Избор на маршрут за пътуване: София - Русе

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Избор на маршрут за пътуване: София - Русе

Мнение от hell's angel » 02 Фев 2019, 17:19

Ми 140 са разрешени :mrgreen: та 150 - 160 не е кой знае какво нарушение ;)
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 02 Фев 2019, 17:40

На отиване през Плевен , на връщане през Търново и няма дилема ...
Аз като пътувам винаги така си правя маршрута , като са долу-горе еднакви километрите , по интересно е ... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 02 Фев 2019, 17:48

За мен 10 км/ч отгоре не са проблем. За теб 10-20 км/ч не са проблем. За г-н "Х" дори м/у 20-25 до 30 км/ч ще са си ок, понеже всичко му е топ и рефлексите не са му като на половината "чичаци" във форума, но истината е, че всички сме в нарушение! Може никой от нас да не сгреши в тоя живот, но в поне 90% от инцидентите някой такъв си е мислел, че скоростта му е "Ок" и е нямало какво да се обърка до самото объркване. И каква е разликата? Аз от Русе до София стигам за около 3:40 часа до най-много 4:00 да кажем(зависи колко пъти ще спирам за по 4-5 минути, заради неотложни нужди). На магистралата карам със скорост м/у 110-120 км/ч, в която лента си ми е удобно, но без да преча на пилотите по "пистата". Извънградското ми е 100 км/ч, като на онези правите участъци към Плевен може да се "отпусна" и да си позволя 110-120 км/ч максимално, както и м/у Русе и Бяла(и на 2-3 пъти съм бил благодарен на съдбата, че не се стигна до инциденти). В населените места гледам да си пъпля с 50 км/ч и така. Еми да Ви кажа честно слизам в крайната точка спокоен, без да съм изкарал акъла на хората, които пътуват с мен, на онези другите по пътя и така. Карам си чичарската ама щом успявам да съм под час на определеното място, за което съм тръгнал, значи съм тръгнал навреме. Кой както иска да си кара, само ми е кофти, че понякога и да си направил всичко по правилата пак няма гаранция, че си успял да предвидиш всичко и всеки по пътя. Както споменах няколко пъти съм усещал, че явно съдбата ме е подсещала, че явно не аз определям всичко, чрез действията си и просто си дадох дума, че вече ще дам най-доброто от себе си, за да не спирам дъхът на всички около мен, особено с детето ми в колата! Бъдете здрави колеги, но преди всичко гледайте да сте живи - Вие и семействата Ви! И се замислете, че дори и да сте сами в колата срещу Вас може да пътува някое семейство, което има планове за бъдещето, различни от тези да разберат за колко време могат да си прелетят от т.А до т.Б!!!!

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 02 Фев 2019, 18:09

На човек му пресказали че ще умре от камион, той се прибрал и не излизал няколко години. Решил да се покаже на терасата да подиша въздух и от горния етаж паднало детско камионче и го убило.

Това е живота, такива са обстоятелствата пазете се просто и бъдете разумни, винаги ще има кой да бърза и кой да кара невнимателно, днес съм аз утре някой от вас.

Предполагам, че колегата вече си е избрал пътя, та е изчерпана темата.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Фев 2019, 18:26

Замисли се за политическа кариера, те също много говорят и нищо не им се разбира какво искат да кажат :lol:
Има си кой да преценява темата кога е изчерпана ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Фев 2019, 23:45

Еми щом за някого е нормално да кара със 100-110 на магистрала, а на междуградски път да отпуска до 120... значи аз нямам какво повече да кажа. А тия приказки "някой отсреща идва, със семейство, бла бла" си ги пишете във фейсбук и събирайте лайкове. Щото за движението по пътищата няма никво значение кой е в колата, а как колата се движи по пътя... Аз пък за въпросните ми доста карания по този маршрут за миналата година се нагледах на разни тъпанари, дето карат със 60 и то без видима причина (повреда, теглене на ремаркета и прочие) и по тия наши шосета са хиляда пъти по-голяма предпоставка за ПТП от някой, който е заковал 160 на магистралата. Моя извод е, че българинът е недорасъл да шофира разумно и са малко тия, които наистина разбират от безопасност на движението и шофират отговорно. То политическият елит е отражение на това - по цял ден говорят как трябва да намалят още ограниченията и всичко ще се оправи... :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Фев 2019, 23:52

Тия дето карат с 60 са опасни само защото тия зад тях са със 160 (образно казано, нищо свързано с твойта скорост по магистрала) и не могат да преценят правилно разстоянията спрямо колата, която настигат и насрещния трафик. Често пъти и бегачката дето си мислят, че карат не е баш бегачка и при рисково изпреварване става сакатлък :mhihi:

Пп: да не си помислите, че защитавам охлювите, те също правят тъпотии като отнемане на предимство при ляв завой и подобни
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 03 Фев 2019, 2:11

На мен преди малко патрулен автомобил леко така ми отне предимството, правейки ляв завой без да ме изчака да мина. Нито карах бързо, нето нищо. Не че имаше опасност ама, можеше да ме изчакат. Пък останалите на пътя повечето са кръгли идиоти.

Иначе на мен пътя Русе - Плевен ми се видя доста натоварен миналата година като реших да мина през него от Търново до Русе. На връщане минах през Севлиево и ми беше къде къде по-срокойно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Фев 2019, 8:52

Don_Diego написа:Тия дето карат с 60 са опасни само защото тия зад тях са със 160

Говорим за второкласен път, където да застигнеш някой такъв дори с 90 (ако спазваш стриктно ограничението) пак е неприятна и дразнеща ситуация. Просто разликата е огромна. То и на магистралата не е по-различно, когато карат със 100 уж само в дясна лента, ама почват да се изпреварват с по 10ина км/ч разлика и заемат и лява... Това, което искам да кажа е, че най-голяма безопасност има, когато има малки разлики в скоростта на всички водачи. Затова според мен е редно на второкласен път при 90 да се кара с поне 80, на магистрала при 140 поне със 120-130, съобразено с условията. Но главите на хората ежедневно се пълнят с глупостите, че като всяко превишаване на скоростта с еди си колко км/ч увеличава риска от ПТП с еди си колко %... без оглед на останалите фактори. Реално погледнато ако бяхме нормална страна София - Русе щеше да се кара за малко над 2 часа и ПТПтата щяха да са сведени до минимум. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 03 Фев 2019, 10:54

Е добре, ами камионите и бусовете - и те ли да бичат на 100 - 140, ами тези които завиват по отбивките - да карат с 110 и 30 метра преди отбивката - екстремно спиране - 110 - 40 за 30 метра, разбирам да караш като за писта, ама по забутаните пътища, по София - Русе просто не е подходящо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Фев 2019, 11:10

Вие забравяте, че човекът е състезател, който си кара колата на лимита :mhihi: За него 160 по бабуните преди тунелите на Хемус са детска игра :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:на магистрала при 140 поне със 120-130, съобразено с условията.

Дядото с 40 годишния голф 1-чка знаеш ли колко ще е безопасен със 130 по родните магистрали...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Фев 2019, 11:51

stefan8898 написа:Е добре, ами камионите и бусовете - и те ли да бичат на 100 - 140

Ами те си бичат :ok:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 05 Фев 2019, 13:25

Живея в Русе , но пътувам на месеца или на два към София. До сега съм минавал все през Плевен, обаче преди седмица две един приятел много се оплака от участъка между Плевен и магистралата. Много дупки и на луковит и на други малки населеини места ,че и помежду тях. След няколко дни пак ще го минавам и ще споделя. През Търново също съм минавал - пътя от София до Търново е ок , но после от търново до Бяла има тук там бабуни и тук там полицаи и камерка една стационарна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Фев 2019, 20:01

Защо го обръщате на подигравка? :dunno: Просто изказвам мнение. Мои познати карат същия маршрут за същото време и е нещо нормално. Аз продължавам да питам защо смятате, че е нормално на Хемус да се кара със 110, а на второкланите до 120? И освен защо смятате... защо го правите? Тези ограничения не случайно са поставени. В голямата си степен оказват И някаква граница на нормалната за шофиране по съотвения път скорост. Много ясно, че не говорим за участъци в окаяно състояние, бабуни и т.н. Но те не са чак толкова много. В Германия има участъци от магистрали без ограничение на скоростта, които са с по 2 активни и 1 аварийна лента, също както при нас. Излиза, че много повече има значение културата на шофиране и уменията на водачите. А умения и опит за каране със 140 не се постигат с каране със 110... Симпъл ас дат... Мен инструкторът преди 10 години ме е карал на извънградски баири да давам газ и да стигам до 110, щото иначе колата спира, а с мен спира и трафика и става опасно. Нямам какво повече да кажа. Явно и тук масата е повлияна от глупостите, които се тиражират в обществото, но не забравяйте в чии интерес са те... Живи и здрави! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Фев 2019, 21:24

Dirty M5 driveR написа:Защо го обръщате на подигравка? :dunno: Просто изказвам мнение. Мои познати карат същия маршрут за същото време и е нещо нормално. Аз продължавам да питам защо смятате, че е нормално на Хемус да се кара със 110, а на второкланите до 120? И освен защо смятате... защо го правите? Тези ограничения не случайно са поставени. В голямата си степен оказват И някаква граница на нормалната за шофиране по съотвения път скорост. Много ясно, че не говорим за участъци в окаяно състояние, бабуни и т.н. Но те не са чак толкова много. В Германия има участъци от магистрали без ограничение на скоростта, които са с по 2 активни и 1 аварийна лента, също както при нас. Излиза, че много повече има значение културата на шофиране и уменията на водачите. А умения и опит за каране със 140 не се постигат с каране със 110... Симпъл ас дат... Мен инструкторът преди 10 години ме е карал на извънградски баири да давам газ и да стигам до 110, щото иначе колата спира, а с мен спира и трафика и става опасно. Нямам какво повече да кажа. Явно и тук масата е повлияна от глупостите, които се тиражират в обществото, но не забравяйте в чии интерес са те... Живи и здрави! :bchug:

Не не е нормално да се кара със 120 на първокласен или второкласен, но и Хемус не е за 140 (за 160 даже не искам да ги споменавам). Оставия Германия, много сме далеч от нея. Гледай си тук, а тук всичко е хаос и всеки си прави каквото си иска...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата