Пребоядисване на кожен волан ?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Пребоядисване на кожен волан ?
Имам един доста захабен волан, дадох го за боядисване на един "майстор". Волана дойде като чисто нов, но радостта беше кратка защото след 1 седмица боята се напука
Предполагам не е подготвен качествено затова се е получило така. Мераклия сьм, сам да си го направя но не знам в подробности технологията на боядисване и по точно подготовката. Ако някой може да сподели ще сьм благодарен.

Предполагам не е подготвен качествено затова се е получило така. Мераклия сьм, сам да си го направя но не знам в подробности технологията на боядисване и по точно подготовката. Ако някой може да сподели ще сьм благодарен.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Пребоядисване на кожен волан ?
Следя...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз бях дал един СААБ-ски волан, кожен пак така на тапицер и той го боядиса с нещо като за боя за кожени дрехи. Първоначално ефекта беше отличен и не забелязвах влошаване, но бях оставил колата на сервиз за смяна на ремък. Майстора бутал колата на ръка, пипал волана с мръсни ръце и го беше изцапал яко. Взех мокри кърпички да го почистя, без да се сетя, че е боядисван и половината боя остана по кърпичките, с все мръсотията
Та и аз не знам дали щеше да изкара повече, ако не го бях чистил или щеше да ми остане по потните ръце след време.

BMW only!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Не съм боядисвал, но работата малко ден до пладне звучи. Ако ще е като салоните, по някое време и дрехите ти боядисани
. Може би претапициране е по-добър вариант.

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Аз съм си боядисвал на 2 коли седалките частично. На едната взех от ибей боя направена по номер. Тя е еднокомпонентна и като изсъхне е готова. Резултатът не беше много добър. Цветът се рзличаваше значимо и при намокряне с препарат или вода боядисаното място се мокри(попива) и си променя цвета докато не изсъхне. Много си личи спрямо оригиналното отстрани. Освен това при по-интензивно миене боята пада. Върху дрехите поне не ми е оставало.
На втората кола отидох с облегалката за глава в Пловдив да ми забъркат боя по моята. Дадоха ми боя и лак по отделно. Като се сложи само боята дори и да изсъхне мястото, при намокряне пак попива. След слагането на лак спря да попива и си стана здраво като оригинално (почти). Вече над 1 година не е мръднало. Боята е доста близка и тудно може да се разбере, че е правено нещо. Лакът е 1 към 1 с фабричния, дори при накапване върху здраво след изсъхване не може да се различи по никакъв начин. Към 40 лева ми излезна, боядисването става с дунапренена гъба, почистването с препарат за чистене на кожа без вакси в него и алкохол. Ако има неравности се минават с шкурка. На място хората обясняват добре, също и предлагат боядисване с пистолет, но излиза по-солено.
На втората кола отидох с облегалката за глава в Пловдив да ми забъркат боя по моята. Дадоха ми боя и лак по отделно. Като се сложи само боята дори и да изсъхне мястото, при намокряне пак попива. След слагането на лак спря да попива и си стана здраво като оригинално (почти). Вече над 1 година не е мръднало. Боята е доста близка и тудно може да се разбере, че е правено нещо. Лакът е 1 към 1 с фабричния, дори при накапване върху здраво след изсъхване не може да се различи по никакъв начин. Към 40 лева ми излезна, боядисването става с дунапренена гъба, почистването с препарат за чистене на кожа без вакси в него и алкохол. Ако има неравности се минават с шкурка. На място хората обясняват добре, също и предлагат боядисване с пистолет, но излиза по-солено.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Това съм пробвал ,струва 2 и нещо, сега се продава в бели тубички.
Не цапа, ако има големи неравности се заглажда с шкурка и редуване пласт боя - шкурене. Като поизсъхне, след няколко минути го полирам с препарат за естествена кожа, богато с кухненска хартия.
Така няколко волана, иска тренировка. Предния подлакътник го бях правил така и нямаше ядове, и не цапаше.

