Летни гуми
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Летни гуми
host написа:на мен ми направи впечатление, че най-евтината широко достъпна гума , която да не е с трагичен резултат е >
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Maxxi ... ra-HP5.htm
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 47583.html
Maxxis Premitra HP5 225/45/17 един от най-масовите размери е 110лв +/-
Преди няколко седмици, като пусках темата имаше Дънлоп Спорт Макс РТ2 за 129лв... А за китайски гуми няма смисъл да се мисли, при положение че има Вредащайн за тези пари. Гледам и в момента за 125лв Файърстоун.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
някой има ли идея защо в щатите карат цяла година с летни гуми?
Чикаго, Ню Йорк, Денвър, Милуоки , филаделфия ..., всичко е с летни гуми, посред зима ...
зимите особено в Чикаго и Милуоки са много сериозни, като температури и сняг, нищо общо с тва което виждаме в БГ като сняг и студ
5 часа път на север от Чикаго, курорт с много сняг и студ (-25) с вятър, замръзнали езера масово, пътеки специално за моторни шейни, обаче по пътищата пак с летни гуми
И тва не е първа или втора зима къде го виждам това
Чикаго, Ню Йорк, Денвър, Милуоки , филаделфия ..., всичко е с летни гуми, посред зима ...
зимите особено в Чикаго и Милуоки са много сериозни, като температури и сняг, нищо общо с тва което виждаме в БГ като сняг и студ
5 часа път на север от Чикаго, курорт с много сняг и студ (-25) с вятър, замръзнали езера масово, пътеки специално за моторни шейни, обаче по пътищата пак с летни гуми
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
carmanf1 написа:някой има ли идея защо в щатите карат цяла година с летни гуми?
Няколко причини, тъпи са, не им се живее, нямат информация, не ги *б*. Има и хора, които си купуват зимни гуми и там, но явно са по-малко.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Колеги, какво бихте препоръчали в размер 245/50/18 за кола, която се кара сравнително малко (под 10 000км). Приоритет е да бъде максимално тиха, че зимните ги взехме някакви Кумхо и по-шумна гума не съм карал през живота си. Добре, че зимата не се кара много въпросния автомобил. Колата не се кара въобще агресивно или бързо. Вариантите, които обмисляме са:
1. NEXEN N FERA SU1 - в tyre reviews пише, че е доста тиха, но е компромис в почти всичко останало.
2. MAXXIS HP5 - както някой писа по-горе, доста добри показатели. Единствено изостава в rolling resistance, което май значи че ще е по-шумна.
3. Kumho Ecsta PS71
4. Има някакъв вариант за 2 годишен Мишелин на цената малко над тази на изброените, но аз лично съм патил с нови гуми с 2 годишен ДОТ и не знам дали е удачен избор.
1. NEXEN N FERA SU1 - в tyre reviews пише, че е доста тиха, но е компромис в почти всичко останало.
2. MAXXIS HP5 - както някой писа по-горе, доста добри показатели. Единствено изостава в rolling resistance, което май значи че ще е по-шумна.
3. Kumho Ecsta PS71
4. Има някакъв вариант за 2 годишен Мишелин на цената малко над тази на изброените, но аз лично съм патил с нови гуми с 2 годишен ДОТ и не знам дали е удачен избор.
Zubcho написа:carmanf1 написа:някой има ли идея защо в щатите карат цяла година с летни гуми?
Няколко причини, тъпи са, не им се живее, нямат информация, не ги *б*. Има и хора, които си купуват зимни гуми и там, но явно са по-малко.
Не батка... карат с летни гуми защото пътя 2 часа след като е паднал снега е на асфалт. И са добре информирани и знаят кога ще вали и не карат тези два часа.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Аха, там имат магическа пръчка снегорините. И небето е по-синьо нали?alx написа:Zubcho написа:carmanf1 написа:някой има ли идея защо в щатите карат цяла година с летни гуми?
Не батка... карат с летни гуми защото пътя 2 часа след като е паднал снега е на асфалт. И са добре информирани и знаят кога ще вали и не карат тези два часа.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Zubcho написа:Аха, там имат магическа пръчка снегорините. И небето е по-синьо нали?alx написа:Zubcho написа:carmanf1 написа:някой има ли идея защо в щатите карат цяла година с летни гуми?
Не батка- имат организация и промишлени количества сол

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
speedhokk написа:Колеги, какво бихте препоръчали в размер 245/50/18 за кола, която се кара сравнително малко (под 10 000км). Приоритет е да бъде максимално тиха, че зимните ги взехме някакви Кумхо и по-шумна гума не съм карал през живота си. Добре, че зимата не се кара много въпросния автомобил. Колата не се кара въобще агресивно или бързо. Вариантите, които обмисляме са:
3. Kumho Ecsta PS71
Ще дам мнение на база опита ми с друг модел на Nexen, но предполагам няма да са много по-различни нещата (споменатия от теб модел май е дори по-висок клас гума от моите). 39ката съм я обул с Nexen N'Blue HD Plus - супер тиха и комфортна гума. Силно впечатлен останах от това и качество, като навсякъде другаде се представя добре. Колата също като твоя случай се кара малко и рядко се дава здрава газ. Спират добре, тихи и комфортни, на вода се представят добре, държат на дупки и няма промяна в поведението с натрупване на годините (3 години вече ги карам). При останалите варианти не са малко случаите за рязко влошаване на поведението след година-две (преди години имах сервизи за гуми и имам известни наблюдения).
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
малко офтопик... гледам темата, чета, умувам, чудя се, какви гуми да си купя... чета вашите терзания и гледам жена ми, която решава листовки и въпросите са "как се променя сцеплението на гумите при мокра настилка", а съм сигурен и залагам пари, че 99% от хората на улицата си нямат представа за какво иде реч... включително и шофьорите...
налягат ме dark мисли

п.с. излъгах, не умувам, какви гуми да си купя... купил съм си... и ще дам под 5 секунди до 100 на задно

налягат ме dark мисли

п.с. излъгах, не умувам, какви гуми да си купя... купил съм си... и ще дам под 5 секунди до 100 на задно

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Леле какви мисли , каква кола , какви гуми! Интересен офтопик.Поне да беше споделил , какви са тези гуми.vicho написа:малко офтопик... гледам темата, чета, умувам, чудя се, какви гуми да си купя... чета вашите терзания и гледам жена ми, която решава листовки и въпросите са "как се променя сцеплението на гумите при мокра настилка", а съм сигурен и залагам пари, че 99% от хората на улицата си нямат представа за какво иде реч... включително и шофьорите...
налягат ме dark мисли![]()
п.с. излъгах, не умувам, какви гуми да си купя... купил съм си... и ще дам под 5 секунди до 100 на задно![]()
Здравейте. И аз гледам гуми. 245/45/19 и 275/40/19.
До миналата година карах с goodyear asymetric 2, но след 2или 3тата година не ми хареса как се износиха.
За момента съм се спрял на три вида
bridgestone potenza s001
Bridgestone Turanza T005
continental sport contact 5
pirelli p zero
Евентуално погледнах и
dunlop sport maxx rt 2 -предни и sp maxx rt -задни, обаче малко не ми харесва идеята да карам с различни.
Мнения и препоръки са добре дошли.
До миналата година карах с goodyear asymetric 2, но след 2или 3тата година не ми хареса как се износиха.
За момента съм се спрял на три вида
bridgestone potenza s001
Bridgestone Turanza T005
continental sport contact 5
pirelli p zero
Евентуално погледнах и
dunlop sport maxx rt 2 -предни и sp maxx rt -задни, обаче малко не ми харесва идеята да карам с различни.
Мнения и препоръки са добре дошли.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
mopasan написа:Леле какви мисли , каква кола , какви гуми! Интересен офтопик.Поне да беше споделил , какви са тези гуми.vicho написа:малко офтопик... гледам темата, чета, умувам, чудя се, какви гуми да си купя... чета вашите терзания и гледам жена ми, която решава листовки и въпросите са "как се променя сцеплението на гумите при мокра настилка", а съм сигурен и залагам пари, че 99% от хората на улицата си нямат представа за какво иде реч... включително и шофьорите...
налягат ме dark мисли![]()
п.с. излъгах, не умувам, какви гуми да си купя... купил съм си... и ще дам под 5 секунди до 100 на задно![]()
255/35 18-ски тредуеар 220

иначе написах, че е офтопик...
мисълта ми беше, че всичко е излишно самонавиване освен, ако не гоним някакъв перформанс ... драг/писта/офроуд...
поне така ми се струва, знам ли и аз

п.с. alx го написа много точно, по шарка

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Винаги съм се чудел как някой купува гуми заради шарка..все едно да се купи кола по цвят, не че няма и такива хора..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Обикновенно съм забелязал, че подобни хора купуват и най-евтините от “същата шарка”, въпреки че съм сигурен, че в случая на alx не е такаalekangg написа:Винаги съм се чудел как някой купува гуми заради шарка..все едно да се купи кола по цвят, не че няма и такива хора..

Dunlop Sport maxx rt2 за мен е идеално съчетание цена/качество предвид нашия асфалт и пътища.
Sent from my iPhone using Tapatalk