Избор на качествен винтоверт – моля за помощ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Тротинетката на учинайка си

Избор на качествен винтоверт – моля за помощ!

Мнение от Black Cat » 28 Яну 2019, 9:47

Здравейте! ;)

Реших да се консултирам с форумната общност, тъй като битовите въпроси са ми доста далечна тематика.

Искам да купя качествен винтоверт за подарък. Бюджетът е на практика неограничен, тъй като виждам, че тези машинки, като цяло, не са чак толкова скъпи.

Предварително се извинявам, че ще задавам глупави въпроси, но искам нещата да ми се изяснят докрай, преди да направя окончателен избор. Предпочитам уредът да е с възможно по-голям набор от функции, защото не знам за какво ще се случи да бъде използван. Няма проблем да е дори професионален.

Като вляза в сайта на "Практикер", например, ми излизат 3 категории: "Акумулаторни бормашини / винтоверти", "Акумулаторни отвертки" и "Винтоверти, гайковерти". Към коя категория трябва да се насоча, като за начало, при положение че искам стандартен винтоверт (но с повече екстри)? И някой може ли да обясни с 2-3 изречения каква е разликата между изброените, че съвсем се обърках?

Мисля, че имам време и за онлайн поръчка, ако се наложи.

Ще се радвам на всякакви препоръки и съвети! Благодаря! :bchug:
AD ASTRA PER ASPERA

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Избор на качествен винтоверт – моля за помощ!

Мнение от DLVasilev » 28 Яну 2019, 14:38

Oт много време ползвам този и съм адски доволен. Освен китайско имат и чешко производство. От опит казвам, че китайските държат повече на бой. Дупчи, реже пробива бетон и не спира. Малката и голямата батерия държат адски много и се зареждат напълно за около 15 минути ;)
https://bormashina-vintovert.pazaruvaj. ... 327180573/
Има и 3 позиции на осветлението- къси дълги халогени :mhihi:
М-у другото е по-удобен и лек от бош макита, снап-он и т.н.
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 28 Яну 2019, 14:51

Black Cat написа:Здравейте! ;)

... защото не знам за какво ще се случи да бъде използван...

От цялото изложение, ей това е кофти, а е определящо за избора. За да сглобиш три шкафа в къщи, веднъж на пет години - всички вършат работа. Ако се издевателства върху него по цял ден, на разни обекти - вече е различно. Иначе - Хилти, Макита, Метабо, Фестуул, Хитачи и евентуално ДеВалт и Спарки.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 28 Яну 2019, 14:54

+1 за dewalt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 28 Яну 2019, 15:01

Явно нямаш опит с тези неща, но за да съм малксимално полезен ще ти кажа така:
за хоби дейности у дома - смело Parkside от лидъл. За тази цена по-хубаво трудно ще намериш, но и марки като Raider имат попадения понякога
за професионална употреба се насочи към утвърдени марки като Makita, Hitachi, синя сeрия на Бош, DeWalt, Metabo, a може и да се поглезиш с Hilti или Festool.

"Акумулаторни бормашини / винтоверти" - това са машинки, най-чесно с 2 скорости(има и с 3 и 4, но в практикер надали ще ги намериш), по-мощните модели имат и удар и се ползват точно за пробиване на отвори и завинтване на винтове. Отпред патронника им може да захваща както кръгли накрайници(свредла) така и с 60стенна опашка(всякакви битове, удължителчета, както и срведла с 6-стенна опашка)
"Акумулаторни отвертки" - това са подобни на винтовертите уреди, но с една скорост, и доста по-ниски обороти, стават само за завинтване на винтове и по изключение, може да пробиеш някой отвор в мек материал, но в никакъв случай не е адекватно предназначение. Ползват се основно при сглабяне на мебели и/или работа по електроника, поради слабата си мощност не са подходящи за затягане на големи болтове, или навиване на дълги винтове в метал/дърво

"Винтоверти, гайковерти" - В тази категория обикновено слагат машинки, който са сходни с акумулаторните бормашини, но патронника им отпед е само за захващане на 6-стени. Тук слагат и ударните гайковерти и винтоверти, при които посоката на удара е по посоката на въртене на ротора. Ползват се много от дърводелци и всякакви "майстори" поради факта, че битовете се смянт лесно, а машината завинтва с много по-високи обороти, отколкото би била една акумулаторан бормашина.

При положение, че търсиш универсалност, бих ти препоръчал да тъсиш ударна бормашниа на поне 18V с блокаж на шпилндела.

Ако не ти трябва удар(ползва се, когато се пробиват отвори в тухли/бетон) то тогава мога смело да препоръчам тази играчка https://www.tashev-galving.com/004+BSH1 ... 0%BD+Bosch

Много компактен и лек, същевременно си има достатъчно мощност и идва с богата окомплектова от адаптори, втора батерия, всичко поместено в куфар и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 28 Яну 2019, 17:37

+1 за dewalt с малката батерия си сложих гипсокартона и профилите + тавана 52 кв.
Регулира се силата на стягане, може да завинтиш винт със сила 0.5 кг и така няма да излезне от другата страна примерно :mhihi: регулира се скороста. Патронника спокойно хваща удилжител за малка тресчотка и спокойно си става гайковерт. Доста е мощен и идиото устойчив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Яну 2019, 18:03

Всичкото лоу кост е наиста ама много лоу куалити. Ако изобщо взимаш нещо гледай професионалните уреди - Макита, Метабо, Хитачи, "син" Бош и тн. Спарки са някакви китайски неща и горе долу имат издръжливост, но по добре да дадеш още малко пари и да си вземеш нещо което не е направено да издържи 3 часа работа.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Яну 2019, 18:16

acho.rs написа:Всичкото лоу кост е наиста ама много лоу куалити.

Уат ис дис :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 28 Яну 2019, 18:56

c04 написа:

казано на роден език - всички бюджетни решения са боклук. Сервизите направо превъртат и не могат да смогнат от върнати. Вътре имат някои невероятни технически решения. Да уцелиш нещо което ще работи нормално и повече от няколко часа си е чист късмет. Няма да забравя преди 15 години като беше навлязла силно боклучивата марка Райдер, един перфоратор изпуши след точно 30 минути работа :mhihi: От друга страна една Макита винтоверт или перфоратор спокойно си изкарват 6-7 години активна работа, може и доста повече повече. Не знам да има райдер изкарал повече от 6 месеца и то със много неприятни шумове, често прегряване и тн и тн .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Яну 2019, 19:55

....Искам да купя качествен винтоверт за подарък. Бюджетът е на практика неограничен, тъй като виждам, че тези машинки, като цяло, не са чак толкова скъпи........
Това решава проблема с избора . Ширпотребата я пропускаме , не че не върши работа но е далеч от класата на професионелен инстумент . От достъпните на БГ пазара читави са хилти метабо бош девелт макита , разправят че мерцедеса при тая техника е милуоки но не мога да твърдя със 100% сигурност за него понеже не съм ползвал такъв . Класация не мога да направя , всеки бранд има добри серии интрументи .
Поради голямото разнообразие на модели и разновидности конкретни машини няма да посочвам . Но както се спомена има няколко групи такива инструменти - винтоверти , отвертки и гайковерти . Отвертките и гайковертите ги пропускме , макар че отвертките с подходящ накрайник могат да пробиват . А при някои винтоверти пък се сваля патрона и стават отвертки . Винтоверта е универсален , може да захваща свредла и битове , както и да се поставят разни приставки . Приставките за винтоверти са десетки видове , няма смисъл да се изброяват но може да не са от същия бранд ако се наложи в последствие да се вземат . Та основното при винтоверта е капацитета и напрежение на батериата , оборотите и режими на работа , брой батерии в комплекта , сила на тресчотката .
Препоръчителните неща са да е 18 волта батерия , литиево йонна поне 2000мА и нагоре капацитет , две скорости на работа , заключване на шпиндела , две батерии в комплекта . Препоръчвам маркова машинка главно по две причини , първо качеството на акумулаторите - качествените акумулатори не се слагат в нисък клас машини и това е абослютно доказано . Просто за 100-150 лв няма как да стане . Акумулаторите за винтоверт са високотокови и никой не слага висок клас акумулатори във шипротребата . Високия клас акумулатори дават и добър комфорт на работа . Второ - качеството на редуктора и патронника , при високия клас машини те са практически неубиваеми в срока на експлоатация .
Моля да си спестите хейта , имам и ползвам най различни винтоверти - от такива за 500лв до такива от 39л от бриколаж който си купих оня ден . Разглобявам ги всичките при покупката така че мога да напиша доста за конструктивни особености и недостатъци . Ако се търси винтоверт за професионална работа е добре да има някакми базови параметри , тъй като с една машина е трудно да се покрият всички изсквания . Аз примерно си държа два работни винтоверта , един лек 10.8 волта и един тежък бош с голяма къстъм батерия . Така зададен въпроса - да става и за домашно и за професионално - е трудно да се уцелят професионалните нужди на човек който ползва подобни инструменти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

Мнение от tdk » 28 Яну 2019, 20:17

Като човек който се занимава професионално със строителство препоръчвам Милуоки
После Макита и т.н

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 28 Яну 2019, 20:35

Колега , щом бюджета е неограничен , значни няма какво да се притесняваш при избора на бранд.Топ марките ги знаят и малките деца.
Критерия който може да те насочи,е да провериш какви са му другите инструменти на твоя човек.Причината е че акумулаторите на инструменти от една марка са взаимозаменяеми.Ако примерно има аку-къртач на Макита , и ти му вземеш винтоверт на Макита , то той ще може да си менка батериите.
Това ще е единствения признак по-който аз бих избрал марка ако имам неограничен бюджет.
Влизаш направо в сайта на производителя , виждаш най-скъпия у окомплектован винтоверт , търсиш го по сайтовете , избираш най-добрата цена и това е.
Аз принципно препоръчвам Макита , когато избираш нещо подобно е добре да съобразиш и наличието на сервизи в твоя град , резервни части и т.н.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Яну 2019, 20:42

c04 написа:

Дис ис уен ю спиийк инглиш Кнежа стайл :ok:

acho.rs написа:Не знам да има райдер изкарал повече от 6 месеца и то със много неприятни шумове, често прегряване и тн и тн .

Не е речено човек да знае всичко ;)

Имам бормашина Райдер от 10г купена на промоция за 25-6 лева, набързо че ми трябваше за нещо, пък като ми трябва инструмент не мисля ми си го купувам.

Та изяла е бая бой и е участвала в няколко ремонта без да се пази. Вече не и се включва лесно ударното, но да пуши или не върти не е било ...

Джъст сейн, ю ноу :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 28 Яну 2019, 20:48

Jordana написа:....Искам да купя качествен винтоверт за подарък. Бюджетът е на практика неограничен, тъй като виждам, че тези машинки, като цяло, не са чак толкова скъпи........
Това решава проблема с избора . Ширпотребата я пропускаме , не че не върши работа но е далеч от класата на професионелен инстумент . От достъпните на БГ пазара читави са хилти метабо бош девелт макита , разправят че мерцедеса при тая техника е милуоки но не мога да твърдя със 100% сигурност за него понеже не съм ползвал такъв . Класация не мога да направя , всеки бранд има добри серии интрументи .
Поради голямото разнообразие на модели и разновидности конкретни машини няма да посочвам . Но както се спомена има няколко групи такива инструменти - винтоверти , отвертки и гайковерти . Отвертките и гайковертите ги пропускме , макар че отвертките с подходящ накрайник могат да пробиват . А при някои винтоверти пък се сваля патрона и стават отвертки . Винтоверта е универсален , може да захваща свредла и битове , както и да се поставят разни приставки . Приставките за винтоверти са десетки видове , няма смисъл да се изброяват но може да не са от същия бранд ако се наложи в последствие да се вземат . Та основното при винтоверта е капацитета и напрежение на батериата , оборотите и режими на работа , брой батерии в комплекта , сила на тресчотката .
Препоръчителните неща са да е 18 волта батерия , литиево йонна поне 2000мА и нагоре капацитет , две скорости на работа , заключване на шпиндела , две батерии в комплекта . Препоръчвам маркова машинка главно по две причини , първо качеството на акумулаторите - качествените акумулатори не се слагат в нисък клас машини и това е абослютно доказано . Просто за 100-150 лв няма как да стане . Акумулаторите за винтоверт са високотокови и никой не слага висок клас акумулатори във шипротребата . Високия клас акумулатори дават и добър комфорт на работа . Второ - качеството на редуктора и патронника , при високия клас машини те са практически неубиваеми в срока на експлоатация .
Моля да си спестите хейта , имам и ползвам най различни винтоверти - от такива за 500лв до такива от 39л от бриколаж който си купих оня ден . Разглобявам ги всичките при покупката така че мога да напиша доста за конструктивни особености и недостатъци . Ако се търси винтоверт за професионална работа е добре да има някакми базови параметри , тъй като с една машина е трудно да се покрият всички изсквания . Аз примерно си държа два работни винтоверта , един лек 10.8 волта и един тежък бош с голяма къстъм батерия . Така зададен въпроса - да става и за домашно и за професионално - е трудно да се уцелят професионалните нужди на човек който ползва подобни инструменти .

:yes: с написаното темата се изчерпва.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 28 Яну 2019, 20:52

acho.rs написа:
Jordana написа:....Искам да купя качествен винтоверт за подарък. Бюджетът е на практика неограничен, тъй като виждам, че тези машинки, като цяло, не са чак толкова скъпи........

:yes: с написаното темата се изчерпва.

Тцц.Трябва да се влезе в сайта

Следваща

Назад към Извън Темата