Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от ildivvy » 15 Май 2019, 8:46

Ами работя за добра заплата и успявам да харча по-малко от това,което изкарвам - т.е. имам възможност да спестявам добра сума пари!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 15 Май 2019, 9:07

ildivvy написа:Ами работя за добра заплата и успявам да харча по-малко от това,което изкарвам - т.е. имам възможност да спестявам добра сума пари!

Възхищавам се на хора, които с работа си изкарват парите :bowdown:
Не искам да съм ти счетоводител, но ако заделяш по 2000лв на месец, грубо на година са 20 000лв, както е известно добро жилище с обзавеждане е над 100 000лв, та тия минимум 5 год. къде ги скъта, ако е при мама, аз предпочитам заема.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 15 Май 2019, 9:26

В този форум се е събрало цялото компактно малцинство на супербогатите българи :D
index.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 15 Май 2019, 9:27

acho.rs написа:
kasho написа:И тримата (Ачо, Бубо, Дон Диего) ми говорите само за програмисти / девелопери. Вярвам, че има такива заплати, но едва ли са толкова масови, колкото ги изкарвате. По-скоро за тийм лидери, кий дивелопъри и т.н. Колко са такива в една фирма? При последия ми БГ-работодател в София търговския директор вземаше 10хил чисто + служебен джип. Двамата мениджъри на търговските представители вземаха по 4 хил. чисто + служебни коли (Рено Меган). Масовката обаче за колко работи? 1000-1500 в София. IT-сектора е по-добре платен. Там масовката за колко да работи - за 2000-2500 сигурно? А извън София? Там колко хора вземат над 2000 дори? Не че ги няма, ама като процент колко са? Или тях кучета ги яли.

Та така - на тоя свят има и други професии. Ако всички станем IT-та, кой ще ни лекува? Кой ще произвежда храната? Кой ще ни ремонтира колите? Заплатата е много важна, обаче даже и да вземаш 5-6 хиляди като мега-гига-топ програмист, пак караш по същия лунен пейзаж, засичат те / бият те същите мутри, дишаш същия гаден въздух, даже и да живееш в нов затворен комплекс като си подадеш носа навън гледаш гадни панелки. За медицината да не говорим изобщо... Да, има и частни болници в България, ама който наистина има пари ходи да се лекува в чужбина.

Средно сръчни автомонтьори по груби наблюдения - 1500-1800лв.
Лекари в определени държавни или частни болници - 3000 до 10 000лв
Мениджъри в всякакви институции над средно ниво - 5-10к
Специалист аналитик, финансист, счетоводител и в чуждестранна компания - около 3к.
Всичко това е извън ИТ сектора и с изключение на 1вото са си прилични пари. Но това е дълъг офтопик - идеята беше, че заплати от 5к нагоре НЕ са мираж, както казваше :!: ... също може да се каже и че около 80% от хората преувеличава здраво доходите си, но това си е до народопсихилогия

И не знам за Германия, но моите лични наблюдения са, че в Ирландия, че с 1600 Евро чисти на месец (14 Евро на час) , живеех като със 1000лв в България.

И да - София, Пловдив, Варна и Бургас не са България, но тук са 80% от работещите хора.

Тия монтьори, лекари и мениджъри ги осигуряват на същите пари, които си посочил като заплата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Май 2019, 9:27

Lenco написа:Възхищавам се на хора, които с работа си изкарват парите :bowdown:
Не искам да съм ти счетоводител, но ако заделяш по 2000лв на месец, грубо на година са 20 000лв, както е известно добро жилище с обзавеждане е над 100 000лв, та тия минимум 5 год. къде ги скъта, ако е при мама, аз предпочитам заема.

Заема не е лош вариант,защото всички знаем максимата,че "Заем се изплаща,наем НЕ!" ,нека не бъда разбран погрешно. Просто, аз имам шанса да се опитам да го направя и без заем,нищо повече. Въпроса е всеки да задейства някакъв разумен вариант и да си движи плътно по него!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Май 2019, 9:44

toncho83 написа:
acho.rs написа:
kasho написа:И тримата (Ачо, Бубо, Дон Диего) ми говорите само за програмисти / девелопери. Вярвам, че има такива заплати, но едва ли са толкова масови, колкото ги изкарвате. По-скоро за тийм лидери, кий дивелопъри и т.н. Колко са такива в една фирма? При последия ми БГ-работодател в София търговския директор вземаше 10хил чисто + служебен джип. Двамата мениджъри на търговските представители вземаха по 4 хил. чисто + служебни коли (Рено Меган). Масовката обаче за колко работи? 1000-1500 в София. IT-сектора е по-добре платен. Там масовката за колко да работи - за 2000-2500 сигурно? А извън София? Там колко хора вземат над 2000 дори? Не че ги няма, ама като процент колко са? Или тях кучета ги яли.

Та така - на тоя свят има и други професии. Ако всички станем IT-та, кой ще ни лекува? Кой ще произвежда храната? Кой ще ни ремонтира колите? Заплатата е много важна, обаче даже и да вземаш 5-6 хиляди като мега-гига-топ програмист, пак караш по същия лунен пейзаж, засичат те / бият те същите мутри, дишаш същия гаден въздух, даже и да живееш в нов затворен комплекс като си подадеш носа навън гледаш гадни панелки. За медицината да не говорим изобщо... Да, има и частни болници в България, ама който наистина има пари ходи да се лекува в чужбина.

Средно сръчни автомонтьори по груби наблюдения - 1500-1800лв.
Лекари в определени държавни или частни болници - 3000 до 10 000лв
Мениджъри в всякакви институции над средно ниво - 5-10к
Специалист аналитик, финансист, счетоводител и в чуждестранна компания - около 3к.
Всичко това е извън ИТ сектора и с изключение на 1вото са си прилични пари. Но това е дълъг офтопик - идеята беше, че заплати от 5к нагоре НЕ са мираж, както казваше :!: ... също може да се каже и че около 80% от хората преувеличава здраво доходите си, но това си е до народопсихилогия

И не знам за Германия, но моите лични наблюдения са, че в Ирландия, че с 1600 Евро чисти на месец (14 Евро на час) , живеех като със 1000лв в България.

И да - София, Пловдив, Варна и Бургас не са България, но тук са 80% от работещите хора.

Тия монтьори, лекари и мениджъри ги осигуряват на същите пари, които си посочил като заплата?

Без монтьори - да. Заблуда на БГ далавержията е че никой не плаща осигуровки. Просто като минеш осигурителни праг, остава само плоския данък, дохода вече е добър и не му дреме на човек толкова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Май 2019, 9:46

[quote="streetz"]В този форум се е събрало цялото компактно малцинство на супербогатите българи :D/quote]

Би било странно, ако не е така. БМВ не е много евтина марка.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Май 2019, 14:47

Lenco написа:
ildivvy написа:Ами работя за добра заплата и успявам да харча по-малко от това,което изкарвам - т.е. имам възможност да спестявам добра сума пари!

Възхищавам се на хора, които с работа си изкарват парите :bowdown:

Това в Бургас ли?

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 15 Май 2019, 15:01

100000 ама евро...
Тука руснаците разказаха играта на имотния както и на всички други пазари.
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар
Кара: Volvo S40 & BMW F01

Мнение от grafterUK » 15 Май 2019, 18:23

Имам съученик, който като беше на 25 си купи апартамент във Варна за 60 000 евро на зелено с лични пари. Беше три години в Щатите и в момента е в Англия също. Чудеше се къде да ги инвестира и постоянно мърмореше, че дори и с тях няма какво да си купи..В крайна сметка взе тристаен и в момента има още какво да му се прави ама като цяло е завършен. Брат му живее в него в момента и не плаща нищо освен сметки - данък, ток, вода и т.н. работи счетоводител момчето. Докарва си стабилни пари ама.. моя съученик е в дилема как да каже на брат си да си намери негово местенце, та да може да го даде под наем и да изкарва пари от жилището докато е в чужбина :bchug: А другият случай при един авер е обратния - жилище, не се използва от никой и така и си стои, а той извън България също :dunno: И не иска да го отдава, щото щели да го съсипат.. :) Та ситуации много..

старши ентусиаст
Аватар

Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от steeN » 15 Май 2019, 18:44

над 100000 евро отиваш на 3стаен вече. тристаен не е масово жилище, знам че сме БМВ форум, но все пак...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Май 2019, 19:21

steeN написа:над 100000 евро отиваш на 3стаен вече. тристаен не е масово жилище, знам че сме БМВ форум, но все пак...

Зависи къде. В София 100к евра за двустаен в добър квартал не е рядко срещано явление. Иначе в село горно нанадолнище за 100к може и 500 квадрата палат да си вземеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Май 2019, 21:48

То па един тристаен.. квадратура като за двустаен и сложили една стена за да станат две спални в които за да отвориш гардероба, трябва да седнеш на леглото. :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Май 2019, 23:02

madafaka_donkele написа:
steeN написа:над 100000 евро отиваш на 3стаен вече. тристаен не е масово жилище, знам че сме БМВ форум, но все пак...

Зависи къде. В София 100к евра за двустаен в добър квартал не е рядко срещано явление. Иначе в село горно нанадолнище за 100к може и 500 квадрата палат да си вземеш.

Не четеш ли, че над мен пишат за Бургас и Варна :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 16 Май 2019, 9:18

Не :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата