Летни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Летни гуми

Мнение от Don_Diego » 26 Фев 2019, 15:28

Контито наистина ще свърши бързо, Falken съм забелязъл че се представят добре и изненадват приятно, а ценово са доста добре в големите цолажи (tyre reviews.uk също доста добри думи казват за тях), но ако се пътува много и с високи скорости бих се придържал към топ марките :yes:
Ако е за градско и инцидентни пътувания бих се замислил за бюджетен вариант (така и така няма да издеянат повече от 2-3 сезона)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2019, 15:56

Дефинирай "бюджетен вариант" с размер 315/35 :)

Иначе карам 6-7-8к годишно, предимно градско... над 200км/ч почти не се случва (мнооооооого рядко), но основното искам да имат максимално сцепление на сухо... затова и се оглеждах във FK510...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 26 Фев 2019, 19:18

Що искаш grip - това което писах в начлото за treadwear-a ще е подходящо като инфо .
А щом са свърпишили бързо, значи са меки . По тоя индекс в масовия клас няма кой да бие Rainsport-a, защото таз гума е по-скоро зимна с малко грайфер, отколкото лятна .
Погледни тези цифрички и гледай да е нещо около 120-140 макс . Тъпото е както са писали колегите, за нашите пътни настилки такива символи и тестове проведени от производителите не хващат декиш много ... Щото няма да забравя как се заиграх с една F01-ца по новото платно на България, уж да хванем зеленото ... То светна жълто естесвено и двамата така почти наравно спряхме около 10 метра след стоп линията ... Тааааа, се чудя сега зимата как беше, ама не щА и да разбирам .
Та, огледай за този цифри, колкото са близо около 100, толкова повече ще държи гумата но и ще свършва бързо .
Моят опит сочи че японските са първенци по това отношение, като най-доволен бях от Toyo :)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Фев 2019, 19:32

Mollov написа:Дефинирай "бюджетен вариант" с размер 315/35 :)

Falken-a като гледам е с поне 150-200лв по-евтин на гума...това е чувствително по-евтина и съответно бюджетна алтернатива :mhihi:
Под бюджетна нямам предвид евтина или долнопробна, просто марка при която не плащаш толкова много за името
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 26 Фев 2019, 20:29

ивчо написа:Що искаш grip - това което писах в начлото за treadwear-a ще е подходящо като инфо .
А щом са свърпишили бързо, значи са меки . По тоя индекс в масовия клас няма кой да бие Rainsport-a, защото таз гума е по-скоро зимна с малко грайфер, отколкото лятна .
Погледни тези цифрички и гледай да е нещо около 120-140 макс . Тъпото е както са писали колегите, за нашите пътни настилки такива символи и тестове проведени от производителите не хващат декиш много ... Щото няма да забравя как се заиграх с една F01-ца по новото платно на България, уж да хванем зеленото ... То светна жълто естесвено и двамата така почти наравно спряхме около 10 метра след стоп линията ... Тааааа, се чудя сега зимата как беше, ама не щА и да разбирам .
Та, огледай за този цифри, колкото са близо около 100, толкова повече ще държи гумата но и ще свършва бързо .
Моят опит сочи че японските са първенци по това отношение, като най-доволен бях от Toyo :)

:OT: Само да поясня,че и ченгета нещо се втеляват и не разбират,ама си има едно старо правило.Жълтото е особен цвят на сфетофара и е опасен.Много хора не го разбират и стават бели.След червен сигнал,жълтото означава изтичащ ЧЕРВЕН сигнал,а не е зелено.Жълтото след зелен сигнал е изтичащ ЗЕЛЕН сигнал,а не е червено.Жълтото след изтичащ мигащ(не знам защо вече липсващ в България вариант) зелен сигнал е забранено преминаването през кръстовището,но не е ЧЕРВЕН сигнал.Това опира до други правила за преминаване през кръстовище,а именно че ако скороста не позволява спиране пред кръстовището или вече сте навлезли в него,то трябва да преминете през него,и ако има задръстване НЕ трябва да влизате в къстовището дори и при зелен сигнал.Друг въпрос към ИДИОТИТЕ регулиращи кръстовищата е защо шибаното жълто е едва секунда или две?????

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Фев 2019, 20:36

:OT: Сутринта имах спор във фб група, където се обсъждаше катастрофата от тази сутрин на Ботевградско. Виновен бил светофара - засичали се жълтите сигнали и за това се били ударили. Това, че не са се съобразили със сигнала на светофара не е от значение :kuku: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Фев 2019, 22:17

Виждам, че се прокарва една странна за мен теория - на лоши настилки всички гуми били еднакво зле :roll: Напротив - на лоша настилка си проличават качествата на хубавите гуми - топ производителите не си позволяват слабост на мокро, което е отличителна черта на бюджетният клас. Друга типична слабост на компромисните варианти - често са прекалено меки и на пъривя сериозен трап са аут (Ханкок).
В ЮК например асфалта е толкова мек, с такъв наколон и огромни парчета, че дори при силен дъжд си като на сухо - там и с Кумо бих карал.
За тестовете съм съгласен, че са пародия - който плати повече, той е напред.
За качествата на средния клас- наистина са близки до премиум, но всъщност и разликата в цената е малка - 20лв на гума за 225х45 Р17? Премиума не е само Конти и Мишелин - има Пирели, Гудиър, Дънлоп, Бриджстоун.

:OT: Иначе логиката за лошата настилка, отива в посока - за какво са ви луксозни и спортни коли, като няма къде да се карат в БГ... даже последното е доста по-вярно отколкото това, че на нашия асфалт не важат качествата на премиум гумите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Фев 2019, 22:42

В лоши пътни условия наистина си проличават разликите между премиум и бюджетни гуми, но липсата на сцепление в асфалта не се коригира просто с едни гуми.
Във F1 да не би да карат с галоши като се оплакват, че няма сцепление на Силвърстоун въпреки новия асфалт на по-голямата част от трасето?
Колкото до представянето на мокро на различните класове - там не са само една или две дисциплини. Наскоро имаше шок сред тестовете за гуми, където някаква незнайна марка гуми пребиваше топ марките в аквапланинга...ама само там = на спиране, завиване и контрол на мокро бяха МЕГА зле. Топ марките там просто са балансирани, съответно и по-добри с малко пред останалите и във всички дисциплини на мокро са сигурни за каране.
Също дали една гума ще се сцепи/надуе балон след дупка зависи от страшно много неща различни от марката на гумата.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2019, 1:07

Mollov написа:Дефинирай "бюджетен вариант" с размер 315/35 :)

Иначе карам 6-7-8к годишно, предимно градско... над 200км/ч почти не се случва (мнооооооого рядко), но основното искам да имат максимално сцепление на сухо... затова и се оглеждах във FK510...

това на 8-цилиндрово ли е? ако не - тез пък съвсем ще ги избера само по шарка... :ok:

тая платформа има толкова зъл камбер отзад, че каквото и да й сложиш го изтърква по най- неподходящия (и бърз) начин... затова - поне да изглежда добре :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2019, 10:40

S63 е, да.... няма шанс да ги избера само по шарката... :D

Доста странно е, но предните гуми са по-износени от задните... :D

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2019, 15:31

Mollov написа:Доста странно е, но предните гуми са по-износени от задните... :D

... няма ти казвам защо е така... да не се обидиш :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 27 Фев 2019, 16:17

Benord написа: :OT: Само да поясня,че и ченгета нещо се втеляват и не разбират,ама си има едно старо правило.Жълтото е особен цвят на сфетофара и е опасен

Е да, ама се влитахме на червено - а с френския кУрбел въреки всичките му звезди дето има в NCАP, реших да не тествам .
И за тфа и двамата някак едновременно решихме да спрем че там не си е 4 метра да пресечеш на жълто :mhihi: :paranoid:

Mollov написа:S63 е, да.... няма шанс да ги избера само по шарката... :D

Не се тревожи ... и Energy saver да сложиш, па шги изравни за норматив ... Тествано . T1-цата си иде кто гумичка на молив, но за сметка на това няма да те предаде до края . Пак тествано .
Общо взето аз бих си търсил гуми за повече grip, като ще съм наясно с факта че ще се износят . Michelin-a за Мерца си е спешъл подбран, и така .

alx написа:затова - поне да изглежда добре :bchug:

Syron ги правят едни такива ... :paranoid:
Последна промяна ивчо на 27 Фев 2019, 17:01, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2019, 16:24

ивчо написа:
alx написа:затова - поне да изглежда добре :bchug:

Syron ги правят едни такива ... :paranoid:

казах да изглежда добре и да е една от марките които споменах ;)

едит- грешка
Последна промяна alx на 27 Фев 2019, 16:35, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2019, 16:25

ивчо написа:Не се тревожи ... и Energy saver да сложиш, па шги изравни за норматив ... Тествано . T1-цата си иде кто гумичка на молив, но за сметка на това няма да те предаде до края . Пак тествано .
Общо взето аз бих си търсил гуми за повече grip, като ще съм наясно с факта че ще се износят . Michelin-a за Мерца си е спешъл подбран, и така .

Да, мен ме интересуват гуми с максимален грип... ма... хубаво ще е да не се износват толкова бързо :mrgreen:

alx написа: ... няма ти казвам защо е така... да не се обидиш :ok:

Давай... никога не съм се имал за кой знае какъв "шофер", току виж коригирал към по-добро :D

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2019, 16:36

Mollov написа:Давай... никога не съм се имал за кой знае какъв "шофер", току виж коригирал към по-добро :D

ама то не е въпрос на умение така, че няма какво да коригираш... просто не ти е тежък крака на газта ;)

ако е за коригиране и учене, не седна ли до тебе да те гледам като ти дойде вдъхновението как караш - нямам какво да те уча... а и честно да си кажа случва се да седна при някой и да установя, че няма какво да го уча така или иначе...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата