Черноморска тема
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Черноморска тема
drago_pavlov написа:Питай професора, дето пусна темата. Ама той се покри както винаги![]()
Явно му плащат на тема, а не на мнение
Приготви се за ей тоя отговор в червено

zvetiko написа:Dextuar написа:Той повече едва ли ще пише в тази тема. Забелязал съм, че често си харесва някаква статия от някой треторазряден сайт, копира съдържанието, прави нова тема и го пльосва тук
Ако коментираното в темата е извън интелектуалните ти възможности да го осъзнаеш, може спокойно да не пишеш в нея. Мисля, че въпроса е сериозен и заслужава вниманието на форума.
Аз също правя 1 море в Гърция и едно в Бг. В Гърция ходя, щото е супер споко и не се притеснявам за децата. Но обективно погледнато, средиземно море се води най-замърсеното море в света, така че лайноморие, селяни и тн, може, ма морето в Гърция само на цвят е чисто за съжаление. И по пясък също не мое да ни бият никога. А някой спомена Италия. Бях там веднъж до Генуа, не мога да твърдя как е навсякъде, ма там беше баси гадния камънак, а аз море без пясък не признавам за море, та не мерси...
Отделно обслужването в Гърция, ми не е нещо по-различно от Бг според мен, аз рядко съм бил недоволен от обслужване. Са тея чобани, дето ги дават по ТВ ги избягвам всячески, ма иначе където и да седна не съм попадал в неква кой знае каква драма у нас. Тука се преекспонира прекалено тоя проблем, седнал некой на най-вървежното място в радиус от 50км и си платил 70ка за чадъра, има си цена, идват и му я обявяват, като не му харесва, става и си заминава...
И още нещо за размисъл само, Гърция има 14 000км морска граница, ние имаме 300, някак несъпоставимо е...
Иначе е мн модерно всеки да мрази всичко българско и родно на всяка цена.
Отделно обслужването в Гърция, ми не е нещо по-различно от Бг според мен, аз рядко съм бил недоволен от обслужване. Са тея чобани, дето ги дават по ТВ ги избягвам всячески, ма иначе където и да седна не съм попадал в неква кой знае каква драма у нас. Тука се преекспонира прекалено тоя проблем, седнал некой на най-вървежното място в радиус от 50км и си платил 70ка за чадъра, има си цена, идват и му я обявяват, като не му харесва, става и си заминава...
И още нещо за размисъл само, Гърция има 14 000км морска граница, ние имаме 300, някак несъпоставимо е...
Иначе е мн модерно всеки да мрази всичко българско и родно на всяка цена.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Stoqnov_1979 написа:Яд ги е,че "глупавите" румънци като стане петък и вместо да поемат към Бургас и Бетон бряг,на Карнобат или още на Лозарево през Ришкия са с десен мигач и за Гърция и Турция. Как могат тези хора само 1-2 години след влизането в съюза с нас и да почнат да ни прескачат като дестинация за море. Могат,защото рано се усетиха че ги ползват за касички.
Днес някакъв нагъл хотелиер дори предлагал на правителството за план за излизане от тази ситуация,като видиш ли,държавата да им опростяла наема за плажовете,а те щели да намалят цената на чадърите и шезлонгите...НАГЛОСТ...
Е затова да не се сърдят,че скоро няма да има никой тук...
Всеки понеделник сутрин пътувам София-Сандански. Наистина е пълно с румънски, украински, молдовски и сръбски коли набутани с багаж до тавана.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тва са си едни перални, като нацъка днес 1000 чадъра и 2000 бутилки(х 11лв)вода...и 100к изпрани. Дреме им дали някой ще ходи или не.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми дреме още по-малко, да пускат водата и по 20лв, даже и зимата може да работят, нали перат пари само.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не съм чел всички мнения, вероятно някой преди мен е изразил същото мнение.
Като начало, българските медии (и не само българските) изопачават истината, крият факти и следват модела "най-добрата новина е лошата новина".
Разумният човек е длъжен да филтрира новината, да вади собствени изводи и сам да търси истината. Въобще не може да се разчита на медиите.
Конкретно за случаят, който е даден и за цената от 70 лева.
Дълго време търсих да си закупя шезлонг за вилата, който да е удобен и практичен. Цените за нормални шезлонги за не комерсиално ползване и с добро качество започваха от 100 лева. Купих си страшен от кауфланд за около 70 лева и беше попадение.
Разбира се, това е шезлонг за домашно ползване и с изострено внимание, ако се предостави за комерсиално ползване, ще се счупи.
Тези, дето ги дават в този репортаж, по думите на концесионера е от тиково дърво с някакви възглавници. Почти съм сигурен , че въпросният шезлонг на едро надхвърля 300 лева. Чадъра вероятно е същата или по-висока цена, но да кажем, че е 300 лева.
Има 4 шезлонга и чадър, което прави 1500 лева за единица сянка. Сезона в България е макс 60 дена и ако тази единица е заета максимално (което е невъзможно), общата сума ще е 4200 лева или печалба от 2700 лева.
И като се извади концесията, която прибира държавата от даденото място, като се сложат и разходите по спасители, персонал, почистване, охрана...мисля че този концесионер може да е на загуба.
Друг е въпроса, че по природа българите обичаме да мразим и ето ти чудесен репортаж.
Дошъл някакъв турист, платил си чадъра и шезлонга и опищя света как са го обрали, ама то никой не му е опрял нож на гърлото.
Има разбира се и друга страна, има концесионери, които не предоставят качествена услуга, няма възможност за свободно поставяне на чадър и се държат като мутрите от 90' те години и искат неразумни цени.
Миналата седмица бях на Слънчев бряг и видях и трети тип концесионер, който според мен не е влязъл още в час и май беше руснак.
Та да започнем от свободната зона, тя беше огромна, дори имаше огромно разстояние между най-първите чадъри до водата и свободна зона и съответно там се бяха нанесли тюфлеците с кърпи, въпреки, че можеше и имаше място да не са пред чадърите. Та този нов концесионер предоставяше чудесни (пластмасови) шезлонги и чадър, срещу консумация от 20 лева.
Двадесет лева се достигаха, ако си вземеш голяма наливна бира, фрапе и един страхотен огромен бургер в кутия с картофки и всичко. Всъщност ставаха 21 лева.
Беше наел момиченца ураинчета и те се справяха чудесно.
Вероятно може да поправи тази грешка с цените, но миналата седмица аз бях доволен.
Като начало, българските медии (и не само българските) изопачават истината, крият факти и следват модела "най-добрата новина е лошата новина".
Разумният човек е длъжен да филтрира новината, да вади собствени изводи и сам да търси истината. Въобще не може да се разчита на медиите.
Конкретно за случаят, който е даден и за цената от 70 лева.
Дълго време търсих да си закупя шезлонг за вилата, който да е удобен и практичен. Цените за нормални шезлонги за не комерсиално ползване и с добро качество започваха от 100 лева. Купих си страшен от кауфланд за около 70 лева и беше попадение.
Разбира се, това е шезлонг за домашно ползване и с изострено внимание, ако се предостави за комерсиално ползване, ще се счупи.
Тези, дето ги дават в този репортаж, по думите на концесионера е от тиково дърво с някакви възглавници. Почти съм сигурен , че въпросният шезлонг на едро надхвърля 300 лева. Чадъра вероятно е същата или по-висока цена, но да кажем, че е 300 лева.
Има 4 шезлонга и чадър, което прави 1500 лева за единица сянка. Сезона в България е макс 60 дена и ако тази единица е заета максимално (което е невъзможно), общата сума ще е 4200 лева или печалба от 2700 лева.
И като се извади концесията, която прибира държавата от даденото място, като се сложат и разходите по спасители, персонал, почистване, охрана...мисля че този концесионер може да е на загуба.
Друг е въпроса, че по природа българите обичаме да мразим и ето ти чудесен репортаж.
Дошъл някакъв турист, платил си чадъра и шезлонга и опищя света как са го обрали, ама то никой не му е опрял нож на гърлото.
Има разбира се и друга страна, има концесионери, които не предоставят качествена услуга, няма възможност за свободно поставяне на чадър и се държат като мутрите от 90' те години и искат неразумни цени.
Миналата седмица бях на Слънчев бряг и видях и трети тип концесионер, който според мен не е влязъл още в час и май беше руснак.
Та да започнем от свободната зона, тя беше огромна, дори имаше огромно разстояние между най-първите чадъри до водата и свободна зона и съответно там се бяха нанесли тюфлеците с кърпи, въпреки, че можеше и имаше място да не са пред чадърите. Та този нов концесионер предоставяше чудесни (пластмасови) шезлонги и чадър, срещу консумация от 20 лева.
Двадесет лева се достигаха, ако си вземеш голяма наливна бира, фрапе и един страхотен огромен бургер в кутия с картофки и всичко. Всъщност ставаха 21 лева.
Беше наел момиченца ураинчета и те се справяха чудесно.
Вероятно може да поправи тази грешка с цените, но миналата седмица аз бях доволен.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Е.Димитров написа:Има 4 шезлонга и чадър, което прави 1500 лева за единица сянка. Сезона в България е макс 60 дена и ако тази единица е заета максимално (което е невъзможно), общата сума ще е 4200 лева или печалба от 2700 лева.
Колега, не съм съвсем съгласен със сметката. Аз не знам за друга инвестиция, която да се изплаща за по-малко от месец и после да носи печалба. Казваш - консцесионерът е инвестирал 1 500 лева и още първия сезон излиза на... хайде да кажем още толкова чиста печалба (100% доходност на година!). А за следващата година - каква е сметката? Щото не вярвам тези шезлонги от тиково дърво и скъпи чадъри да имат само два месеца живот... Ако се ползват... примерно 4 сезона (или повече... ?!?), трябва себестойността им да се разхвърля на 4 години и тогава печалбата е доста по-голям процент. Да не говорим, че и след като се бракуват (като напълно амортизирани), сигурно все още ще имат някаква остатъчна стойност.
Каквото и да си говорим и каквито сметки да си правим - алчното копеле заслужава да фалира с гръм и трясък. Както и ще стане, вероятно...

Excellent! Steven is my name!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Дълги години бях фен и защитник на родното черноморие, но бич плийс - стана по-зле и от студентски град. На северното черноморие, вече трагикомедията е пълна. Ходих в началото на Май на Тюленово и Камен Бряг - нямаше пукнат човек, само няколко румънски семейства (ама от тия дето са трезви, през по-голямата част от времето)... Та изкарах си невероятно. Замислих се - колко хубаво можеше да бъде нашето черноморие... Ако не не си го бяхме стипанисвали ние.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Не съм чел всички мнения, вероятно някой преди мен е изразил същото мнение.
Все си мисля, че когато сезона не е 10 месеца, а пряко сили 2,5 няма нужда от изхвърляне в топ дървета и материали все едно е плажа на Монте Карло.
Ама нали ще дойде вратлето с премиума и как да му оправдаят тези 70лв?
Точно за това положението е такова, защото от край време всеки иска за 2 месеца да изкара като за 1 година (и повечето успяваха преди години, включително и аз, сега не знам как е), включая и разни на последно ниво продавачи и келнери и др, всеки лъже, маже и краде, от големите шефове до долу.
Ходя супер рядко на неизвестни и забити плажове, от сорта на Камчийски пясъци и чак се чудя, че има хора, които ходят по комплексите, хотелите и долните кръчми. Съвсем скоро ще има в новините статии с посрани хора, WC вирус, затворени плажове и пр, както всяко лято.
Borymeckata написа:Каквото и да си говорим и каквито сметки да си правим - алчното копеле заслужава да фалира с гръм и трясък.
Преди малко гледах самото интервю с въпросния концесионер на Каваците и да ти кажа, точно той може би не заслужава да фалира. За пръв път виждам така разположени чадъри и шезлонзи, че между тях да има място и хората да не си пречат. Вече за италианските платове, тиковото дърво и т.н., всеки си решава как да си рекламира стоката и да привлича клиенти. Да кажем, че са се опитали да направят някаква вип зона, няма лошо. За сравнение гледах репортаж и от друго място, където чадърите бяха буквално г*з до г*з, а сигруно не са и евтини. Та, наистина на моменти прекалено се преекспонират нещата и както каза Е.Димитров - хубаво е да не се вярва на всичко, което се пуска в медиите и преди да се изгради мнение, да се видят няколко гледни точки.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ние гледните точки си ги изграждаме 20ина години. Истината се вижда. Още по-ясно, ще лъсне, когато се завърши магистралата до Гърция. Тогава вече фалитите, ще са реални, не като тоя с тиковото дърво, дето "можел да си го позволи", и явно развива бизнеса си в жертвоприношение към майка България.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз бих платил 70 кинта не заради тиковото дърво , NASA чадъра със защита и шелтето от вожа а заради ....безплатното обслужване от персонала . Това ще е да е някакво промо невиждано досега 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Специално на Градина и Смокиня е нормално да се дразнят хората, от евтина къмпинг зона се превръщат в следващия Слънчев бряг. Събират се хора с тотално различни възгледи и финансови възможности.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
70lv за наем на чадър? - time for drug test!
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ти си само за министър на пропагандата...
Цар си да извадиш нещо от контекста и да бръщолевиш глупости дето нямат нищо общо с действителността
Надявам се пред блока поне да си вървежен
drago_pavlov написа:Ще вдигнат тока с 500% и бензина ще стане 6 лв.
Питай професора, дето пусна темата. Ама той се покри както винаги![]()
Явно му плащат на тема, а не на мнение
Пускам тема за нещо, което ме е впечатлило. И за нещо, което считам, че е важно за страната. Колегите пишат по темата. Ако искам ще продължа да пиша, ако искам няма да пиша.
Ти както обикновен се опитваш да опростачиш всичко- чудесно мога да предположа защо го правиш като събирателен образ на една нова прослойка, с определен манталитет, която е доволна от това, което става със страната ни.
Не забелязвам да пиша глупости:
- тока за бизнеса го вдигнаха с 203%, това ще доведе до поскъпване на редица стоки, но подобни на теб това разбира се не ги касае, затова ти е все едно.
- нашето Черноморие е празно- по официални данни с 20% по-малко от миналата година, но вече всяка година е така, докато за Гърция се чака по 6часа на границата. Отиди в Созопол- празни заведения, затворени магазини- тъжна гледка, но не е само там.
- на някои места цената за плажа е по-висока от цената за нощувка в хотел- това едва ли привлича българите да ходят на море в България. Разбира се може да отидат и в безплатната част- до кофите за боклук.