Тунинг, мапери и други животни...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Тунинг, мапери и други животни...

Мнение от Nickelback » 03 Юни 2019, 19:33

Пускам една темичка да попишем малко за перформънс тунинга на местна почва.
- Имаме ли читави мапери и доказали се тунинг сервизи като цяло на местна почва?
- Доволни ли сте от тях?
- Какво ви е впечатлило?
- Кои са добрите, кои лошите?
- Как се представят на фона на чуждестранни такива?
- Заслужават ли заплащането, което търсят?
- Заслужават ли заплащането на фона на качеството, което предлагат?
- Компетентни и способни ли са?
- Ако да - благодарение на какво?
- Ако не - какво им липсва - акъл, знания, пари, опит, оборудване, технологии?
Ей такива някакви чуденки... :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Тунинг, мапери и други животни...

Мнение от BMW_POWER » 03 Юни 2019, 19:42

Хубава тема, ама няма ли да нагазим яко в (не)платената реклама?

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 03 Юни 2019, 19:42

Нямаше ли подобна темичка преди или се бъркам? Там имаше дино графики и т.н. Винаги има полза от обобщено инфо :yes: Сега чакаме групата форумни тролове, които не са мапвали никога нищо през живота си, но са начетени на всякакви теми, да ни обяснят туй онуй по темата :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Юни 2019, 19:50

BMW_POWER написа:Хубава тема, ама няма ли да нагазим яко в (не)платената реклама?

Аз обещавам да не рекламирам, просто щото няма какво да рекламирам на местна почва :dunno: Като цяло според мен положението е трагично с леееки проблясъци, но ще оставя и други хора да оставят мнение :dunno:
Та ще го играя опозиция, ако някой рекламира :ok: :mhihi:

bai_ILIA написа:Нямаше ли подобна темичка преди или се бъркам? Там имаше дино графики и т.н. Винаги има полза от обобщено инфо :yes:

Тя онази тема на мадафаката е за конкретни сервизи и е като цяло позитив ориетирана. Не желая да я цапаме. Моята е малко по-дискусионна да си сверим часовниците помежду си, а и тунингарите да си сверят часовниците за услугите, части, цени и т.н, които се предлагат из Европа, САЩ и т.н.

Например какво мислите за динорезултатите на Меднес? :dunno: Щото аз не мисля :ok: :mhihi:

И друго #КОЙ счупИ мАтора на Зендера? :ok: Кой го правИ и кой ще го счупи (дано не, ама на дали)? :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 03 Юни 2019, 19:57

Напълно реални са. Разбира се има много променливи, които биха повлияли резултатите на една или друга кола...Прекарал съм там няколко стотин часа и пред мен са ремапнати стотици коли от 2 до 500 бона :mhihi: Номер 1 в БГ без конкуренция. Останалите са за цвят. Аз съм правил там 5-6 мои коли и 30-40 на приятели. Цени нямам право да коментирам, че колегите с Голф 3-ките ТДИ биха ми завидели :mhihi: Как ще коментирате, че RS7-цата на Жоро Дончев от Overdrive е правена точно там. Естествно, че няма да я остави в Годеч или при някой друг ВАГ експерт да се учи на нея...Човекът знае по-добре от групата спомената по-горе. Най-бърза в целия свят. Минал е 30-40 000км след тунека и няма забележки. Как да е, подробности...

Преди време след 1 драг звъни неква батка на Венци и вика - бате що не сте на драга? Бачкаме. Тук еди кой си даде еди колко си. Аз съм мапнал 400 коли от началото на годината...Неколко стотин илядо лева чуек :mhihi: Аааа ясно...Сега като дадоха рекорд с РС6 за цял свят имаше БЯЛА ТИШИНА...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Юни 2019, 20:04

bai_ILIA написа:Напълно реални са.

Самия факт, че вадят коне "на мотор" мен ми говори достатъчно, че да не им се доверя. Манипулацията от тяхна страна е гарантирана. Пък, който иска да си им вярва :dunno:

bai_ILIA написа:Номер 1 в БГ без конкуренция. Останалите са за цвят.

Те самите са за цвят на фона на това, което се случва в световен мащаб.

bai_ILIA написа:Аз съм правил там 5-6 мои коли и 30-40 на приятели. Цени нямам право да коментирам, че колегите с Голф 3-ките ТДИ биха ми завидели :mhihi: Как ще коментирате, че RS7-цата на Жоро Дончев е правена точно там. Естествно, че няма да я остави в Годеч или при някой друг ВАГ експерт да се учи на нея...Човекът знае по-добре от групата спомената по-горе. Най-бърза в целия свят. Минал е 30-40 000км след тунека и няма забележки. Как да е :mhihi:

Това че са овладели ВАГ-инските ECU-та до "съвършенство" и имат кой да питат по въпроса, мен нищо не ми говори, сори :dunno:
ПП: RS6-цата им е по-бърза от на Дончев, та все тая :ok:

И пак да питам - що Дончев им е клиент, като Овърдрайв било топ според някои хора?

Та пак питам - #КОЙ!? :ok: :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 03 Юни 2019, 20:05

Предполагам им е клиент понеже е преценил, че ще му свършат работа :ok: Всеки е ТОП в някаква сфера. Няма нищо лошо в това колеги да работят заедно...Мен ми е интересно като мапваха Макларън 720 в Чикаго или разни Поршета от магазина с ремоут десктоп от Москва на милионери с по 10 коли в гаража...Тези сладуруи избират по репутация и резултатите, не четат форуми и не ходят на ОМВ :driving: Идват некви изрезки Вейрон килъри Голфове по 1200 коня ама какво да ги гледам тези коли от Лудия Макс...Яки са ама ако си хардкор тунингар

Може да мериш в Маднес за моя сметка :D И ще си кажеш мнението. Пред теб в детайли, ВИП услуга с пълен достъп...Мерят на мотора, но диното смята и на колелата. Аз имам графика на Ф10-ката с всички сметки и цифри...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Юни 2019, 20:50

bai_ILIA написа:...Мерят на мотора, но диното смята и на колелата...

На мотор се мери, тогава и само тогава, когато двигателя е на стенд. Това е измерване. Другото са някакви грешни интерпретации :roll:
Аз го виждам като измерването да е на колела, па "сметката" да е "на мотор" :dunno:
Как да е, за мен не са фактор въпреки суперлативите по техен адрес. Просто си имам принципи - питам конкретни неща, ако ми се шикалкави и въпроса се извърта веднага колко пари щяло да ми струва, просто приключвам въпроса и минаваме нататък.
Та така... Един немец свърши работата наполовината на началната сума, дето тия искаха и седмица престой :mhihi: На няколко итерации римоутли на пътя, просто защото човека знае какво прави. Преди време меднесите имаха подобен сетъп със едни 100 коня надолу. Щото толкова си могат... Нали не е ВАГ, няма кой да помага и... толкоз :ok:
А Венцито за колко стотин К тунинг е направил от началото на годината мен 'ич ме не вълнува :ok: Света е едно голямо село вече, пък който иска да им се радва, негова воля :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 03 Юни 2019, 20:56

Следя с интерес, мисля да мапна и моя навес :lol: bai_ILIA, Маднес предлагат ли xHP Flashtool, за xHP съм решил твърдо.. ама за чипса не съм сигурен, ей заради такива мнения (позитивни и негативни) :conf:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 03 Юни 2019, 21:01

НАЙ - добрия мапер на България ..за съжаление вече не е между нас :( :bowdown:

НЕ казвам , че други не са успешни , напротив правят си ги колите
но ТОНИ НЯМА АНАЛОГ
Имам приятели , които не си продават колите само заради този човек и неговата работа , ремапвали сме идентична кола на друго място , през друго време и просто НЕ Е СЪЩОТО :bowdown:
Ремапвали сме при даден човек и после наново при ТОНИ , 10 к.с. и 40 нм разлика на графика и 100 % разлика при КАРАНЕ , все едно е друга кола !!!!!
Няма нужда от отговаряне на другите въпроси
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Юни 2019, 21:19

Powerslide написа:НАЙ - добрия мапер на България ..за съжаление вече не е между нас :( :bowdown:

НЕ казвам , че други не са успешни , напротив правят си ги колите
но ТОНИ НЯМА АНАЛОГ
Имам приятели , които не си продават колите само заради този човек и неговата работа , ремапвали сме идентична кола на друго място , през друго време и просто НЕ Е СЪЩОТО :bowdown:
Ремапвали сме при даден човек и после наново при ТОНИ , 10 к.с. и 40 нм разлика на графика и 100 % разлика при КАРАНЕ , все едно е друга кола !!!!!
Няма нужда от отговаряне на другите въпроси

Доколкото съм се интересувал, човекът определено е знаел какво прави и как да подходи, просто щото е имал спорната злоба, знанията и правилния начин на мислене. С две думи - бил е роден за това и е правил от нищо-нещо в скромни условия и ограничен достъп до информация и оборудване :dunno: Вярвам, че е било така :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Юни 2019, 21:20

Оставям това тук.. за размисли просто.

В България сигурно има мапери, но тези които могат се броят най вероятно на пръстите на едната ми ръка.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Юни 2019, 21:22

Exclusive89 написа:Следя с интерес, мисля да мапна и моя навес :lol: bai_ILIA, Маднес предлагат ли xHP Flashtool, за xHP съм решил твърдо.. ама за чипса не съм сигурен, ей заради такива мнения (позитивни и негативни) :conf:
Ако ти трябва човек от Пловдив за флаша на кутията, мога да препоръчам. Като цяло можеш да си я мапнеш и сам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Юни 2019, 21:28

Nickelback написа:Пускам една темичка да попишем малко за перформънс тунинга на местна почва.
- Имаме ли читави мапери и доказали се тунинг сервизи като цяло на местна почва?
- Доволни ли сте от тях?
- Какво ви е впечатлило?

аз съм много далеч от темата ремап (просто съм на мнение, че е по - добре да се купи стокова с достатъчно мощност), но ми е интересно на базата на какво се определя дали някой е доволен или не?

всичко според мен е въпрос на договаряне - подписвам договор, че ще увеличат въртящият момент с примерно 10% в определена област от обороти, съответно, че няма да имам проблеми с годишният преглед и после искам да ми го докажат. поне от моята гледна точка не е толкова сложно.

гаранция с мотора....пиши я бегала. разход и той не е интересен. остава измерването на стенд. ако там всичко е наред и после мина и год. тех. преглед би трябвало да съм доволен.

и най - важното - къде точно ги тествате резултатите от тунинга?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Юни 2019, 21:43

@2bar написа:
Nickelback написа:Пускам една темичка да попишем малко за перформънс тунинга на местна почва.
- Доволни ли сте от тях?
- Какво ви е впечатлило?

аз съм много далеч от темата ремап (просто съм на мнение, че е по - добре да се купи стокова с достатъчно мощност), но ми е интересно на базата на какво се определя дали някой е доволен или не?

всичко според мен е въпрос на договаряне - подписвам договор, че ще увеличат въртящият момент с примерно 10% в определена област от обороти, съответно, че няма да имам проблеми с годишният преглед и после искам да ми го докажат. поне от моята гледна точка не е толкова сложно.

гаранция с мотора....пиши я бегала. разход и той не е интересен. остава измерването на стенд. ако там всичко е наред и после мина и год. тех. преглед би трябвало да съм доволен.

и най - важното - къде точно ги тествате резултатите от тунинга?

Аз съм доволен от човешко и компетентно отношение. Най-вече :) А резултатите - колкото изкара - толкова. Само да не ги манипулират! Определен сетъп вкарано желязо си има очаквани (и потвърдени) safety резултати и съответно разумен лимит :ok: Това се цели обикновено и хората са доволни.
Относно техническите прегледи - нямам коментар :ok:
Относно тестването - на пътя :ok: На пазара вече има съвсем адекватно (да не кажа перфектно) и достъпно оборудване за измерване и не е проблем да хванеш дори малко изменение в поведението на колата. Това оборудване обикновено потвърждава правилото, че на пътя не е като на диното и нещата не се случват, както се очаква :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Следваща

Назад към Извън Темата