Ирландия или Шотландия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Ирландия или Шотландия?

Мнение от ludnik » 02 Фев 2019, 9:47

Здравейте,колеги. Повлиян от хубавия, качествен и спокоен живот в милата ни Родина, твърдо реших , че ще създавам семейство и отглеждам бъдещите си деца в чужбина.Не е случайно, че се интересувам от тези две страни, защото англетата само ще загубят от този Брекзит. Въпреки че и те са хитри и като бивши империалисти няма да са вътрешно много . За момента съм избрал Ирландия или Шотландия за тази цел.И двете са в ЕС, прибира се в България за 3 часа, говори се английски език и може би се живее спокойно като чужденец. Сондирам мнение ще ви разкажа и моето:
След този прословут Брекзит Шотландия много е вероятно да проведат референдум за оставане в ЕС и леко разграничаваме от Кралството. Красива страна, много млади хора (образованоето е на почит там ), висок стандарт на живот.
Ирландия са на четвърто място по БВП в света, малко си падат националисти от другите на Албиона.
Времето на Острова по принцип е смотано, ама пълно щастие няма никъде.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Ирландия или Шотландия?

Мнение от BMW_POWER » 03 Фев 2019, 17:13

В тоя форум вече има повече теми за емиграция, отколкото за жени :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 03 Фев 2019, 18:51

BMW_POWER написа:В тоя форум вече има повече теми за емиграция, отколкото за жени :shock:

Моля,по същество.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Фев 2019, 19:28

моя глас е за ирландия.

напред са с материала във всяко отношение. шотландците са в безпътица, но са бедняци като цяло та не им пречи. на британците тепърва ще им се стъжнява живота защото нямат нищо, но са свикнали на хубаво и падането по лице ще е грубовато.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Фев 2019, 19:54

Ирландия е много красива и богата страна. Това с БВПто е факт, но и разходите са много високи, особено ако искаш да си позволил някакъв поне малък лукс (хубав ресторант например) . По принцип е доста уредена, национализъм аз не съм забелязал да е в някакви неприлични граници, дава се възможност на всички за развитие и може да се каже е страна с перспектива.
И в Шотландия всичко е много красиво и диво, но има предвид че все пак всичко се ръководи и на двете места от англичани или поне от английски възпитанци - така че барабар с безкрайните зелени поляни и кристално чист въздух има доста работохолизъм, алчност и лицемерие ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Фев 2019, 20:51

Не съм ходил на нито едно от двете места, но съм работил за и със ирландци, познавам шотландци.
Ирландците са най-близо до манталитет като нас ( за добро и лошо..), от всички западноевропейци, които съм срещал и както знае цял свят- пият много! :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 03 Фев 2019, 23:05

Ще повлияе ли Брекзит на Ирландия,като страна от ЕС. Ясно е че Шотландия може и от кралството да излезе напук на англетата. Явно всички ги мразят сега,а и още повече ще се озлобяват. Коя е по -добра за живеене?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Фев 2019, 17:19

Шотландия е точно красива, а според доста класации най-красивата страна :shock: ... което за мен е чудно как така :roll:

Не знам що за шовинисти са ирландците, но преди даже ние да се "двигателно освободим" 2007-ма, при тях имаше вече 15-20% от населението поляци...

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 05 Фев 2019, 18:43

Определено Ирландия е по-скъпа от Шотландия, така по цена на храни и начин на живот шотландците са евтини и достъпни, също така за покупката на имоти или коли. Особено голяма разлика се наблюдава в имотите:

https://www.numbeo.com/quality-of-life/ ... Comparison

https://www.numbeo.com/property-investm ... Comparison

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Фев 2019, 8:24

Владо написа:Шотландия е точно красива, а според доста класации най-красивата страна :shock: ... което за мен е чудно как така :roll:

Не знам що за шовинисти са ирландците, но преди даже ние да се "двигателно освободим" 2007-ма, при тях имаше вече 15-20% от населението поляци...

Просто напиши в гуглето скотиш лендскейп и гледай какво става. На живо е още по-красиво от на снимки, което рядко се случва.

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 08 Фев 2019, 11:46

Брекзит явно се закучи, няма да стане развод лесно,ще има доста още да се мъти и Мота. Как я виждате работата,ще може ли да се пътува и емигрира без светове?

Назад към Извън Темата