Питане относно Ексел и gmail
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Питане относно Ексел и gmail
Колеги някой има ли идея, как да ъпдейтвам екселска таблица с данни през gmail, идеята е да влизам в gmail, правя разни промени из таблицата, кликвам на Save и ако вляза от друг комп или телефон виждам вече актуалните промени, нещо, като облак?????
И основния въпрос е:таблицата ми е на компа - как да я кача не мейла през attach file или за гореописаните нужди се прави по друг начин?
Благодаря
И основния въпрос е:таблицата ми е на компа - как да я кача не мейла през attach file или за гореописаните нужди се прави по друг начин?
Благодаря
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Питане относно Ексел и gmail
Не работи, не може да ми запамети промените - или а зне правя нещо както трябва. Отварям таблицата през гугъл драйв, правя промените но не виждам къде е опцията Save.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма нужда от запазване, каквото промениш се запазва в реално време. Щом затвориш таблицата си остава.
Нещо не се получава, а не мога да разбера къде бъркам. Значи прикачил съм таблицата към мейл-а си, оттам я отварям през драйв, правя промените и я затварям. След което се връщам пак в Inbox, отварям я пак и промените не са отразени.
Опитай да не прикачваш таблицата към имейла, а да я "share"-неш от google drive като копираш линка в drive и него сложиш в имейла.
what a helluva ride
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мерси колеги, получи се - поразгледах и няколко туториал-а за това, трябва първо да се качи в Гугъл драйв, след, което може да се отваря през имейла. Само не можах да разбера ако в шернатите контакти има контакт от abv.bg - въпросния ще може ли да прави промени (след, като съм му ги разрешил ) или всичко това се отнася само за gmail акаунти?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Всеки с линка може да прави промени, щом си го разрешил за редакция.
10 мнения
• Страница 1 от 1