какво трябва да се промени за да останат младите в родината?
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: какво трябва да се промени за да останат младите в родин
Много силно включване на "старите" в темата със стандртните глупости. Не е ли по-добре малдите да кажат какво не ги кефи в родината.
Минимална заплата на село 2К....при тия цени в местната кръчма и при тия цени на 1и 9 Те Де И нов внос. Ебаси якото
Имате ли си представа каква "тударица" ще настане в селата по Северозапада.
Минимална заплата на село 2К....при тия цени в местната кръчма и при тия цени на 1и 9 Те Де И нов внос. Ебаси якото

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Ха сега...На един млад българин се падат 10 млади роми,а бе направо цигани. За да останат тук,трябва да спрат помощите в чужбина,че и тези 2 бона на село не ги харесват. От известно време се подвизавам повечко в едно село и стандарта е много висок при тях. Е60 за нищо се няма,отказаха ме от цигански модел БМВ. Дано да измислят някакви социални и към Сибир и да не се върнат повече...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
какво трябва да се промени за да останат младите в родината?
Да като дигнат минималната на 2к ще стане, че почти всички които взимат под 2к сега ще са безработни
Поради тая причина никой политик няма да си сложи глават в торбата така... което е жалко щото ще е доста забавен "експеримент".
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Основно трябва да се промени цялостната примитивна култура на живот. Скотове няма как да предизвикат революция 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ukelichko написа:Много силно включване на "старите" в темата със стандртните глупости. Не е ли по-добре малдите да кажат какво не ги кефи в родината.
Кажи кои са младите и кои старите, че критериите на всеки са различни.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Малко да си намалят претенциите младите! Не може едвам да е завършил училище и да иска 2к стартова, служебни телефон и лаптоп (по възможност Apple, че връстниците да не му се смеят), 20+ дни отпуска и в същото време да не може да си напише името правилно, да поема отговорност за действията/бездействията си тн.
steeN написа:Е то ако е само за ходенето в чужбина и това сме го играли![]()
Е то нема как да направим нов бардак със старите...

Под старите... се разбира, текущото ниво на съзнание на хомосапиенса.
Да се включа като млад човек (24 годишен) отишъл в чужбина и обмислящ да се върне в България.От около 6 години вече съм в Германия и в последната година сериозно се оглеждам за възможности в България. Има много фактори, които влияят това решение. За всички, които твърдят, че в Германия хората вземат по 3-4 хиляди нето и бръмчат с чисто нови 5ци, положението въобще не е толкова розово. Като туко що дипломирал се инженер в Германия ще вземам около 2 хиляди нето, но при наем от 600-700 евро на месец, можете да си направите сметката, че не е чак толкова много. Другите плюсове са социалната и медицинската система. И положителното свършва. За мен е важно да съм близо до семейството си, което 90% е в България, да имам възможност да се развивам в специалността си и да мога да осигурям себе си и семейството си финансово. Проблемът е, че в България има недостиг на машинни инженери (софтуерни, колкото искаш), но в същото време хора с по 10-15 години стаж взимат по под 2000. А за туко що завършил инженер предлагат межу 600 и 800 лева. Ако успея да си осигуря тези неща, не бих се замислил да се прибера.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
drago_pavlov написа:m.dimitrov1992 написа:m.dimitrov1992 написа:-Големите фирми като Кауфланд,Била и Лидл не внасят даньци защото били на загубаАма ако им почнат проверки веднага ще има обаждания от посолствата
Заради сьщите тези никой не смее да вкара закон за защита на родните производители. Които са принудени да продават на загуба.
Най-обичам някой като ми говори приказки от седянката пред блока...
Сега отворих отчета на кауфланд за 2017-та - отчели са печалби по 80-100 млн. за последните две години.
Виж ако беше споменал лукойл щеше да уцелиш
И според теб това е реалната печалба

Я погледни за годините назад че преди 2015 даже бяха на "загуба"

1. Да се въведе понятието https://en.wikipedia.org/wiki/Gap_year и че е ок да НЕ правиш нищо 1 година.
2. Да пътуват в чужбина било то по бригади или да учат там.
3. Да съберат малко професионален опит в чубина и после да се върнат да го приложат.
2. Да пътуват в чужбина било то по бригади или да учат там.
3. Да съберат малко професионален опит в чубина и после да се върнат да го приложат.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
big_dane написа:Да се включа като млад човек (24 годишен) отишъл в чужбина и обмислящ да се върне в България.. Ако успея да си осигуря тези неща, не бих се замислил да се прибера.
Не знам що темата се върти само около парите.
Ела си в бг и зимай 3000 да речем. Ок? Нека са 4000. Финансовата част е решена, да ?
И ся...
Надират ти колата щото си спрел на "мойто" място.
Комшията пуска "доко доко" в един часа нощеска.
Другия ръси боклуци по терасата.
Бай мангал ти обира къщата..няколко пъти.
Искаш да ти оправят колата, да си лекуваш зъб, да си викнеш майстор за нещо, да те лекуват от хрема....насекъде се търсат връзки щото
-Авто Майсторо е толко майстор, ма па иначе зима евтино.
-Зъболекаря, лекаря и плочкаджията и те са така.
Искаш да се оплачеш за нещо, каквото и да е то. Арменския поп е номер едно в случая.
Нещо искаш общината, институциите да свършат неква работа...почти невъзможно.
Искаш да почнаеш дребен бизнес..алелеле майко.
И така мога изброявам до утре.
Та имайки всичко останало мога и с малко пари да се справям.
Не са парите най-важното,вервайте ми.
Хм,хм...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Моджо написа:big_dane написа:Да се включа като млад човек (24 годишен) отишъл в чужбина и обмислящ да се върне в България.. Ако успея да си осигуря тези неща, не бих се замислил да се прибера.
Не знам що темата се върти само около парите.
Ела си в бг и зимай 3000 да речем. Ок? Нека са 4000. Финансовата част е решена, да ?
И ся...
Надират ти колата щото си спрел на "мойто" място.
Комшията пуска "доко доко" в един часа нощеска.
Другия ръси боклуци по терасата.
Бай мангал ти обира къщата..няколко пъти.
Искаш да ти оправят колата, да си лекуваш зъб, да си викнеш майстор за нещо, да те лекуват от хрема....насекъде се търсат връзки щото
-Авто Майсторо е толко майстор, ма па иначе зима евтино.
-Зъболекаря, лекаря и плочкаджията и те са така.
Искаш да се оплачеш за нещо, каквото и да е то. Арменския поп е номер едно в случая.
Нещо искаш общината, институциите да свършат неква работа...почти невъзможно.
Искаш да почнаеш дребен бизнес..алелеле майко.
И така мога изброявам до утре.
Та имайки всичко останало мога и с малко пари да се справям.
Не са парите най-важното,вервайте ми.
Много точно казано. За да стане добре в Родината, трбва да се спрем да правим всичко, колкото да отбием номера. Сега на ключови позиции в държавата е поколението, което оформи ценностната си система в началото на 90-те в постсоциалистическите мутренско - далаверски години. Затова и на моите набори все някаква тънка далаверка им е в главата и ако може едни лесни пари да паднат, междувременно да се изклати и системата. От друга страна разбиранията им за правова държава са също странни. Ако може да има много ред в държавата, но тях да не ги лови. Разбирането на това поколение за градене на кариера е да се намерят някакви връзчици, та да се наредят на някаква службица, дето не се работи много. Рразбирането им пазарна икономика също е сбъркано тотално. Ако може криво ляво да се произведе нещо, колкото да се отбие номера и след това държавата да задължи някой да го изкупи на голяма цена. Така много от откаченяците около 50-така възпитават и децата си, но светът се развива и много неща започнаха да се променят. Бавно, но се променят. След 10-тина години, когато моето поколение се изпопенсионира, на ключовите места ще застъпи поколението, оформило ценностната си система след 97-ма и нещата ще се променят. Дали към добро, ще видим. Предстои поколението на големите претенции без покритие да смени поколението на дребната далаверка и прецакването на системата

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Аз и моето семейство си взехме къща в близост до голям град,това лято правим ремонт и си отиваме да живеем там
В момента заплатата ми е средно европеийска,и знам че повече няма да ги взимам когато отидем на село...Но това да видя децата ми как си карат колелото,ритат топката и зимата с шейната това е безценно.
А за мен казан за ракия
:)
П.С Аз съм на 29,съпругата ми на 27.

А за мен казан за ракия

Пинтев написа:Аз и моето семейство си взехме къща в близост до голям град,това лято правим ремонт и си отиваме да живеем тамВ момента заплатата ми е средно европеийска,и знам че повече няма да ги взимам когато отидем на село...Но това да видя децата ми как си карат колелото,ритат топката и зимата с шейната това е безценно.
![]()
А за мен казан за ракия:)
мисля, че си взел много, много правилно решение... радвам се, че си осъзнал нещата от рано

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
alx написа:Пинтев написа:Аз и моето семейство си взехме къща в близост до голям град,това лято правим ремонт и си отиваме да живеем тамВ момента заплатата ми е средно европеийска,и знам че повече няма да ги взимам когато отидем на село...Но това да видя децата ми как си карат колелото,ритат топката и зимата с шейната това е безценно.
![]()
А за мен казан за ракия:)
мисля, че си взел много, много правилно решение... радвам се, че си осъзнал нещата от рано... на мене ми трябваше доста повече време да стигна до това положение- за което съжалявам
Със сигурност ще ни е по-трудно,но най-важното е да се подкрепяте с човека до теб.Както ни си казваме,Щом сме двама страшно няма....
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4