Летни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Летни гуми

Мнение от alekangg » 23 Фев 2019, 12:17

Само, че колкото и да се умува, гледат и четат тестове, на практика положението е коренно различно положението с гумите върху нашия хубав асфалт.
От това пък следва, че е почти безсмислено да се инвестира в топ гуми, нито някой може да усети добре разликите между отделните марки и модели.
Не веднъж и дваж съм го писал, но това е живата истина.
С различни коли, които съм карал дълго по Европа, като вляза в България било то лято, есен или на мокро, изведнъж всичко се променя коренно и започва да ми сработва АБС и разни други системи дори без някакви екстрени ситуации.., които не ми сработват никога извън БГ или поне не без да знам преди евентуалното им сработване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Фев 2019, 21:21

На нашия асфалт никакви тестове не важат... Там, където ги правят може да се пребиеш, ако опиташ да си плъзнеш крака по асфалта... А сравнително спортни гуми са безмислена инвестиция за ежедневно каране... Вече висок клас гуми не мисля да купувам - средният се справя чудесно в размери до 18''. Както написа alx, харесваш си шарка и цена, толкова.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 24 Фев 2019, 20:30

Миналата пролет си взех Fulda SportControl 2 225/45/17 предни и 245/40/17 задни. Среден клас са, предоволен съм :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Фев 2019, 10:37

Leon написа:. Както написа alx, харесваш си шарка и цена, толкова.

а и на лепилото на Кондьо освен с драг радиали не се стартира, така че... :yes: :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 25 Фев 2019, 11:21

In_Memoriam написа:4S не съм ги пробвал, но според ревютата са една идея по-добри от PSS, което при еднакъв treadwear не сметнах за достатъчно да ме накара да ги взема за нашите условия. Солена ще излезе пробата. Затова мисля тази година да се придържам към нещо с около или под treadwear 200 - Advan Neova, PS Cup 2 или R888R.

Миналата година карах Federal RS-R. Честно казано много ми допада тая гума, изключително предсказуема, като за семи-слик е доста поносима за дейли. за 2 години в които ги карах (около 5000км) не съм усетил аквапланинг. Тая година заложих на Federal RS-RR... може би щото са нови и нито веднъж още не съм ги загрявал подобаващо, първо че са ужасно шумни около 70-80км/ч ( представяй си тип гуми за автобус) и второ абс-а се включва мн по-лесно, демек нещо липсва сцеплението като на RS-R. средата на следващия месец ще карам на писта, дано там се пооправят от към поведение. Иначе са на близка до цената на RS-R и двете гуми са с ~200 treadwear.

От твоите изброени лично бих заложил на Neova ad08r, приятел караше с такива - много добра гума, двойна на цена спрямо федерал-а, но и на мокро и на сухо е много добра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Фев 2019, 11:32

2,500км на година :shock: :shock: :shock:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Фев 2019, 11:44

:OT:
Вчера правих преглед на 39ката - 4500км за календарна година (от преглед до прегледд) :mhihi:
Някой ако търси 39ка Touring Individual, с ТДС мАтор да пише :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 25 Фев 2019, 12:16

M17cH написа:
In_Memoriam написа:4S не съм ги пробвал, но според ревютата са една идея по-добри от PSS, което при еднакъв treadwear не сметнах за достатъчно да ме накара да ги взема за нашите условия. Солена ще излезе пробата. Затова мисля тази година да се придържам към нещо с около или под treadwear 200 - Advan Neova, PS Cup 2 или R888R.

Миналата година карах Federal RS-R. Честно казано много ми допада тая гума, изключително предсказуема, като за семи-слик е доста поносима за дейли. за 2 години в които ги карах (около 5000км) не съм усетил аквапланинг. Тая година заложих на Federal RS-RR... може би щото са нови и нито веднъж още не съм ги загрявал подобаващо, първо че са ужасно шумни около 70-80км/ч ( представяй си тип гуми за автобус) и второ абс-а се включва мн по-лесно, демек нещо липсва сцеплението като на RS-R. средата на следващия месец ще карам на писта, дано там се пооправят от към поведение. Иначе са на близка до цената на RS-R и двете гуми са с ~200 treadwear.

От твоите изброени лично бих заложил на Neova ad08r, приятел караше с такива - много добра гума, двойна на цена спрямо федерал-а, но и на мокро и на сухо е много добра.

Разгледах го Федерал-а, но за съжаление от всички (включително и тези, които бях изброил, освен R888R) не се произвежда моят размер. При това положение окончателно съм се спрял на R888R и ще пиша отзив като пристигне. Мерси на всички.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 25 Фев 2019, 12:29

ka4i написа:Миналата пролет си взех Fulda SportControl 2 225/45/17 предни и 245/40/17 задни. Среден клас са, предоволен съм :yes:

Аз имам два сезона със същата Fulda и за среден клас са доста добри, но тази есен като ги свалих забелязах, че са започнали да се нацепват между грайферите, което не ми се струва нормално за летни гуми ДОТ 2017г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 25 Фев 2019, 12:56

Don_Diego написа::OT:
Вчера правих преглед на 39ката - 4500км за календарна година (от преглед до прегледд) :mhihi:
Някой ако търси 39ка Touring Individual, с ТДС мАтор да пише :mhihi:

:OT: Eййй, навсякъде тряяя те следя, за човек ме няяш деЙва :smoke:

acho.rs написа:След кратко "разследване" и преоткривайки топлата вода :
- гуми, които в името си съдържат MO или BMW след края на името(оригинално вграждане в Мерцедес и БМВ) , често се различават съществено от същия модел, който не е предвиден за оригинално вграждане :idea: За добро или лошо не знам. На примерните картинки в Интернет магазините не се изобразява реално това което купуваш, така че няма как да знаеш колко различни са. В моя случай не ме бърка, но ако колата беше с АВД щеше да бъде доста дразнещо.
Проблем може да се появи ако после търсиш една или две от същите гуми - само от дилър на силно завишените им цени.

Отчасти си прав - гумите с означение за каквато и да е марка MO/BMW/AO са си по техни изисквания и наистина се различават от другите .
Което не значи че са на криви цени . В онзи женският магазин :mhihi: си ги има като внос .
Мерцовите по дефолт са по-меки от другите :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 25 Фев 2019, 13:20

Аз имах(всъщност колата още стои върху тях зимата) едни Йокохами(Advan Sport) Made in Japan брандирани като МО. Това е най-добрата стрийт гума която някога съм карал. Освен това издържа и доста бой на пистата и се държеше добре. Та аз не бих се плашил от МО брандирани гуми :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Фев 2019, 13:30

като става дума за Federal >
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 10122.html

За цивилно нормално каране някой пробвал ли е ?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Фев 2019, 14:12

host написа:като става дума за Federal >
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 10122.html

За цивилно нормално каране някой пробвал ли е ?

Аз!
Взех ги с две- години по-старт ДОТ чисто нови, повече от доволен, бяха 195/50 /15, ако има значка.
НО, държа да отбележа - карам като офлюх, мега бавно и пенсионерски за нашите географски ширини :oops:
Вярно, че беше точно преди 10 години, но бяха на същата цена като тези 17ки :shock:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2019, 15:05

Някой да се е заигравал с големите цолажи.... в момента камиона е с Latitude Sport 3 ("изядох" ги за няколко месеца с по-спортно каране, а бяха доста ОК, на 3г.) и се чудя дали отново да взема такива (или финансовият им еквивалент SportContact 5), или да се пробвам с новите Falken 510... или пък... TOYO Proxes T1... че заради задните гуми изборът не е голям...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 26 Фев 2019, 15:12

Mollov написа:Някой да се е заигравал с големите цолажи.... в момента камиона е с Latitude Sport 3 ("изядох" ги за няколко месеца с по-спортно каране, а бяха доста ОК, на 3г.) и се чудя дали отново да взема такива (или финансовият им еквивалент SportContact 5), или да се пробвам с новите Falken 510... или пък... TOYO Proxes T1... че заради задните гуми изборът не е голям...

От изброените най- доброто съотнишение цена качество е за Фалкен FK510. Във всички тестове се представят мнооого добре. Sportcontanct 5 ще го изядеш още по-бързо от Мишелина.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата