Избор на качествен винтоверт – моля за помощ!
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Избор на качествен винтоверт – моля за помощ!
Около Коледа си подарих Makita 347DWE, мисля от Бриголаж, на промоция, или 279, или 299 лв... не си спомням...
Няма нищо общо с лидълския комплект... който остава в резерв...
Определено качествен инструмент, с отлична окомплектовка
Няма нищо общо с лидълския комплект... който остава в резерв...
Определено качествен инструмент, с отлична окомплектовка

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
K_Ilkov написа:acho.rs написа:Не знам да има райдер изкарал повече от 6 месеца и то със много неприятни шумове, често прегряване и тн и тн .
Не е речено човек да знае всичко
A стига бе,майтапиш се

Иначе съм за Festool

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
DLVasilev написа:Oт много време ползвам този и съм адски доволен. Освен китайско имат и чешко производство. От опит казвам, че китайските държат повече на бой. Дупчи, реже пробива бетон и не спира. Малката и голямата батерия държат адски много и се зареждат напълно за около 15 минути
https://bormashina-vintovert.pazaruvaj. ... 327180573/
Има и 3 позиции на осветлението- къси дълги халогени![]()
М-у другото е по-удобен и лек от бош макита, снап-он и т.н.
Наскоро купихме във фирмата 2 такива. За тази машинка мога да изкажа само суперлативи, безчеткови са, големите батерии издържат повече от седмица здрава работа, а самата машинка е супер мощна и здрава, пробивали сме дупки с бургия ф18 в дървени греди с широчина от 24см и винтовертчето си пробива без изобщо да се затормозява.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
DiMIcha84 написа:DLVasilev написа:Oт много време ползвам този и съм адски доволен. Освен китайско имат и чешко производство. От опит казвам, че китайските държат повече на бой. Дупчи, реже пробива бетон и не спира. Малката и голямата батерия държат адски много и се зареждат напълно за около 15 минути
https://bormashina-vintovert.pazaruvaj. ... 327180573/
Има и 3 позиции на осветлението- къси дълги халогени![]()
М-у другото е по-удобен и лек от бош макита, снап-он и т.н.
Наскоро купихме във фирмата 2 такива. За тази машинка мога да изкажа само суперлативи, безчеткови са, големите батерии издържат повече от седмица здрава работа, а самата машинка е супер мощна и здрава, пробивали сме дупки с бургия ф18 в дървени греди с широчина от 24см и винтовертчето си пробива без изобщо да се затормозява.
Не искаш да знаеш на служебните в работата какво им се случва. Те са по-стария модел 795 с малките батерии и пак са здрави на кучета. И те са безчеткови

ATR-42/72
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
K_Ilkov написа:c04 написа:acho.rs написа:Всичкото лоу кост е наиста ама много лоу куалити.
Уат ис дис
Дис ис уен ю спиийк инглиш Кнежа стайл
acho.rs написа:Не знам да има райдер изкарал повече от 6 месеца и то със много неприятни шумове, често прегряване и тн и тн .
Имам бормашина Райдер от 10г купена на промоция за 25-6 лева, набързо че ми трябваше за нещо, пък като ми трябва инструмент не мисля ми си го купувам.
Та изяла е бая бой и е участвала в няколко ремонта без да се пази. Вече не и се включва лесно ударното, но да пуши или не върти не е било ...
Джъст сейн, ю ноу
Добре де палячо, ти сега райдер ли препоръчваш или както винаги си лаеш безцелно? Пита се за качествен винтоверт - твоя практически опит какво има да каже по темата?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз пък малко да отклоня темата в друга посока. Имам от доста години винтоверт Бош 12В (не се сещам точния модел - нещо 1220 беше май) и машинката си е екстра (батерията даде фира, но държи заряд за някаква по-дребна работа), докато преди няколко години не си взех бормашина на Бош с потенциометър на копчето за включване (леко натискане върти много бавно, силно - бързо) и обратно въртене и - МНОГО ВАЖНО - няколко метра дълъг захранващ кабел. Оттогава не съм пипнал винтоверта. Та колегата да се замисли и за това.
Si non confectus, non reficiat.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
немо написа:K_Ilkov написа:acho.rs написа:Не знам да има райдер изкарал повече от 6 месеца и то със много неприятни шумове, често прегряване и тн и тн .
A стига бе,майтапиш секогато се регнах в тоя форум след 3-4 месеца бях твърдо убеден,че acho.rs знае всичко
![]()
И той така ама още от първия ден на регване

