Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
Модератор: Общи модератори
Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
BMW_POWER написа:alx написа:BMW_POWER написа:Шуробаджанащината тук си е повече от хай левъл. Навсякъде и във всичко. Особенно на сладки държавни длъжности ...
Това не е моя опит... шуробаджанащината се простира до това да сложиш на бюрото на шефа ти резюмето на твоя човек, но от там нататък нещата си вървят по каналния ред... може би в Канада е друго...
О, тук на село (столица е все пак) си е абсолютно така. На държавна службица влезеш ли, то това е лайф тайм. Бенефити, каквито навън само мечтаят. Започва се с 15 дни годишен отпуск, 15 дни болнични (ако не ги ползваше се натрупват за следващи години), 5 дни можеш да отсъстваш по лични причини, 5 дни да си доброволец някъде за нещо, 3 дни можеш да отсъстваш без причина и без да се обаждаш в работа, здравна и зъбна застраховка ... Ще пропусна нещо. Женицата кандидатства за позиция HR и я отрязаха, че нямала стаж. На позицията назначиха 24 годишна пикла без никакъв стаж, бакалавърка (женицата е магистър HR), англофонка (женицата знае английски и има над средни нива френски), но човек на човек. И и дадоха едни $62 000 начална заплата... Не те ли бутнат, просто си един от хилядите кандидати. Когато си изпращаш CV-то, трябва мейла да започва по точно определен начин. Иначе просто те делитват ...
Инфо отвърте. И моята така влезеУдариха и рамо, иначе йок
тоя социализъм вашия досущ като нашия в родината? баси...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:тоя социализъм вашия досущ като нашия в родината? баси...
Че ти сякаш живееш в различна Америка... Тук е абсолютно същото. Разбира се, говорим си за по-... да го кажем нормални професии. Трябва да си много тесен и доказан специалист, тогава може да е по-различно, ама пак зависи.
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
На мен нервите ми стигнаха за двама български чорбаджии, по три години на всеки. При първия (веднага след университета) се напъвах първата година - без финансов резултат. Останалите две карах на принципа "за толкова пари толкова работа". При втория продължих да напъвам почти до края, но му теглих майните след като получих "по милост" увеличение от 1500 на 1800 нето и супер негативно annual review - как не съм се старал достатъчно, не съм се раздавал за фирмата, можел да си сверява часовника по мен когато стане 18:00 часа...
Остана като гръмнат от молбата ми за напускане. И още повече му светна червената лампа когато освен на моя наследник предадох маса задачи на още двама колеги, които хич не останаха доволни от новото си работно натоварване за същите пари. После имаше пазарлъци - ама стой тука, какво ще търсиш в Германия... Аз каквото търсех в Германия го намерих, ама той сумати персонал смени в последствие.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ама ти... до 18 часа ли работиш...
И това - ВСЕКИ ден ?!?
Егати, аз преди 16 вече съм си у дома. С изключение на петък - тогава се е случавло да се прибера и за обяд... А работя на 50 километра от къщи.
Честно, ако някога ме накарат да стоя до 6 часа на работа... ще го приема за "жестоко и необичайно наказание", както казват по американските филми.

И това - ВСЕКИ ден ?!?
Егати, аз преди 16 вече съм си у дома. С изключение на петък - тогава се е случавло да се прибера и за обяд... А работя на 50 километра от къщи.
Честно, ако някога ме накарат да стоя до 6 часа на работа... ще го приема за "жестоко и необичайно наказание", както казват по американските филми.
Excellent! Steven is my name!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами то,ако в петък се прибираш за обед и то от 50км разстояние,защо изобщо ходиш на работа през този ден? Майтапа на страна,но работното време си е работно и трябва да се спазва...Рядко има възможност като при теб...Не дразни колегата излишно 

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Е, не всеки петък - писал съм, че има такива случаи... Отскоро започнаха да следят разпечатките от пропускателната система и да ме "хващат" кога съм си тръгнал в 2 - 3 часа след обяд. Но аз имам няколко обекта - трябва да сверяват едновременно две различни разпечатки и явно не им се занимава... Винаги мога да кажа, че съм имал работа в града, но... по принцип не мога да лъжа, а и не ми се е налагало.
Иначе сутрин по принцип рядко закъснявам, само когато трябва да свърша някаква лична работа.
Иначе сутрин по принцип рядко закъснявам, само когато трябва да свърша някаква лична работа.
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Това беше преди, когато още работих в България. За София 9 до 18 е стандартно работно време. В момента тука съм флексибъл. Имаме core work time от 10 до 3 следобед, в което трябва да съм там. Иначе мога да идвам и да си тръгвам когато си искам, стига да си правя 40те часа на седмица. Овъртайма се зачита, но не се плаща, а се взема като допълнителна отпуска, което ме устройва.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Ей, днес ме засегнахте на съвест и СПЕЦИАЛНО заради вас съм стоял на работа до 15:30. Абе поносимо е...
Е, хайде стига толкова, да не прекаляваме с трудовия ентусиазъм, викам...

