Електрически дву- и триколесни
Модератор: Общи модератори
Re: Електрически дву- и триколесни
drago_pavlov написа:KUM4o написа:drago_pavlov написа:KUM4o написа:Има много хора, които платените паркинги са им на 1-2км с това тия 2 километра се взимат за 5мин. и хайде в багажника.
Тия 2 км се взимат и за 20 мин пеша
То по тая логика и до работа на 4км можеш да идеш пеш ама ходиш с колата и търсиш 10 мин парко място нали.![]()
![]()
Офисът ми е на 13 км от вкъщи. Ако беше на 4 щях да ходя пеша, в малкото пъти в които ходя.
Малкия го водя пеш до градината - точно 20 мин., а на връщане 15.
Събота и неделя често навъртам над 20 км пеша.
Ти му казваш интереси и желания, а за мен е чист мързел. Останалото са оправдания...
На никой нищо не налагам, просто казах, че понякога може да се ходи и пеш...
Явно си с 2 метра крачка и ходиш средно с около 6-7км/ч, май малко се изхвърли като глист на буца. За спорта си пуснах гпс-а и ходейки отчете 4.2км/ч като ходя сравнително бодро. Това значи, че за да минеш 2км ти трябват 30мин. За 20км ти трябват 5 часа значи си човек с много свободно време. Когато съм втора смяна тръгвам в 13 часа за работа (на 35км работя) до 13 часа понякога ми се налага да ходя 2-3 пъти до еконт, защото изпращам всекидневно пратки. Еконт е на 2.3км от нас с тротинетката стигам за 6 минути и спестявам 24 минути от ходене. Само за едно ходене до Еконт спестявам 48минути ако се наложи да ходя 2-3 пъти колко време пестя? От 8 до 13 часа имам 5 часа. Хайде наречи ме мързел сега

Лесно се слагат етикети и е глупаво да коментираме гледайки нашата камбанария без да поставяме безброй обстоятелства, които ги има при други, а при нас не. За мен също е глупаво да стоиш в задръстване с безброй други седейки по един в кола и да се стои по 2 часа в задръстване. Предпочитам да седна пред телевизора или на маса с приятели от колкото да ходя като скитник из улиците и вместо да използвам удобен транспорт да си губя времето. Като ти се спортува има безброй спортове.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Колеги, а защо е целия този спор не мога да разбера. Не може ли тази тема да бъде за хора, които са или обмислят закупуването на такава джаджа?
Ако реално се замислим всеки който кара такова ПС:
- Не замърсява въздуха за да ревете, че ви трови;
- Не заема място на ПП т.е. не помага задръстванията да станат по-големи;
- Не ползва гориво т.е. не стимулира растежа на цените
Единственото което е, че някой може да кара по ПП и да бъде ударен, но пък тук идва въпроса защо този, който го удря не внимава за това, какво се случва около него.
За да не съм оф-топик аз вчера доста разцъках тротито предимно на Еко режим, че имах 50% батерия а исках да се прибера не на ход и като цяло успях да мина около 10 км. с 30% батерия. Сега я зареждам за пръв път до 100% и ще видим колко ще изкара с този заряд.
Ако реално се замислим всеки който кара такова ПС:
- Не замърсява въздуха за да ревете, че ви трови;
- Не заема място на ПП т.е. не помага задръстванията да станат по-големи;
- Не ползва гориво т.е. не стимулира растежа на цените
Единственото което е, че някой може да кара по ПП и да бъде ударен, но пък тук идва въпроса защо този, който го удря не внимава за това, какво се случва около него.
За да не съм оф-топик аз вчера доста разцъках тротито предимно на Еко режим, че имах 50% батерия а исках да се прибера не на ход и като цяло успях да мина около 10 км. с 30% батерия. Сега я зареждам за пръв път до 100% и ще видим колко ще изкара с този заряд.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Да кажа, че не защитавам никой и се извинявам, че съм малко офф-. Всеки си има право сам да избере за себе правилния начин на придвижване. Моето бодро ходене е 800 метра за 8 минути. Излиза 6км/ч. Та явно не се е изхвърлил колегата. Да не говорим, че мога и по-бързо да ходя, но тогава след тези 800 метра съм изчерпан(парят ми краката, поне такова е усещането). Но ходейки с 6 км/ч мога да вървя така доста време. Да кажем час не ми е проблем. И най-интересно ми е, че съм по свеж, от колкото да вървя бавно, това адски ме измаря.
Да си призная и аз гледам и чета ревюта за тротинетката, но се замислям дали наистина ми е необходима. Голям плюс е, че е компактна и т.н. Но имам колело. Живея в Русе (имаме хубави велаоалеи) и общо взето за сравнително малък град като нашия е по-скоро пиниз да имаш такова нещо. Така, че към момента не мисля, че имам наистина необходимост от нея. Но както писах в началото всеки си решава от какво има или не нужда. Със здраве колеги! Но не забравяйте, че движението е здраве!
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Да си призная и аз гледам и чета ревюта за тротинетката, но се замислям дали наистина ми е необходима. Голям плюс е, че е компактна и т.н. Но имам колело. Живея в Русе (имаме хубави велаоалеи) и общо взето за сравнително малък град като нашия е по-скоро пиниз да имаш такова нещо. Така, че към момента не мисля, че имам наистина необходимост от нея. Но както писах в началото всеки си решава от какво има или не нужда. Със здраве колеги! Но не забравяйте, че движението е здраве!
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Колеги, без да сте карали поне 10+км. в града наистина изглежда мързеливо. Но реално изобщо не е и дори е по-натоварващо от ходенето.
На всяка пешеходна пътека (където има бордюр) се вдига и носи ~13кг. Всеки път след носене се бута с крак за да тръгне. Самото ускорение е достатъчно за да те кара да се държиш здраво и да упражняваш сила за да не паднеш назад. Прикляка се при всяка неравност и прочие.
Бих го сравнил с лека тренировка за цяло тяло.
Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
На всяка пешеходна пътека (където има бордюр) се вдига и носи ~13кг. Всеки път след носене се бута с крак за да тръгне. Самото ускорение е достатъчно за да те кара да се държиш здраво и да упражняваш сила за да не паднеш назад. Прикляка се при всяка неравност и прочие.
Бих го сравнил с лека тренировка за цяло тяло.
Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имаше една тема в която колелетата се отписаха ктонначин за придвижване в града и един колега, който нарочно ги затапваше за да не могат да минават между колите, а вие с тия тротинетки сте тръгнали сега 
Но нека наистина темата си остане за скутерите. Съвременния човек е такъв и единствено доктора може да го накара да промени някои свои навици, когато обикновено вече е късно.

Но нека наистина темата си остане за скутерите. Съвременния човек е такъв и единствено доктора може да го накара да промени някои свои навици, когато обикновено вече е късно.
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
веднага се сетих за темата 
p.s не им завиждайте и тея ги "блъскат"

p.s не им завиждайте и тея ги "блъскат"

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Електробуркини ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
KUM4o написа:drago_pavlov написа:KUM4o написа:drago_pavlov написа:KUM4o написа:Има много хора, които платените паркинги са им на 1-2км с това тия 2 километра се взимат за 5мин. и хайде в багажника.
Тия 2 км се взимат и за 20 мин пеша
То по тая логика и до работа на 4км можеш да идеш пеш ама ходиш с колата и търсиш 10 мин парко място нали.![]()
![]()
Офисът ми е на 13 км от вкъщи. Ако беше на 4 щях да ходя пеша, в малкото пъти в които ходя.
Малкия го водя пеш до градината - точно 20 мин., а на връщане 15.
Събота и неделя често навъртам над 20 км пеша.
Ти му казваш интереси и желания, а за мен е чист мързел. Останалото са оправдания...
На никой нищо не налагам, просто казах, че понякога може да се ходи и пеш...
Явно си с 2 метра крачка и ходиш средно с около 6-7км/ч, май малко се изхвърли като глист на буца. За спорта си пуснах гпс-а и ходейки отчете 4.2км/ч като ходя сравнително бодро. Това значи, че за да минеш 2км ти трябват 30мин. За 20км ти трябват 5 часа значи си човек с много свободно време.
Глистът се напъва на буцата, не се изхвърля

4 км/ч с бодро ходене

От вкъщи до градината са точно 1,5 км - с малкия ги взимаме за 20 мин., а сам за 15, което е съответно 4,5 км/ч и 6 км/ч.
В понеделник, специално за теб, ще си пусна sportstracker-а, докато ти си джиткаш с тротинетката

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
drago_pavlov написа:Глистът се напъва на буцата, не се изхвърля![]()
4 км/ч с бодро ходенеМоже, ако си 120 кила или с 15 кила раница и през полето
![]()
От вкъщи до градината са точно 1,5 км - с малкия ги взимаме за 20 мин., а сам за 15, което е съответно 4,5 км/ч и 6 км/ч.
В понеделник, специално за теб, ще си пусна sportstracker-а, докато ти си джиткаш с тротинетката
Ама добре де, аз не разбирам защо продължавате да го тъпчете това ? Избор на всеки е какво да прави със себе си, здравето си и вещите, които си купува.
Аз съм преценил, че при положение, че тренирам 5 пъти в седмицата фитнес, понякога бокс и/или понякога плуване, искам до работата да ходя с кола/тротинетка и да си се кефя, пък за здравето ми остава време след това и мен така ме кефи и продължавам да се напиням като глист на буца да разбера, защо там някой си гига-хелти-лайф-коуч драго_павлов ми обяснява как бъркам генерално

Всеки си има глава на раменете, някакъв живот, някакво ежедневие и това, че нещо на теб ти приляга и те кефи, не значи, че приляга на всички. Казаха го вече по-нагоре, доста културно се изразиха, не знам защо още се напиняш пък ти да ни обясняваш на нас.
Все пак не забравяй, че е пълно с други драго_павловци(образно казано), които обясняват как бмв-то е безмислено, те същото разстояние го взимат с дачийката, по-евтино, по-комфортно сигурно, че нали е на 13-ки и т.н. но ти не го чувстваш така, нали ?
С най-добри чувства

- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Nickelback написа:ivokomandos написа:...батерията е лг 7800мАч.
Нещо си в грешка, колега, това е капацитет като за един-два смартфона, но не и за тротинетка
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Не съм в грешка във фейсбук групата са мерили с уред и едно зареждане от 0 до 100% е около 7 стотинки.
Това, че ще ви писне за 3 пъти, не е вярно, аз също си го мислех преди да си я взема. Имам я от 10 дни и я карам почти всеки ден, направо не ми се прибира като излезна да я карам. Вече 4ма приятели си взеха и си караме с 1, 2 доста е зарибяващо. Живея в центъра и се возя по ндк, Витошка, Южния, Евлоги, Славейков, Раковски, има велоалеи, по улиците повече оглеждане и внимание и това е. Много е удобно и в метрото се возих с нея, и по банки си влизам. Не съм очаквал да ми хареса толкова. То и като пешеходец е опасно, може да ви сгази някой.
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
devent написа:drago_pavlov написа:Глистът се напъва на буцата, не се изхвърля![]()
4 км/ч с бодро ходенеМоже, ако си 120 кила или с 15 кила раница и през полето
![]()
Ама добре де, аз не разбирам защо продължавате да го тъпчете това ? Избор на всеки е какво да прави със себе си, здравето си и вещите, които си купува.
Аз съм преценил, че при положение, че тренирам 5 пъти в седмицата фитнес, понякога бокс и/или понякога плуване, искам до работата да ходя с кола/тротинетка и да си се кефя, пък за здравето ми остава време след това и мен така ме кефи и продължавам да се напиням като глист на буца да разбера, защо там някой си гига-хелти-лайф-коуч драго_павлов ми обяснява как бъркам генералнои как съм могъл да ходя на работа пеша и то за по-бързо даже, лол
Всеки си има глава на раменете, някакъв живот, някакво ежедневие и това, че нещо на теб ти приляга и те кефи, не значи, че приляга на всички. Казаха го вече по-нагоре, доста културно се изразиха, не знам защо още се напиняш пък ти да ни обясняваш на нас.
Все пак не забравяй, че е пълно с други драго_павловци(образно казано), които обясняват как бмв-то е безмислено, те същото разстояние го взимат с дачийката, по-евтино, по-комфортно сигурно, че нали е на 13-ки и т.н. но ти не го чувстваш така, нали ?
С най-добри чувства
Не знам защо си мислиш, че се опитвам да давам наклон на някой...
Просто някой каза, че е супер удобно да ходиш с това до паркинга. Това за мен е върховен мързел... Да си купиш тротинетка, за да ходиш с нея от вкъщи до паркинга...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
https://www.youtube.com/watch?v=FDma7LJyyOo ето тук едно клипче на човек от София. Прави доста готино ревю на модела , поне при мен имаше отговор за въпросите които имах.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
chucky написа:https://www.youtube.com/watch?v=FDma7LJyyOo ето тук едно клипче на човек от София. Прави доста готино ревю на модела , поне при мен имаше отговор за въпросите които имах.
Тоя пич обра всички канавки

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Не е задължително,той кара там където и колите не минават