acho.rs написа:Добре де палячо, ти сега райдер ли препоръчваш или както винаги си лаеш безцелно? Пита се за качествен винтоверт - твоя практически опит какво има да каже по темата?
Ааа, нидей така ше взема да се обидя, пък баш от теб на палячо ще е доста сложно

Няма нищо безцелно - хейтиш излишно от камбанарията на голям баровец, ама всички помним бюджетните ти авто решения

Евтината техника си има своите качества като за парите си ... толкова.
По темата понеже питаш ...
Ползвам ударен гайковерт на Спарки ГУР 12S от години, не е имало грам проблем ... батериите вече умират единствено ...
Направил съм много неща с него, включително един дървен навес, и съм сменил доста гуми ...
Машинката не е баш по темата та за тва си трайкам

От скоро имам винтоверт на Бош, синяната серия, доволен съм, но е минало малко време и работа, че да имам сериозни впечатления.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Black Cat
- Потребител
-
- Кара: Тротинетката на учинайка си
Привет отново! 
Ле-ле, колко много сте изписали, докато "ме няма". Оценявам страшно много всяко едно мнение, препоръка или съвет!!! Прочетох внимателно всички постове, но няма да отговарям поименно, че ще отиде цял ден.
Въпреки това, специални благодарности на Cyberloner, че е отделил от времето си, да ми обясни спокойно и интелигентно разликите между отделните машинки, и на Jordana за обстоятелственото включване!
Само една бърза вметка – жена съм.
Преди да продължа натам, искам да направя и едно друго уточнение – като написах в първия си пост, че бюджетът е неограничен, може би малко се изхвърлих. Причината е, че нямах представа, че тези уреди могат да стигнат цени от 800-1000 лв.
Горната граница на бюджета ми, като че ли, е 500 лв., с тенденция леко да се качи, ако става въпрос за нещо изключително, като качество и параметри.
Честно казано, получих страшно много предложения за марки и модели (не само оттук), та вече ми е пълна каша в главата на какво да се спра, като финален избор.
Като най-rate-вани марки сякаш засега се очертават DeWalt и Makita. Получих добри отзиви, също така, за Festool и Milwaukee, но пък за тях, като че ли, никой не конкретизира и не сподели личен опит.
Я, да взема да попитам и тук, всъщност: Препоръчаха ми тази машинка на DeWALT – тя с малко надхвърля бюджета ми, но какво бихте казали за нея, ако трябва да я сравните с този комплект на Makita?

Ле-ле, колко много сте изписали, докато "ме няма". Оценявам страшно много всяко едно мнение, препоръка или съвет!!! Прочетох внимателно всички постове, но няма да отговарям поименно, че ще отиде цял ден.

Въпреки това, специални благодарности на Cyberloner, че е отделил от времето си, да ми обясни спокойно и интелигентно разликите между отделните машинки, и на Jordana за обстоятелственото включване!
Само една бърза вметка – жена съм.
Преди да продължа натам, искам да направя и едно друго уточнение – като написах в първия си пост, че бюджетът е неограничен, може би малко се изхвърлих. Причината е, че нямах представа, че тези уреди могат да стигнат цени от 800-1000 лв.
Горната граница на бюджета ми, като че ли, е 500 лв., с тенденция леко да се качи, ако става въпрос за нещо изключително, като качество и параметри.
Честно казано, получих страшно много предложения за марки и модели (не само оттук), та вече ми е пълна каша в главата на какво да се спра, като финален избор.

Като най-rate-вани марки сякаш засега се очертават DeWalt и Makita. Получих добри отзиви, също така, за Festool и Milwaukee, но пък за тях, като че ли, никой не конкретизира и не сподели личен опит.
Я, да взема да попитам и тук, всъщност: Препоръчаха ми тази машинка на DeWALT – тя с малко надхвърля бюджета ми, но какво бихте казали за нея, ако трябва да я сравните с този комплект на Makita?
AD ASTRA PER ASPERA
Стига сте и обяснявали на колежката, качете и няколко линка и да си избира един. Едва ли я интересуват толкова тези винтоверти. Каза ви, че е за подарък, няма тя да работи с него...
Аз не препоръчвам нищо, щот и аз не ги разбирам.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
boris_dy написа:Стига сте и обяснявали на колежката, качете и няколко линка и да си избира един. Едва ли я интересуват толкова тези винтоверти. Каза ви, че е за подарък, няма тя да работи с него...![]()
Тя и жената нямаше да работи с моя, ама и се наложи доста често да го подмята, та не се знае знае ли се

ATR-42/72
- Black Cat
- Потребител
-
- Кара: Тротинетката на учинайка си
Привет, моля, погледнете поста ми от 29.01, 2019, 11:07 – написах го доста отдавна, но чак сега беше одобрен. Малко ми е трудно да се включвам пълноценно в дискусията така, но какво да се прави, щом това са правилата на форума... Та, имайте предвид, че затова не пиша по-често. 
Макар че искам да задам и няколко други въпроса. Дано успея да се включа скоро.

Макар че искам да задам и няколко други въпроса. Дано успея да се включа скоро.
AD ASTRA PER ASPERA
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
DeWalt-a е хубав, но този ъглов държач е доста рядко ползвана играчка и ако не си го ползвала отиват доста псувни, защото се извърта много досадно, точно когато се появи усилие към винта, и ако не си му свикнала и не знаеш как да противодействаш на това, има мноого псувни
Отделно да си купиш такъв е 10-ин лв и се ползва веднъж на високосна общо взето. Имам няколко такива и всичките събират прах в гаража. защото като ми се наложи да завия винт на място, вкоето не влиза машината просто си хващам една тресчотка и набързо си свършвам работата.
Комплекта на Makita, който си посочила е страхотен, но това са си отделни 2 машини и практически с тях се покрива пълния спектър дейности.
Бормашината има 2 скорости + удар за пробване на отвори в бетон/тухла, докато ударния винтоверт е незаменим ако трябва бързо да се навиват винтове в нещо.
Milwaukee са америкаци и отвъд океана ги тачат много. Аз само 1 път съм хващал такова на едно изложение и изглеждаха добре направени с хубав баланс и т.н. До колкото знам са от скоро на нашия пазар.

Отделно да си купиш такъв е 10-ин лв и се ползва веднъж на високосна общо взето. Имам няколко такива и всичките събират прах в гаража. защото като ми се наложи да завия винт на място, вкоето не влиза машината просто си хващам една тресчотка и набързо си свършвам работата.
Комплекта на Makita, който си посочила е страхотен, но това са си отделни 2 машини и практически с тях се покрива пълния спектър дейности.
Бормашината има 2 скорости + удар за пробване на отвори в бетон/тухла, докато ударния винтоверт е незаменим ако трябва бързо да се навиват винтове в нещо.
Milwaukee са америкаци и отвъд океана ги тачат много. Аз само 1 път съм хващал такова на едно изложение и изглеждаха добре направени с хубав баланс и т.н. До колкото знам са от скоро на нашия пазар.
момичето да взима най- големия волтаж на девалт, макита или миуокии дето й е в бюджета и да не му мисли много...
аман от разбирачи ей...
аман от разбирачи ей...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая показаната макита е супер ...3 батерии , два инструмента реално , хубав кейс , бранд с добра сервизна мрежа и купища аксесоари по магазините .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3