Не цапа, ако има големи неравности се заглажда с шкурка и редуване пласт боя - шкурене. Като поизсъхне, след няколко минути го полирам с препарат за естествена кожа, богато с кухненска хартия.
Така няколко волана, иска тренировка. Предния подлакътник го бях правил така и нямаше ядове, и не цапаше.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
+1
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Силвьра сьм го пробвал ефекта е приличен НО има 2 минуса:
- има само черна боя а на мен ми трьбва тьмно синьо
- Личи си че е боядисвано и ефекта е 2-3месеца, общо взето става за борсаджийски коли
Идеята ми е да разбера как се боядисват кожите в автомобилните заводите например, и да го направя по сьщата технология.
- има само черна боя а на мен ми трьбва тьмно синьо
- Личи си че е боядисвано и ефекта е 2-3месеца, общо взето става за борсаджийски коли
Идеята ми е да разбера как се боядисват кожите в автомобилните заводите например, и да го направя по сьщата технология.
аа
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:39, променена общо 1 път

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
В бившата ми работа боядисват волани, коли и све с такива бои дето не се намират на пазара. Едно колело за дете малко такова дето струва 50 лв го пръснаха с боя за 1200 долара
Само за справка ще кажа, че на Е28-цата решетките ги боядисвах с такава боя и след като един пасат се пръсна като стъклена чаша отпред в ляво дори не успя да ги надраска, а капака е като с ренде стърган
С тая боя правих и моя волан и напуканото табло. Единия от тях дори 7-ма година си търкаля без ядове боядисвания волан.
Само трябва да хванете да са нощна смяна
Боята е структурна интериорна на полиуретанова основа за Ербъс

Само за справка ще кажа, че на Е28-цата решетките ги боядисвах с такава боя и след като един пасат се пръсна като стъклена чаша отпред в ляво дори не успя да ги надраска, а капака е като с ренде стърган

С тая боя правих и моя волан и напуканото табло. Единия от тях дори 7-ма година си търкаля без ядове боядисвания волан.
Само трябва да хванете да са нощна смяна

Боята е структурна интериорна на полиуретанова основа за Ербъс

ATR-42/72
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Не се занимавайте с пребпядисване на кожени детайли като волан или седалки,които не са декоративни,защото ефектът е много краткотраен. Боята започва да остава по ръцете и дъъто. Аз се излъгах пред повече от 2 години и си купих от някакви автореновация пълен комплект за пребоядисване на кожа,което включваше (по спомен) два препарата за почистване и сваляне на старата кожа, кит за попълване на пукантини,някакви гъбички тип фина шкурка,боя, лак за боята и разни там гъбички. Имаше също лосион + препарат за почистване на кожа,които са уникални и от които съм доволен и си ползвам още. Изпълних всичко както беше по-упътване, купих си и пистолет за топъл въздух, направих всичко бавно и старателно. Първоначално ефектът беше невероятен. Получи се равномерен цвят и седалките станаха като нови.(занимавах се само с предните) Имам снимки преди и след,който иска ще пусна. НО
кожата стана много твърда и стои неестествено,започна да запарява още повече. Вече след две години ползване,на места цвета се промени,пукнатините си личат отново. Маншона на скоростния лост все още е перфектен, като нов, подлакътника също,но седалките не са ок. За всичките неща за боядисването мисля,че дадох около 160лв.,като само лосиона и почистващият препарат бяха 40лв,но те са много добри. Има и друг момент ,че май малко съм се вманиачил в кола,която скоро ще става пълнолетна.
Относно волана едно момче от горубляне ми го претапицира и стана перфектен.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Драгослав на 12 Фев 2019, 10:37, променена общо 2 пъти
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Драгослав написа:едно момче от горубляне ми го претапицира и стана перфектен
Цена? Тел?
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
140лв ми взе,като си избираш кожата. Аз избрах най-скъпата. Тела на лично да не е реклама.
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
Преди 7-8 години боядисвах волана на една Е39-а в Горубляне. Тогава струваше 60–70 лв., като мисля че боята беше двукомпонентна полиуретанова (не знам дали не я и печаха). За няколко години всекидневно използване нямаше никъде точка да е мръднал.
Това което не ми хареса е, че стана матов и със структура подобна на много финно шагре (не гладка и лъскава кожа, като оригиналната), както и ми се струваше, че запотява повече.
Това което не ми хареса е, че стана матов и със структура подобна на много финно шагре (не гладка и лъскава кожа, като оригиналната), както и ми се струваше, че запотява повече.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2