Избор на маршрут за пътуване: София - Русе

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на маршрут за пътуване: София - Русе

Мнение от maxoyn » 31 Яну 2019, 13:24

drago_pavlov написа:Околовръстното на Плевен е тоя участък, след отбивката при тракторите. Не са дупки, а е по-скоро тестов полигон за окачване. Даже не знам как са се получили тия напречни бразди по пътя... На 18-ки с твърдо окачване ако минеш с над 100-110 ще ти изпадат пломбите и ще изкараш камъните от бъбреците. Може и нещо от колата да падне, я фар, я някоя пластмаса...

Последния път учудващо ми се стори по-добре без да е имало ремонти. Много го мразех, но като се замисли човек не е толкова страшно - нали преди това от Хемус е дошъл.
И да, точно там даже с 16-ки и стандартното спортно окачване мигача се опита да си тръгне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 31 Яну 2019, 15:15

Ами много ви благодаря, колеги! Дадохте ми ценна информация, за да мога да си планирам пътуването по най-удобният начин. Отделно получих информация за камерите, за която се интересувах, но забравих да питам. Не карам с космически скорости, но и не карам с 90. Ще внимавам повечко там, че е непознат участък.

Живи и здрави всички!
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 31 Яну 2019, 15:42

Има работеща камера и точно на околовръстното при Плевен до Метро, ето тук:
https://www.google.bg/maps/@43.4389564, ... authuser=0

Иначе през Плевен е значително по-бързо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 31 Яну 2019, 21:50

По магистрала Хемус до Ябланица, през Плевен, Бяла и си в Русе - пътя е добър, не е много натоварен, за малко над 3 часа се взема спокойно София - Русе.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Фев 2019, 0:14

През Плевен действай. Пътя е окей и ми е много приятен за каране, особено за изпреварване преди влизане в селата след магистралата. Просто съм го минавал над 500 пъти и е супер! :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Фев 2019, 6:55

Не знам какво толкова му се кефите Ябланица - Плевен - Русе... :mhihi: За мен като се има предвид, че е път между два големи областни града сие пълен ташак... Иначе като качество е сравнително добре, стремят се сериозните дупки да ги запълват. Научаваш къде седят куките, водачите обикновено са съвестни и присветкат и така. Както казаха колегите камери имаш на околовръстното на Плевен (Метро), след Бяла мисля, че се падаше т.н. Мида (познава се по един паметник като меч :mhihi: в ляво на пътя посока Русе, а на връщане по едни селскостопански машини отдясно), колегите да дадат по-точни координати... и в Русе на международното на Лукойл, като много често непосредствено след това стрелят с лазера... Иначе моя опит София - Русе е 3:00-3:10ч. - цялата магистрала се кара преспокойно със 160, второкласния 90-110 заради възможни камери, ако имаш и помощни средства като радар и някакво приложение като waze (което се каня вече колко време да пробвам) влизаш в 3:00ч без грижи и без опасни маневри. Прословутият участък Бяла - Русе на вид е далеч по-безопасен от това, което дават по ТВ и по статистика, просто е пълно с идиоти, но там вече те спасява опита зад волана и малко от малко да им предвиждаш простотиите. :mhihi:

Лирично отклонение - след Бяла нагоре има няколко големи завоя, където пътя е с изпреварваща лента... Много приятно се взимат със 100ина (+40-50) км/ч :mhihi: НО точно там е хубаво да се има едно на ум, че отгоре като се пускат някои се изкушават и изпреварват и те... включително ТИР-ове... :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 01 Фев 2019, 9:44

Явно най-големият проблем на София - Русе през Плевен ще излезе магистрала Хемус, тука веднага след София. Ей, тва е толкова напрягащ път, че всеки път се питам защо въобще минавам от там...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 01 Фев 2019, 13:08

dpopov написа:Явно най-големият проблем на София - Русе през Плевен ще излезе магистрала Хемус, тука веднага след София. Ей, тва е толкова напрягащ път, че всеки път се питам защо въобще минавам от там...

Що да е напрягащ? Не е ли по-гадно през селцата от Ябланица нататък - не можеш да изпревариш, постоянни ограничения, камерки?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 01 Фев 2019, 13:29

Ако не бързаш и спазваш ограниченията и ако Б34 за теб не означава, че можеш да караш с 200 и двата пътя се минават без криви джанти. Поглеждай в огледалото по често защото постоянно се опитват да те изпреварват тирове, баничарки, бусове. Малки колички със 46.5 коня, които те изпреварват 10 минути защото има лек положителен наклон и караш със 70, което е почти максималната им скорост.
Карай си спокойно и ти пожелавам лек път :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 01 Фев 2019, 17:32

Как 3 часа, аз от табела до табела под 4 часа не мога да падна, пълно е с камиони, полиция с радари, има места, където по 10 километра няма място за изпреварване,магистралата е отврат, изобщо нямам думи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Фев 2019, 17:48

Е... ако стриктно се спазва най-вече ограничението 90 на второкласен път 4 часа си ги хващаш. Ама... е прекалено. До 110 някъде е безопасно от гледна точка на снимки. Минавах го пътя доста пъти през миналата година и разбита по участъци скоростта ми беше както следва:
- второкласен път без допълнително ограничение 100-110;
- всички населени места с 50-60;
- разни участъци с допълнителни ограничение - +10 +20 отгоре;
- Хемус 160 заварка, тунелите с 80.
Над 3:10ч с това каране мисля, че не съм правил.

Това, което аз забелязвам е някаква мода ли е, какво е не знам - на второкласен път да се дава дива газ, да се правят рискови изпреварвания и като дойде Хемус се кара със 120 на почти празна магистрала... :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Фев 2019, 13:15

На Хемус има места където с по-калпава кола на 160 може да прескочиш мантинелата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Фев 2019, 13:35

Don_Diego написа:На Хемус има места където с по-калпава кола на 160 може да прескочиш мантинелата :mhihi:

По-правилно е да се каже "На Хемус има и места където може да се кара със 160..."
В по-голямата си част е разорана нива, ремонти или реки през платното в дъждовно време... И това в лявата лента. В дясната не съм карал от години, само като пропускам някой състезател.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Фев 2019, 14:12

Е то... всеки си преценява колко умее да кара. Със съвременна кола от нашата марка, изправно окачване и хубави гуми 150-160 се кара спокойно. Естествено не при силен дъжд, поледици, мъгли и прочие. Че не е цвете Хемус е вярно...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2019, 16:37

ЗДВП по принцип не е книжка за оцветяване :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата