Тунинг, мапери и други животни...
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Тунинг, мапери и други животни...
Пускам една темичка да попишем малко за перформънс тунинга на местна почва.
- Имаме ли читави мапери и доказали се тунинг сервизи като цяло на местна почва?
- Доволни ли сте от тях?
- Какво ви е впечатлило?
- Кои са добрите, кои лошите?
- Как се представят на фона на чуждестранни такива?
- Заслужават ли заплащането, което търсят?
- Заслужават ли заплащането на фона на качеството, което предлагат?
- Компетентни и способни ли са?
- Ако да - благодарение на какво?
- Ако не - какво им липсва - акъл, знания, пари, опит, оборудване, технологии?
Ей такива някакви чуденки...
- Имаме ли читави мапери и доказали се тунинг сервизи като цяло на местна почва?
- Доволни ли сте от тях?
- Какво ви е впечатлило?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Re: Тунинг, мапери и други животни...
Хубава тема, ама няма ли да нагазим яко в (не)платената реклама?
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Нямаше ли подобна темичка преди или се бъркам? Там имаше дино графики и т.н. Винаги има полза от обобщено инфо
Сега чакаме групата форумни тролове, които не са мапвали никога нищо през живота си, но са начетени на всякакви теми, да ни обяснят туй онуй по темата 

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Хубава тема, ама няма ли да нагазим яко в (не)платената реклама?
Аз обещавам да не рекламирам, просто щото няма какво да рекламирам на местна почва

Та ще го играя опозиция, ако някой рекламира

bai_ILIA написа:Нямаше ли подобна темичка преди или се бъркам? Там имаше дино графики и т.н. Винаги има полза от обобщено инфо
Тя онази тема на мадафаката е за конкретни сервизи и е като цяло позитив ориетирана. Не желая да я цапаме. Моята е малко по-дискусионна да си сверим часовниците помежду си, а и тунингарите да си сверят часовниците за услугите, части, цени и т.н, които се предлагат из Европа, САЩ и т.н.
Например какво мислите за динорезултатите на Меднес?

И друго #КОЙ счупИ мАтора на Зендера?

Лето две и седемнаесто.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
Напълно реални са. Разбира се има много променливи, които биха повлияли резултатите на една или друга кола...Прекарал съм там няколко стотин часа и пред мен са ремапнати стотици коли от 2 до 500 бона
Номер 1 в БГ без конкуренция. Останалите са за цвят. Аз съм правил там 5-6 мои коли и 30-40 на приятели. Цени нямам право да коментирам, че колегите с Голф 3-ките ТДИ биха ми завидели
Как ще коментирате, че RS7-цата на Жоро Дончев от Overdrive е правена точно там. Естествно, че няма да я остави в Годеч или при някой друг ВАГ експерт да се учи на нея...Човекът знае по-добре от групата спомената по-горе. Най-бърза в целия свят. Минал е 30-40 000км след тунека и няма забележки. Как да е, подробности...
Преди време след 1 драг звъни неква батка на Венци и вика - бате що не сте на драга? Бачкаме. Тук еди кой си даде еди колко си. Аз съм мапнал 400 коли от началото на годината...Неколко стотин илядо лева чуек
Аааа ясно...Сега като дадоха рекорд с РС6 за цял свят имаше БЯЛА ТИШИНА...

Преди време след 1 драг звъни неква батка на Венци и вика - бате що не сте на драга? Бачкаме. Тук еди кой си даде еди колко си. Аз съм мапнал 400 коли от началото на годината...Неколко стотин илядо лева чуек

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
bai_ILIA написа:Напълно реални са.
Самия факт, че вадят коне "на мотор" мен ми говори достатъчно, че да не им се доверя. Манипулацията от тяхна страна е гарантирана. Пък, който иска да си им вярва

bai_ILIA написа:Номер 1 в БГ без конкуренция. Останалите са за цвят.
Те самите са за цвят на фона на това, което се случва в световен мащаб.
bai_ILIA написа:Аз съм правил там 5-6 мои коли и 30-40 на приятели. Цени нямам право да коментирам, че колегите с Голф 3-ките ТДИ биха ми завиделиКак ще коментирате, че RS7-цата на Жоро Дончев е правена точно там. Естествно, че няма да я остави в Годеч или при някой друг ВАГ експерт да се учи на нея...Човекът знае по-добре от групата спомената по-горе. Най-бърза в целия свят. Минал е 30-40 000км след тунека и няма забележки. Как да е
Това че са овладели ВАГ-инските ECU-та до "съвършенство" и имат кой да питат по въпроса, мен нищо не ми говори, сори

ПП: RS6-цата им е по-бърза от на Дончев, та все тая

И пак да питам - що Дончев им е клиент, като Овърдрайв било топ според някои хора?
Та пак питам - #КОЙ!?

Лето две и седемнаесто.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
Предполагам им е клиент понеже е преценил, че ще му свършат работа
Всеки е ТОП в някаква сфера. Няма нищо лошо в това колеги да работят заедно...Мен ми е интересно като мапваха Макларън 720 в Чикаго или разни Поршета от магазина с ремоут десктоп от Москва на милионери с по 10 коли в гаража...Тези сладуруи избират по репутация и резултатите, не четат форуми и не ходят на ОМВ
Идват некви изрезки Вейрон килъри Голфове по 1200 коня ама какво да ги гледам тези коли от Лудия Макс...Яки са ама ако си хардкор тунингар
Може да мериш в Маднес за моя сметка
И ще си кажеш мнението. Пред теб в детайли, ВИП услуга с пълен достъп...Мерят на мотора, но диното смята и на колелата. Аз имам графика на Ф10-ката с всички сметки и цифри...

Може да мериш в Маднес за моя сметка

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
bai_ILIA написа:...Мерят на мотора, но диното смята и на колелата...
На мотор се мери, тогава и само тогава, когато двигателя е на стенд. Това е измерване. Другото са някакви грешни интерпретации

Аз го виждам като измерването да е на колела, па "сметката" да е "на мотор"

Как да е, за мен не са фактор въпреки суперлативите по техен адрес. Просто си имам принципи - питам конкретни неща, ако ми се шикалкави и въпроса се извърта веднага колко пари щяло да ми струва, просто приключвам въпроса и минаваме нататък.
Та така... Един немец свърши работата наполовината на началната сума, дето тия искаха и седмица престой

А Венцито за колко стотин К тунинг е направил от началото на годината мен 'ич ме не вълнува

Лето две и седемнаесто.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Следя с интерес, мисля да мапна и моя навес
bai_ILIA, Маднес предлагат ли xHP Flashtool, за xHP съм решил твърдо.. ама за чипса не съм сигурен, ей заради такива мнения (позитивни и негативни) 

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
НАЙ - добрия мапер на България ..за съжаление вече не е между нас
НЕ казвам , че други не са успешни , напротив правят си ги колите
но ТОНИ НЯМА АНАЛОГ
Имам приятели , които не си продават колите само заради този човек и неговата работа , ремапвали сме идентична кола на друго място , през друго време и просто НЕ Е СЪЩОТО
Ремапвали сме при даден човек и после наново при ТОНИ , 10 к.с. и 40 нм разлика на графика и 100 % разлика при КАРАНЕ , все едно е друга кола !!!!!
Няма нужда от отговаряне на другите въпроси

но ТОНИ НЯМА АНАЛОГ
Имам приятели , които не си продават колите само заради този човек и неговата работа , ремапвали сме идентична кола на друго място , през друго време и просто НЕ Е СЪЩОТО

Ремапвали сме при даден човек и после наново при ТОНИ , 10 к.с. и 40 нм разлика на графика и 100 % разлика при КАРАНЕ , все едно е друга кола !!!!!

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Powerslide написа:НАЙ - добрия мапер на България ..за съжаление вече не е между нас![]()
![]()
но ТОНИ НЯМА АНАЛОГ
Имам приятели , които не си продават колите само заради този човек и неговата работа , ремапвали сме идентична кола на друго място , през друго време и просто НЕ Е СЪЩОТО![]()
Доколкото съм се интересувал, човекът определено е знаел какво прави и как да подходи, просто щото е имал спорната злоба, знанията и правилния начин на мислене. С две думи - бил е роден за това и е правил от нищо-нещо в скромни условия и ограничен достъп до информация и оборудване

Лето две и седемнаесто.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Оставям това тук.. за размисли просто.
В България сигурно има мапери, но тези които могат се броят най вероятно на пръстите на едната ми ръка.
В България сигурно има мапери, но тези които могат се броят най вероятно на пръстите на едната ми ръка.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ако ти трябва човек от Пловдив за флаша на кутията, мога да препоръчам. Като цяло можеш да си я мапнеш и сам.Exclusive89 написа:Следя с интерес, мисля да мапна и моя навесbai_ILIA, Маднес предлагат ли xHP Flashtool, за xHP съм решил твърдо.. ама за чипса не съм сигурен, ей заради такива мнения (позитивни и негативни)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nickelback написа:Пускам една темичка да попишем малко за перформънс тунинга на местна почва.
- Доволни ли сте от тях?
- Какво ви е впечатлило?
аз съм много далеч от темата ремап (просто съм на мнение, че е по - добре да се купи стокова с достатъчно мощност), но ми е интересно на базата на какво се определя дали някой е доволен или не?
всичко според мен е въпрос на договаряне - подписвам договор, че ще увеличат въртящият момент с примерно 10% в определена област от обороти, съответно, че няма да имам проблеми с годишният преглед и после искам да ми го докажат. поне от моята гледна точка не е толкова сложно.
гаранция с мотора....пиши я бегала. разход и той не е интересен. остава измерването на стенд. ако там всичко е наред и после мина и год. тех. преглед би трябвало да съм доволен.
и най - важното - къде точно ги тествате резултатите от тунинга?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
@2bar написа:Nickelback написа:Пускам една темичка да попишем малко за перформънс тунинга на местна почва.
- Доволни ли сте от тях?
- Какво ви е впечатлило?
аз съм много далеч от темата ремап (просто съм на мнение, че е по - добре да се купи стокова с достатъчно мощност), но ми е интересно на базата на какво се определя дали някой е доволен или не?
всичко според мен е въпрос на договаряне - подписвам договор, че ще увеличат въртящият момент с примерно 10% в определена област от обороти, съответно, че няма да имам проблеми с годишният преглед и после искам да ми го докажат. поне от моята гледна точка не е толкова сложно.
гаранция с мотора....пиши я бегала. разход и той не е интересен. остава измерването на стенд. ако там всичко е наред и после мина и год. тех. преглед би трябвало да съм доволен.
и най - важното - къде точно ги тествате резултатите от тунинга?
Аз съм доволен от човешко и компетентно отношение. Най-вече

Относно техническите прегледи - нямам коментар

Относно тестването - на пътя

Лето две и седемнаесто.
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4