Избор на качествен винтоверт – моля за помощ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Избор на качествен винтоверт – моля за помощ!

Мнение от Владо » 28 Яну 2019, 21:26

Около Коледа си подарих Makita 347DWE, мисля от Бриголаж, на промоция, или 279, или 299 лв... не си спомням...

Няма нищо общо с лидълския комплект... който остава в резерв...

Определено качествен инструмент, с отлична окомплектовка :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 28 Яну 2019, 21:58

Има ли отзиви за безчетковите .

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Яну 2019, 22:07

K_Ilkov написа:
acho.rs написа:Не знам да има райдер изкарал повече от 6 месеца и то със много неприятни шумове, често прегряване и тн и тн .

Не е речено човек да знае всичко ;)

A стига бе,майтапиш се :shock: когато се регнах в тоя форум след 3-4 месеца бях твърдо убеден,че acho.rs знае всичко :shock:

Иначе съм за Festool :yes:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 28 Яну 2019, 22:58

DLVasilev написа:Oт много време ползвам този и съм адски доволен. Освен китайско имат и чешко производство. От опит казвам, че китайските държат повече на бой. Дупчи, реже пробива бетон и не спира. Малката и голямата батерия държат адски много и се зареждат напълно за около 15 минути ;)
https://bormashina-vintovert.pazaruvaj. ... 327180573/
Има и 3 позиции на осветлението- къси дълги халогени :mhihi:
М-у другото е по-удобен и лек от бош макита, снап-он и т.н.

Наскоро купихме във фирмата 2 такива. За тази машинка мога да изкажа само суперлативи, безчеткови са, големите батерии издържат повече от седмица здрава работа, а самата машинка е супер мощна и здрава, пробивали сме дупки с бургия ф18 в дървени греди с широчина от 24см и винтовертчето си пробива без изобщо да се затормозява.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 28 Яну 2019, 23:41

DiMIcha84 написа:
DLVasilev написа:Oт много време ползвам този и съм адски доволен. Освен китайско имат и чешко производство. От опит казвам, че китайските държат повече на бой. Дупчи, реже пробива бетон и не спира. Малката и голямата батерия държат адски много и се зареждат напълно за около 15 минути ;)
https://bormashina-vintovert.pazaruvaj. ... 327180573/
Има и 3 позиции на осветлението- къси дълги халогени :mhihi:
М-у другото е по-удобен и лек от бош макита, снап-он и т.н.

Наскоро купихме във фирмата 2 такива. За тази машинка мога да изкажа само суперлативи, безчеткови са, големите батерии издържат повече от седмица здрава работа, а самата машинка е супер мощна и здрава, пробивали сме дупки с бургия ф18 в дървени греди с широчина от 24см и винтовертчето си пробива без изобщо да се затормозява.

Не искаш да знаеш на служебните в работата какво им се случва. Те са по-стария модел 795 с малките батерии и пак са здрави на кучета. И те са безчеткови
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2019, 8:03

K_Ilkov написа:
c04 написа:
acho.rs написа:Всичкото лоу кост е наиста ама много лоу куалити.

Уат ис дис :mhihi:

Дис ис уен ю спиийк инглиш Кнежа стайл :ok:

acho.rs написа:Не знам да има райдер изкарал повече от 6 месеца и то със много неприятни шумове, често прегряване и тн и тн .

Имам бормашина Райдер от 10г купена на промоция за 25-6 лева, набързо че ми трябваше за нещо, пък като ми трябва инструмент не мисля ми си го купувам.

Та изяла е бая бой и е участвала в няколко ремонта без да се пази. Вече не и се включва лесно ударното, но да пуши или не върти не е било ...

Джъст сейн, ю ноу :winky:

Добре де палячо, ти сега райдер ли препоръчваш или както винаги си лаеш безцелно? Пита се за качествен винтоверт - твоя практически опит какво има да каже по темата?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Яну 2019, 8:20

Аз пък малко да отклоня темата в друга посока. Имам от доста години винтоверт Бош 12В (не се сещам точния модел - нещо 1220 беше май) и машинката си е екстра (батерията даде фира, но държи заряд за някаква по-дребна работа), докато преди няколко години не си взех бормашина на Бош с потенциометър на копчето за включване (леко натискане върти много бавно, силно - бързо) и обратно въртене и - МНОГО ВАЖНО - няколко метра дълъг захранващ кабел. Оттогава не съм пипнал винтоверта. Та колегата да се замисли и за това.
Si non confectus, non reficiat.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Яну 2019, 8:42

немо написа:
K_Ilkov написа:

A стига бе,майтапиш се :shock: когато се регнах в тоя форум след 3-4 месеца бях твърдо убеден,че acho.rs знае всичко :shock:

И той така ама още от първия ден на регване :ok:

acho.rs написа:Добре де палячо, ти сега райдер ли препоръчваш или както винаги си лаеш безцелно? Пита се за качествен винтоверт - твоя практически опит какво има да каже по темата?

Ааа, нидей така ше взема да се обидя, пък баш от теб на палячо ще е доста сложно :mhihi:

Няма нищо безцелно - хейтиш излишно от камбанарията на голям баровец, ама всички помним бюджетните ти авто решения :winky:
Евтината техника си има своите качества като за парите си ... толкова.

По темата понеже питаш ...

Ползвам ударен гайковерт на Спарки ГУР 12S от години, не е имало грам проблем ... батериите вече умират единствено ...
Направил съм много неща с него, включително един дървен навес, и съм сменил доста гуми ...
Машинката не е баш по темата та за тва си трайкам :winky: Иначе от Спарки очевидно нямам оплаквания.

От скоро имам винтоверт на Бош, синяната серия, доволен съм, но е минало малко време и работа, че да имам сериозни впечатления.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: Тротинетката на учинайка си

Мнение от Black Cat » 29 Яну 2019, 10:07

Привет отново! :P

Ле-ле, колко много сте изписали, докато "ме няма". Оценявам страшно много всяко едно мнение, препоръка или съвет!!! Прочетох внимателно всички постове, но няма да отговарям поименно, че ще отиде цял ден. :lol:

Въпреки това, специални благодарности на Cyberloner, че е отделил от времето си, да ми обясни спокойно и интелигентно разликите между отделните машинки, и на Jordana за обстоятелственото включване!

Само една бърза вметка – жена съм.

Преди да продължа натам, искам да направя и едно друго уточнение – като написах в първия си пост, че бюджетът е неограничен, може би малко се изхвърлих. Причината е, че нямах представа, че тези уреди могат да стигнат цени от 800-1000 лв.
Горната граница на бюджета ми, като че ли, е 500 лв., с тенденция леко да се качи, ако става въпрос за нещо изключително, като качество и параметри.

Честно казано, получих страшно много предложения за марки и модели (не само оттук), та вече ми е пълна каша в главата на какво да се спра, като финален избор. :roll:
Като най-rate-вани марки сякаш засега се очертават DeWalt и Makita. Получих добри отзиви, също така, за Festool и Milwaukee, но пък за тях, като че ли, никой не конкретизира и не сподели личен опит.

Я, да взема да попитам и тук, всъщност: Препоръчаха ми тази машинка на DeWALT – тя с малко надхвърля бюджета ми, но какво бихте казали за нея, ако трябва да я сравните с този комплект на Makita?
AD ASTRA PER ASPERA

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 29 Яну 2019, 12:44

Стига сте и обяснявали на колежката, качете и няколко линка и да си избира един. Едва ли я интересуват толкова тези винтоверти. Каза ви, че е за подарък, няма тя да работи с него... :wave:
Аз не препоръчвам нищо, щот и аз не ги разбирам. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 29 Яну 2019, 14:23

boris_dy написа:Стига сте и обяснявали на колежката, качете и няколко линка и да си избира един. Едва ли я интересуват толкова тези винтоверти. Каза ви, че е за подарък, няма тя да работи с него... :wave:
Аз не препоръчвам нищо, щот и аз не ги разбирам. :mhihi:

Тя и жената нямаше да работи с моя, ама и се наложи доста често да го подмята, та не се знае знае ли се
Изображение
ATR-42/72

Потребител
Аватар
Кара: Тротинетката на учинайка си

Мнение от Black Cat » 30 Яну 2019, 10:11

Привет, моля, погледнете поста ми от 29.01, 2019, 11:07 – написах го доста отдавна, но чак сега беше одобрен. Малко ми е трудно да се включвам пълноценно в дискусията така, но какво да се прави, щом това са правилата на форума... Та, имайте предвид, че затова не пиша по-често. :)

Макар че искам да задам и няколко други въпроса. Дано успея да се включа скоро.
AD ASTRA PER ASPERA

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 30 Яну 2019, 14:57

DeWalt-a е хубав, но този ъглов държач е доста рядко ползвана играчка и ако не си го ползвала отиват доста псувни, защото се извърта много досадно, точно когато се появи усилие към винта, и ако не си му свикнала и не знаеш как да противодействаш на това, има мноого псувни :)

Отделно да си купиш такъв е 10-ин лв и се ползва веднъж на високосна общо взето. Имам няколко такива и всичките събират прах в гаража. защото като ми се наложи да завия винт на място, вкоето не влиза машината просто си хващам една тресчотка и набързо си свършвам работата.

Комплекта на Makita, който си посочила е страхотен, но това са си отделни 2 машини и практически с тях се покрива пълния спектър дейности.
Бормашината има 2 скорости + удар за пробване на отвори в бетон/тухла, докато ударния винтоверт е незаменим ако трябва бързо да се навиват винтове в нещо.

Milwaukee са америкаци и отвъд океана ги тачат много. Аз само 1 път съм хващал такова на едно изложение и изглеждаха добре направени с хубав баланс и т.н. До колкото знам са от скоро на нашия пазар.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Яну 2019, 16:37

момичето да взима най- големия волтаж на девалт, макита или миуокии дето й е в бюджета и да не му мисли много...

аман от разбирачи ей... :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2019, 17:35

Тая показаната макита е супер ...3 батерии , два инструмента реално , хубав кейс , бранд с добра сервизна мрежа и купища аксесоари по магазините .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата