2022 - колите с ограничител на скороста

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: 2022 - колите с ограничител на скороста

Мнение от Don_Diego » 03 Апр 2019, 13:20

Nickelback написа:

Това ако стане факт - производителите на памперси за възрастни ще превъртят играта :mhihi: Няма да могат да смогнат на търсенето :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Апр 2019, 14:21

Nickelback написа:Dead reckoning-а не е reliable пък изобщо! Айде стига, това е несериозно.

.. ти току що обрече на гибел от изгубване всички модерни подводници :ok:

но дори да разчиташ на гпс - това с надеждноста им отдавна е адресирано. ти може с тестова цел на разни кутийки и компютърчета да емулираш произволни координати, но ела ми се обади като излъжеш (като по филмите) някой голям бойнг или еърбъс... мога като пилот съвсем отговорно да ти заявя, че нещата там с гпс-а са така направени, че ако някой успее да го излъже (за това трябва огромен по размах хак простиращ се върху много и разнородни системи на земята както и в самолета)... това ще е последния ни проблем че нЕкви си самолети са паднали...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 03 Апр 2019, 14:38

alx написа:
Nickelback написа:Dead reckoning-а не е reliable пък изобщо! Айде стига, това е несериозно.

.. ти току що обрече на гибел от изгубване всички модерни подводници :ok:

но дори да разчиташ на гпс - това с надеждноста им отдавна е адресирано. ти може с тестова цел на разни кутийки и компютърчета да емулираш произволни координати, но ела ми се обади като излъжеш (като по филмите) някой голям бойнг или еърбъс... мога като пилот съвсем отговорно да ти заявя, че нещата там с гпс-а са така направени, че ако някой успее да го излъже (за това трябва огромен по размах хак простиращ се върху много и разнородни системи на земята както и в самолета)... това ще е последния ни проблем че нЕкви си самолети са паднали...

Къде ни прати при подводниците и самолетите не знам :ok: Аз пък съвсем отговорно мога да ти заявя (извинявай че ползвам думите, Господи :bowdown: ), че да, да изхакаш GPS-a на кола е най-елементарното нещо, и да, dead reckoning-а на кола е все още несъвършен, за да покрие всички корнър кейсове породени от специфичната околна среда! От има-няма 5 години се занимавам и с това, та не можеш да ме впечатлиш. Както искаш го разбирай, ще те оставя да си напрегнеш окръгления мозък :mhihi:
Нали знаеш, че не се впечатлявам то лалджийските ти истории и търся конкретни технически факти, които същия този твой окръглен мозък не може да роди, та ще те оставя да си лалаш... за самолети и за подводници, да :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Апр 2019, 14:52

къде те пратих? пратих те там за където от твоята си камбанарийка на инженер на автомобилни кутийки просто не се беше сетил ... това, че гпс-а на колата като влезе в тунел се губи и показва глупости (между другото на последното ми возило което си купих миналата година дед реконинг е прекрасен) не значи, че е така защото не могат да го направят по-добре а защото просто за текущия законово-технологичен пейзаж не е приоритет.

нещата с гпс-ите са уточнени, със стандартизирани решения които са се доказали в бойни и в мирни условия където на тах разчитат милиони хора всеки ден. да, в автомобилите може би още не са узрели, но е въпрос на воля и пари а не на технически трудности. като еу-то спуснат директива за това - ще навлезат много бързо. не е по- различно от абс-а, аърбеговете, лейн депарчър и подържащите дистанция темпомати.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Апр 2019, 14:56

Don_Diego написа:
Nickelback написа:

Това ако стане факт - производителите на памперси за възрастни ще превъртят играта :mhihi: Няма да могат да смогнат на търсенето :mhihi:

това ако стане факт аз ще си седя само в къщи... е*ал съм ги и памперсите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Апр 2019, 15:05

alx написа:къде те пратих? пратих те там за където от твоята си камбанарийка на инженер на автомобилни кутийки просто не се беше сетил ... това, че гпс-а на колата като влезе в тунел се губи и показва глупости (между другото на последното ми возило което си купих миналата година дед реконинг е прекрасен) не значи, че е така защото не могат да го направят по-добре ...

нещата с гпс-ите са уточнени, със стандартизирани решения които са се доказали в бойни и в мирни условия където на тах разчитат милиони хора всеки ден. да, в автомобилите може би още не са узрели, но е въпрос на воля и пари а не на технически трудности. като еу-то спуснат директива за това - ще навлезат много бързо. не е по- различно от абс-а, аърбеговете, лейн депарчър и подържащите дистанция темпомати.

Мне, господично :mhihi:

alx написа:като еу-то спуснат директива за това - ще навлезат много бързо. не е по- различно от абс-а, аърбеговете, лейн депарчър и подържащите дистанция темпомати.

Тия всичките нямат връзка с комуникационната инфраструктура в, около и извън автомобила. А и те сами по себе си ще претърпят метаморфоза, и вероятно поевтиняване на модулите (специално последните две), точно поради намаляване на изискванията към тяхната прецизност, при наличие на "смлени" данни по други канали. Та пак грешно мислиш :winky:

Както казах към момента (или поне за 5 години напред) никой не иска да влага военна технология в кутийките :winky: Щото струва пари (x XXX$), а има други по-радикални и финансово ненатоварващи ОЕМ-а начини това да се ризолвне. За технически трудности не помня да съм говорил :dunno: Трудно ти е да го зацепиш това явно. Главно ще се разчита на 5G, V2V и fusion в клауда в urban среда, а ти си мисли каквото ти е удобно :mhihi:
Имам CTO роудмапите 5 години напред и действам по тях, и никой никъде не говори за GPS модули по-различни от тези към момента. Ако имаше такава тенденция за внедряване за нещо ново, аз щях да съм един от първите, който щеше да си играе с него, щото такъв ми е отдела - advanced R&D. Та пак - приказките наедро - в кръчмата или там дето пушиш пурите ли, там к'вото беше :mhihi:
ПС: Продължавай да се дуеш с какво си си купил и с това, че си пилот и т.н. Дреме ми на паДката :mrgreen:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Апр 2019, 15:24

Nickelback написа:Имам CTO роудмапите 5 години напред и действам

Тоя роудмап такива като мене ще то го сменят 20 пъти само за следващите 5 години. Въпрос на геополитика- особено за индустрия като твоята...

Дълбаеш на грешното място, но все пак това ти е професионална деформация която е хубаво да я имаш на нивото на което си. Като решил един ден да вървиш нагоре-обади ми се. Имаш много трески за дялкане. Аз на твоите години бях още по- чепат :)

Дерзай и умната
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Апр 2019, 15:39

alx написа:
Nickelback написа:Имам CTO роудмапите 5 години напред и действам

Тоя роудмап такива като мене ще то го сменят 20 пъти само за следващите 5 години.

:bowdown:
Не ме мисли, свикнал съм :ok: И пак - специално ще ти кажа като ми пратят "военните" жипиес-и :mhihi:

alx написа:Дълбаеш на грешното място, но все пак това ти е професионална деформация която е хубаво да я имаш на нивото на което си. Като решил един ден да вървиш нагоре-обади ми се. Имаш много трески за дялкане. Аз на твоите години бях още по- чепат :)

Дерзай и умната

Непременно ще звънна, обещавам, ама не мислА :mhihi: За втори път ми предлагаш работа, на третия може пък да приема, знае ли се :mhihi: :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Апр 2019, 17:05

Nickelback написа:За втори път ми предлагаш работа, на третия може пък да приема, знае ли се :mhihi: :ok:

работа не ти предлагам- предлагам ти акъл - много по- ценно е щото работата я я харесаш, я не... ама с акъл и верния подход можеш да си намериш точно каквото ти харесва и дори да имаш избор ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Апр 2019, 17:19

alx написа:
Nickelback написа:За втори път ми предлагаш работа, на третия може пък да приема, знае ли се :mhihi: :ok:

работа не ти предлагам- предлагам ти акъл - много по- ценно е щото работата я я харесаш, я не... ама с акъл и верния подход можеш да си намериш точно каквото ти харесва и дори да имаш избор ;)

Аз работата си я харесвам, ако досега не си го забелязал/усетил :dunno: И е точно това, което винаги съм искал да работя :winky: Фактът, че съм обикалял достатъчно, имал съм предложения, които съм отказвал и въпреки всичко съм решил да остана и да се развивам в България, би трябвало да ти говори достатъчно :yes: И избор в доволни количества има и тук от доста време насам, ама ти е трудно да го знаеш :yes:
А "акъл" не ми трябва, "акълии" около мене бол, та само ми трябва и още един форумен :mhihi:

Айде стига за мен, кажи ти - кои са "тия като тебе", за масони ли говорим, за грейове ли или си от средните? :ok: :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Апр 2019, 8:49

1984 на стероиди. И като някой ти се изнерви, изключват ти колата и кредитната карта и ти гледат сеира :mhihi:
Нещо много комфортно почват да се чувстват бюрократите навсякъде.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Апр 2019, 9:17

Нещо като картонена тахошайба при камионите ли ще ни имплантират ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Апр 2019, 10:05

steeN написа:1984 на стероиди. И като някой ти се изнерви, изключват ти колата и кредитната карта и ти гледат сеира :mhihi:
Нещо много комфортно почват да се чувстват бюрократите навсякъде.

ем колега ... на чалгаджийките тоя филм им се прожектира вече бая годинки ... чичото само дига телефончето и край ... прибират "новата ми кола" , чипа не отваря "новия ми апартамент" и накрая четеца не примеа "новата ми кредитна карата" :D

та нищо ново, сега вече ще е много по-бързо и лесно за всякакви банки и т.н. да действат като в горния частен случай

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Апр 2019, 18:52

Тая тема в България няма да ни вълнува минимум още 30 години, та не мисля изобщо да я коментирам повече. :mhihi: Тя и темата на ключ тръгнала(както и трябва)защото се развила в посока лични пояснения относно акъл и работа на двама човека.
Нека от ЕС помислят как да не прецакват малките страни с тия изисквания з акамионите, пък тогава да се мъчат да оскъпяват ненужно автомобилите. Сякаш бе много трудно ако искаха от 20 години да са им набили едни тахо-шайби и върви тогава обяснявай.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 04 Апр 2019, 22:12

Top Gun Maverick написа:Тя и темата на ключ тръгнала(както и трябва)защото се развила в посока лични пояснения относно акъл и работа на двама човека.

Мне, форумният полу-бог просто явно беше сметнал, че е най-осведомения и пак тръгна да обяснява как работи света на едро и да оборва очевидното с празнословия и колко е акълия/можач/еб*ч/карач/пушач и т.н. е (няма да е в негов стил, ако не натърти на това) :mhihi: Щото както обикновено, към момента на казуса, той няма конкретни факти и техническа трактовка, за да го каже и обясни като човек на нас, плебеите, тук :dunno: Естествено за пореден път е сбъркал рейса в мое лице, а който иска може да си трайка, няма проблем :mhihi: Нещо като както щеше да ни показва как кара със 160 и рЕзко навърта на 90 градуса волана :mhihi: Та за т'ва така :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата