Черноморска тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Черноморска тема

Мнение от Venelin1111 » 06 Юли 2019, 12:27

Мада ( какво си) донке я се успокой, и по-горе съм писал , щом искаш чужбина ОК , без да преувеличавам , но въпросния хотел беше супер. Надявам се не носиш ракийка и доматки като ходиш незнам си къде На почивка? Щото и такива летовници познавам , пътуват да почиват в Гърция ама багсжника се пука от доматки и ракийка ( да ни е по-тънко де).

Sent from my iPhoneX using Tapatalk
Няма вече BMW

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Черноморска тема

Мнение от Bogat-Beden » 06 Юли 2019, 13:22

Много готини местенца имаме, ама където се намеси Ганьо Предприемач и става :help: :censored:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 06 Юли 2019, 13:23

Хора, всеки търси различна почивка, не може всички да отидем на Слънчака или в осем звездните хотели в Испания... Аз съм на 27, трета година подред ще ходим на Синеморец- спането е 45лв на вечер за двойна стая с климатик (друго не ми трябва), на 5 мин от Велека и на 25 секунди от единствения бар Кораба (особено подходящо вечер на прибиране :mhihi: ) Силистар е на 15мин с колата, за разнообразие, ако решим. Въртим 2-3 ресторанта за ядене, не мога да се оплача от обслужване или храна/цени. За мен и моята компания това е достатъчно, предполагам за хора със семейства и деца няма да е идеално, естествено.
Миналата година пътувах до Варна и обратно оттам, само минавайки покрай Слънчев бряг ми идваше да се забия в някой в насрещното, ама всеки си избира почивката- за някои това е идеалното място. Какво се дращете толкова- море има за всички :ok:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 06 Юли 2019, 13:59

Аз пък не обичам 5 звездни хотели и не почивам в такива. Прекалено много ме натоварват и изискват да спазваш някакви правила. Винаги търся нещо семпло, чисто, ако може с пракинг и с добра локация. Пет звезден хотел...да не съм някакъв петролен магнат ебаси. Мога да си позволя такъв хотел за седмица, но аз съм средна класа и се опитвам да се вместя в стандарта на средната класа. И като отида в петзвездния ресторант и като ми сервират някакви петзвездни морски дарове и ще гледам като теле у шарени порти и ще се чудя кой от педесетте инструмента на масата да взема и как точно да разтворя шибаната мида, защото баба на село е пропуснала да ми покаже точно тоя пиниз. Също така ми става много странно като чуя или прочета за 5 звезден хотел с ол инклузив. Нещо като Бентли на метан. И за кЪв кОр ми е притрябвал слуга да ми носи куфарите и да ми опъва кърпата на плажа, ебаси. Да не съм член на кралското семейство. Стига ми само да не ме гледат злобно камериерките и обслужващият персонал да не се държи, все едно че е в родното си място пред смесения магазин. Спомням си преди няколко години бяхме в Китен и на път за плажа минавахме покрай някакъв луксозен хотел. И една сутрин гледам следната картина: някаква лелка и някакъв чичак - вепъри* напускат хотела и се запътват към някакаква 20 годишна Астра комби и по тях едно пиколо в униформа с везано сако им носи багажа в нещото, дето трябва да е количка за багаж. Куфари нямаха, само два евтингяс сака, но не това ме удиви. На закачалката на количката, където трябваше да са окачени саката на мъжа и кокотейлните рокли на дамата бяха закачени някакви найлонови торбички пълни с разни неща, като една от торбичките беше пълна с някаки остатъци от храна. И това пиколото най-чинно го натовари в багажника на комбито и им пожела приятен път, точно като в 5 звезден хотел. Не знам де, може и да е нормално и само мен тази мила картинка да ме е удивила. Не че само при нас е така. Виждал съм и в Монте Карло от задната врата на един Фантом да излиза някаква лелка с басмена рокля и ожулени от носене евтингяс сандали. Познайте на какъв език проговори. Ама и там ги дават Ролсовете под наем за половин ден на цената на един декар нива в Северозапада. Много е лошо когато си надвишиш стандарта, защото когато свърши почивката, рентата на кара, или мангизите и се върнеш в реалността, налита те като локомотив на неохраняем прелез някаква убийствена нелечима и смазваща супер мега хипер депресия, ебаси :D

* Вепър - обикновено това е полу-човек от Северозапада, който е със средно наднормено тегло, може да яде сланина и тлъсто свинско при 35 градуса жега, като го прокарва с обилни количества черен отел или евтина бира, облечен в черна тениска. Същият когато краде нещо, като например дърва, може да вдигне тежест колкото вдигат трима шампиони по културизъм взети заедно. В женският си вариант вепъра е с перманентна депресия, също с леко наднормено тегло, което не знае от къде се получава, като нищо не яде по цял ден, с изключение на времето когато омлатва две чинии с тлъста манджа, половин хляб и за десерт една кутия вафли.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Черноморска тема

Мнение от Venelin1111 » 06 Юли 2019, 14:11

Това с торбата с яденето вярно ли е? Направо ме срази , иначе Астра кола е , ма това с найлонката... но коментар. Грозно

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 06 Юли 2019, 14:34

Venelin1111 написа:Това с торбата с яденето вярно ли е? Направо ме срази , иначе Астра кола е , ма това с найлонката... но коментар. Грозно

Абсолютно, заклевам се за това с торбата. За колата не съм сигурен на 100 процента, но ако не беше дърта Астра, беше нещо аналогично. Тази картинка ми се е запечатала пред очите от тогава, а са минали поне седем, осем години.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 06 Юли 2019, 15:13

Незнам какво се карате :D Българското черноморие си е перфектно ,но ако си между 20-30 годишен и си отишъл за уикенда да гърмиш с приятели. За почивка освен ако не си на някой забутан плаж на палатка забрави ,но то и тва не е вариант поне за мен. За почивка по-скоро планината е правилното място и в никакъв случай черноморието :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 06 Юли 2019, 16:14

Разбира се че нашето море е супер за купон, като има и много спокойни места за почивка, но някой неща са дразнещи. На първо място при мен дразнеща е любовта на хотелиерите към чужденците и пренебрегването на българите заради тази любов. Като цяло обслужването е доста зле, макар че има много изключения. И тия платени чадъри. Ах тези чадъри. Така ли нито една концесионерска кратуна не разбра за токова години, че българите се дразнят от тези платени чадъри и не измисли някакъв трик, за да неутрализира този хейт. Мен лично никога не са ме дразнили платените чадъри и винаги съм ги ползвал навсякъде, където съм бил, но за голяма част от хората е много дразнещо. И не е нужно концесионерите да измислят нещо ново. В Гърция вече са го измислили. Сервират ти някаква помия и те приспиват, че чадърът ти е безплатен. В Ница са го измислили по друг начин. Там в платените зони са насипали хубав ситен пясък, а в безплатните е естественият палж, който е като средно едър чакъл. Във Франция видях и друго "ноу-хау". Платената зона така е оградена, че разни хитри Андрешковци - прошляци не могат да се намърдт някъде между или пред чадърите безплатно и да се правят на ударени. Мен винаги такива елементи са ме дразнели, когато си взема чадър на първа линия и някой тарикат си опъне чадърчето и си простре хавлийката между мен и морето. Самото изгонване на такъв навлек от хората, които стопанисват чадърите също ме натоврава, защото съм отишъл да си почивам, а не да гелдам скандали между селтаци. Може и друго да се направи. Хотелът да си резервира една ивица с чадъри, да я плати на концесионера, да ги прасне в цената на нощувката и .....оооо..аааа...чадърите са безплатни за гостите на хотела. Е**ах ти скапаните чадъри. То това да беше косура на нашето море. И аз лично съм за това, Слънчев Бряг да остане такъв какъвто е в момента, защото си е създал слава на купонджийски (пиянски) курорт, което не е малко. Май това е единственият морски курорт в България, който го знаят в цяла Европа. Никой не ви кара насила да ходите там. Лошото е, че не можем да създадем комплекси, таргетът на които да са богатите или поне средната класа на англичаните и германците. Но за това се иска много повече от това да си някакъв лаком и тъп бивш комсомолски секретар или шофьор в УБО и да си налапал с далавера някой апетитен имот по морето.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Юли 2019, 16:18

Нещо май забравихме морските вируси, които са характерни само за нашето море :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 06 Юли 2019, 16:31

acho.rs написа:Нещо май забравихме морските вируси, които са характерни само за нашето море :mhihi:

"Китенка", полезно е за очистване след Ол инклузив :mhihi: Един вид нашенска Ауюрведа :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 06 Юли 2019, 16:47

7-8-9 Юни.Ахтопол.Магазини и плажни барове чукат сметката на калкулатора :lol: Касов апарат? Ко?Не! :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 06 Юли 2019, 17:49

Е, гърчолята чинно издават касови бонове, даже за една круша или ябълка, но плащането с карти нещо не им се харесва. Все не им работят терминалите и все точно моята карта не я приема устройството...и другата ми карта...и третата. Ама поне имат дребни да ми върнат ресто, че нашите все нямат. Балкански особености, които бих нарекъл дребни тарикатлъци.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юли 2019, 18:13

Колега ukelichko, отдавна, ама отдавна по нашето Черноморие е ПЪЛНО с хотели, които ти включват цената на чадъра и шезлонга на плажа като целия плаж отпред е техен и не дават на други хора да си слагат там чадърите. Отделно има цели комплекси като Дюни, където цялата зона пред морето е на целия комплекс, който се състои от 4-5 хотела и ако искаш свободно чадър или дори да се разхождаш покрай техните места, то трябва да си гост с гривничка на някой хотел. Тоест няма тълпа, няма такива неща, които те дразнят и т.н.
Веднъж сме били там, а в годината преди това бяхме отишли една неделя сутрин ей така с колата само за ден през май месец да разгледаме. Свободната зона е отбелязана много ясно на метри от техните чадъри, но да речем 20 метра. И като минеш навътре въпреки липсата на летовници по това време има някой, който да ти каже, че не е разрешено. В случая беше една много любезна млада дама, ние и казахме, че просто искаме да разгледаме и тя каза ОК, но да знаете, че по принцип не е реазрешено. Имаше 5 баби и дядовци по това време на годината, Шваби и не знам защо сте решили, че всички Германци идващи в БГ идват за да се напият. :shock: Нищо такова не съм видял аз, явно местата, които гледаме са различни.
5 звезден хотел в България и не знам си какви екстри...не знам защо сте решили, че там приборите са еди как си разположени. В 5 звездните хотел ако ресторантът не е ала-карт, то всичко е същото и пак ходиш ти да си вземаш всичко, пък ако искаш и с ръце ще ядеш. А колко звезди е хотела изобщоне определя качеството. Виктория Палас в Слънчев бряг едно време е бил хубав, сега като архитеклтура изглежда примамлив, но коментарите са за него са супер зле откъм качество. Зрноца Сендс и спа на Елените/Свети Влас(странно, ама все гопишат и на двете места)се води 5 звезди, ама е евтин и супер скапан вътре откъм храна и миризми. Което обаче в никакъв случай не може да лепне лош етикет на другите хубави хотели. Просто иска търсене, малко чететене кое става и кое не и толкова. Горе-долу като при покупката на БМВ, а някои чужденци също си четата Букинга за мнения. Тука във Визит бг всичко е описано супер подробно и реално, на хора ходили в съответния хотел. Колкото и различно да виждат различните хора, средно оценките съвпадат супер точно на качеството! И всъщност повечето хубави хотели у нас са с 4 звезди и определено има по-хубави от тях сравнени с 5 звездните. И не, в Гърция хубавите хотели далеч не са толкова хубави като нашите, тука питайте някой туроператор обикалял навсякъде да ви поговори малко само з акачеството на храната в истински хубавите хотели. Едни наши познати в супер скъп хотел в Гърция умряха от глад, понеже храната не ставаше, а децата карали на пържени картофи цяла седмица.
П.п: В Китен няма никакъв скъп, хубав или какъвто искаш го наречи хотел за какъвто обясняваше. Най-вероятно това е бил хотел 3 звезди, който си е просто по-голяма квартира и то не във всички случаи. Хрната са я носели защото сигурно са предлагали само закуска и са решили да има какво да ядат на тръгване.
Не знам и защо мислите, че да изнесеш храна от ресторанта е нещо долнопробно. Ние сме с две деца, но малката си е много своенравна и с 5 годишно върви се оправяй като рече, че не му се яде, а 30 минути сле дресторанта каже искам еди кое си от там. Ами проблема е решен, питаш ще иска ли за после еди кое и изнасяш там една праскова или нещо подобно за което си платил достатъчно и предостатъчно. Нито се криеш като мишок, нито нищо.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Юли 2019, 18:49

acho.rs написа:Нещо май забравихме морските вируси, които са характерни само за нашето море :mhihi:

Ачо, ти за Карибски вируси чувал ли си? Не знам колко от звездите по бг-черноморието си отговарят и кой и как им ги дава. Аз в любимата на попфолк дивите Доминикана щях да умра. Дърт съм, на 53г. Така, както там ме е болял корем пет от седем дни общо почивка, не ми се е случвало никога през живота. И без гастро, само корем. Пет дни бях свит не на осем, а на 888. Ял и пил съм това, което ям и пия тук. Не се наметкван на алкохол като не видял. Късно ми е за това. Концентрата се свежда до 100-150мл водка и 5-6л бира на ден. Вода от чешмата не съм пил, нищо екзотично не съм си врял в устата. Пет дни препечени филии и малко кашкавал или сирене. Баси и почивката. Това не ми се е случвало нито в Куба, нито в Ямайка, нито в Мексико. И става въпрос за сравнително реномиран хотел:

https://www.iberostar.com/en/hotels/pun ... lsrc=aw.ds

Работил съм на Сънито като барман преди много години наистина. Далечната 2005г. Нагледал съм се на такива неща, че ще изгубим детската аудитория. Ще дам само два примера. Пияното английско говедо не си допива бирата и сервитьорките връщат чашата обратно. Дали чашата се излива, измива и пълни с нова бира или само се допълва и дава на следващия го оставям на твоята фантазия. Надницата ми беше 11 (единадесет) наливни 500мл бг-бири (Бургаско). От тях 2 1/2 ми удържаха за квартира. Пиша го така, защото цени и заплати бяха други. Познай и изобщо какъв процент от чашите на бара се миеха с някакъв препарат изобщо. Особено на хепи ауъра, когато плащаш едно, а взимаш две. Идват поръчки по 20-30-40 шота текила. Получават дабъл. ПовЕрвай ми, заведенията физически нямат толкова чаши. Миене :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Понеже се оплаквате от обслужване, имате ли идея какво преставляват (е) бг-клиентите? Цепи стотинката на осем, носи си сандвичи от хотела, взима една вода и се настаняват цяло семейство на масата под чадъра. Водят се клиенти и не можеш ги изгони. Западняците влизат и поръчват кафе (еспресо). Българинът задължително уточнява какво да бъде. Лаваца или Сегафредо. Само по поръчката знаеш кой е клиента. Мога да пиша още много, ама ...

Та приятно прекарване на морето, сезона започна :yes:

Чакай, че се сетих. За алкохола да пиша ли :OT:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юли 2019, 19:02

Иберостар и тука има, верига е, не знам дали двата са от същата или просто нашия ползва името на тоя.
Сериозно ли пукаш по 5-6 ЛИТРА бира на ден и имаш това за нормално? Концентратът 100-150 хич няма да го коментираме, ама тия 10-12 бири...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата