Избор на маршрут за пътуване: София - Русе
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Избор на маршрут за пътуване: София - Русе
Добре, каква е разликата дали ще вземеш София- Русе за 3 или за 5, или 6 часа?
Сериозно питам.

Сериозно питам.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Малцина осъзнават, че за да спестиш наистина време (говоря за разлика от над час) докато пътуваш трябва да поддържаш много висока средна скорост през целия път. Това ще рече постоянно каране много над ограничението и никакво спиране. И все пак файдата е никаква, с оглед на рисковете които съществуват при едно такова пътуване. Правил съм безброй такива пътувания по принуда и всеки път е имало ситуация, която при нормално каране няма да се създаде, риска от големи глоби също не е за подценяване. Карайте с акъл, не се правете на състезатели и карачи 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ама кой говори за правене на състезатели...
Аз казвам, че над 110 по второкласния не вдигам... А дали ще са 3, 5 или 6 часа... Пробвайте да вършите работа така без оглед на времето и ще ви излезе сметката.
Явно и тук не останаха хора за читав разговор. Аз съм на път да се оттегля изцяло от тоя форум, честно...

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Dirty M5 driveR написа:Ама кой говори за правене на състезатели...Аз казвам, че над 110 по второкласния не вдигам... А дали ще са 3, 5 или 6 часа... Пробвайте да вършите работа така без оглед на времето и ще ви излезе сметката.
Явно и тук не останаха хора за читав разговор. Аз съм на път да се оттегля изцяло от тоя форум, честно...
Добре бе,Градски,айде обясни ми какво правиш,когато спускаш Беленския баир,и в единствената лента в твоята посока пред тебе има 3 тира и 5 коли?
Това във връзка със 3-те часа Русе-София ....
Ще те помоля съвсем честно да ми отговориш,но преди да го направиш ще те помоля да прочетеш мнението на Дон Диего,дето е преди твоето!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Еми какво да прави? Изпреварва без видимост и такива ги гледаме по клипчета или в другия случай ги стържат от купето. Ама нали инструктура му казал, че ако не държи темпо с 20-30 км превишена създава предпоставка за ПТП.
Понякога в тоя форум изскачат такива индивиди, че не е истина

Последна промяна Superexstatic на 06 Фев 2019, 12:11, променена общо 1 път

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Излагате се тука, а БМВ-та карате
Тия коне искат да тичат 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
НИКОГА не изпреварвам без видимост и на всяка цена. А когато имам право да изпреварвам, но по някаква причина имам и минимално съмнение, че не съм преценил добре скоростта на идващия автомобил/колона, или пък не съм сигурен дали мога да се прибера обратно в моята лента СЪЩО НИКОГА не изпреварвам. Въпросните 3:10ч ги правя с майка ми в колата.
Даже обсъждаме ситуации на пътя, защото тя има онзи чист поглед върху нещата и вижда, когато нещо се извършва неразумно или направо малоумно. За същите 3 часа го взех и с баща ми, който е шофьор от 30 години. И защо по дяволите влизам в обяснителен режим, като вие вадите думите ми от контекста и се опитвате да ги ползвате за елементарни компромати, а явно тази отсечка сте я виждали само на картата и сте я чували по новините... Мога да ви кажа за колко време се стига и когато наистина се дава газ - 2:40мин. С един Fiat Stilo и значително по-опитен водач от мен. И пак беше доста безопасно. Защото има значение как се прави.
Сериозно обмислям да се оттегля от форума, защото почвам да не се чувствам на място. Аз съм безкрайно искрен и отворен, а масата се държи подигравателно точно както се държат хората, които си мислят, че знаят всичко, щото са 5 години по-големи от мен. Аз като не знам нещо мълча или питам.

Сериозно обмислям да се оттегля от форума, защото почвам да не се чувствам на място. Аз съм безкрайно искрен и отворен, а масата се държи подигравателно точно както се държат хората, които си мислят, че знаят всичко, щото са 5 години по-големи от мен. Аз като не знам нещо мълча или питам.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колега, никой не цели основно да ти засегне егото или да те обиди, по-скоро да те вразумим.
Аз определено не съм блестящ шофьор като умения и опит, та не мога да съдя хората за това колко умеят да карат.
Но е важно колкото и да си добър и да ти е перфектна технически колата, да караш малко поне под възможностите си, както и да оставяш място за чужда и /или твоя грешка (всички правят) или изненади на пътя. Това е и цялата идея на ограниченията на скоростта, те очевидно не са технически предел за скоростта на дадена отсечка, иначе нямаше да има Формула 1 в Монако...
Смеем се на жените как карат, но основно(с изключения ест.) мелетата ги правят мъже, и то много млади..
Аз определено не съм блестящ шофьор като умения и опит, та не мога да съдя хората за това колко умеят да карат.
Но е важно колкото и да си добър и да ти е перфектна технически колата, да караш малко поне под възможностите си, както и да оставяш място за чужда и /или твоя грешка (всички правят) или изненади на пътя. Това е и цялата идея на ограниченията на скоростта, те очевидно не са технически предел за скоростта на дадена отсечка, иначе нямаше да има Формула 1 в Монако...
Смеем се на жените как карат, но основно(с изключения ест.) мелетата ги правят мъже, и то много млади..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Колега Dirty M5 driveR, даваш ме за пример не съвсем коректно! Писах, че карам със 110-120 км/ч на магистрала. "Отпускам" се до същата скорост на участъците от Плевен към Русе, където видимост имаш напред от около километър. Сещаш се за кои участъци говоря със сигурност. А за Русе-Бяла споменах, че съм имал ситуации точно с такава скорост и за това вече внимавам. Приказките за семейството няма какво да ги коментирам! Имам фейсбук и влизам в него 10 пъти за година. Дали е за трупане на лайкове? Последните снимки качвани там дори не са от мен, а от жена ми
. Айде като дойда за реглаж отново ще я разнищим темата, но ти пожелавам от все сърце да се сдобиеш с поне едно дете и после да ми кажеш дали с годините не си почнал да сваляш по някой и друг километър от максималната си скорост.
Не се заяждам! Определено си от хората, които уважавам в тоя форум и заради, които все още и аз продължавам да съм тук! Със здраве!
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk

Не се заяждам! Определено си от хората, които уважавам в тоя форум и заради, които все още и аз продължавам да съм тук! Със здраве!
Карам бавно! Стигам Бързо!
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Точно казано. Иначе и аз мога със 140 км/ч на първокласен път с ограничение 90 км/ч. Ама после....ето го и примера от преди ден точно: верижна катастрофа на магистрала с жертви и пострадали. После мъглата виновна, системата за предизвестяване и кой ли не. А истината е, че всички са се надценили. Едни от незнание и липса на опит, други от многото такъв. И това за жените е вярно. На извънградско не съм виждал все още да ме изпреварва индивид от женски пол на спирачки и да ми се врязва пред мен в последния момент в завоя. Но виж от мъжки пол такива всеки път почти като попътувам няколко часа по първокласната пътна мрежа и им виждам задния номер точно на метър два пред предния ми.Bogat-Beden написа:Колега, никой не цели основно да ти засегне егото или да те обиди, по-скоро да те вразумим.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Аз продължавам да твърдя, че вадите на преден план частното, а не общото. Давате най-фрапантните примери за лошо шофиране и някак си ги приписвате на обясненото от мен шофиране, без дори да сте го виждали. Не става дума за моето его и т.н. Аз не карам с егото си. Но като чета глупости и не се сдържам да питам защо ги пишете и осъзнавате ли как звучат. И да - обвързвате неща като движение на колата и кои членове от семейството ви са в нея, а това НЯМА отношение към начина, по който колата се движи като обект и колко безопасно се случва това. Аз почвам вече да искам да въведат наистина малоумните ограничения, които се споменават в пространството (макар и като жълти новини) и да се тегли чертата след 1-2 години колко са загиналите. Няколко човека излизат в медиите и говорят реални неща, но явно няма кой да се вслуша. Всичко е с цел да оправдае тъпотията, която цари в държавата, а тя е направена от хората...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Dirty M5 driveR написа:Мога да ви кажа за колко време се стига и когато наистина се дава газ - 2:40мин.
Не сте давали наистина газ

2:15 минути със спиране за зареждане и разправия с кат, че ме спряха с близо 200 над ограничението (тия дето ме засякоха ги пропуснах, по-надолу по трасето ме чакаха други, а първите се присъединиха след като спрях

Коментара като стигнахме беше priceless - човека, законтрил се къдет може отзад, стиска дръжките и не смее да слезе от колата, като се поокопити каза само: Добре е, че сме живи. От тогава не бързаме като пътуваме

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Dirty M5 driveR написа:Мога да ви кажа за колко време се стига и когато наистина се дава газ - 2:40мин.
Не сте давали наистина газ![]()
Е... говорим за... без министър в колата.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Dirty M5 driveR написа:Don_Diego написа:Dirty M5 driveR написа:Мога да ви кажа за колко време се стига и когато наистина се дава газ - 2:40мин.
Не сте давали наистина газ![]()
Е... говорим за... без министър в колата.
То ако си с Бойко в колата може и 1ч да стигнеш

ПС: аз също не изпреварвам ако не съм почти

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
c04 написа:ПС: аз също не изпреварвам ако не съм почтисигурен, че ще успея
Мен са ме питали дори "Защо не изпреварваш?"... при видимо подходящи обстоятелства. Сега и от това ми изречение ще извадите нещичко, знам аз...

62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5