Електрожен или телоподаващо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Електрожен или телоподаващо

Мнение от b_u_b_o » 14 Май 2019, 12:05

Решил съм да се науча да заварявам, в една къща все има нещо да се парне по двор, по ограда. Обаче като не разбирам ми е трудно да реша с какво ще ми е по лесно. Чувам телоподаващото било по-лесно, обаче гледам в нета как се работи с него...ми не ми изглежда така, с електрожен поне съм виждал как се бачка и поне на теория ми е ясен :D В събота в лидъл ще има този. Чудя се да не се набутам само и да не мога да направя нищо с него и да се чудя какво да го правя :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Електрожен или телоподаващо

Мнение от ildivvy » 14 Май 2019, 12:13

С баща ми сме точно в тази 'тема' в момента и до два-три дни ще си купуваме.В над 90% от случаите,електрожена ще ти свърши работа за подобна 'домашна' употреба! Този в 'Лидл' обаче идва малко слаб. Идеален вариант е 160А. Търси инверторен тип,но това сигурно го знаеш...Доста прочетох по темата (в 'направи си сам'-форума има тема към 380 страници..) и се спряхме на няколко предложения. Ако искаш,мога да ти пиша тук или на ЛС,какво решихме...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 14 Май 2019, 12:51

Вземи си комбинирана телчарка - ако ти е кеф МИГ-МАГ, ако не РЕДЗ. Ама с електрожена бая ще трябва да потренираш. Иначе - Данчо, АИГ, Драгозов :mhihi:
Последна промяна hell's angel на 14 Май 2019, 12:56, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 14 Май 2019, 12:55

Аз бях пускал подобна тема преди време - колегите дадоха много полезни съвети, имаше и линкове за изтегляне на книги по въпроса:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=396247&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 14 Май 2019, 14:01

Ако ще работиш по огради и винкели и китайски инвертор от 200лв ще ти върши работа. Телоподаващото е доста по широкообхватна тема, която мога да обобщя по следния начин: лесно се работи с телоподаващо от 1400лв нагоре. Например струна. Тя дори има и функция за точкова заварка. Другото е пари на вятъра от сорта на тръбнофлюсова тел за заваряване без газ, трансформаторни телоподаващо апарати и т.н.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Май 2019, 17:27

Те повечето от инверторите са китайски , китайците правят и не"китайска" техника така че няма спасение от тях :) . Колегите са препоръчали нагоре - Драгозов , подкрепям също .
Съвсем изпаднали миндили за 200 лв не виждам смисъл да се вземат . Максималния ток е най малкия проблем при тия електрожени . Телоподаващото има много предимста но ако ще се ползва на винкели не виждам смисъл от такава инвестиция . Консуматива също не е евтин .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 14 Май 2019, 23:55

DLVasilev написа: лесно се работи с телоподаващо от 1400лв нагоре. Например струна.

Съгласен, ако е барабар с пълна бутилка, редуцир, тел, маска и ръкавици. :mhihi: Към тия струни аз съм скептично настроен :arrow: 180 амперово телоподаващо - с 15% ПВ на 125 ампера и 35 кг :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 15 Май 2019, 0:47

Добре работят. Не е най доброто, но е доволно. Не е като ейнхел и парксайд :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 15 Май 2019, 7:12

hell's angel написа:...Иначе - Данчо, АИГ, Драгозов :mhihi:

Към българските може да се добави и ИЗА99 от гр.Сандански!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Май 2019, 12:15

Този парксайд може да го пропуснете спокойно . 120А максимум , което означава че е използвана орязана схема с малък запас по мощност .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 15 Май 2019, 12:40

ildivvy написа:
hell's angel написа:...Иначе - Данчо, АИГ, Драгозов :mhihi:

Към българските може да се добави и ИЗА99 от гр.Сандански!

+1 Той май само електрожени прави. Аз не съм пипал негов, но отзивите по форумите са доста добри.
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 20 Май 2019, 14:30

Аз преди година и малко си купих телоподаващо на Raider, спокойно може да се заварява с него любителски за целта, за която може би го търсите(мога да покажа снимки на заваръчни шефове с газ CO2). В моменте го продавам понеже си харесах българските DEL като ходиш на Machtech изложението тази година. Цената много по-добра от вносните. Качеството абсолютно същото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 31 Май 2019, 18:55

Направо да използвам на колегата темата - с бащата също сме си наумили да вземем ЦО - имаме стар електрожен, работи чудесно, но е доста тежичък.

Какво ще кажете за комбинираните такива, с изход и за електрожен - не знам защо бащата е решил, че му трябва такова, че и да е леко да си го носи дет си иска.

В бюджет 800-1000лв /ориентировъчен/ какво бихте препоръчали като марка/модел. Ако някой има някой и друг линк с конкретни примери, ако е разглеждал наскоро, също върши работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 31 Май 2019, 19:16

Сумата е повече от добра и ще вземете хубава техника! Погледни предложенията на българските ДЕЛ и ДЕЛТЕХ, примерно...Имай предвид,че моделите на ДЕЛ - СелфКонтрол и ЕкоКонтрол са едни и същи,но едните са произведени в Китай! Качеството им, според тях, е еднаквоно няма как да се 'бие' китайската цена...Според начина на употреба,може да разгледате и компактния им модел (за по-малки ролки с тел).Също отлични!

П.П. Ние с баща ми в крайна сметка си купихме електрожен 'АРГО-Мини' 160А. Баща ми го изпробва и е много доволен! Отлично плавно регулиране,опциите/екстри за палене на дъгата,незалепване и т.н. работят реално и с уреда се работи с лекота!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 31 Май 2019, 19:37

Аз честно казано хал хабер си нямам от заваряване, токове и т.н Ма като съм прост и съм учил икономика :D Бащата се е спрял на ДЕЛ - кои са с българска сглобка?

Като цяло искаме нещо надеждно и издържащо на натоварване. Общо взето бащата е страшно кадърен заварчик, успя да ми изкърпи астрата преди години с електрожен и токоизправител и тая кола 3 години не мръдна, беше като току що правена, а аз напоследък имам желание да се занимавам с леки ремонти на автомобили, за сега по-скоро с любителска цел и помощ на приятели, но кой знае. Та не искам да е нещо, което ще работи 15 минути и после ще го чакам да изстива 1 час.

Утре мислим да отидем до магазина на Редко в града да разгледаме, бащата се беше спрял на апарат на около 1000лв, но какви параметри има, нямам идея.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата