Антикражба скрит бутон?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Антикражба скрит бутон?
От известно време се каня да си инсталирам едно ЦК кюлче, което да скрия някъде, така че при изключено положение да не позволява запалване дори с ключа от колата. Първо мислех да прекъсна бензиновата помпа, но после се сетих, че може да се пали на газ. После реших, че ще е добра идея дс прекъсна някой от кабелите под волана за запалване, но при евентуален опит за кражба може да се види, че е прекъснат и просто да се върне в заводско положение. Някой дали има идея за наистина сигуререн начин за предотвратяване на запалването?
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Антикражба скрит бутон?
Empty_Head написа:От известно време се каня да си инсталирам едно ЦК кюлче, което да скрия някъде, така че при изключено положение да не позволява запалване дори с ключа от колата. Първо мислех да прекъсна бензиновата помпа, но после се сетих, че може да се пали на газ. После реших, че ще е добра идея дс прекъсна някой от кабелите под волана за запалване, но при евентуален опит за кражба може да се види, че е прекъснат и просто да се върне в заводско положение. Някой дали има идея за наистина сигуререн начин за предотвратяване на запалването?
Колега нали се сещаш, че и крадците четът във форума. Всичко можеш сам да си го решиш, кое и как да стане. Намираш някои кабел без който неможе да пали колата и действаш...
За милиони-няма закони.
1. прекъсване на веригата на помпата - колата върти и не пали
2. прекъсване на веригата след половин минута, ако "алармата" не се деактивира - според мен неприятна изненада би била за евентуален крадец кола, движила се 30 секунди, която след това върти и не пали без видима причина
3. две и повече ЦК ключета, поставени на различни точки - тук обаче си представям колко бавно и досадно ще е ежедневното палене по 10 пъти, когато се налага
За вариант 2 бих се замислил за различни действия, които да се случват, когато двигателят се пали без да е деактивирана алармата. Всичко това с цел по-голяма вероятност за залавяне на извършителя.
Цялата работа може да се направи с не много средства, повече мерак (разбира се, зависи на какъв автомобил). Зависи много и от техническите познания и умения.
2. прекъсване на веригата след половин минута, ако "алармата" не се деактивира - според мен неприятна изненада би била за евентуален крадец кола, движила се 30 секунди, която след това върти и не пали без видима причина
3. две и повече ЦК ключета, поставени на различни точки - тук обаче си представям колко бавно и досадно ще е ежедневното палене по 10 пъти, когато се налага
За вариант 2 бих се замислил за различни действия, които да се случват, когато двигателят се пали без да е деактивирана алармата. Всичко това с цел по-голяма вероятност за залавяне на извършителя.
Цялата работа може да се направи с не много средства, повече мерак (разбира се, зависи на какъв автомобил). Зависи много и от техническите познания и умения.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
На буса ми е монтирано едно ключе, което ако не се цъкне, пали и работи на тихи обороти, но не може да се форсира. Не зная как са го направили, но е хитро. Така го купих. Може и някой да го запали и открадне, но ще трябва да се придвижи с 5 километра в час.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
На времето съм виждал на едно бмв 7-ца следното;
С чип като за входна врата на блок / по-малък на размер/ се докосва горната лява половинка на таблото и чак тогава се палееше двигателя ,в противен случей не палеше. При допира на чипа до таблото обче интересното бе ,че все едно нищо не се случва .Няма звук ,няма присветкване , нищо.
С чип като за входна врата на блок / по-малък на размер/ се докосва горната лява половинка на таблото и чак тогава се палееше двигателя ,в противен случей не палеше. При допира на чипа до таблото обче интересното бе ,че все едно нищо не се случва .Няма звук ,няма присветкване , нищо.
Няма вече BMW
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И накрая те дигат с все чипа и цк-то и отпрашват в неизвестна посока.
То са се скъсали да крадат е46-ти. Джанти, брони, огледала...такива работи-да. Ма цели коли....
То са се скъсали да крадат е46-ти. Джанти, брони, огледала...такива работи-да. Ма цели коли....
Хм,хм...
Кк така може да пали на газ? Моята беше на газ и имаше бутонче за прекъсване на бенз. помпа, съответно нямаше палене, колкото и да въртиш. На газ минаваше при достигане на определена температура.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Повечето газови инжекциони имат опция за принудително палене на газ, преди достигане на температурата, на която по принцип обръщат от бензин на газ.

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Моджо написа:И накрая те дигат с все чипа и цк-то и отпрашват в неизвестна посока.
Една торба пепелянки, ще свърши повече работа, май

Ubi dubium, ibi libertas
drifty написа:Повечето газови инжекциони имат опция за принудително палене на газ, преди достигане на температурата, на която по принцип обръщат от бензин на газ.
Лично пробвал ли си го на студен ДВГ ? Аз не съм успявал . За ГИ говорим не АГУ .
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Аз съм го пробвал, има комбинация с бутоните и пали принудително на газ. Трудно припалва, но става.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
vladobate написа:drifty написа:Повечето газови инжекциони имат опция за принудително палене на газ, преди достигане на температурата, на която по принцип обръщат от бензин на газ.
Лично пробвал ли си го на студен ДВГ ? Аз не съм успявал . За ГИ говорим не АГУ .
Лично на мен не ми се е налагало. За моя радост нямам и ГИ въобще на колата сега, но много добър мой приятел имаше някакви ядове и няколко дни пали принудително на газ, като колата е с ГИ, не е с плочка.

С ГИ съм, изгоря ми бензиновата помпа и си я палих на газ в продължение на няколко месеца. На мойто ГИ това става със задържане на копчето
Sent from my iPhone using Tapatalk
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ukelichko написа:На буса ми е монтирано едно ключе, което ако не се цъкне, пали и работи на тихи обороти, но не може да се форсира. Не зная как са го направили, но е хитро. Така го купих. Може и някой да го запали и открадне, но ще трябва да се придвижи с 5 километра в час.
Сигурно педала на газта е електронен и ключето го изолира или нещо подобно... дизел ли е?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Ама надали е било през зиматаkoziak написа:С ГИ съм, изгоря ми бензиновата помпа и си я палих на газ в продължение на няколко месеца. На мойто ГИ това става със задържане на копчето

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2