Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от acho.rs » 14 Май 2019, 17:26

kasho написа:И тримата (Ачо, Бубо, Дон Диего) ми говорите само за програмисти / девелопери. Вярвам, че има такива заплати, но едва ли са толкова масови, колкото ги изкарвате. По-скоро за тийм лидери, кий дивелопъри и т.н. Колко са такива в една фирма? При последия ми БГ-работодател в София търговския директор вземаше 10хил чисто + служебен джип. Двамата мениджъри на търговските представители вземаха по 4 хил. чисто + служебни коли (Рено Меган). Масовката обаче за колко работи? 1000-1500 в София. IT-сектора е по-добре платен. Там масовката за колко да работи - за 2000-2500 сигурно? А извън София? Там колко хора вземат над 2000 дори? Не че ги няма, ама като процент колко са? Или тях кучета ги яли.

Та така - на тоя свят има и други професии. Ако всички станем IT-та, кой ще ни лекува? Кой ще произвежда храната? Кой ще ни ремонтира колите? Заплатата е много важна, обаче даже и да вземаш 5-6 хиляди като мега-гига-топ програмист, пак караш по същия лунен пейзаж, засичат те / бият те същите мутри, дишаш същия гаден въздух, даже и да живееш в нов затворен комплекс като си подадеш носа навън гледаш гадни панелки. За медицината да не говорим изобщо... Да, има и частни болници в България, ама който наистина има пари ходи да се лекува в чужбина.

Средно сръчни автомонтьори по груби наблюдения - 1500-1800лв.
Лекари в определени държавни или частни болници - 3000 до 10 000лв
Мениджъри в всякакви институции над средно ниво - 5-10к
Специалист аналитик, финансист, счетоводител и в чуждестранна компания - около 3к.
Всичко това е извън ИТ сектора и с изключение на 1вото са си прилични пари. Но това е дълъг офтопик - идеята беше, че заплати от 5к нагоре НЕ са мираж, както казваше :!: ... също може да се каже и че около 80% от хората преувеличава здраво доходите си, но това си е до народопсихилогия

И не знам за Германия, но моите лични наблюдения са, че в Ирландия, че с 1600 Евро чисти на месец (14 Евро на час) , живеех като със 1000лв в България.

И да - София, Пловдив, Варна и Бургас не са България, но тук са 80% от работещите хора.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Май 2019, 18:44

acho.rs написа:..........
И да - София, Пловдив, Варна и Бургас не са България, но тук са 80% от работещите хора.

Варна и Бургас, за мое голямо съжаление ги махни от списъка, ако говорим за доходи, ако е за наеми и данъци, може.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Май 2019, 19:26

Lenco написа:
acho.rs написа:..........

Варна и Бургас, за мое голямо съжаление ги махни от списъка, ако говорим за доходи, ако е за наеми и данъци, може.

Дори в С. Загора са по-добри заплатите, а Варна е най-големия губещ и недоразумение от големите градове.
За сметка на това си има ТИМ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Май 2019, 19:28

madafaka_donkele написа:
kasho написа:Скрийншот от онлайн банкирането върши ли работа, че фишовете са ми вкъщи?

Той говореше за простолюдието, дето сме в България, ама карай :mhihi:
.

Говоря за теоретиците, дето щедро раздват акъл. IT правят пари в бг. Синът ми бачка като такъв и има повече от добър стандарт. Чисто прави колкото аз брутно. Колегата му в Монреал прави четири пъти повече от него при нула минути овър тайм...
Механик тук (собственик на гараж) цака клиентите +100$/час труд. Не знам колко IT-та имат такива доходи. При условие, че смяна на масло или гуми има твърда тарифа....
Като видите какви коли се карат от хората във форума, лесно се вадят изводи за доходи.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Май 2019, 19:45

BMW_POWER написа:Като видите какви коли се карат от хората във форума, лесно се вадят изводи за доходи.

мисля, че точно в родината това кой каква кола кара не е критерии за доходи... нормалните хора (и техните семейства) първо са добре нахранени, в добро здраве, живеят на хубаво място и едва след това може да имат хубава кола която е с хубави гуми, добре подържана и прибирана в гараж всяка вечер... и така... а както знаеме списъка с приоритети на българите не е такъв. за нас лъскавата кола е просто... желание (на всяка цена) да имаш лъскава кола и често всичко друго остава на заден план.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Май 2019, 19:57

kasho написа:И тримата (Ачо, Бубо, Дон Диего) ми говорите само за програмисти / девелопери.

Мойто мнение беше за да кажа, че подобни заплати не са мираж в България. Не съм целял да се заяждам или нещо подобно. Просто ако си достатъчно кадърен, упорит и не чакаш всичко наготово както правят болшинството, все ще намериш къде да ти оценят труда.
Аз не съм програмист, но пак заплатата ми е доста над средното за това, което върша (по-напред в темата написах колко получавам чисто, но не съм изброил всички останали не финансови бонуси, които досега никъде не съм срещал. Отношението на началниците също е важен фактор.)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 14 Май 2019, 20:32

BMW_POWER написа:Като видите какви коли се карат от хората във форума, лесно се вадят изводи за доходи.

Пак стигаме до екзистенциалния въпрос за цената на колата спрямо годишния доход :mihihi Някое по-старо куче може да пусне анкета :mihihi Очаквам шарени резултати.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Май 2019, 20:35

Ей сега че ме забухате, ама аз си мисля, че който е на заплата като цяло, не трябва да се хвали..
(И аз не съм Илън Мъск, да не стават грешки :lol: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Май 2019, 20:52

при програмистите много зависи от фирмата и дали сама си изкарва парите или са от финансиране (честно или не)

само да кажа... не, че нали нещо :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 14 Май 2019, 21:39

Влизам в БМВ форум чета за заплати от 5-10к лв :) , после отварям някакъв новинарски сайт и ... Над 1 550 000 българи живеят под прага на бедността..
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Май 2019, 0:17

Bogat-Beden написа:Ей сега че ме забухате, ама аз си мисля, че който е на заплата като цяло, не трябва да се хвали..
(И аз не съм Илън Мъск, да не стават грешки :lol: )

Хм, има заплата и заплата. Познавам човек в бг-то, който бачкаше за перцифрена заплата в Евро. И беше млад, под 40г. Лошото е, че .... знаеш какво искам да кажа.

alx, бг-то е страната на чудесата. 800лв заплата, БМВ и телефон за 2000лв. Трябва да има левъл, иначе няма секс :dunno: Иначе като гледам колко заплати се вкарват в една кола, аз съм меко казано потресен :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Май 2019, 1:16

Много е важно и на коклко си оценявате здравето. Аз съм съм сис админ, Работата ми като цяло е лека. Изкарвам достатъчно за да не мисля за гориво и сметки, живея спокойно и се старая и семейството ми да живее така. При случаен разход от примерно 430 лева за дмпферна ролка (последното дето налях в колата) го плащам и продължавам без да се задълбочвам. Преди години (3-4) пиятели ме викаха в Дъблин на осигурена табота - за да карам същатата кола трябваше да работя два месеца годишно само за нея. България изобщо не е лошо място за живот, стига да си цените труда и да докажете, че този труд струва повче от парите които ви дават като заплата.
Последна промяна spacepl на 21 Май 2019, 14:26, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Май 2019, 5:06

madafaka_donkele написа: 1000лв. за храна за вкъщи и на обяд на работа.
:paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Май 2019, 7:32

alx написа:

мисля, че точно в родината това кой каква кола кара не е критерии за доходи... нормалните хора (и техните семейства) първо са добре нахранени, в добро здраве, живеят на хубаво място и едва след това може да имат хубава кола която е с хубави гуми, добре подържана и прибирана в гараж всяка вечер... и така... а както знаеме списъка с приоритети на българите не е такъв. за нас лъскавата кола е просто... желание (на всяка цена) да имаш лъскава кола и често всичко друго остава на заден план.

Подкрепям мнението на колегата! Като пример мога да дам,че аз първо искам да си купя жилище без кредит (или ако ще има такъв,ще е супер-минимален и то за нещо,което наистина си заслужава) ,а едва след това ще мисля за някаква 'лъскарка'! До тогава и 'Компакт'-а е идеален! Нищо,че не го броят за кола,камо ли за БМВ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 15 Май 2019, 8:44

ildivvy написа:....Като пример мога да дам,че аз първо искам да си купя жилище без кредит (или ако ще има такъв,ще е супер-минимален и то за нещо,което наистина си заслужава) ,а едва след това ще мисля за някаква 'лъскарка'! ....

Това как става?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата