Вендинг машини за кафе

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Вендинг машини за кафе

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Май 2019, 18:45

Има ли запознати с тая сфера, хора притежавали машини или такива работили по обслужването им при други хора?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Re: Вендинг машини за кафе

Мнение от 6per40 » 15 Май 2019, 19:43

Здравей, колега! Брат ми се занимаваше с такива машини. Винаги има проблеми с тези машини. Най-хубаво нещо за тях е моментът на продажбата им. Постоянно нещо се чупеше. Отделно все някой я удари или и бие два шута. Знам и за машини без подгрев, които зимата тотално отказват да работят, защото им замръзват компонентите и след това трябва 500-1000 лева за ремонт. Отделно частите са специфични и някои от тях са една торба пари.

Съветът ми е изобщо да не се захващаш!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Май 2019, 20:53

Лично не, но имам клиенти дето това им е бизнеса. Нещо да ги питам?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Май 2019, 21:33

Аз от такава машина кафе не пия . Вътре е пълен помиярник на повечето де , и ме е гнус . Вероятно има такива дето си ги подържат съвестно и често ама едва ли . Тая купчина ламарина стои на земята , вътре лазят мравки бръмбари и всякаква гадост заради разсипаната захар . Контейнери за вода , чашки и друг консуматив си е насипно и достъпно за гадините . Ако не се чисти изрядно с отработеното кафе става свинщина за нула време . Зимата замръзва водата , развалят се монетарниците , платки , датчици , програмиране мине не мине , един куп глупости са и човек трябва постоянно да я следи . Циганите са им любими тия машини , особено ако са на по закътано сенчесто място им чупят монетарниците бъркат вътре през дупката за чашката и ги изкъртват или направо отпред с желязото . Изобщо ако нямаш добро вървежно място да ги слагаш тия машини , и да са под надзор постоянно не си е работа . Ако е на хубаво място изкарва пари но си иска ежедневна грижа . Като обороти нямам идея в момента колко е тавана , преди десетина години имах повече допир с тия вендинги но нещата доста се смениха . Ако нещо те интересува конкретно мога да питам , имам един тука дето ги разнася няколко по строежите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Май 2019, 23:04

Да, горе-долу са така нещата и тези ги знам, също имам хора занимаващи се и се припокриват мненията, идеята е да са ок машини, поддържани и с хубави продукти.
Колегата, който каза, че има досега сега нещо конкретно ако може да пита за машините Zanussi(Necta им е марката за вендинг на Зануси)Astro i Zanussi Zenith, най-вече доколко са издръжливи и нещо специфично за тях дали знае.
Уж за първите една фирма има в София, която предлага и усивалване против разбиване, също и за нея някой нещо дали знае:
http://www.vendingcentar.com/
Конкретно и за тоя от Пловдив дали някой знае нещо, има към 5-600 машини от всякакъв вид, тука цената е за нерециклирана, но има и рециклирани:
https://www.olx.bg/ad/20-broya-nekta-ze ... 7PMoI.html
Иначе ей тая много ме радва и ако е наистина рециклирана си струва и заради тунинга, това е въпросната Зенит:
https://www.olx.bg/ad/zanussi-zenith-ka ... 7xXxy.html
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Май 2019, 6:57

Имаше някаква теория преди 10-15г, каква скрита златна мина са тия машинки, но не мисля, че днес някой се занимава на сериозно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 16 Май 2019, 9:17

Далаверата с тези вендинг машини е да се набуташ в някакви по-големи фирми и да имаш примерно по 2-3 машини на етаж или 15-20 за фирма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 16 Май 2019, 12:49

Здравей колега,

Имам много добър приятел от Ст.Загора(останал с впечатление си от този регион), който се занимава с вендинг автомати, рез. части и съответно поддръжката им. Момчетата са сериозни и ако желаеш мога да те свържа.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Май 2019, 19:29

Имаш ЛС.
Ачка, нямаш идея колко народ из странат има по няколко стотин машини, сам си калкулирай горе-долу за какво става дума, като имаш предвид, че повечето са в затворен цикъл - продават кафе на едро(направо внасят)продават машини и всякакви работи. Иначе нещата за едно време са ясни, без касови апарати, без особен контрол, без такси и такива неща почти.
За местоположението също е ясно. Кофтито е, че нашия кмет като дойде и е решил той лично да дава разрешителните защото нещо не го кефели как и къде стояли някои машини.

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 16 Май 2019, 20:13

Имам приятел който се занимава точно с този бизнес но не разбрах каква ти е целта. Ако искаш драсни едно лс да видим ако мога да ти съдействам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Май 2019, 21:42

Top Gun Maverick написа:Имаш ЛС.
Ачка, нямаш идея колко народ из странат има по няколко стотин машини, сам си калкулирай горе-долу за какво става дума, като имаш предвид, че повечето са в затворен цикъл - продават кафе на едро(направо внасят)продават машини и всякакви работи. Иначе нещата за едно време са ясни, без касови апарати, без особен контрол, без такси и такива неща почти.
За местоположението също е ясно. Кофтито е, че нашия кмет като дойде и е решил той лично да дава разрешителните защото нещо не го кефели как и къде стояли някои машини.

Ок, аз просто съм на мнение, че ако машинката не е в обществена/бизнес сграда или завод е загуба на енергия.

Назад към Извън Темата