, само беля да си имаш на главата с такава кола.
Общо взето, нямам кой знае какви автомобилни желания като се замисля.
Иначе като приключа с 6 цилиндровите БМВ-та, съм се насочил към американски 2врати кошници с осем цилидъра.
От нереалните неща бих искал да покарам Ламбо Диабло, някаква детска мечта.
Не ми трябва да го имам, само беля да си имаш на главата с такава кола.
Общо взето, нямам кой знае какви автомобилни желания като се замисля.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Като сте подкарали с мечтите:
За лятна евридейка - Форд Мустанг, с V8 задължително и някаква спортна генерация.
За зимна евридейка и за влачене на БМВ-то до пистата - Мерцедес Г-клас, с голям дизелов двигател.
За писта - БМВ Е46 М3 с повечко доработки.
За лятна евридейка - Форд Мустанг, с V8 задължително и някаква спортна генерация.
За зимна евридейка и за влачене на БМВ-то до пистата - Мерцедес Г-клас, с голям дизелов двигател.
За писта - БМВ Е46 М3 с повечко доработки.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
1во някоя 2валка италианска на задно от златните им години ... да си ми бръмчи там

2ро някое е28 с 6чка редова ... демек някой стар струг

3то едно поршенце 944 с кихалката модела и раздувките оем ... че не можах да си купя преди време остана ми болка

4то някое корабче за возене айляк с всички нови системи и т.н. примерно ескалейд , ролс , 7чка и т.н.

но аз съм си лайно по природа и ако имам пара ... ще почна да се оглеждам за складове в района да си държа баракудките (тип Hoovies Garage)

2ро някое е28 с 6чка редова ... демек някой стар струг

3то едно поршенце 944 с кихалката модела и раздувките оем ... че не можах да си купя преди време остана ми болка

4то някое корабче за возене айляк с всички нови системи и т.н. примерно ескалейд , ролс , 7чка и т.н.

но аз съм си лайно по природа и ако имам пара ... ще почна да се оглеждам за складове в района да си държа баракудките (тип Hoovies Garage)

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
В България е трудно да съчетаеш ежедневна с кола за удоволствие.
За мен първата е някъв грозен, здрав и висок компакт 323.
За второто мечтите ми са също дребни и изпълними, е21 в стоков вид БЕЗ РЪЖДИ, с шити кожени седалки, кори, табло и волан, големи джанти пълни с диск, до към 1100 кг и пипнато с54 до към 450 - 500 коня, задължително с надписчето 316 (пазя си го), за да гледам физиономиите на всички мечтатели писали в темата
В първия опит стигнах до X5 M50d с по-страхливи водачи, но ръждата ме победи, надявам се втория да е по-успешен.
Джипове и изобщо коли с повече врати не харесвам, не харесвам и някой да ми пипа по колата.
За яхти не мечтая, имал съм щастието една година да "карам" кораб и да го "паркирам" в голямо пристанище с не работещ автопилот и без пилот на борда, уникално
(за Африка става въпрос не за Ротердам)
За мен първата е някъв грозен, здрав и висок компакт 323.
За второто мечтите ми са също дребни и изпълними, е21 в стоков вид БЕЗ РЪЖДИ, с шити кожени седалки, кори, табло и волан, големи джанти пълни с диск, до към 1100 кг и пипнато с54 до към 450 - 500 коня, задължително с надписчето 316 (пазя си го), за да гледам физиономиите на всички мечтатели писали в темата

В първия опит стигнах до X5 M50d с по-страхливи водачи, но ръждата ме победи, надявам се втория да е по-успешен.
Джипове и изобщо коли с повече врати не харесвам, не харесвам и някой да ми пипа по колата.
За яхти не мечтая, имал съм щастието една година да "карам" кораб и да го "паркирам" в голямо пристанище с не работещ автопилот и без пилот на борда, уникално

Lenco написа:За яхти не мечтая, имал съм щастието една година да "карам" кораб
Ти да не мислиш, че тия с яхтите тука искат да ги карат ве?

Яхтата е символ на престиж и просперитет, достижим за малцина. Ще ги паркират на Марина Диневи и цЕло лето ще пердашат момиченца в спалнята на метър под морското равнище

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Мордехай написа:Даже не знаех, че съществува такова ново М 850 i xdrive. Много е красиво, дано и технически да е на високо ниво. Но пак си е ниска спортна кола.
Не е ниска - 120мм е 8 цата, комбито ми е 142мм.
Ягуара е 120мм и си минава спокойно навсякъде. Ако визираш че позицията на седене е ниска, вече е друго.
Ако трябва да избирам само един автомобил мисля, че 5-та серия комби М50д ми покрива всички нужди. Има място за семейство с две деца, лукс, комфорт, сравнително бърза кола с приемлив разход и не е с някаква безбожна поддръжка.
Пък ако вземе, че ми се "наложи"
да разполагам с няколко автомобила според нуждите:
За пътувания - S class
За кеф - Shelby Mustang GT 500
За планината - Range Rover някакъв
За града - 320d или i3

Пък ако вземе, че ми се "наложи"

За пътувания - S class
За кеф - Shelby Mustang GT 500
За планината - Range Rover някакъв
За града - 320d или i3

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
acho.rs написа:Мордехай написа:Даже не знаех, че съществува такова ново М 850 i xdrive. Много е красиво, дано и технически да е на високо ниво. Но пак си е ниска спортна кола.
Не е ниска - 120мм е 8 цата, комбито ми е 142мм.
Ягуара е 120мм и си минава спокойно навсякъде. Ако визираш че позицията на седене е ниска, вече е друго.
Не позицията на седене, а просто ми се видя че са много ниско бронята и праговете от земята.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Страшно много обичам коли, всякакви коли, нови, стари.. Стига да са читави, ама и рат-стайл ми харесват.
Като седна да мисля, трудно ми е, направо не съм сам. Мога да си сменя мнението по 5 пъти на ден относно колите.
Сега поне имам две и не мисля за трета, но продам ли едната пак се почва... То таз буба като те захапе, няма лекуване...
Във всеки един вариант виждам смисъл и момент, в който го предпочитам - спортен, луксозен, джип и пр..
Мощност - колкото повече, толкова повече.
Бях върл фен на задното и още съм, но напоследък и 4х4 ми се докар-ва.
За себе си съм открил златната среда - трета серия седан на задно. Ръчка или автомат - не знам.. За работа - хавтомата, вечерно време - ръчката ме радва повече.
Никога не съм бил максималист. Не съм мечтал да имам Ферари или нещо такова..
В днешно време, ако можеше да си взема кола без ограничение - Ламбо Урус Манхарт.. Направо ми падна ченето като го видях този изрод.
Ако мога да си взема кола, която искам и би ми вършила всичко необходимо - BMW 330i/340i М спорт нова на задно с ШПЕР!
Защо нова, а не истинска класика, по която ми течат лигите ли? Защото искам да карам, без да мисля. Някак си ми е писнало да треперя за повреди, ръжди, удари и прочие.
Дълбок респект към всички каращи истинските коли от едно време - акулки и прочие,
но просто не е за мен, не за България и не на този етап. Хората се променят и разбиранията им за коли - също.

Като седна да мисля, трудно ми е, направо не съм сам. Мога да си сменя мнението по 5 пъти на ден относно колите.
Сега поне имам две и не мисля за трета, но продам ли едната пак се почва... То таз буба като те захапе, няма лекуване...
Във всеки един вариант виждам смисъл и момент, в който го предпочитам - спортен, луксозен, джип и пр..
Мощност - колкото повече, толкова повече.
Бях върл фен на задното и още съм, но напоследък и 4х4 ми се докар-ва.
За себе си съм открил златната среда - трета серия седан на задно. Ръчка или автомат - не знам.. За работа - хавтомата, вечерно време - ръчката ме радва повече.
Никога не съм бил максималист. Не съм мечтал да имам Ферари или нещо такова..
В днешно време, ако можеше да си взема кола без ограничение - Ламбо Урус Манхарт.. Направо ми падна ченето като го видях този изрод.

Ако мога да си взема кола, която искам и би ми вършила всичко необходимо - BMW 330i/340i М спорт нова на задно с ШПЕР!
Защо нова, а не истинска класика, по която ми течат лигите ли? Защото искам да карам, без да мисля. Някак си ми е писнало да треперя за повреди, ръжди, удари и прочие.
Дълбок респект към всички каращи истинските коли от едно време - акулки и прочие,

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Мордехай написа:Правя тая тема, за да си попишем малко за коли
аз мисля, че темата ти е много сложна (и дълга) и верен и грешен отговор - няма.
в зависимост от това колко разбираш от коли - ще знаеш (или не), че една кола няма как да ти задоволи всичките нужди. за това си трябват няколко коли. но много хора не разбират от коли и затова си имат една кола и се справят доста добре защото... имат доста обикновени (стандартни) изисквания.
зависи и от семейното ти положение - семейство? деца- колко?
брой гаражи? къде ще ги държиш тези возила?
пари? една кола висок клас или две по-нисък?
надеждност? колко си склонен да поправяш една кошница докато кефа/ ползата от нея не си струват?
всичките тези неща написани по-горе са променливи в голям диапазон за всеки. затова и не съдя никого никога каква кола/и си е купил. всеки си има причини.
затова ще напиша в случаен ред коли които мисля, че имат място във всяко домакинство- от един човек до по-голямо семейство. един вид- според ситуацията не бих имал никакви проблеми или скрупули да притежавам едно или повече от тези машини (2018/2019) в реалния свят:
фв голф
тойота кемри
тойота корола
хонда акорд
хонда сивик
бмв 340i (като излезе сега)
бмв м5
мерцедес е63с (може би комби)
мерцедес с63 (седан)
линкълн континентал
мерцедес гл450
линкълн навигатор
мерцедес сл65
мерцедес амг гт с
и така. със сигурност съм изпуснал 20-тина коли, но така на първо четене мисля, че ... толкоз...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Е ти нищо не казà! Аз викам да ги унифицирам малко, ти се разпусна кат за автосалон. Обаче защо не виждам чистата S-класа? Мислех че ги уважаваш. S63AMG?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Мордехай написа:Е ти нищо не казà! Аз викам да ги унифицирам малко, ти се разпусна кат за автосалон. Обаче защо не виждам чистата S-класа? Мислех че ги уважаваш. S63AMG?
с63амг форматик... че иначе през зимата е мъка с това задно. всъщност тази кола мисля, че е най-близо до "универсалната" кола за всякакви случаи... ако разбира се човек може да си я позволи (и подръжката й). 6 цилиндровата с вдвете турбини не ми харесва като динамика... 550 е добре, но вече си говориме почти за с63 пари затова - като ще е гарга да е рошава... на с63-ката окачването е много по-добро.. та затова не тача нормалните с-ки... всъщност харесвам дизеловите, но в щатите ги няма от 2013-та насам така, че не са оферта и те...
за автосалона- аз просто ги написах както казах във случаен ред... всеки да си подбира според вкуса и възможностите. знам, че всичките оферти са скучни и не-екзотични ама... нали говориме за реалния свят... със всяка екзотика човек така се наиграва, че после само като му я споменеш и се обрива спонтанно... а на мене ми мина тая фаза от живота главата ми да е пълна с коли и неам нерви за такива глупости... затова - по-простичко и без изхвърляници...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Benord написа:Урал 375А фургон.Бих го карал пак с удоволствие и усмивка,било то в град или гора.
Имам един за продаване, ако искаш. V6 МАЗ, бордови е обаче, не с фургон, ама и фургон имаше някъде.
Даже бях пуснал тема в подфорум "Продава"

Забравих, има и лебедка.
Kurtov написа:Benord написа:Урал 375А фургон.Бих го карал пак с удоволствие и усмивка,било то в град или гора.
Имам един за продаване, ако искаш. V6 МАЗ, бордови е обаче, не с фургон, ама и фургон имаше някъде.
Даже бях пуснал тема в подфорум "Продава".
Забравих, има и лебедка.
На таз машина лебедката е ненужен лукс,а и моторите им са осемцилиндрови бензинови с карбуратор на ЗИЛ.Поне такива бяха по моето време.Дизеловите,които ги заместиха с мотори на КАМАЗ,чисто нови, не успях да ги покарам,че беше УВО,а и трябваше да сваляме цели в една руска пустиня като изпитно учение.
Benord написа:Kurtov написа:Benord написа:Урал 375А фургон.Бих го карал пак с удоволствие и усмивка,било то в град или гора.
Даже бях пуснал тема в подфорум "Продава".
Забравих, има и лебедка.
На таз машина лебедката е ненужен лукс,а и моторите им са осемцилиндрови бензинови с карбуратор на ЗИЛ.Поне такива бяха по моето време.Дизеловите,които ги заместиха с мотори на КАМАЗ,чисто нови, не успях да ги покарам,че беше УВО,а и трябваше да сваляме цели в една руска пустиня като изпитно учение.
За двигателя си прав, за това и споменах, че този който продавам е с дизелов двигател от маз.
Лебедката си е фабрична и си е необходимост, ако влизаш в гората.