Е, хайде стига толкова, да не прекаляваме с трудовия ентусиазъм, викам...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз няма да си пиша работното време и режим, че ще ме линчувате 

аз на практика като се замисля, нямам работно време... работя и почивам непрекъснато защото във всеки час от денонощието нещо се случва някъде... така хем ми е добре защото е много гъвкаво, хем това да си взема 2 седмици отпуска и да "изключа всичко" няма просто как да стане...
като се замисля всъщност в днешния ден на комуникации - фиксираното работно време е доста размито понятие. аз примерно нямам проблем (и не проверявам) кога ми работят хората... до колкото си вършат работата и като ги потърся да са "на линия"... но им давам работа като аз да я свърша за малко повече от пълно работно време... пък всеки да си прави сметката.
като се замисля всъщност в днешния ден на комуникации - фиксираното работно време е доста размито понятие. аз примерно нямам проблем (и не проверявам) кога ми работят хората... до колкото си вършат работата и като ги потърся да са "на линия"... но им давам работа като аз да я свърша за малко повече от пълно работно време... пък всеки да си прави сметката.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Borymeckata написа:Ей, днес ме засегнахте на съвест и СПЕЦИАЛНО заради вас съм стоял на работа до 15:30. Абе поносимо е...
Е, хайде стига толкова, да не прекаляваме с трудовия ентусиазъм, викам...![]()
А бе изстрадал роб на капитализма си с две думи

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
От много работа не се става богат , става се гърбав . Много работа се полага на приматите за да направят еволюционния си скок . За човека работата трябва да е хоби и удоволствие , иначе се губи смисъла . Японците и корейците нема кой да ги бие в тая дисциплина - работа до припадък . 

Последна промяна Jordana на 13 Май 2019, 19:43, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Да, доста пари изкарах с работа, но най-сладки са ми тези, които съм изкарал без работа. Да се спукаш от овъртайм и да ти платят по едно и четири
Да джитенш нещо в О Ел Екса - БЕЗЦЕННО.
Да хванеш някой мач на точен резултат с як коефициент - насиране от кеф. А работа да ми носи удоволствие.....до сега не ми се е случвало. Грешка, носила ми е удоволствие. Веднъж ме натовариха, да въведа в обстановката на АЕЦ една двадесет и няколко си годишна колежка, която мигаше срещу мен като сърненце и попиваше всяка моя дума. И веднъж биг-босът ми възложи да оставя колегата, който е с длъжност като моята да се учи да се спаря сам и да не му помагам с нищо и да си правя пас за всичко. Е тая задача съм я изпълнил супер съвестно, досущ като японски работник.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Като чета темата масово се дават мнения - хвалби и оплаквания - кой колко бил изкарвал (или не изкарвал) и колко часове бил работил (или пък не работил)...
Как пък един не се похвали или оплака, че работи това, което винаги е искал и го прави с кеф, или респективно, работи зорлем колкото да върже нЕк'ви сносни пари и да не е много на зор? И как най-вече да подобри текущото си положение?
Само така си го мислА де, ама май кефа от работата определя доколко човек ще е удовлетворен накрая на месеца, при някакво нормално заплащане и/или натовареност? Не мисля, че парите са определящи и кой колко часове е "скатал"
Аз като имам работа (повечето пъти - интересна) не усещам кога е станало 18:00

Как пък един не се похвали или оплака, че работи това, което винаги е искал и го прави с кеф, или респективно, работи зорлем колкото да върже нЕк'ви сносни пари и да не е много на зор? И как най-вече да подобри текущото си положение?

Само така си го мислА де, ама май кефа от работата определя доколко човек ще е удовлетворен накрая на месеца, при някакво нормално заплащане и/или натовареност? Не мисля, че парите са определящи и кой колко часове е "скатал"

Аз като имам работа (повечето пъти - интересна) не усещам кога е станало 18:00

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
kasho написа:Това беше преди, когато още работих в България. За София 9 до 18 е стандартно работно време. В момента тука съм флексибъл. Имаме core work time от 10 до 3 следобед, в което трябва да съм там. Иначе мога да идвам и да си тръгвам когато си искам, стига да си правя 40те часа на седмица. Овъртайма се зачита, но не се плаща, а се взема като допълнителна отпуска, което ме устройва.
Къде, какво и за какви пари работиш в немско, ако не е тайна?