Път за шофиране с приятна гледка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Път за шофиране с приятна гледка?

Мнение от masimo » 10 Апр 2019, 18:07

Подновявам един стар дебат. Споделете кой ви е най приятния път за шофиране с приятна гледка, природа и ако може път без дупки. :)

Моля опишете и къде се намира пътя, в коя част на България. И дали е много натоварен, че дупките и трафика развалят удоволствието.

Започвам аз, Искърското дефиле от София към Своге е с хубава гледка и път без дупки, но натоварен уикендите.

Поздрави.

Потребител
Аватар

Re: Път за шофиране с приятна гледка?

Мнение от Mitko_320 » 10 Апр 2019, 18:33

Белоградчик - Видин (до разклона за Е-79) последно минавах началото на ноември в съботен ден и нямаше никакви коли.

Пловдив - Бачково - Пампорово - но си е доста натоварен, Пловдив - Кричим - Пампорово - по-малко натоварен, на места е кофти настилката, но доста повече гледка.

София - яз. Искър - Самоков - Бистрица - София - пак не е перфектен на места, но сменяш различни релефи, села и т.н.

Търговище - Велики Преслав - миналата седмица минах и много ми допадна.

На първо четене се сещам за тези.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 10 Апр 2019, 19:08

Търсих наскоро подобна тема. Искърското дефиле е много приятно за шофиране, но ако се търси хубава гледка, за мен продължението на пътя, особено между Лакатник и Оплетня е път, който ми доставя душевен оргазъм :) . https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5D2DDEDC

Пътищата в Родопите също ми харесват много, около Девин, също Батак - Доспат, макар и да е в по-лошо състояние от дефилето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 10 Апр 2019, 19:25

Моренцето

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Апр 2019, 20:45

Подкрепям за Своге - Люти брод, много красиво.
София - Велико Търново, Казанлък - Велико Търново през Шипка, Шипково - Рибарица, Севлиево - Троян през Балкана.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Апр 2019, 21:43

Номер едно за мен беше пътя до язовир Калин, ама вече не дават да се минава.
В Искърското дефиле- пътищата за с. Заселе и за Миланово/Вършец; Петрохан; Троян-Кърнаре; Шипка
Прохода от Гоце Делчев през Попови Ливади(Папаз Чаир). В същия регион пътя до Ковачевица. Доста маршрути в Родопите, като Батак-Доспат, пътя за Ягодинската пещера(има и един офроуд до орлово око), за Дяволското гърло.
Сестримо-Белмекен, Белово-Юндола.
Има и още много, ама не се сещам в момента. А пък най-яките гледки са по черните пътища....
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 11 Апр 2019, 12:54

Не знам дали някой е минавал Хасково-Крумовград. Чисто нов асфалт и я се засечеш с 10 коли, я не... Минава се през язовир Студен кладенец.. Пролетта е доста красиво

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 11 Апр 2019, 15:44

Challenger написа:Не знам дали някой е минавал Хасково-Крумовград. Чисто нов асфалт и я се засечеш с 10 коли, я не... Минава се през язовир Студен кладенец.. Пролетта е доста красиво

Гледам го сега на картата. След с. Манастир накъде се хваща? Мисля да го пробвам този път.

Моят любим път си е Подбалканския. Понякога е натоварен, но за мен това е най-готиния път. /Казанлък - София/

P.S. Страхотна тема! Евала за идеята.

ппс Колеги, казвайте в какво състояние са пътищата, ако са по-малко известни, моля ви :paranoid:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 11 Апр 2019, 16:01

Аз давам глас за подбалканската. Винаги ми е харесвало да карам там.

Също така навсякъде по Халкидики, ако се брои за близо до България.

ПП А и се записвам да следя темата. :bchug:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Апр 2019, 16:40

Темата е много добра, иамше подобна. За да не стане непрегледна, преповтаряща се и объркана, предлагам да си наложим малко изисквания - задължително да слагаме
снимки/картинки от пътя, да се кажат няколко думи които биха помогнали - например кога е натоварено, кой сезон е най-красиво, къде има зони с лошо качество на настилката... :roll:
Има го и момента, че има като мега неуредена страна, в БГ има адски красиви места, които са достъпни осново с хеликоптер. Така има много красиви пътища, от които не можеш да видиш нищо встрани, няма къде да отбиеш и/или няма къде да за станеш и да видиш панорамата, която подозирал, че се разкрива някъде около теб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Апр 2019, 17:03

Ей туй ме изненада, много приятен път без трафик и хубав асфалт:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 13 Апр 2019, 18:18

Аз давам глас за южната дъга - Пловдив - Хасково - Харманли - Тополовград - Елхово (тук има бонус - една закусвалничка, в която правят най-вкусната пача на Балканския полуостров :mhihi: ) - Средец - Меден рудник. Около Харманли има едни 20ина км калпав асфалт, но се кара. Останалата част е пълен разкош - особено любими са ми Сакар и Странджа. Леки полегати завои, спокойно се поддържа 90-100 на темпомат, тук-таме се разминеш или настигнеш някой.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Апр 2019, 18:54

Скоро не съм минавал но един от любимите ми пътища закаране е,пътя за Рилския манастир.От с.Рила нагоре-готини завой,супер гледки от балкана и на финала Рилският Манастир :bowdown: Нещо подобно ми е и пътя към Пампорово!След Асеновград направо ми капе мед на сърцето като карам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 14 Апр 2019, 9:20

Миналата година направих ето този маршрут (проход Попови ливади или Папазчаир) - уникален път с бързи и бавни завои, невероятни гледки, малко трафик (поне през Август) и през 90% от пътя перфектен асфалт (само около Катунци, ако не се лъжа беше по-кофти настилката)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Апр 2019, 15:01

Някои от пътищата, които сте написали... са толкова натоварени, че по-добре си гледайте пътя някой олигофрен да не ви очисти :mhihi: Пловдив-Бачково-Пампорово е пълна лудница. Не съм шофирал в участък в страната с повече самоубийци.

В България имаме много красиви гледки и много красиви пътища. Доста язовири. Покрай всеки язовир е красиво. Подбалканския и на мен ми е любим. Както написах в другата тема, обичам почивки и екскурзии по не толкова популярни места, съответно и красивите гледки там се виждат. Темата ми харесва много, харесах си няколко маршрута вече :mhihi:

Покрай язовир Батак е добре, завоите са хубави, асфалта... всеки път като мина е различен :mhihi: Последно бяха "нарязали" дупките, да ги пълнят и беше ужас. Между Цигов чарк и Пещера (не помня за съжаление конкретния участък), има участъци, в които целогодишно има пясък. Един път имаше изненада с чужда кола... пясък на завоя и като тръгна тва Е60 към мантинелата :help: Добре, че нямаше кола в насрещното, да имам място да я върна в пътя. При следващото минаване по този път бях в обратната посока и забелязах как асфалта е вдлъбнат и няма накъде да избяга този пясък.

Писали сте прохода Шипка. Миналата седмица минавах от там за първи път. Наистина има много красиви гледки, но е натоварено и пълно с идиоти. Няколко пъти ми създаваха напрежение изпреварващи без видимост. На мен са ми приятни пътищата, където има по-малко трафик и мога да се наслаждавам на гледките.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата