Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
Re: Строително-ремонтна тема
Нов въпрос имам, някой ако има опит със шпакловане на стени. Стените са ми прави, но тук таме има деруги, които трябва да се коригират и после да ги изшкуря. Каква готова гипсова смес мога да ползвам, която да става за запълване на деруги и за финисване. Пробвах със зелен шитрок на кнауф, но той като изсъхне, някакси попива и се свива и остава вдлъбнатина. Дали примерно синият шитрок на кнауф става за попълване на корекции и в същото време за финосване?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Гипсово лепило или на кнауф има бояджииски кит за финни поправки. Деругите ако са дълбоки с гипсово лепило на ангро , че е най-тънко към цена.
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Здравейте,
имам 2 въпроса.
В мазето на къщата викнах да ми направят замазка. Дойдоха някакви типове с машина маркуч пясък, направиха замазката и си тръгнаха.
Не направиха последното стъпало от стълбището, дето слиза към мазето, че е много грозно и стои като изядено, като ми обясниха, че "забравили" и че било лесно..
Та какъв цимент да взема и да разбъркам с пясъка, трябва ли да армирам стъпалото.
В тоя ред на мисли какво да направя стъпалата, които сега са неравни , останал тук там дървен кофраж и доста грозно изглеждащи бетонни стъпала.
Вторият въпрос е:
Имам една задна ограда, на която трябва да запълня едни дупки с итонг. С какво да я измажа отгоре, че да не се прецака от атмосферните влияния?
имам 2 въпроса.
В мазето на къщата викнах да ми направят замазка. Дойдоха някакви типове с машина маркуч пясък, направиха замазката и си тръгнаха.
Не направиха последното стъпало от стълбището, дето слиза към мазето, че е много грозно и стои като изядено, като ми обясниха, че "забравили" и че било лесно..
Та какъв цимент да взема и да разбъркам с пясъка, трябва ли да армирам стъпалото.
В тоя ред на мисли какво да направя стъпалата, които сега са неравни , останал тук там дървен кофраж и доста грозно изглеждащи бетонни стъпала.
Вторият въпрос е:
Имам една задна ограда, на която трябва да запълня едни дупки с итонг. С какво да я измажа отгоре, че да не се прецака от атмосферните влияния?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Ако не са много големи стъпалата си вземи 1 торба готова бетонова смес на баумит или вебер и напрао с нея, но грундирай преди това, за да не се отлепи
следи от кофраж можеш да махнеш с обикновена пила за метал и разни шкурки, за да добие някакъв що-годе приличен вид
Итонга се измазва с лепилото с което се и лепи и няма проблеми с влагата
следи от кофраж можеш да махнеш с обикновена пила за метал и разни шкурки, за да добие някакъв що-годе приличен вид
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Cyberloner написа:Ако не са много големи стъпалата си вземи 1 торба готова бетонова смес на баумит или вебер и напрао с нея, но грундирай преди това, за да не се отлепи
Благодаря ти колега, Жив и Здрав да си!
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
По добре е солидо на баумит то си е баш замазка, и е 3-4лв торбата
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добре е да му пуснеш две пръчки арматура надълго , за тия смеси добре си прецени колко ти трябва . Ако не ти стигне ще се наложи да купуваш още и то екстремно за да си довършиш започнатото . Класическия метод с цимент и пясък си е валиден винаги , бъркаш колкото ти трябва и за едно стъпало не е чак толкова трудоемко . Само сложи един мастар върху стълбището да си ги подравниш финално .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Колеги някой дали е запознат с т. нар пуцоланов цемент. Днес изляхме една външна колона с такъв и се чудя дали не сгрешихме понеже чета в интернет че не е подходящ за външни конструкций.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не е подходящ за променливи условия, замръзване, намокряне и изсъхване и т.н. За места, където е постоянно мокър е по-подходящ от обикновения.
Да мерси колега. Незнам обаче какво се има предвид под променливи условия. Колоната е външна на доварът на къщата. Все пак се надявам да няма проблем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има се предвид, че може да седи постоянно във вода, но не е добре да се мокри и изсъхва. Може да седи постоянно на висока или ниска температура, но не е добре да замръзва и размръзва.
Предвид, че ще се облече така или иначе, едва ли ще е голям проблем.
Внуците ти ще те псуват най-вероятно.
Предвид, че ще се облече така или иначе, едва ли ще е голям проблем.
Внуците ти ще те псуват най-вероятно.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Пътуване във времето, антигравитация и все в този ред...
Да се похваля, преди време исках съвети как да направя едно преграждение от гипсокартон. Най-после стигнах до него и след 2 седмици борби(след работа основно) мисля се получи. Искам да благодаря на колегата shlosera за съветите тогава.
Доволен съм как стана, хем някяк коридора е по-завършен така, хем спечелих още квадрат и малко място за боклуци
Не знам за вас ама на мен ми е много кеф да си направя нещо в къщи сам. Следващия ми проект е да направя скрито осветление на тавана в хола. Там вече има сложен гипсокартон, така беше като я купих, ама аз искам малко да го доработя...дано не го прецакам 

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Доволен съм как стана, хем някяк коридора е по-завършен така, хем спечелих още квадрат и малко място за боклуци

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Май не е баш по темата, но е свързано с ремонт 
Предстои ми да направя сериозен ремонт и ще го правя през фирма. Тя ми е обявила примерно цена от 10к за всичко с ДДС и 8к за без ДДС. Имам познат с фирма, който постоянно ме ръчка да му взимам фактури. Има ли начин всичко да мине през неговата фирма/сметки и колко от сумата трябва да му дам - 8 или 10к?

Предстои ми да направя сериозен ремонт и ще го правя през фирма. Тя ми е обявила примерно цена от 10к за всичко с ДДС и 8к за без ДДС. Имам познат с фирма, който постоянно ме ръчка да му взимам фактури. Има ли начин всичко да мине през неговата фирма/сметки и колко от сумата трябва да му дам - 8 или 10к?
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Съвет , ако си без ДДС искай гаранция от фирмата чрез договор за възлагане. Иначе и в материалите и в качеството ще те цакат.
Няма вече BMW
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако цената без ддс от строителя те устройва и смяташ че е реална , не се занимавай с допълнителни изнервящи ситуации . Няма как да мине нищо през фирмата на познатия ти , плащаш на строителя и той му издава фактура на него . В случая ти си само донора с кеша . Тая услуга върви 50% от ДДСто , тоест той ти плаща на ръка 50% от ДДСто . Това когато му трябва куха фактура да си оправи прихода . Има разни частни случаи когато бръмчат на ДДС схеми разни индиниди и реално теглят ДДС , тогава може да ти върне но не разбирам от ДДС измами така че нищо не мога ти кажа . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !