(Запали) Помогнете да запалим едно Браво 2 (1.6мултиджет)
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET
(Запали) Помогнете да запалим едно Браво 2 (1.6мултиджет)
Здравйте.
След като не успях да регистритам 330 ката в Белгия а спешно ми трябваше малка градска кола изпадна Фиат Браво 2 2009 1.6 multidjet. Доста запазен екземпляр от първи собственник на 144000 реални с карпас и пълна история от фиат.
3 месеца само нафтичка му сипвах и масалце смених. Та за проблема колата се кара на разтояние 7 км всеки ден. Повечето време докато вдигне 90 градуса и спирам. Нямаше ядове до преди една седмица. Спрях да пазарувам за 5 минути и като запалих светна чека и започна регенерация. Естенвено нямах време да чакам да свърши, се прибрах и изгасих. Миналата събота врътнах към 300 км. и забелязах че чека не свети вече нямаше записани грешки. В четвъртък вечерта пак спрях на същото място да пазарувам същото разтояние и темп на водата към 70 градуса. След като запалих отново чек и и се почна прекъсва, не поема газта работи като трактор. Изчаках малко пак почна регенерация и всичко се оправи до момента в който се прибрах и изгасих колата. От този момент имам записана грешка Р0488 Изтрих грешката колата припалва и гасне мирише на сурова нафта, припалва и гасне. При задържан ключ понякога върти все едно няма гориво и при определен момент пак припалва.
Гориво има 55 литра.
Помпата се чува че надува.
До този момент нямаше никакви признаци за дефекти. Правя диагностика с elm327 адаптор понеже само с това мога за момента.
Ще съм благодарен да споделите нещо за проблема. Дали от не приключила регенерация може да даде фира
След като не успях да регистритам 330 ката в Белгия а спешно ми трябваше малка градска кола изпадна Фиат Браво 2 2009 1.6 multidjet. Доста запазен екземпляр от първи собственник на 144000 реални с карпас и пълна история от фиат.
3 месеца само нафтичка му сипвах и масалце смених. Та за проблема колата се кара на разтояние 7 км всеки ден. Повечето време докато вдигне 90 градуса и спирам. Нямаше ядове до преди една седмица. Спрях да пазарувам за 5 минути и като запалих светна чека и започна регенерация. Естенвено нямах време да чакам да свърши, се прибрах и изгасих. Миналата събота врътнах към 300 км. и забелязах че чека не свети вече нямаше записани грешки. В четвъртък вечерта пак спрях на същото място да пазарувам същото разтояние и темп на водата към 70 градуса. След като запалих отново чек и и се почна прекъсва, не поема газта работи като трактор. Изчаках малко пак почна регенерация и всичко се оправи до момента в който се прибрах и изгасих колата. От този момент имам записана грешка Р0488 Изтрих грешката колата припалва и гасне мирише на сурова нафта, припалва и гасне. При задържан ключ понякога върти все едно няма гориво и при определен момент пак припалва.
Гориво има 55 литра.
Помпата се чува че надува.
До този момент нямаше никакви признаци за дефекти. Правя диагностика с elm327 адаптор понеже само с това мога за момента.
Ще съм благодарен да споделите нещо за проблема. Дали от не приключила регенерация може да даде фира

Последна промяна ilhansyuleymanov на 02 Фев 2019, 14:35, променена общо 1 път
Re: Помогнете да запалим едно Браво 2 (1.6мултиджет)
аз бих започнал със смяна на горивния филтър (особено ако не си го сменял последните 20-30к км) или поне ако имам манометър бих го закачил на горивната рейка на инжекторите за да видя какво налягане прави там. също така тая грешка е с егр-а... може да се затлачил- свали (може да е проблем щото може да е занитен с годините) и изчисти от сажди и провери че буталото се движи свободно.
ако тия неща са наред- като въртиш на стартер духа ли отзад от ауспуха? щото като нищо може да си затлачил дпф-а...ама не ми се вярва...
ако тия неща са наред- като въртиш на стартер духа ли отзад от ауспуха? щото като нищо може да си затлачил дпф-а...ама не ми се вярва...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
EGR-а ще го сваля утре и ще го почистя. Горивния филтър не е сменян, ще го сменя но надали е от него.
ilhansyuleymanov написа:EGR-а ще го сваля утре и ще го почистя. Горивния филтър не е сменян, ще го сменя но надали е от него.
най- вероятно е от него. те се затлачват много лесно и симптомите са точно както ги описваш... като няма консумация вдига налягане достатъчно да припали ама веднъж като тръгне и понеже няма дебит - увисва подаването на нафтата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ceko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лагерница
- Мечтае да кара: M4 G82
- Детайли за колата: Бърза без спирачки
Възможно е регенерацията да не е завършена напълно и да си влезнал в авариен режим .Това ,че си изтрил грешката не решава проблема .
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
Сигурен съм в това че регенерацията не завърши.
Немога да разбера защо не пали, ако запали ще пусна принудителна регенерация но не пали
Немога да разбера защо не пали, ако запали ще пусна принудителна регенерация но не пали

ilhansyuleymanov написа:EGR-а ще го сваля утре и ще го почистя. Горивния филтър не е сменян, ще го сменя но надали е от него.
Колега аз бих почистил и топлообменника на ЕГР-а
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Смени горивния филтър, изчисти грешката и газ по магистралата на 4-та да издуха де що е насъбрала за тия кратки пробези. Егр-а, ако не е много зле и сам ще се изчисти за има-няма 30км на загряла кола в по-високи обороти.
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
Смених горивния филтър, не успях да сваля егр а за сега. Колата запали на четвърт оборот и в рамките на 2-3 секунди изгасна и дилемата продължава. Пак има записана грешка Р0488 И не пали. Изтрих грешката, може ли от проблем с егр а мотора да пали и да гасне 

- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
http://www.professionalchiptuning.net/p ... anguage=en
Колега, грешката е свързана с егр, прочети темата, ако сне свиркай да превеждаме.
Колега, грешката е свързана с егр, прочети темата, ако сне свиркай да превеждаме.
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
Колата запали. Свалих дросела и егр-а. Всичко е чисто леко омаслено, някаква смес от нафта и сажди но не е затлачено. Запали със 300 зора със свален дросел монтирах всичко на запален двигател и почна регенерация. Покарах към 100 тина км. с много газ и обороти, проверих за грешки. Има записани за егр сензор, позиция на клапан и висок волтаж. След каъо покарах малко изгасих изтрих грешките и потеглих. Регенерация принудителна неможах да пусна с лайт версиите на програмите. Но в момента е чук, няма грешки пали и си върви най нормално.
11 мнения
• Страница 1 от 1