Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от MartinP » 17 Май 2019, 22:05

Повечето от родата се изнесоха извън страната и са си доволни хората,ако бяха останали тука едва ли щяха да свържат 2та края ,мин година бях у европа и по специфично ми направи впечатление швейцария, не знам какви пари получават кво правят ама си живеят доста охолно хората могат да си позволят всичко за квото се сетите ,един вид разглезени ама в добрия смисъл! аз мисля че повечето се махат от тук заради всекидневната простотия

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Май 2019, 11:34

Всъщност каквото и да пишете 90%-та от хората се махат от тук заради пари или кариерни развития, което ако причислиш към първото и стават около 95. Тия песни любовни колко му пречело на някой, че го напсували от някоя кола примерно и затова решил да се махне ги приказвайте другаде. Ако не бяха верни цифрите, то нямаше да се завърнат един куп хора СЛЕД като направиха пари там. ;) Тоест са се махнали основно поради тая причина и другите са съпътстващи. Някои и без пари си дойдоха. Други искат, ама така са се вкоренили вече там, че ги е страх да се опитат да оцелеят пак тук. Има разбира се и доволни много в чужбина де, което е нормално.
Та другите причини като образование на децата да речем идват много след тия за парите. Много лицемерие има по тая тема, но който иска да вярва в каквото си иска. А простотията тук ако толкова ни бъркаше щяхме да сме се справили с нея отдавна, има начини, но иска жертви. Ако мислите, че западните общества не са били така, много се лъжете. Но са се жертвали когато е трябвало. Сега и там има места с простотия де, особено където има много емигранти, а и не само там.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 18 Май 2019, 12:29

Таа тема е само за данъчните :mhihi: Ама после да нема "ма аз се бъзиках"! Щото като гледам само един честен човек си е публикувал фиша и то естествено от чужбина, да е живо и здраво момчето и само нагоре да върви и ще го прави! Тука иначе всички сме тарикати. Ще просперираме, ура!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Май 2019, 12:47

А бе мен малко ми се струва, че работата е "Взимам 2 бона, ама за тея 15лв може ли да ме изчакаш до вторник, че взимам заплата ? " :mhihi:

П.П. Шегувам се, някои от хората в темата не един път са казвали какво работят и вярвам, че взимат такива пари. Проблема е, че в страната прекалено малко хора се докосват до такива доходи.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Май 2019, 13:13

Всеки трябва да гледа себе си в това отношение.
В повечето случаи едно недомислено сравнение носи само вреда.
Удачно е сравнение между хора с много близки умения и стаж в същото поприще, като пак си има условности.
Иначе какво беше там за подковаването на коня и жабата..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 18 Май 2019, 13:22

E34 написа:Таа тема е само за данъчните :mhihi: Ама после да нема "ма аз се бъзиках"! Щото като гледам само един честен човек си е публикувал фиша и то естествено от чужбина, да е живо и здраво момчето и само нагоре да върви и ще го прави! Тука иначе всички сме тарикати. Ще просперираме, ура!
Последна промяна top на 01 Юни 2019, 8:26, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Май 2019, 13:27

Тука е условно. Това, че ти виждаш нещата така съвсем не значи, че за друг не е различно. Особено в автомобилен форум на марка коли, които обхващат много широк кръг хора. Все едно аз като имам Нокиа с копчета, а някой Галакси ЕС 10 и да съдим кой може да си го позволи и кой не. Въпрос на приоритети.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 18 Май 2019, 13:36

Всеки в тая държава гледа, кой какво взиима. Много рядко се пита какво даваш, за да го вземеш това и как си стигнал до тук.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Май 2019, 13:40

E това си е национален спорт - да се гледа в паницата на другия и да се коментира какво/защо/кога прави :mhihi:

ПП: отново на база личен опит от фирмата, я която работя в момента
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 18 Май 2019, 14:37

Какво лошо има в това ?
От снощи пресен пример, аз съм изкарал за фирмата 6000 лева, положих адски усилия,буквално се счупих от работа. 2-ма колеги изкараха по 1000 лева за същото време. Заплатата ни е една и съща. Познай дали някой е дошъл да ми помогне или да ми благодари. И това е през ден. Нормално е да ме интересува пряко колко пари взимат.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Май 2019, 14:59

BaDxBoY написа:Какво лошо има в това ?
От снощи пресен пример, аз съм изкарал за фирмата 6000 лева, положих адски усилия,буквално се счупих от работа. 2-ма колеги изкараха по 1000 лева за същото време. Заплатата ни е една и съща. Познай дали някой е дошъл да ми помогне или да ми благодари. И това е през ден. Нормално е да ме интересува пряко колко пари взимат.

Аз връщам на фирмата между $15 и $20 за всеки един, който те ми плащат. Изкарвам 50% от това, което правим пет човека. Тук има много популярно обяснение:
"Никой не те е карал да вършиш това!"
Мога да си седя пред някое кафе, да по цял ден да зяпам мацките (19-22годишни) в колеж, който ми е клиент, да си пазарувам и т.н. Това го правят колегите ми, аз бачкам. Крашнах им всички статистики и службата ги подгони. Двама вече пишат отчет за всеки ден.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Май 2019, 15:04

Важното на Вуте да му е зле :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Май 2019, 15:05

@BaDxBoY
Тук има 2 варианта:
1. Не цениш собствените си труд и умения и затова ги продаваш евтино
2. Работиш за задник най-общо казано, който не гледа кой-как си върши работата

Коментар, оценка и отчет на работатаа може да прави само този дето ми дава заплатата. Както аз не се бъркам в работите на другите, така не искам и те да се бъркат в моята.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 18 Май 2019, 20:49

BMW_POWER написа:

Аз връщам на фирмата между $15 и $20 за всеки един, който те ми плащат. Изкарвам 50% от това, което правим пет човека. Тук има много популярно обяснение:
"Никой не те е карал да вършиш това!"
Мога да си седя пред някое кафе, да по цял ден да зяпам мацките (19-22годишни) в колеж, който ми е клиент, да си пазарувам и т.н. Това го правят колегите ми, аз бачкам. Крашнах им всички статистики и службата ги подгони. Двама вече пишат отчет за всеки ден.

Това е твоята версия, без доказателства :wave: Утре може да заявиш, че правиш 1% от БВП-то на Канада.... :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 18 Май 2019, 20:54

Ти да не си като онзи с чукчето, който чукнал 3 пъти по кораба и го оправил. Като казали какво дължат им казал 10000лв, 3х1лв за чукането и 9997 за акъла.

Освен нещо покупко-продажба не знам как може да се изкара 6000лв за един ден, говорим за хора на заплати. Някой ако продаде имот към агенция може и 20-30к да изкара на фирмата си за един ден.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата