Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от BMW_POWER » 13 Май 2019, 20:04

Nickelback написа:Като чета темата масово се дават мнения - хвалби и оплаквания - кой колко бил изкарвал (или не изкарвал) и колко часове бил работил (или пък не работил)... :dunno:
Как пък един не се похвали или оплака, че работи това, което винаги е искал и го прави с кеф, или респективно, работи зорлем колкото да върже нЕк'ви сносни пари и да не е много на зор? И как най-вече да подобри текущото си положение? :dunno:

Само така си го мислА де, ама май кефа от работата определя доколко човек ще е удовлетворен накрая на месеца, при някакво нормално заплащане и/или натовареност? Не мисля, че парите са определящи и кой колко часове е "скатал" :dunno:
Аз като имам работа (повечето пъти - интересна) не усещам кога е станало 18:00 :roll:

Прав си като цяло. За съжаление не всеки може са се изхранва от хобито си.
Аз нито се хваля, нито се оплаквам. Нямам два еднакви дни, само селото си е същото. Качвам се в колата и където ми е кеф. Цял ден се возя и не усещам кога е минал деня. Казвал съм на женицата, че няма да усетя кога ще одъртея. Последните 33 месеца на тази работа не ми се е случвало да ми минава бавно времето.
Парите не са най-важното. Липсата на стрес за мен е номер едно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 13 Май 2019, 22:13

madafaka_donkele написа:
kasho написа:Това беше преди, когато още работих в България. За София 9 до 18 е стандартно работно време. В момента тука съм флексибъл. Имаме core work time от 10 до 3 следобед, в което трябва да съм там. Иначе мога да идвам и да си тръгвам когато си искам, стига да си правя 40те часа на седмица. Овъртайма се зачита, но не се плаща, а се взема като допълнителна отпуска, което ме устройва.

Къде, какво и за какви пари работиш в немско, ако не е тайна?

Не е тайна, колега, назад съм го писал в темата. Работя като финансов анализатор (FP&A) в Нюрнберг, Бавария. Изкарвам месечно 2600 евро нето / 4200 бруто на месец при 4та данъчна категория (т.е. женен и жената също работи и също е 4та категория). Ако жена ми не работеше щях да съм 3та категория и щеше да е към 3000 евро нето на месец.

Потребител
Аватар

Мнение от Unlim » 14 Май 2019, 8:53

kasho написа:Не е тайна, колега, назад съм го писал в темата. Работя като финансов анализатор (FP&A) в Нюрнберг, Бавария. Изкарвам месечно 2600 евро нето / 4200 бруто на месец при 4та данъчна категория (т.е. женен и жената също работи и също е 4та категория). Ако жена ми не работеше щях да съм 3та категория и щеше да е към 3000 евро нето на месец.

С 2600 нето не е много за хвалба, еле пък за тежкареене по форумите, тук кадърните вземат по 5к+ лева нето и са си в родината...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasho » 14 Май 2019, 12:24

Айде айде, знам ги аз тия заплати по 5К в България... Малко са като извънземните - има ги ама никой не ги е виждал. То затова много кадърни отдавна са в Щатите, Англия и Германия. Да не говорим за цялостния "пакет", който върви с една заплата - спокоен живот, работеща здравна система, нормални улици срещу нерви и идиоти, фалирала НЗОК и лунна повърхност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Май 2019, 14:21

kasho написа:Айде айде, знам ги аз тия заплати по 5К в България... Малко са като извънземните - има ги ама никой не ги е виждал. То затова много кадърни отдавна са в Щатите, Англия и Германия. Да не говорим за цялостния "пакет", който върви с една заплата - спокоен живот, работеща здравна система, нормални улици срещу нерви и идиоти, фалирала НЗОК и лунна повърхност.

:OT: Нещо много го докараваш на гневен гастербайтер, който се е отдал на плюеене на България и (вероятно) на битов алкохолизъм :OT:
. Както казах, няколко пъти в тази тема - знам колко точно са заплатите на много хора - и да ИМА по 5000лв че и по 10 000лв, но не са много. Трявбат ти около 5 до 8 години за да стигнеш такова ниво, но съвсем не е невъзможно, особено ако ти се програмира или занимава с нещо в областта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Май 2019, 14:39

Така е, не познавам кадърен програмист с 6+ години опит, който не взима 4-5к и нагоре. Пък и не много кадърни също ги взимат :D Но наистина в ИТ е друга бира и не може да го имаме като норматив. Това е и една от основните причини да съм си в бг, а не някъде другаде. Тук с професията си взимам 4-5 пъти средната заплата за страната. На запад ще е малко над средното, къде според вас ще мога да си позволя по-висок стандарт?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Май 2019, 14:41

Последните двама developer-и дето започнаха при нас са на 5к чисто, стартово. Имаме хора и на по-високи заплати, но те са senior developer/designer. СТО-то е на 5 цифрена заплата, та много високи заплати не са рядкост, но друг е въпроса дали са оправдани (последния ни освободен разработчик беше на 6 чисто, но не можа да ги оправдае).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Май 2019, 14:47

Unlim написа:
kasho написа:Не е тайна, колега, назад съм го писал в темата. Работя като финансов анализатор (FP&A) в Нюрнберг, Бавария. Изкарвам месечно 2600 евро нето / 4200 бруто на месец при 4та данъчна категория (т.е. женен и жената също работи и също е 4та категория). Ако жена ми не работеше щях да съм 3та категория и щеше да е към 3000 евро нето на месец.

С 2600 нето не е много за хвалба, еле пък за тежкареене по форумите, тук кадърните вземат по 5к+ лева нето и са си в родината...

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
поредния изхвърляч се обади!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasho » 14 Май 2019, 14:54

И тримата (Ачо, Бубо, Дон Диего) ми говорите само за програмисти / девелопери. Вярвам, че има такива заплати, но едва ли са толкова масови, колкото ги изкарвате. По-скоро за тийм лидери, кий дивелопъри и т.н. Колко са такива в една фирма? При последия ми БГ-работодател в София търговския директор вземаше 10хил чисто + служебен джип. Двамата мениджъри на търговските представители вземаха по 4 хил. чисто + служебни коли (Рено Меган). Масовката обаче за колко работи? 1000-1500 в София. IT-сектора е по-добре платен. Там масовката за колко да работи - за 2000-2500 сигурно? А извън София? Там колко хора вземат над 2000 дори? Не че ги няма, ама като процент колко са? Или тях кучета ги яли.

Та така - на тоя свят има и други професии. Ако всички станем IT-та, кой ще ни лекува? Кой ще произвежда храната? Кой ще ни ремонтира колите? Заплатата е много важна, обаче даже и да вземаш 5-6 хиляди като мега-гига-топ програмист, пак караш по същия лунен пейзаж, засичат те / бият те същите мутри, дишаш същия гаден въздух, даже и да живееш в нов затворен комплекс като си подадеш носа навън гледаш гадни панелки. За медицината да не говорим изобщо... Да, има и частни болници в България, ама който наистина има пари ходи да се лекува в чужбина.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 14 Май 2019, 15:23

Човека сподели колко получава и го налазиха някакви форумни смешници. Абе "господа" много работещи и много залсужаващи, кога и да вляза в тоя форум, само вашите злобни мнения чета. Остава ли ви време да ги изкарате тия 4-5к в България? То завист голяма, добре че е далече да не му драскате колата... :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Май 2019, 16:02

Взимащи много, фишове йок :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: Volvo S40 & BMW F01

Мнение от grafterUK » 14 Май 2019, 16:44

kasho написа:Масовката обаче за колко работи? 1000-1500 в София. IT-сектора е по-добре платен. Там масовката за колко да работи - за 2000-2500 сигурно? А извън София? Там колко хора вземат над 2000 дори? Не че ги няма, ама като процент колко са? Или тях кучета ги яли.

Та така - на тоя свят има и други професии. Ако всички станем IT-та, кой ще ни лекува? Кой ще произвежда храната? Кой ще ни ремонтира колите? Заплатата е много важна, обаче даже и да вземаш 5-6 хиляди като мега-гига-топ програмист, пак караш по същия лунен пейзаж, засичат те / бият те същите мутри, дишаш същия гаден въздух, даже и да живееш в нов затворен комплекс като си подадеш носа навън гледаш гадни панелки. За медицината да не говорим изобщо... Да, има и частни болници в България, ама който наистина има пари ходи да се лекува в чужбина.

Точно това се опитваХ да обясна на приятели що аджеба си дигнах партакешите преди години. България не е София, ВРАЦА :kuku: (както стана ясно в предните страници), Пловдив, Търново и Варна..Не всеки иска да живее в големия град. Ама на - малко хора го разбират по този начин та и затова е това плюене..от доста време даже и не обяснявам. А пък когато се намеси и темата деца още повече запазвам мълчание.
Българина много обича да прави сметката на всички, които са в чужбина и накрая го изкарва едва ли не че било същото.
Що 3.5 милиона българи си стегнаха куфарите и заминаха? Всеки може да си отговори на този въпрос и е безмислено да го пиша.

И моля ви се направете разликата между гастербайтер и мигрант. Лека подсказка - гастербайтер-а е този, който е дошъл за малко и бачка на ферми и нищо друго освен тях не вижда та затова и плюе толкова после Ама точно с това се определя Ганьо. Щото е дошъл да бачка на нивата и за няколко месеца докато е сезона спестява, щото живее в каравана с още 20 човека и ходи на шопинг 1 път седмично. Затова е и на това дередже държавата. Щото после тежкарее как бил еди къде си и бачкал еди какво си щото никой англичанин нямало да се хване на това. :kuku: Ама Ганьо - в Англия не са само ферми. :yes:
Мигрант е човек, който е видял положителното в дадена страна /без значение коя/ и си изкарва всички необходими документи, за да работи нормална работа с нормално заплащане.
Лично за себе си съм си го признал - обичам родината си и никога няма да се отрека от нея, но мразя държавата /политиката в нея/. Просто акъла не ми го побира как може цяла една държава в продължение на 30 години да няма установени нормални и действащи закони, както всяка една в европата и всеки, преди да направи някаква далавера, щото нека го кажа директно - в България всичко е далавери и схеми с тоя и оня - не го е страх от закона??? :bowdown:
Пенсионерите какво да кажат? С по 200 лева пенсия след 35-40 години стаж??? Вземете излезте малко от хралупата, в която сте /София, ВРАЦА :kuku: , Варна, Пловдив и т.н./ и се разходете из селцата да видите как живеят хората..тогава ми говорете за заплати от по 5 бонбона :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 14 Май 2019, 16:45

В Германия да взимаш 2000-2500 нето, не е чак толкоз трудно ако поназнайваш език и не си много задръстен. Заплатата на колегата Kasho тепърва ще върви на горе, и това неговото като цифра е масова заплата за Германия...докато незнам какво масово има в заплата от 4-5 к., че дори 10к. лева в БГ :shock:
И със сигурност с 2,5к. евро в Германия можеш да си осигуриш също толкова, че даже и по добър живот отколкото с 5к. лева в БГ, по простата причина че германската държава не е абдикирала и в повечето случай помага с каквото може, за разлика от нашата .
Сега ако обърнем парите в ходене по кръчми, чалготеки и кОври, то със сигурност БГ печели състезанието :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasho » 14 Май 2019, 16:54

BMW_POWER написа:Взимащи много, фишове йок :dunno:

Скрийншот от онлайн банкирането върши ли работа, че фишовете са ми вкъщи? Gehalt означава заплата. Даже ви излъгах малко в посока надолу, защото ползвам допълнителни пенсионни и здравни осигурявания, та накрая с около 2600 разполагаме от моята заплата. През Април даже леко бонусче имаше. Да, това е масова, но нелоша заплата за Германия. Заплата на човек от средната класа. За моята професия това даже е малко под средното. Поствам го не за да се хваля, а за да видите, че не лъжа.

edit: махнах снимката, който видял - видял :)
Последна промяна kasho на 21 Май 2019, 15:46, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 14 Май 2019, 17:20

kasho написа:Скрийншот от онлайн банкирането върши ли работа, че фишовете са ми вкъщи?

Той говореше за простолюдието, дето сме в България, ама карай :mhihi:

Врътката при сравненията България и чужбина, като стане дума за заплати е друга. Пример - в БГ взимаш 5к заплата чиста в София, даваш 700 за квартира, 300 за ток, вода, тел., интернет и транспорт, 1000лв. за храна за вкъщи и на обяд на работа. 2000 изхарчени, 3000 за спестяване или 40% харч, 60% спестяване. В немско взимаш 5000 евро бруто, което е около 3000 евра чисти за сам човек. 700 евро квартира, 300 сметки и онова, като council tax, където е, 300-400 евро храна за вкъщи и на обяд на работа. 1400 изхарчени, 1600 спестени или около 50/50 изхарчено спестено. Та те тука е разковничето. Относителната стойност на нещата(шоколад за 5лв. тук, не е 5 евро там, а 2.5-2.6 евра, че и по-малко, видеокарта за 500лв. тук, там не е 500 евра, а 250 и т.н. и т.н.), оттам и голямата разлика - горе-долу едни и същи пари и харчове, но в немско 3к чисти ще ги вземат много по-лесно много повече хора, отколкото 5к чисти в България.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата