Анкета: Тунингована или сток!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Тунингована или сток!?

стокова
63
69%
тунингована
28
31%

Общо гласове : 91
старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Анкета: Тунингована или сток!?

Мнение от Nickelback » 07 Апр 2019, 21:58

@2bar написа:добре, че нямат свободата....а ако имаха свободата...според мен всичко би било прекрасно за известно време и след това ще трябва да затварят завода.
Все пак никой не работи за слава. Та с две думи икономистите са нещо като обратна връзка в цялата система - няма начин без нея.

Пък самите инженери са си най - обикновенни работници, като всички други и получават задачи от шефовете си.

Ами аз например нямам свободата да направя 100% дизайн и функционалност за X пари и Y време :dunno: Дават ми да направя нещата на 80% дизайн и функционалност, ако може за (0.5 x X)пари и (0.2 x Y)време :mhihi: Това ми позволяват шефовете, толкоз :ok:
Имам предвид, че е не е като едно време. Съотношението "срокове:функционалност:цена" сега няма нищо общо с едно време, въпреки цялата автоматизация на процеси, готови елементи от инженерната дейност и т.н. Едно време нещата бяха прости и изпипани.
А инженерите са си същите, но бърнаутнали до припадък ;) Не знам при теб как е, аз гледам от своята камбанария, но виждам и тези от съседните камбанарии, махайки ми с въпроса "можем ли да фикснем/направим това със софтуер" :mhihi: Еми не е същото :dunno: Всичко е заради консуматорското мислене и никой не може да ме убеди в обратно, съжалявам :angel:

@2bar написа:Иначе по темата - аз съм за сток - просто нямам време да се занимавам с тунинг. то зависи и, кой какво разбира под тунинг. че за някой тунинг може да е да сложи едни ксенони, за друг да промени цялото окачване.

Аз пък не бих се ограничил само до окачването, та да, разтегливо е понятието :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Апр 2019, 22:48

enigma написа:Едва ли има стар потребител тук, който да не помни Киро Бавареца и бруталното му е21 :D .
За бой са по-скоро тези, заради които човекът спря да пише тук. Имаше тук разни млади надъхани състезатели (и то мисля, че основно с други марки автомобили), които го преследваха по темите да му се подиграват и да му обясняват, че нищо не разбира.

По темата - само сток, мисля, че запазено е60 м5 е чудесен избор. С тунингите рано или късно се влиза в някакъв филм, ако не ходиш по състезания няма смисъл.

За бой са много хора, включително и от сега пишещите. Имам честта да съм "участвал" в създането на първото му турбо изпълнение. Редовно се появявах с бира в гаража и саботирах работата :mhihi: Затова съм и от първите, дето имаха честта да се возят в колата. Спомени ....

Киро е пример за това, къде беше в бг и къде е сега в САЩ, благодарение на знанията и възможностите си.

BMW E30 M3, хм, 100К не се включват в бюджета :OT:

https://racecarsdirect.com/Advert/Detai ... 0-dtm-1991

Любувам им се иначе:

https://www.facebook.com/kkautomobilebm ... 5MzYzNjI4/

https://www.facebook.com/retrogarage.tw ... xMzMzMjg3/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 08 Апр 2019, 16:13

Бих си направил едно е38 с двигател V12 от S65AMG :paranoid:
Мисля че тъкмо около тези пари ще се получи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 08 Апр 2019, 16:21

Хората, които ако имат пред себе си 100 бона за кола и ще изберат да тунинговат някоя по-евтина и стара, вместо да ползват бюджета за нова и наточена стоковица са реално доста по-малко от тия 32% :mhihi: Иначе казано, повечето от тия 32% ще мислят по съвсем друг начин ако имат тая възможност, останалите ще са крайни ентусиасти или хора с доста повече пари. Другото е приказки на вятъра :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 08 Апр 2019, 16:42

E90-ка, 92-ка, че не съм имал отдавна, ама М3, стоковица.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Апр 2019, 18:52

3186 написа:Хората, които ако имат пред себе си 100 бона за кола и ще изберат да тунинговат някоя по-евтина и стара, вместо да ползват бюджета за нова и наточена стоковица са реално доста по-малко от тия 32% :mhihi: Иначе казано, повечето от тия 32% ще мислят по съвсем друг начин ако имат тая възможност, останалите ще са крайни ентусиасти или хора с доста повече пари. Другото е приказки на вятъра :)

Прав си по принцип защото много хора като казват ако имах еди колко си пари бих си купил еди какво си. Да, но в повечето случаи това са хора, които или никога няма да ги имат, или въобще не е в обозримото бъдеще. Като бях ученик и малко след това и аз така си виках за някакви обикновени неща, но с времето като ги постигаш и си ги вземаш, следва
ия път се замисляш дали пак така да направиш, а някои от нещата изобщо не си ги купуваш. Махатма Ганди имаше една подобна мисъл, че се наслаждаваш повече не на постигнатото, а на усилието докато се мъчиш да го постигнеш.
Както и да е, решаваме, че сме изкарали тия 100 бона и то сме ги изкарали за кола, тоест има още други пари, а тези са за тоя кеф. И аз съм убеден, че процента на купуващите тогава стара кола за 10-15-20 хил. и наливащи вътре останлите 80-90 ще са не наполовина от тия 32, ами най-много 5%-та. В тия 5%-та включвам някакви тотално влюбени в даден модел и/или в начина правене на нещо от нищо що се касае за коли. Бих качил малко процента ако някои големи мераклии нямат тия 100 бона, а имат да речем 30, но в следващите 2 години са почти убедени, че ще имат останалите 70(и то излишни), тогава биха се впуснали в това да купят стара кола и да я направят за тия пари, без да гонят време и да се чувстват все едно хвърлят шепа пари на вятъра защото всички знаем, че тутнинга си го правиш за тебе и после ако решиш да продаваш, то НИКОЙ не ти дава и една стотинка от тия, които си вложил. Или ако все пак това се случи, то е в много малка сума над пазарната на която върви стоковия модел.
Та и аз съм убеден горе-долу в твоята теория защото знам бая хора с пари, хора с пари и от форума, но някак не виждам и 5%-та от тях да влагат пари в тунинг на стара кола.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Апр 2019, 19:08

Top Gun Maverick написа:
3186 написа:Хората, които ако имат пред себе си 100 бона за кола и ще изберат да тунинговат някоя по-евтина и стара, вместо да ползват бюджета за нова и наточена стоковица са реално доста по-малко от тия 32% :mhihi: Иначе казано, повечето от тия 32% ще мислят по съвсем друг начин ако имат тая възможност, останалите ще са крайни ентусиасти или хора с доста повече пари. Другото е приказки на вятъра :)

Прав си по принцип защото много хора като казват ако имах еди колко си пари бих си купил еди какво си. Да, но в повечето случаи това са хора, които или никога няма да ги имат, или въобще не е в обозримото бъдеще. Като бях ученик и малко след това и аз така си виках за някакви обикновени неща, но с времето като ги постигаш и си ги вземаш, следва
ия път се замисляш дали пак така да направиш, а някои от нещата изобщо не си ги купуваш. Махатма Ганди имаше една подобна мисъл, че се наслаждаваш повече не на постигнатото, а на усилието докато се мъчиш да го постигнеш.
Както и да е, решаваме, че сме изкарали тия 100 бона и то сме ги изкарали за кола, тоест има още други пари, а тези са за тоя кеф. И аз съм убеден, че процента на купуващите тогава стара кола за 10-15-20 хил. и наливащи вътре останлите 80-90 ще са не наполовина от тия 32, ами най-много 5%-та. В тия 5%-та включвам някакви тотално влюбени в даден модел и/или в начина правене на нещо от нищо що се касае за коли. Бих качил малко процента ако някои големи мераклии нямат тия 100 бона, а имат да речем 30, но в следващите 2 години са почти убедени, че ще имат останалите 70(и то излишни), тогава биха се впуснали в това да купят стара кола и да я направят за тия пари, без да гонят време и да се чувстват все едно хвърлят шепа пари на вятъра защото всички знаем, че тутнинга си го правиш за тебе и после ако решиш да продаваш, то НИКОЙ не ти дава и една стотинка от тия, които си вложил. Или ако все пак това се случи, то е в много малка сума над пазарната на която върви стоковия модел.
Та и аз съм убеден горе-долу в твоята теория защото знам бая хора с пари, хора с пари и от форума, но някак не виждам и 5%-та от тях да влагат пари в тунинг на стара кола.

Не схванахете, че акцента не е върху колко е бюджета, а върху избора на подходяща конкретна платформа за тунинг и какво може да се направи с горницата от сумата :winky: Написал съм сами да си го определите бюджета и да се обосновете, какво ще вземете и доколко ще тунинговате (разбирай и доколко ще имате нерви да стигнете до края :mhihi: ). Все пари са ви у главата, ейййй :ok: Идеята на темата е да посъберем, разни добри комбинации от платформа и тунинг надстройки, а не да бистрим 100-те бона. Стара/нова кола, няма значение, давайте го по-аргументирано малко :yes: И ако желаете по-реалистично, според собствената черга, нали... Не пречи и да мечтаем, разбира се, за който иска :yes:

Top Gun Maverick написа:Та и аз съм убеден горе-долу в твоята теория защото знам бая хора с пари, хора с пари и от форума, но някак не виждам и 5%-та от тях да влагат пари в тунинг на стара кола.

Повечето от тия хора не са завъртяли един болт през живота си или нямат акъла да го правят, та не са еталон за нищо, ако ме разбираш :yes: Еле п'а на фона на БГ манталитета и пейзаж като цяло - идилийка :ok: :mhihi:

Top Gun Maverick написа:...че се наслаждаваш повече не на постигнатото, а на усилието докато се мъчиш да го постигнеш.

То и с тунинга е така, ама само който не е опитал може да твърди обратното :yes: :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 08 Апр 2019, 20:05

Този път с тунинзите съм го минал, но с офроуд джиповете - изводът е, че има смисъл, ако на човек му е хоби, прави си ремонтите сам, има подходящи условия и не бърза. Всичко друго не води до задоволителен резултат. Поне от моя и на доста приятели опит. И решението не е в наливането на пари, както и в четене по интернет.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Апр 2019, 20:22

Винаги ще има някой по-бърз, по-стабилен и по-нещо си. Бюджета ще стигне за някое по-скромно 911. Тогава забравяме БМВ-тата и чипчетата. И ще ме боли фара, че някой чипосан дизел може да ме отнесе.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 08 Апр 2019, 20:39

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:32, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Апр 2019, 20:41

Вуйчо написа:KIA

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Очаквам следващото мнение да е с някой турбо-проект за Дачия Сандеро :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 08 Апр 2019, 20:45

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:32, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 08 Апр 2019, 20:58

TNT написа:
Вуйчо написа:KIA

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Очаквам следващото мнение да е с някой турбо-проект за Дачия Сандеро :ok:

Ти се бъзикаш, но вече са го измислили хората :mhihi: http://www.dacia-sandero.org/wp-content ... ly-kit.jpg

По темата, много зависи каква е основната цел на тази 'бегачка'. Ако става въпрос за кола за ежедневно каране и чат-пат посещение на писта, то тогава сток - M2, М3/4. В случай, че е само за писта, може би ще е нещо старо с тунЕк :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Апр 2019, 21:02

A new R4 vehicle will have a maximum cost of 186,000 euros, equivalent of $ 213,000. :ok: :ok: :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 08 Апр 2019, 22:55

BMW_POWER написа:100К може да стигнат за някоя стокова кола, но не вярвам бегачка да влезе в този бюджет. Стоково бих купил нещо направено от БМВ, не от дизайнери на Опел и т.н. Нещо от сорта на

https://www.hemmings.com/classifieds/ca ... ale/bmw/m6

Бегачка? Хм, познавам собственикът на долната бегачка

Изображение

В нея са наляти части за много повече от 100К, труда не го броя. Уточнявам, говорим за бегачка, не за боядисана кола. Собственикът не е влизал тук от 2013г, не сме се виждали от 4 години, а не сме се чували от няколко дни. Плановете са лятото да ме повози :OT:

Това му е видео канала в тубата.

https://www.youtube.com/user/bawareca/featured

С чисто сърце го слагам в ТОП 3 на приятелите от форума :bowdown: :bowdown: :bowdown:

:OT:

Бавареца? Той ли беше с онази злобна е12ка с турбо?
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата