Работи ли онлайн системата на КАТ?
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Работи ли онлайн системата на КАТ?
Ето това сега е полезна информация! Ако е истина,значи спокойно може да се разчита на сайта за проверка.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Силно се надявам да е истина, но ме съмнява малко. На приятел му дойде миналата седмица призовка, че е сниман в началото на март, а в сайта не излиза нищо.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ами при мен всичко беше точно, НО както винаги има едно "НО"
Имам неплатен акт от преди 7-8 години и един фиш отпреди поне 5. Съмнявам се системата да е толкова умна, че сама да ги маха щом изтече давността

Имам неплатен акт от преди 7-8 години и един фиш отпреди поне 5. Съмнявам се системата да е толкова умна, че сама да ги маха щом изтече давността

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бяха ме снимали септември 2015-та, в тая система не излизаше абсолютно нищо откакто я пуснаха, въпреки че знаех, че са ме снимали и очаквах да излезе. Август 2018-та спуках 2 гуми и ми трябваше протокол от КАТ за пред ЗК. Тогава полицаите ми връчиха фиша и чак след връчването, се появи в системата.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Слагаме точка в гадаенето , днес спрях при пътни полицаи и ги помолих за справка, пичовете ми обясниха , че правят справка , но ако има глоби ще трябва да ми ги връчат. Съгласих се и от справката излезе , че имам една глоба за скорост от февруари месец. Съответно ми бе връчена.Обясниха ми , че на сайта за граждани излизат връчени ел фишове . Казаха , че в тяхната система ( КАТ) ако не е връчен си седи като такъв , не връчен. До месец най- късно в системата им излиза нарушението което е извършено , моя случей след 2 дни. Сайта за граждани е след като е платена глобата да се види дали е отпаднала.
Дано съм бил полезен. Малко тъпо стана , че си го натресох , но след време са щели да пратят честитката на дом. ми адрес, такава е практиката.

До вчера нищо:

Едит: Извън темата :”триногите” не могат да се лекуват със помощни детектори за скорост...
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Дано съм бил полезен. Малко тъпо стана , че си го натресох , но след време са щели да пратят честитката на дом. ми адрес, такава е практиката.

До вчера нищо:

Едит: Извън темата :”триногите” не могат да се лекуват със помощни детектори за скорост...
Няма вече BMW
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
След като си платих глобата в "Изи пей" след около 1 час в системата за граждани дава ,че няма нищо по данните предоставени от мен.
Няма вече BMW
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е за какъв чеп е тогава тая система? Ако имаш невръчено не го виждаш за да знаеш да идеш да си платиш.
Трябва да те спрат на пътя и да ти вземат книжката и документите на колата (както често правят), докато не го платиш.
Ако ти го връчат вече можеш да го видиш там, но същевременно вече знаеш, че имаш такова, защото са ти го връчили.
По тая логика що не вземат да свалят от списъка издирваните лица, че като видят, че ги търсят да не вземат да се скрият?
Трябва да те спрат на пътя и да ти вземат книжката и документите на колата (както често правят), докато не го платиш.
Ако ти го връчат вече можеш да го видиш там, но същевременно вече знаеш, че имаш такова, защото са ти го връчили.
По тая логика що не вземат да свалят от списъка издирваните лица, че като видят, че ги търсят да не вземат да се скрият?

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Наскоро минах и аз през тази простащина.
Получих глоба (100лв) по пощата.Не мога да я платя в сайта на "кат", защото според тях нямам задължения.Та отивам в "кат" да си регистрирам мотор и лелката, която е на гишетата до каналите ме върна за да ида да ми връчат глобата. Там ми обясни, че докато не отида на гише "електронни фишове" или патрул не ми го връчат нямам опция да го платя.Та, връчиха ми го акта, платих си го и после трябваше да чакам няколко часа да се изредят връзкарите и платените регистратори да се на"п"ърдят....

Получих глоба (100лв) по пощата.Не мога да я платя в сайта на "кат", защото според тях нямам задължения.Та отивам в "кат" да си регистрирам мотор и лелката, която е на гишетата до каналите ме върна за да ида да ми връчат глобата. Там ми обясни, че докато не отида на гише "електронни фишове" или патрул не ми го връчат нямам опция да го платя.Та, връчиха ми го акта, платих си го и после трябваше да чакам няколко часа да се изредят връзкарите и платените регистратори да се на"п"ърдят....

Много сте интересни, като не е връчен, защо да излиза в системата, като задължение?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ами нека не излиза като 'задължение',а да излиза като информация! Какво пречи дори,ако някой иска,да има и бутон "ВРЪЧВАНЕ" и човек да си го "самовръчи'? Ще се спести доста ресурс,време,а и лоши изненади в 'крив' момент...В момента явно,в системата може да се видят само неплатените,но вече връчени 'глоби'.

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Club BMW написа:Много сте интересни, като не е връчен, защо да излиза в системата, като задължение?
Точно и кратко, кофти е обаче ако ме спрат в неделя в “чепърленци” и катаджиите искат да платя глобата от току що връчения ми фиш , документите ми са при тях , а няма къде??? Ще има спорове от сорта:..” на какво основание ми задържате документите? ..” те ще репликират , че по закон е така и направо ще си е*е майката положението. Как не го измислиха имаш нарушение , виждаш го на страницата им , отиваш да си получиш фиша , плащаш си и всичко е ОК???
Последна промяна Venelin1111 на 02 Май 2019, 14:21, променена общо 1 път
Няма вече BMW
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Venelin1111 написа:Club BMW написа:Много сте интересни, като не е връчен, защо да излиза в системата, като задължение?
Точно и кратко, кофти е обаче ако ме спрат в неделя в “чепърленци” и катаджиите искат да платя глобата от току що връчения ми фиш , документите ми са при тях , а няма къде??? Ще има спорове от сорта:..” на какво основание ми задържате документите? ..” те ще репликират , че по закон е така и направо ще си е*е майкста положението. Как не го измислиха имаш нарушение , виждаш го на страницата им , отиваш да си получиш фиша , плащаш си и всичко е ОК???
Аз също си мислех в началото,че именно това е идеята!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Club BMW написа:Много сте интересни, като не е връчен, защо да излиза в системата, като задължение?
Щото като те спрат да ти го връчат го правят заедно с отнемане на документите. А би било редно ти да видиш, че нещо дължиш и да се разплатиш.
Но както винаги държавата гледа на населението с презумция за виновност. Да не ти каже, че нещо дължиш, че да не започнеш да правиш опити да не го платиш. Така покрай тези, които биха го направили горят и изправните платци.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Толкова са се изменили разбиранията ни... Вчера когато помолих КАТ -ите да ми направят справка направо се учудиха... Кой сам се навира да си вземе глобата? Понеже бяха пичове ги попитах: кво правим в прованса с техни не разбрани колеги при индентична ситуация ..само се засмяха. Има тук във форума тема за радар дедекторите , само , че доколкото чета и разбирам и това не е 100% гаранция ...
Няма вече BMW
Venelin1111 написа:
Точно и кратко, кофти е обаче ако ме спрат в неделя в “чепърленци” и катаджиите искат да платя глобата от току що връчения ми фиш , документите ми са при тях , а няма къде??? Ще има спорове от сорта:..” на какво основание ми задържате документите? ..” те ще репликират , че по закон е така и направо ще си е*е майката положението. Как не го измислиха имаш нарушение , виждаш го на страницата им , отиваш да си получиш фиша , плащаш си и всичко е ОК???
bum_bum написа:Club BMW написа:Много сте интересни, като не е връчен, защо да излиза в системата, като задължение?
Щото като те спрат да ти го връчат го правят заедно с отнемане на документите.
Това е незаконно и едва ли е практика ...
ЗДвП
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
д) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане - до заплащане на дължимата глоба;
Както виждате има условие - "незаплатена в срока за доброволно заплащане", така че ако ви спрат и връчат глоба, то не означава, че трябва да се плати веднага, нито ще ви отнемат документите, а ако го направят си търсете правата.
Отнемането на документите и спиране от движение е за тези, които не са заплатили в срока за доброволно заплащане.
При плащане на глобата в 14-дневен срок, наложена с електронен фиш, се дължи 70 на сто от нейния размер.
Краен срок
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление, електронен фиш или съдебното решение или определение на съда при обжалване.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3